Şimdi Ara

TIP FAKÜLTESİ TERCİHİ YARDIM İSTEYENLER ( MERAM NEÜ, AKDENİZ, SDÜ TIP AYRINTILI BİLGİ) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
5
Favori
5.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • AegonTheUnlikely kullanıcısına yanıt
    Neden hocam biraz detaya girer misiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam akdeniz tipta ogrenci sayisinin cok fazla olmasinin bir zarari oluyor mu.Ogretmenler yeterli duzeyde ilgileniyor mu

• adsızdoktor A kullanıcısına yanıt
    ankara farklı bir ekol. kendi tarzını takip eder hocalar. klasik yazılı sınavları ve zorlu eğitimi meşhur. bu sene sistemi nasıl sitesinden araştırın.

genel tıp fakülteleri ile ilgili bilgi veriyim sistemle ilgili ilk 3 sınıf bu şekilde
    ders geçme veya komite,kurul şeklinde veya pdö

ders geçme: her dönem alacağınız dersler belli seçmeli ders fazla olmaz ders yoğunluğundan dolayı. her dersten ayrı ayrı 60 veya 50 geçme notuyla bitirirsiniz. o ders kalırsa alttan alabiliyorsanız alırsınız.

komite, kurul: senede 4,5,6 sayısı okula göre değişen örneğin doku bilimleri kurulu, alırsınız bu kurul içinde anatomi,fizyo,patoloji gibi birçok farklı ders işlenir aynı konuyla ilgili sonunda aynı konuda tüm derslerden tek sınav olur soru sayısı ders saatine göre. anatomiden az yapıp fizyodan telafi etme imkanı olur. sene bitince final. %60-40 etkiler. 60 la geçersiniz yoksa seneyi tekrar edersiniz. fakülteye göre finalde 60 barajı veya kurul sınavlarında çeşitli sürprizler sizi bekliyor

pdo: sistemde öğrenci araştırır konuyu. küçük gruplarla tartışır. gerekirse hocaların anlatacağı dersler olur. sonunda kurul sınavı gibi bir sınav.

bunların yanında pratik dersler olabiliypr.
    4-5 sınıflarda stajlar genelde her yerde aynı
    6.sene intern. sınav yok hoca yeterlilik veriyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Mr.Janissary kullanıcısına yanıt
    ilk 3 senede değil 4-5 stajlarda ama en çok internken doktor olunuyor bence

200 kişilik sınıf önce 4 e bölünecek sonra 50 kişilik dahiliye kendi içinde gruplara bölünüyor

akdenizde stajlarda pratik kısmında ( yani muayene öğrenirken,hasta yaklaşım öğrenirken)her hocaya düşen öğrenci sayısı 10-11
    sdu de her hocaya pratikte 20

tabi bunlar dönem 160-200 kişiyken. sizde 300-400 oluyorsa çarpın bu sayıyı maalesef.

• Hacettepe Cerrahpaşa ikilisi hakkında bilgin var mı?

Tıpın zorluğu abartı mı, komiteler dışında günde kaç saatlik çalışma yeterli olur ve dersler günlük kaçar saat?

• hocam tıp nasıl öncelikle anlatabilir misin çalışma durumu falan nasıl ve 6-10 bin arasında(denizlide oturuyorum ) memleketimi yazmak mı mantıklı olur yoksa eğitim açısından çok bir fark yaratır mı daha üst puanlı yerleri yazmak
  • Geçiş için nelere bakmalıyız hocam ç.ü birinci sınıfı bitiriyorum adanadan pek memnun kalmadım akdenize geçmek istiyorum.

• oguz020 kullanıcısına yanıt
    istanbul ankara izmir olmuyorsa denizliyi tercih edin.

• Alanya rektöründen resmi açıklama geldi. Antalyada eğitim görenler antalyada eğitimine devam edecek. 2017 girişli öğrenciler alanyada eğitime başlayacak

• puanım girdiğim sene akdenize de yetiyordu diyorsanız. akdenizin sayfayı takip edin merkezi puanla yatay geçiş duyurusu açılır. veya arayın. başvurun. kesin olur. çünkü %20 gibi bi kontenjan var. sizin gibi 60 kişi gelse almak zorunda.

• quote:

Orijinalden alıntı: asdcaner

Antalya'da yaşayan bir Burdurlu olarak çevre illerden bir tıpa veya Akdeniz diş hekimliği düşünüyorum.

Akdeniz Tıp tutma ihtimali çok düşük olduğundan çevre illerden(Muğla, Isparta, Denizli, belki de Aydın) veya Alanya'daki Tıplar hakkında ne gibi tavsiyeler verebilirsin.

Ya da Akdeniz'de Diş Hekimliği mi okumalıyım ?

Ben de bir tavsiyede bulunayım. Bildiğim kadarı ile şuan alanyanın tıpı olmadığı için alanya tıptakiler akdenizde eğitim alıyor.

• Roxio kullanıcısına yanıt
    İlginize teşekkürler öncelikle, bahsettiğiniz konudan benim de haberim var ama önceki mesajlarda da olduğu gibi taşınması konusu beni düşündüren kısım.
  • Gönül ister ki sıralamam 5-6k gelsin istanbul falan yazaym ama şuan zor görünüyor açıklandığı zaman olabilecek şehirleri tam olarak belorleyip sorsam daha iyi olacak sanırm çok teşekkür ederim son senenizde böyle bir konu açmanız çok güzel olmuş. Genel bir soru sormak istiyorm okul bittiği zaman atama yerleştirme falan nasıl oluyor

• asdcaner kullanıcısına yanıt
    Evet şuan tıp fakültesi yapım aşamasında. Ne zaman taşınacağı hakkında bir fikrim yok. Aynı zaman hastane de yapılıyor. Belki o bittikten sonra taşınır. Onu bir araştırmak lazım

• üğqw Ü kullanıcısına yanıt
    sağlık bakanlığı okuldan o atama döneminde mezun olabilecek öğrenci listesi ister.
    mezun olunca ilk tus a girdiniz.atama tercih imkanı var ama batı illeri herkes ister girme şansı düşük.kendiniz tercih sonuçlanır o arada tus açıklanır. artık bakanlık tusa göre ayarlıcam dedi atamayı. çünkü atanıp gidip kazanıp geri dönüyordu herkes,
    TUS u

kazandınız: tercih ettiğiniz üniversite ve araştırma hast başlarsınız. bitince mecburi hizmet var tabi ki. ama uzman açığı merkezi yerlerde de olduğu için nispeten pratisyen e göre daha iyi yerlerde yaparsınız

kazanamadınız veya pratisyen devam edeceksiniz: atandığınız yerde hizmet puanına göre belirli süre mecburi yaparsınız. artık genelde pratisyen hekimler toplu aşılama halk sağlığı gibi kurumlarda yapıyor küçük yerlerde, daha il merkezi yerlerde ise acilde nöbet usulü çalışırsınız. bu arada kazanırsanız istediğiniz bölüme geçersiniz. uzmanlık bitince tabi uine uzman mecburi hizmetine

• Hocam konyadayım selçuk ucundan kaçacak neü yazacak gibiyim. Niye böyle söylediniz ki alternatif öneriniz nedir 9-13k için?

• Çok teşekkür ederim hocam

• BeyTR33 kullanıcısına yanıt
    sizin durumunuz farklı. konya şehir olarak alışması zor sizin için bu geçerli değil. bir de neu gerçekten saçma seviyede gereksiz zor. selçuk ile ayrılınca dinazor hocalar kaldı. tavsiye etmiyorum ama gözünüz de çok korkmasın. tıp işte zor.

• Hocam puanım gayet iyi fakat geçince beni sistem uymadığı için 1. sınıftan başlatmasınlar. Ondan korkuyorum.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.