Şimdi Ara

Tıp Fakülteleri Eğitim Sistemleri(Tıp Düşünenler İçeri) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
5
Favori
17.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Peki puana gore bakmazsak en iyi tıp fakültesi hangisi ? Doktor bi tanıdık hacettepe tus sınavlarını hazırlıyor en iisi o demişti fakat öyleyse ctf nin puani niye daha yüksek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • springminnak kullanıcısına yanıt
    öyle bi şey yok. tus sorularını tüm üniversitelerdeki hocalardan soru alarak oluştururlar. genelde bi havuz yapıp ordan seçerler.

tıpta şehir faktörü çok etkili. büyük ve gelişmiş sehirlerdeki tıpların puanı daha yüksek oluyor genelde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crista galli -- 14 Ağustos 2014; 12:46:25 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • crista galli C kullanıcısına yanıt
    Yani hacettepe ctfden daha iyidir diye bir şey yok dimi

• springminnak kullanıcısına yanıt
    şöyle diyim hacettepenin de iyi olduğu branşlar var ctfnin de. ikisi birbirinden üstündür diye kesin bi çizgi çekemeyiz.

ikisine de puanınız yetiyorsa eve yakın olanı tercih etmek daha mantıklı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Tamam teşekkürler bilgi için :))

• ablam 9 eylül tıp'ta okuyor. bazen pdö senaryolarını okuyorum
    Klasik sistem yoktur herhalde :) Hocam anladığım kadarıyla sizde tıptasınız hangi tıptasınız hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: crista galli

quote:

Orijinalden alıntı: çeğiddeççi

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 01anavarza

Anladım :)Hocam şimdi şunu çok merak ediyorum Cerrahpaşa Capa gibi üniversiteler neden hala klasik eğitim veriyor.Hangisi daha avantajlı sizce ?

ctf ve çapa entegre sisteme geçeli çok oluyor.

pdö sistemini mantıklı bi şekilde uygulayan belki 9 eylül vardır başka da yok.

şu an en iyi sistem entegre sistemdir.

En iyi derken neye göre yapıyoruz bu kıyaslamayı ?

hacettepe, çapa, ctf, ankara, ege vs en köklü tıp fakülteleri entegre sistem ve türevlerini kullanıyor. ekol okulların kullandığı sistem en iyisidir bana göre.

Entegre sistem bana göre saçma, çünkü öğrenciye öğrenmesi gereken bilgileri hazır sunuyor, pdöde ise öğrenci araştırmayı, kaynak kullanımını öğreniyorki Tıp sürekli değişen bir bilim dalı. Puanı yüksek okullar kullanıyor diye iyi olduğu anlamına gelmez.

Maden iyi üniversitelerden gidiyoruz PDÖ kullanan Dünya çapında üniversiteler;
    Maastricht Üniversitesi

Dundee Üniversitesi

California Üniversitesi

Toronto Üniversitesi

Linkoping Üniversitesi

Western Australia Üniversitesi

Mc Master Üniversitesi

Pittsburg Üniversitesi

Mercer Üniversitesi

Harvard Üniversitesi

New Mexico Üniversitesi

Dartmouth Üniversitesi

Liverpool Üniversitesi vb.

kaynak;http://www.pau.edu.tr/moe/default.aspx/sayfa/probleme-dayali-ogrenim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çeğiddeççi -- 14 Ağustos 2014; 14:56:45 >

• çeğiddeççi kullanıcısına yanıt
    Hocam pdö iyide araştırdığıma göre tusta yetersiz kalıyormuş doğrumudur?

• Cerrahpasanin sistemi bahsettigin gibi degil daha okula baslamadim ama sanirim komite sistemi varmis

• quote:

Hocam pdö iyide araştırdığıma göre tusta yetersiz kalıyormuş doğrumudur?

TUS USMLE gibi nitelikli bir sınav değilki. Tamamen kişisel birşey, oturup çalışırsan başarılı olursun. Fakültelerin TUS başarısı fakülteye giden öğrenci profiline göre oluşuyor. Hacettepe`ye giden adamın çalışma disiplini belli ki fakülte yıllarında da bunu sürdürebilip başarılı oluyor bu da sanki fakülte başarısıymış gibi gözüküyor. Fakültenin de elbet etkisi var ama çok değil. O yüzden pdönün yetersiz kalması diye bir şey yok, öğrencinin çalışmaması diye bir şey var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çeğiddeççi -- 14 Ağustos 2014; 15:01:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OguzKn

Cerrahpasanin sistemi bahsettigin gibi degil daha okula baslamadim ama sanirim komite sistemi varmis

Komite=kurul=entegre bunların hepsi aşağı yukarı aynı şey.

• OguzKn kullanıcısına yanıt
    Yazı benim değil hocam alıntı :)

• çeğiddeççi kullanıcısına yanıt
    1. 2. sınıfta patoloji görüyor musunuz? hayır. pato görmeden yapılan hastalık çalışmalarının hiçbir manası yok. bizde de var pdö oturumları ama teorikten öteye gitmeyen komiteye ek 5 puandan başka bi etkisi olmayan şeyler.

yurt dışından örnek vermenin de anlamı yok. çünkü eğitim sistemlerimiz bambaşka.

hakkıyla pdö yapabilmek için pato bilmek gerekir.

• quote:

1. 2. sınıfta patoloji görüyor musunuz? hayır. pato görmeden yapılan hastalık çalışmalarının hiçbir manası yok. bizde de var pdö oturumları ama teorikten öteye gitmeyen komiteye ek 5 puandan başka bi etkisi olmayan şeyler.

yurt dışından örnek vermenin de anlamı yok. çünkü eğitim sistemlerimiz bambaşka.

hakkıyla pdö yapabilmek için pato bilmek gerekir.

Önemli olan sorunun nereden kaynaklandığını tartışıp hedef çıkartıp o hedef doğrultusunda araştırma yapabilmek zaten, doktorculuk oynayıp hastalık çalışması yapmıyoruz yani. Araştırma yeteneğimizi geliştiriyor. OMÜ`de de saf pdö yok zaten, bizdekilerde sene sonunu %10 etkiliyor.
  • quote:

Klasik sistem yoktur herhalde :) Hocam anladığım kadarıyla sizde tıptasınız hangi tıptasınız hocam

bikaç tıpta hala klasik sistem var.

kocaeli tıp 2. sınıftayım.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.