< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aleahstan -- 5 Ağustos 2025; 20:21:21 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Tıp fakültesinde 4.0 ortalama yapmak

-
-
Onunla uğraşacağına 1 kere daha yks ye hazırlan,aşırı zor tıpta ortalama kasmak.
-
Sıralamam 20k,riske atmak istemiyorum ayrıca tekrar yks stresini deneyimlemeyi de hiç istemem.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aleahstan -- 6 Ağustos 2025; 15:40:56 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
20k ya devlet tıp geliyor zaten,nereye geçiş yapmak istiyorsun ki
-
Geliyor evet ama ben İstanbul’da okumak istiyorum sonrasında da Sağlık Bilimleri ,Marmara veya Çapa’ya geçiş yapmak istiyorum,ayrıca İngilizce okumak istediğim için bir çok devlet de eleniyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aleahstan -- 6 Ağustos 2025; 16:0:41 >
20 bin sıralama ile oralara geçmen çok zor,yine de internetten geçiş yapanların yks sıralaması ve not ortalamalarına bak ama ben araştırdığımda genelde daha yakın sıralamalardan geçiş yapanlar vardı,bi de ilk sene herkes çok yüksek ortalama yapıyor ve geçiş yapmayı düşünen sayısı da çok oluyor 3-4.sınıfa falan gelince hem ortalamalar düşüyor hem de geçiş yapmak isteyen sayısı azalıyor anca o zaman geçebilirsin.
-
Evet farkındayım ,yine de şansımı deneyeceğim.
Her üniversitenin sistemi farklı. Eğer gideceğin üni 4lük sistemi kullanıyorsa 90 üstü aldığın her not AA olarak hesaplanıyor ama 89 aldığın bir ders BA olarak geçiyor bir tık kumar yani.
Eğer bu işe girişeceksen enine boyuna araştırmadan girmemeni öneririm. Ben de sosyal hayatım olmaz sadece ders çalışır 4 ortalama yapar bir şekilde geçerim diyordum. Şansıma gittiğim vakıf üni çok kasıntıydı deli gibi çalışıp 84 ortalama yapabildim ilk yıl. Sınıfın da büyük kısmı sınıfta kaldı. Sınıfta kalma oranı aşırı artınca 2.sınıfta biraz daha kolaylaştırdılar. Bu üniyi de araştırmadan uygun fiyatlı diye seçmiştim %140 falan zam yaptılar. İyice düşün derim iyi şanslar
-
20k sıralama ile devlet fakülteleri duruken özeli seçmek ??? bence gereksiz.
-
Evet öyle bir ihtimal var gerçekten.Araştırmaya çalışıyorum ben de.Tüm senemi ders çalışarak geçirmek de istemiyorum açıkçası 1 sene yks ye çalıştım yeterince .Zaten ilk 3 sene yatay geçiş biraz zor oluyormuş sanırım,bakacağım artık.Teşekkür ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aleahstan -- 10 Ağustos 2025; 5:23:21 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X