Şimdi Ara

Tıp Fakültesinde Okuyorum Soruları Alayim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: J.Valjean

quote:

Orijinalden alıntı: sosyalik

1. sınıf havaları bunlar hep 2'ye geçince pek kalmaz.

Kafanız rahat. Bi mezun oluyorsunuz güm en az 7-8 bin lira maaş o da en az, karılar kızlar mesleğiniz sayesinde sizle evlenmek için can atıyor filan oh be

Ege'de okuyorum 3 haftada bir ara sınavımız var, planlarımız hep sınavlara göre. Bazı getirileri olmasa tıp eğitimi çekilecek gibi değil. Keşke tıp okusaydınız.
  • Dersler ne kadar zor hocam ve merak ettigim diger sey mesela bu ilk yillarda ogrendigin ezber bilgileri unuttun. Ameliyatı yapamazmisin? yoksa bazı bilgileri bildikten sonra el becerisi mi gerekir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anatomiyi niye bu kadar abartıyorsun :D Kendisi en sevdiğim ve kolay ders. 2. Sınıf mikrobiyolojisi gör bi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NoNickMan kullanıcısına yanıt
    1.sınıf öğrencisine böyle bi soru sorman garip olmuş, daha 1,2 hafta önce başladı dersleri

6 yıllık tıp eğitiminden sonra hiçbir pratisyeni ameliyata sokamazlar, öyle bir şey yok
    Ameliyata girmesi için uzmanlık yapmak zorunda; düzeltiyorum; Kalp ve Damar Cerrahisi, Beyin ve Sinir Cerrahisi gibilerinin uzmanlık 5 yıl

Çoğu tıp okuyan kişi mezun olur en kötü aile hekimi olurum modunda ama aile hekimi olmak için bile 3 yıl uzmanlık yapmak gerekiyor,yani pratisyen hekim olmak çok değersiz ve bu da demek oluyor ki 2 yıl zorunlu hizmet göreviyle beraber en az 11 yıl sonra diplomaya kavuşuyorsun....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-070660CBF -- 2 Ekim 2016; 10:59:09 >
  • arkadaş ben ortamlarda doktor olduğumu bile söylemeye çekiniyorum. bunlar daha 1. sınıfta dr. diye nick alıyor.

sen hele bir doktor ol türkiyede doktorluğun nasıl ayağa düştüğünü bir gör. ondan sonra ne düşüneceksin bakalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: BMO

1.sınıf öğrencisine böyle bi soru sorman garip olmuş, daha 1,2 hafta önce başladı dersleri

6 yıllık tıp eğitiminden sonra hiçbir pratisyeni ameliyata sokamazlar, öyle bir şey yok
    Ameliyata girmesi için 2 yıl uzmanlık yapmak zorunda; Kalp ve Damar Cerrahisi, Beyin ve Sinir Cerrahisi gibi

Çoğu tıp okuyan kişi mezun olur en kötü aile hekimi olurum modunda ama aile hekimi olmak için bile 2 yıl uzmanlık yapmak gerekiyor,yani pratisyen hekim olmak çok değersiz ve bu da demek oluyor ki 2 yıl şark göreviyle beraber 10 yıl sonra diplomaya kavuşmak....

bir de çok biliyormuş gibi yazmışsın ya

cerrahilerde uzmanlık süresi en az 4 yıldır. aile hekimliği uzmanlığı ise 3 yıldır.

şark görevi diye birşey de yok. zorunlu hizmet var. bu hizmeti muğlada yapan da var. hakkaride yapan da. süreler farklı oluyor sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deoksiriboz1000 -- 2 Ekim 2016; 10:29:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: deoksiriboz1000

quote:

Orijinalden alıntı: BMO

Ameliyata girmesi için 2 yıl uzmanlık yapmak zorunda; Kalp ve Damar Cerrahisi, Beyin ve Sinir Cerrahisi gibi

Çoğu tıp okuyan kişi mezun olur en kötü aile hekimi olurum modunda ama aile hekimi olmak için bile 2 yıl uzmanlık yapmak gerekiyor,yani pratisyen hekim olmak çok değersiz ve bu da demek oluyor ki 2 yıl şark göreviyle beraber 10 yıl sonra diplomaya kavuşmak....

bir de çok biliyormuş gibi yazmışsın ya

cerrahilerde uzmanlık süresi en az 4 yıldır. aile hekimliği uzmanlığı ise 3 yıldır.

şark görevi diye birşey de yok. zorunlu hizmet var. bu hizmeti muğlada yapan da var. hakkaride yapan da. süreler farklı oluyor sadece.

Ne bu aşağılama, yanlış yazmışız işte; adama öyle cerrah olmanın sanıldığı kadar kolay olmadığını örnek vermek için yazıyordum

Doktor olduğun belli zaten, egonda ve kibirinde boğuluyorsun, Dr. diye nick almıyorsun ama gidip konu bile açıyorsun...

sen de yanlış biliyorsun,4 yıllık bi cerrahi söylesene bana cerrahilerde uzmanlık 5 yıldır
    4 yıl olanlar ise Acil Tıp,Adli Tıp,Radyoloji vs. gibi bölümler

Histoloji, Fizyoloji, Aile hekimliği de 3 yıl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-070660CBF -- 2 Ekim 2016; 11:02:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Save The Day

quote:

Orijinalden alynty: MrTux

Daha ilk senen ise tavsiyem ilk anatomi labinda sakin kadavra fotografi cekme. Yada kadavra ile fotograf cekme.

Neden?

Hic etik degil. Hocalardan 1 kamyon laf yersin. Hatta okuldan bile atilabilirsin.

• Hocam tıp mı daha zor diş mi?

• Bi tanıdığım anadoludaki ünilerde tıp seçebiliyordu gitti itü mimarlık seçti

• quote:

Orijinalden alıntı: Maksim Gorki

Mühendislikle karıştırmayın bence. Tıp, hemen her yerde yüksek puan ister diye biliyorum

Onu bende biliyorum hocam ama burda saglik la egitim bolumunun universiteden universiteye degistigini zannediyo ama farketmiyo sadece muhendislikte iyi kotu universite soz konusu olur

• uranus_97 kullanıcısına yanıt
    O zaman niye Sütçü İmam dediniz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Maksim Gorki

O zaman niye Sütçü İmam dediniz ?

Gecen bi konu vardi bilmem hatirlarmisin sutcu imami yeriyodu ama o muhendislikteyde ona kabul ama biride ordan tipci cikacak filan demis yermisti ondan arkadasa dedim sutcu imam deme topa dizerler diye forumun zihniyeti belli

• uranus_97 kullanıcısına yanıt
    Haklısınız, doğru.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.