Şimdi Ara

Tıp okumaktan çok korkuyorum. Yapamazmışım gibi geliyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Bölüm #Tıp
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu sene 6k yaptım ve haliyle tıp yazdım ama o kadar çok korkuyorum ki. Zora gelebilen biri değilim. Ders çalışmayı seven biri değilim. Ayrıca arkadaş edinme konusunda iyi değilim. Sosyal fobim var. Topluluk etrafında konuşamam. Fikirlerimi söyleyemem. Sürekli ders çalışmak sürekli sınavlara girmek o kadar çok korkutuyor ki. Resmen şu tercihlerden beri her tıp denişinde karnım ağrıyor ağlıyorum bile. Bana göre bi meslek değil bundan eminim ama ailem ve dershane mecbur bıraktı. Şu an böyleysem okurken nasıl olur hiç bilmiyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Yazdıklarından ya komple vazgeçeceksin, düzelteceksin, yapamam dediğin her şeyi yapacaksın ya da ömür boyu sana bu tercihi yaptırana küfredeceksin. Yazarken tam olarak aklındaki neydi bilmiyorum ama kalıcı hasar bırakırlar, travması olur, halk tabiriyle oyarlar, özellikle de ismi bilinen bir okula girdiysen. Hukukta emsal karar gibi okunursun. 4 semavi dinde ayetlerle örnek olursun. Bak net söylüyorum tıpta zora gelemem gibi laflar ancak o diplomayı aldıktan sonra korkarak hayalini kurup yapabilme ihtimalin olan şeyler. Geçmiş olsun forumun en hüzünlü konusu olacak bu.

• Öncelikle tebrik ederim @Selim7.z hocam çok güzel bir sıralama yapmışsınız. Daha önceden de hangi tercihleri düşünüyordunuz bilmiyorum ama eğer tıp da bunlardan bir tanesiyse ve şu anda endişeli olduğunuz için tıbbı kendinize göre bulmuyorsanız bu endişe geçince bu düşünceniz de geçecektir merak etmeyin. Tıbbı daha önceden de kendinize göre bulup bulmadığınızı sormak daha uygun olur bunun için.

Ben de fakülteye ilk başlayacağım zaman sizin hissettiğiniz gibi hissediyordum daha ilk başta dersler başlamadan 2 hafta kadar önce muafiyet sınavına giderken bile oldukça heyecanlıydım karnımda kelebekler uçuyordu sizin bahsettiğiniz gibi  Ama fakülteye başladıktan sonra alışacağınıza inanıyorum hocam buraya da. Yks sıralamanız gerçekten güzel bir sıralama ve bunu yapmak için çokça emek sarf etmek gerekiyor. Belki bu süreçte stres yaşadıysanız bunu tıpta da yaşama ihtimali sizi korkutuyor olabilir ama buna benzer bir stres yaşayacağınızı düşünmüyorum hocam müsterih olun o açıdan.

Ders çalışma konusunda da evet istemeden çalışırsanız oldukça zor geliyor tıbbın iş yükü ama bunu dersten ziyade gerçek insanların hayatına dokunacak bir şey olduğunu bilerek çalışırsanız keyif alacağınızı düşünüyorum. Başta biraz moleküler düzeyde olsa da ilerledikçe klinikte neyin nasıl yapıldığını öğreniyorsunuz bu sizi motive edebilir.

Kendinizi ifade etme açısından da evet kişilik olarak içe dönük olabilirsiniz ama zamanla küçük grup etkinlikleri de yapılıyor ve o gruplarla vaka tartışırken veya laboratuvarlarda gruba bir soru sorulduğunda tanıdığınız kişilerle yan yana olacaksınız ve fikriniz doğru cevap olmasa bile onu söylemeye teşvik edecek hocalar sizi. Zaten birçok ortak noktanız olacak konuştuğunuz kişilerle de. İlk başta bu ortak noktaları konuşun zamanla topluluk etrafında da konuşabilir hale gelirsiniz. Bu arada eğer paylaşmak isterseniz nereyi tercih etmiştiniz? Okuldan okula küçük grup çalışmalarının sayısı ve niteliği değişebiliyor

Kısacası eğer tıp önceden de tercih etmek istediğim bir bölümdü diyorsanız endişelenmenize gerek yok hocam hepsine alışıyorsunuz ve yalnız değilsiniz sizinle beraber tıbbı tercih eden birçok kişi bunları hissediyor

• @Selim7.z hocam cevap yazacaktım da ayarlardan özel mesaj alma seçeneğini açabilir misiniz kapalı diyor da

• egehan_45 kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayın🙏🏼açtım

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.