Bildirim
TIP'ın gelecekteki istihdam durumu

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
Herkesin her şey icin soyleyecek lafi var sen takilma fazla
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hemşire açığı bile varken bu soruyu sorman biraz garip olmuş hocam
Hocam sağa sola tıp fakülteleri açılıyor, o açık şu anda var yani şimdilik. İleride bu sağa sola açılan tıp fakülteleri etki gösterir mi bunun yorumu lazım. Örnek vermek gerekirse ben bilgisayar mühendisliği istiyorum ve piyasa aç bu mesleğe fakat ben şu anda 10.sınıf oldugum için tamı tamına 7-8 yıl sonra iş hayatına girmiş olacağım ki o zamana kadar piyasadaki bu bilgisayar mühendisi açlığı giderilmiş olacak, her yer bilgisayar mühendisi mezunu veriyor. Nasıl bilgisayar mühendisi açlığı azalacaksa TIP ta azalır mı onu merak ettim , doktor olacağımdan değil de böyle bir konu açılırsa arkadaşlar arasında bilgim olsun amaçlı açtım konuyu -
Yakin zamanda doktorlugun bitmesi mumkun degil bence..
1nesil sonra ne olur bilinmez.. Zaten doktorun bile istihdamini dusunuyosan meslek secemezsin turkiyede..
Şöyle değişik bir örnek vereyim sana bu ygs lysye giren kişi sayısı artıyo ama kaliteli adam girdiği her seferde de başarılı işler yapıyo, sen işinde iyi olursan diğer rakiplerin önemli değil
vaovv çok zekisin -
ablam hastaneye randevu veriyorlarya orda çalışıyor. demesine göre doktor mezunu fazla ama uzman doktor o kadar yok. yani koskoca hastaneye bir doktor vermişler o doktorda ayda belirli dönemlerde randevusunu açıyormuş. zaten adamların hastaları aylar öncesinden doluyor. Türkiye de doktorluğunda kotası dolarsa daha da bişe düşünemiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-31FC8B764 -- 21 Mayıs 2016; 18:03:27 > -
muhendislikte doktorlukta bitmez sen hangisine kendini yakin goruyorsan o meslegi secmelisin
inekmatur ABİNİZ diyor ki :
Doktor açığı hiçbir zaman kapanmaz, en gelişmiş ülkelerde dahi bu açık mevcut, 10 senelik okulu okuyan insan sayısı ne kadar okul dikersen dik mühendis kadar olmaz.
Tıp kontenjanı dolmaz,ülke nüfusu arttıkça doktor açığı da artıyor. Doktor başına düşen hasta sayısı hala çok fazla bunu azaltmak için daha çok fazla doktora ihtiyaç var.
Ayrıca tatava yapmayın şu mühendislik ilerleyecek tıbba ihtiyaç kalmayacak fasa fisolarını görüyorum ara sıra saçma sapanBiyolojik hayat bitmediği sürece tıp bitmeyecektir.
-
Doktor muhendis ariyor da insan azaliyor mu? Ihtiyac da ayni oranda artar. Takma kafana
quote:
Orijinalden alıntı: inekmatur beyabiniz
inekmatur ABİNİZ diyor ki :
Doktor açığı hiçbir zaman kapanmaz, en gelişmiş ülkelerde dahi bu açık mevcut, 10 senelik okulu okuyan insan sayısı ne kadar okul dikersen dik mühendis kadar olmaz.
Tıp kontenjanı dolmaz,ülke nüfusu arttıkça doktor açığı da artıyor. Doktor başına düşen hasta sayısı hala çok fazla bunu azaltmak için daha çok fazla doktora ihtiyaç var.
Ayrıca tatava yapmayın şu mühendislik ilerleyecek tıbba ihtiyaç kalmayacak fasa fisolarını görüyorum ara sıra saçma sapanBiyolojik hayat bitmediği sürece tıp bitmeyecektir.
forumda şu herife gıcık olan bir ben mi varım?
birde nickini inekmatur beyabiniz yapmış
sen buranın ortalamasından kaç yaş büyüksünde abi oluyorsun?
-
şu ana kadar yazdığın tek mantıklı şeydi bu.tebrik ederim
quote:
Orijinalden alıntı: James Kendrick
şu ana kadar yazdığın tek mantıklı şeydi bu.tebrik ederim
baba çok mantıklı şey yazamamaya çalışıyorum buraya ama istisna oldu affedin -
bu yıl tıp kontenjanları donduruldu.
http://www.cnnturk.com/universiterehberim/tip-fakultesi-kontenjanlari-donduruluyor
http://www.hurriyet.com.tr/saglik-bakani-muezzinoglu-tip-fakultelerinin-kontenjanlari-dondurulacak-40036376
Tıp fakültelerindeki kontenjanlarda 12 binlere çıktık. Bu 12 bin olarak devam ederse 2023'ten sonra hızla hekim fazlasına döner gibi bir fotoğraf oluşacak. 1 Ocak'ta YÖK Başkanımızla görüştük. Tıp fakültesi kontenjanlarını şimdi donduruyoruz. Yavaş yavaş da aşağı çekmeye başlayacağız" dedi.
ilginçtir ki ülkede diğer mesleklerde pek yapılmayan planlama burada yapılmış işte nüfusa şu kadar doktor vs vs
şu anda tıp yılda 5-6 bin mezun veriyor.tusa 10 bin kişi girip 2 bini yerleşebiliyor.
şu anda 12 bin in öğrenci alınıyor fakültelere ama hemen yansıması zor giderek artacak seneye 8 k olacak ve sonra bir kaç yıla 12 k olacak işte.tusa giren sayısı 20 bin olduğunda tus kontenjanlarının o kadar artmayacağı ya da aile hekimliği uzmanlığı ve acil tıp uzmanlığı artacak.amaç bunları ve aile hekimliği pratisyen sayısını arttırmak.
büyük aile sağlığı merkezleri kurulacak.aile hekimin sevk etmeden hastaneye gidemeyeceksin vs
zaten zorunlu hizmet daha zorunlu olduğu (yani mecrubi hizmet bitmeden uzmanlık eğitimine başlanmayacak ile ilgili yasa hazırlığı var) için tıp fakültesine girdiğinde kesinlikle işsiz kalmayacaksın.
ama uzmanlık kazanmak çok daha zor olacak. pratisyen hekimlik yapacaksın doktor sayısı artınca döner sermayeden aldığı para düşecek.
kazan da bunları düşünme şimdi
düzenleme:
çok yanlış söyledim kazanabilecek ol ondan sonra gece gündüz düşün bunları
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi proxsima06 -- 21 Mayıs 2016; 20:51:48 >
-
Hocam hepinize teşekkür ederim değerli mesajlarınızdan dolayı ^^ -
Tıp bitti geleceği yok hacılar okuyup üflüyecek 2023te
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X