Şimdi Ara

Tıp Fakülteleri Eğitim Sistemleri(Tıp Düşünenler İçeri)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
5
Favori
16.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler araştırırken bu yazıyı ilk defa gördüm.Benim gibi tıp düşünenler için paylaşıyorum...
    Klasik Tıp Eğitimi : Çapa ve Cerrahpaşa sistemidir. Her ders Anatomi , Fizyoloji , Biyokimya..vs sınavları ayrı ayrı olur. ocanın karşısına çıkıp sözlü olduktan sonra yazılı sınava girersin. Bir sürü sınava girersin yani , çoğu yazılıdır fakat test olanı da vardır. Senede girdiğini sınav sayısı 50 yi geçer bu sistemde. Bir de konular arasında çok bütünlük yoktur. Mesela Anatomi'de Gastrointestinal Sistem'i görürken , Fizyoloji'de Sinir Sistemi'ni görürsün. Hem zor bir sistemdir , hem de her ders ayrı telden çalar...

Entegre Eğitim Sistemi : Eğitim süreci hücreden organizmaya doğru gider. Basitten karmaşık'a doğru. Belli sürelerde ki bunlara komite denir. Bir sistem ele alınır. Mesela Solunum Sistemi. Fizyoloji'de Solunum Sistemi Fizyolojisi anlatılır , Anatomide Solunum Sistemi Anatomisi anlatılır , histoloji de Solunum Sisteminin histolojisi anlatılır. Öğrenci solunum sistemi ile ilgili herşeye vakıf olur. Komite sonunda her dersten belli sayıda soru barındır öss gibi bir sınava girer 100 yada 150 soruluk. Ders ders başarısı bu sınavda değerlendirilir. Fizyoloji soruları ayrıdır , anatomi soruları ayrıdır aynı sınav içerisinde...(Hacettepe , Ege Tıp, Ankara Tıp'ta aktif eğitimden entegre sisteme yavaş geçiliyor. 1-2 sene içinde tamamen entegre sistem olacaktır)

Aktif Eğitim ( Modern / PDÖ ) : Öğrenci endeksli bir eğitim sürecidir. PDÖ = Probleme Dayalı Öğretim aslında Dr.House dizisi gibi bir süreçtir. Bir Prof 10 öğrenci bir odada toplanır ellerine senaryo gelir. Senaryo da atıyorum hastanın astım'ı vardır. Senaryo ile birlikte astım'lı hastaya nasıl yaklaşılacağı , solunum sistemi fizyolojisi , anatomisi , biyokimyası hedef olarak çıkarılır. Öğrenci bunlara çalışır bir sonraki PDÖ oturumunda herkes anlatır hedefleri. Amfi dersleri'nde de hocalar bu konuları anlatır. İki kez görmüş gibi olursun konuları.Yani bilgiyi kişiye maal etme süreci vardır.(Dokuz Eylül , Pamukkale , Samsun ÖMÜ , Aydın Adnan Menderes...)

-Yazı **** alperenk89 nickli abimiz tarafından yazılmıştır....

Aktif eğitim en iyisi bence :)))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Tıp Fakülteleri Eğitim Sistemleri (Tıp Düşünenler İçin)

Tıp fakültesi seçimi söz konusu olduğunda, eğitim sistemleri büyük önem taşır. Ülkemizde iki ana eğitim sistemi mevcuttur: komite sistemi ve entegre sistem.

Komite Sistemi Olan Tıp Fakülteleri

Komite sisteminde eğitim, temel bilimler ve klinik bilimler olarak iki ayrı aşamaya ayrılmıştır. Temel bilimler aşaması, genellikle ilk üç yılı kapsar ve anatomi, fizyoloji ve biyokimya gibi konuları içerir. Klinik bilimler aşaması ise son üç yılı kapsar ve hastalıkların teşhisi, tedavisi ve yönetimi üzerinde yoğunlaşır. Komite sistemi, öğrencilere sağlam bir temel bilgi tabanı sağlar.

Entegre Eğitim Veren Tıp Fakülteleri

Entegre eğitim sisteminde, temel bilimler ve klinik bilimler eğitimi iç içe geçmiştir. Öğrenciler, temel bilimleri öğrenirken aynı zamanda bunların klinik uygulamalarını da görme fırsatı bulurlar. Bu sistem, öğrencilere bilgileri daha iyi bağlamsallaştırmalarına ve daha derinlemesine anlamalarına yardımcı olur.

Tıp Fakültesi Sınav Sistemi

Tıp fakültesi sınav sistemi, fakülteden fakülteye değişebilir. Bazı fakülteler vize ve final sınavları uygularken, bazıları sürekli değerlendirme sistemi kullanır.

Entegre Sistem Nedir Tıp?

Entegre sistem, temel bilimler ve klinik bilimlerin iç içe geçtiği bir tıp eğitimi yaklaşımıdır. Bu sistem, öğrencilere bilgileri daha iyi bağlamsallaştırmalarına ve daha derinlemesine anlamalarına yardımcı olur.

Tıp Sınav Sistemi

Tıp sınavları, öğrencilerin tıp alanındaki bilgilerini ve becerilerini değerlendirmek için kullanılır. Tıp fakülteleri, farklı sınav sistemleri kullanabilir, ancak yaygın olanlar şunlardır:

• Vize sınavları: Dönem boyunca verilen ve öğrencilerin o ana kadar öğrendikleri konuları değerlendiren sınavlardır.
    • Final sınavları: Dönemin sonunda verilen ve öğrencilerin tüm dönem boyunca öğrendikleri konuları değerlendiren sınavlardır.
    • Sürekli değerlendirme: Öğrencilerin performansını dönem boyunca çeşitli şekillerde değerlendiren bir sistemdir. Bu şekiller arasında ödevler, sunumlar ve küçük sınavlar yer alabilir.

Tıpta Vize Final Var Mı?

Çoğu tıp fakültesi, öğrencilerin bilgilerini değerlendirmek için hem vize hem de final sınavları uygulamaktadır. Ancak bazı fakülteler sürekli değerlendirme sistemini tercih etmektedir.

Tıp fakültesi eğitim sistemleri hakkında daha fazla bilgi edinmek ve sizin için en uygun sistemi belirlemek için potansiyel fakültelerle görüşmeniz önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Beyler OMÜ için bir şeye açıklık getireyim DEU Tıp gibi saf pdö yok (orada da saf olamayabilir tam bir bilgim yok). 2 Aylık bloklar şeklinde eğitim ve her blokta ortalama 5-6 konu pdö oluyor. (Bir pdöde genelde birden fazla konu hedef çıkıyor. ) Geri kalanları hocalar amfilerde anlatıyor. Kısaca entegre sistem ile pdö kırması bir şey bizim sistem. Lablar hariç yoklama yok ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çeğiddeççi -- 13 Ağustos 2014; 15:12:36 >
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fakeusagi -- 6 Aralık 2015; 15:34:12 >
  • çeğiddeççi kullanıcısına yanıt
    Daha oturmamış sistem demekki :) Pdö entegre kırması klasikten çok daha iyidir bence :)

• quote:

Orijinalden alıntı: 01anavarza

Daha oturmamış sistem demekki :) Pdö entegre kırması klasikten çok daha iyidir bence :)

Oturmamasından değil aslında, 4-5 sene önce saf pdö idi ama Tus başarısı düşüktü, yükseltmek için geçme notunu 70`e çıkarttılar, sene içinde birinci sınıftan itibaren Tus denemeleri oluyoruz ki sene sonu notumuzu %5 etkiliyor.
    Anladım :)Hocam şimdi şunu çok merak ediyorum Cerrahpaşa Capa gibi üniversiteler neden hala klasik eğitim veriyor.Hangisi daha avantajlı sizce ?

• quote:

Anladım :)Hocam şimdi şunu çok merak ediyorum Cerrahpaşa Capa gibi üniversiteler neden hala klasik eğitim veriyor.Hangisi daha avantajlı sizce ?

Tartışılır valla.
  • Aktif eğitim anlatıldığı gibi iyi ve eğlenceli değilmiş. Pamukkalede okuyan bitir sordum sınavlar çok sıkmış ve house gibi değilmiş :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • erdem.2 E kullanıcısına yanıt
    Aklımda house gibi canlandırıyordum ben :)

Ya ben aktif eğitimi house gibi sanıyordum yanılıyormuşum o zaman en iyisi entegre bence :)

• quote:

Ya ben aktif eğitimi house gibi sanıyordum yanılıyormuşum o zaman en iyisi entegre bence :)

House gibi zaten, bir senaryo geliyor önümüze nerede sorun olabileceğini tarşıyoruz.
    Hocam artık bir sene boyunca bunun hayalini kurup tıpı kazanmaya çalışacağım İnşAllah.Hocam senle her konuştuğumda tıpı daha da çok istiyorum :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-CEA426D8F

Hocam artık bir sene boyunca bunun hayalini kurup tıpı kazanmaya çalışacağım İnşAllah.Hocam senle her konuştuğumda tıpı daha da çok istiyorum :)
    quote:

Orijinalden alinti: 01anavarza

Hocam artik bir sene boyunca bunun hayalini kurup tipi kazanmaya çalisacagim InsAllah.Hocam senle her konustugumda tipi daha da çok istiyorum :)

Hadi bakalym, cümlenizin Allah yardymcysy olsun, emeklerinizi bo?a çykartmasyn in?allah. :) Hedefini belirlemi? olman çok güzel iyice konsantre ol.
    İnşAllah hocam :) Kimbilir belkide yanınıza gelirim :)) Ankarayı kazanmak için geç kaldığımı düşünüyorum :)

• quote:

İnşAllah hocam :) Kimbilir belkide yanınıza gelirim :)) Ankarayı kazanmak için geç kaldığımı düşünüyorum :)

Ben hiçbir şey için geç kalındığını düşünmüyorum. Çok geç değil, otur düzenli çalışmaya başlamadıysan da sıkı bir şekilde başla. Emin ol sene sonundaki piskolojin iyi bir derece yapsan dahi keşke biraz daha çalışsaydım çok daha iyi derece yapardım oluyor. O yüzden kafanda kazanam diye engel oluşturma. Başarılar.
    Teşekkürler :)

• quote:

ctf ve çapa entegre sisteme geçeli çok oluyor.

pdö sistemini mantıklı bi şekilde uygulayan belki 9 eylül vardır başka da yok.

şu an en iyi sistem entegre sistemdir.

• Acıbadem üniversiteszi hangi eğitim sisteminde?
  • quote:

Orijinalden alıntı: crista galli

quote:

En iyi derken neye göre yapıyoruz bu kıyaslamayı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: çeğiddeççi

quote:

Orijinalden alıntı: crista galli

quote:

En iyi derken neye göre yapıyoruz bu kıyaslamayı ?

hacettepe, çapa, ctf, ankara, ege vs en köklü tıp fakülteleri entegre sistem ve türevlerini kullanıyor. ekol okulların kullandığı sistem en iyisidir bana göre.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.