Şimdi Ara

Gata tıpın puanı neden düşük ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
2.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu sene 23.000 ile almış acaba neden bu kadar düşük ?

e ortam yok bişey yok askeri mekan snuçta :)
  • askeri disiplini çok agır.gata dan başka bir yerde çalışamıyorsun diplomana el koyulur(duymuştım)
    1-Yoğun bir tıp eğitimi almış olmana rağmen yasalar gereği normal subayla bir tutuluyorsun, fakat çalışma saatinden tut verdiğin emeğe kadar subaydan daha çok çalışıyorsun ve iş yapıyorsun.

2-Mesleğin parasına bakan arkadaşlar için; döner sermayaden para almıyorlar ve maaşları sivil doktorlara göre çok düşük.

3-Benim gibi paraya değil kariyere bakanlar için; 6sene bittikten sonra alanda uzmanlaşmak başlıyor tabi.Askeri hastaneler sivillerden ayrı olduğu için TUS kontejanlarıda ayrı oluyor.Askeri hastane az olduğundan uzman doktor ihtiyacıda az oluyor.Bunun için siviller örneğin 20kişilik kontejan açıyorsa Askeri hastaneler 2kontejan açıyor.Askeri doktor olduğundan sivil hastanedede uzmanlaşamıyorsun.
    100mezun veriyor senede fakat 2-3kişi TUS kazanabiliyor.İşin ilginç yanı nörolog olmak istiyorsun diyelim ama o sene nöroloji için kontejan açmıyor okul mecbur açtığı alana girmek zorunda kalıyorsun.

4-Nöbetlerin sivil doktora göre çok çok sık oluyor.İşin özü sivilde ki doktordan daha fazla çalışmana daha fazla emek vermene rağmen daha az kazanıyorsun.Elindeki tek tesellin ünvanın.
    "Tabip Hv. Binbaşı" gibi bir ünvan taşımak etkileyici

5-Okurken hafta içi dışarı çıkmak yasak, hafta sonu iznin var sadece.Hem ağır şekilde tıp okuyorsun hem yoğun bir stres askeri disiplin altındasın.Ben bir yere kadar dayanabilirim

Ben geçen sene sadece GATA istiyordum.Bu yüzden gereğinden fazla araştırmıştım orayı.Bu sene sivil tıp olmuyor bu yüzden gözümü tekrar GATAya diktim.Fakat aklımda soru işaretleri var, yazmaya bir türlü cesaret edemiyorum.Bu hafta içi babamla GATAya gidecez ve babam tanıdığı albaylarla beni konuşturacak.O konuşmada kafamdaki tüm soru işaretleri sorucam, burada da paylaşırım.

"

demiş birisi karar senin :)

• girişi normal tıplara benzemez.asker gibi mülakatlara sokuyorlar.

şimdi adamlar ilk 1000 dese taban sıraya ilk binden başvuranların kaçı geçebilir mülakatları.şanslarını artırmak için tamamen.
    yoksa hep devlet adamları orada tedavi ameliyat olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: acaip kuarkk

"
    1-Yoğun bir tıp eğitimi almış olmana rağmen yasalar gereği normal subayla bir tutuluyorsun, fakat çalışma saatinden tut verdiğin emeğe kadar subaydan daha çok çalışıyorsun ve iş yapıyorsun.

2-Mesleğin parasına bakan arkadaşlar için; döner sermayaden para almıyorlar ve maaşları sivil doktorlara göre çok düşük.

3-Benim gibi paraya değil kariyere bakanlar için; 6sene bittikten sonra alanda uzmanlaşmak başlıyor tabi.Askeri hastaneler sivillerden ayrı olduğu için TUS kontejanlarıda ayrı oluyor.Askeri hastane az olduğundan uzman doktor ihtiyacıda az oluyor.Bunun için siviller örneğin 20kişilik kontejan açıyorsa Askeri hastaneler 2kontejan açıyor.Askeri doktor olduğundan sivil hastanedede uzmanlaşamıyorsun.
    100mezun veriyor senede fakat 2-3kişi TUS kazanabiliyor.İşin ilginç yanı nörolog olmak istiyorsun diyelim ama o sene nöroloji için kontejan açmıyor okul mecbur açtığı alana girmek zorunda kalıyorsun.

4-Nöbetlerin sivil doktora göre çok çok sık oluyor.İşin özü sivilde ki doktordan daha fazla çalışmana daha fazla emek vermene rağmen daha az kazanıyorsun.Elindeki tek tesellin ünvanın.
    "Tabip Hv. Binbaşı" gibi bir ünvan taşımak etkileyici

5-Okurken hafta içi dışarı çıkmak yasak, hafta sonu iznin var sadece.Hem ağır şekilde tıp okuyorsun hem yoğun bir stres askeri disiplin altındasın.Ben bir yere kadar dayanabilirim

Ben geçen sene sadece GATA istiyordum.Bu yüzden gereğinden fazla araştırmıştım orayı.Bu sene sivil tıp olmuyor bu yüzden gözümü tekrar GATAya diktim.Fakat aklımda soru işaretleri var, yazmaya bir türlü cesaret edemiyorum.Bu hafta içi babamla GATAya gidecez ve babam tanıdığı albaylarla beni konuşturacak.O konuşmada kafamdaki tüm soru işaretleri sorucam, burada da paylaşırım.

"

demiş birisi karar senin :)

Çok düşük değil maaşları yeni mezun bir gatalı 5 bine yakın para alır, uzman bir gatalı tabip ise ortalama 6 bine yakın para alır. (3-4 sene önceye kadar normal subay maaşıydı sonra tazminat eklendi.) (Uzmanlık okuduğun süre zorunlu hizmetten sayılmaz, uzmanlığı kazandığın zaman 2 sene bekleyip öyle eğitime başlıyorsun.)

• yalnız doktora şiddet falan olayları da olmaz savunma sanatı silah kullanma vb öğreniyorsun orda :D

• GATA hem sportif, hem de inek öğrenci arar. Türkiye'de bu iki vasfı bir arada bulunduran öğrenci azlığından bence. İleride puanım o sınırda kalırsa yazmayı düşünürüm. GATA güzel ama riskli. Hazır konu açılmışken sorayım: Bi' yerde okumuştum, tek tercih olarak yaptığımız zaman elenirsek kırık OBP olmadan girmiyormuşuz. Üste A üniversitesini sonra B üniversitesini yazdık, ikisi de gelmedi. Ardına GATA'yı eklersek, alta tercih yazmazsak ve mülakatta elenirsek sonraki sene kırık OBP ile mi gireriz? Bir de göz problemim -miyop- var. Mülakatta elenir miyim?

Orijinalden alıntı: proudyman

Sıralamasına nerden ulaştın diğer tıpların da sıralaması belli mi

Forumda biri paylasmisti ordan indirmistim bilgisayara ordan baktim ama nerden indiridigimi hatirlamiyorum

Orijinalden alıntı: universiteadayi

GATA hem sportif, hem de inek öğrenci arar. Türkiye'de bu iki vasfı bir arada bulunduran öğrenci azlığından bence. İleride puanım o sınırda kalırsa yazmayı düşünürüm. GATA güzel ama riskli. Hazır konu açılmışken sorayım: Bi' yerde okumuştum, tek tercih olarak yaptığımız zaman elenirsek kırık OBP olmadan girmiyormuşuz. Üste A üniversitesini sonra B üniversitesini yazdık, ikisi de gelmedi. Ardına GATA'yı eklersek, alta tercih yazmazsak ve mülakatta elenirsek sonraki sene kırık OBP ile mi gireriz? Bir de göz problemim -miyop- var. Mülakatta elenir miyim?

Memelen kirilir cunku kirilmanin asil mantigi baskasinin yerine oraya girmen. Sen mulakatta elensen bile oraya girmek isteyen birinin hakkini aliyorsun. Kirilir bence

Orijinalden alıntı: Rigsby

quote:

Orijinalden alıntı: proudyman

Sıralamasına nerden ulaştın diğer tıpların da sıralaması belli mi

Forumda biri paylasmisti ordan indirmistim bilgisayara ordan baktim ama nerden indiridigimi hatirlamiyorum

Merak ettim şimdi neresi kaçla kapattı link verebilicek varsa çok sevinirim

Amd Phenom X6 black edition 1090 3.2 ghz Sapphire vapor-x hd5870 and kıngston 4 gb 1600 mhz+ho level 8 gb(4X2) ddr 3 ram samsung 2 tb 7200 sata II gıgabyte 890 UD7 samsung xl2370'' hıgh power 1000 watt, creative A300 2+1 Speaker, Zalman CPS10X Extreme
  • quote:

Orijinalden alıntı: cLevo.

quote:

GATA hem sportif, hem de inek öğrenci arar. Türkiye'de bu iki vasfı bir arada bulunduran öğrenci azlığından bence. İleride puanım o sınırda kalırsa yazmayı düşünürüm. GATA güzel ama riskli. Hazır konu açılmışken sorayım: Bi' yerde okumuştum, tek tercih olarak yaptığımız zaman elenirsek kırık OBP olmadan girmiyormuşuz. Üste A üniversitesini sonra B üniversitesini yazdık, ikisi de gelmedi. Ardına GATA'yı eklersek, alta tercih yazmazsak ve mülakatta elenirsek sonraki sene kırık OBP ile mi gireriz? Bir de göz problemim -miyop- var. Mülakatta elenir miyim?

Memelen kirilir cunku kirilmanin asil mantigi baskasinin yerine oraya girmen. Sen mulakatta elensen bile oraya girmek isteyen birinin hakkini aliyorsun. Kirilir bence

Kesin bilgisi olan başka yardımsever var mı ?

• quote:

Kırılmıyor elenirsen, ösymye askeri öğrenci olamaz raporunu götürüyorsun gatanın altında tutan tercihin varsa yerleşiyorsun (kontenjan dolması önemli değil mesela o sene 200 kişi alıyorsa 201. olarak sen giriyorsun) yoksa da yerleştirilemediniz yazıyor sonuç ekranında seneye obp kırılmadan tekrar giriyorsun. Bizzat ben elendim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çeğiddeççi -- 7 Ağustos 2014; 23:12:58 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.