Şimdi Ara

timsah mı?tarantula mı? ginepig mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
1
Favori
5.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

17cm
     timsah mı?tarantula mı? ginepig mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LucidEresbos -- 24 Ocak 2012; 19:19:19 >

• Dinozor besle bence
  • Bizde de kaplumbaga vardi guneslensin diye terasa cikardim bahcesiyle beraber iceri girdim 5 daka sonra bi baktim kaplumbaga yok karga kapmis:D
  • evde timsah besleyeni bi haberlerde birde sende gördüm. Zamanında çok araştıran ve hatta sakallı ejderha besleyen biri olarak tavsiyem üçünü de almaman olacak.

Birincisi akrep,tarantula gibi hayvanlar ve neredeyse bütün sürüngenler canlı yem ile beslenir. Evinde ya çekirge ya hamam böceği falan besleyeceksin. Bunlar hem ses hem koku yapar, biri kaçsa ürer evinizi böcek basar, uyurken oranıza buranıza girer vs. Timsahı eliyoruz bir kere onu zaten besleyemezsin saçmalama. Timsah beslemek için yeterince deneyimli, maddi imkanları çok, gerekli ortamı hazırlamış olmak vs. gerekir. Tarantulayı zaten eline alamazsın çok. Oturup sevemezsin, hareket öğretemezsin. Bir kaçsa bütün apartman kabus gibi geçer dava bile açarlar. Onu da ele derim. Guinea Pig güzel hayvan ama malum kemirgen olduklarından çok işerler kokar hep. Ayrıca sürü halinde gezen hayvanlar olduğundan günde en az 1,5-2 saat ayıramayacaksan 2 tane alman gerekir. Erkeklerin poposunda grease gland diye bir madde olur onları yıkamak zorunda kalırsın. Dişi alırsan uysaldır ama fazla uyuşuk olur. Bütün guinea pigler işedikleri kadar sıçarlar da. O kokuya dayanabilirim, hergün temizlerim, hergün 2 saat uğraşırım diyorsan buyur al.

Sonuç olarak tek alacaksan hiçbiri, çift veya fazla alacaksan ve gerekli bakımı fazlasıyla yapabileceksen guinea pig diyorum. Ama bana sorarsan evde ne beslenir diye, cevaplar çok basit:

Kedi, balık, kuş, hamster,gerbil,sugar glider, süs köpekleri ve belki gelincik. Kediler biraz tüy dökebilir bakımları çok zor değildir ama. Balık güzel hayvandır bakımı zor değildir ama sıkıcıdır biraz. Kuş benim favorilerimden bir sürü çeşitleri var Canary,Budgie,Cockatiel,Lovebird,Parrotlet,Jako gibi. Hele bir tanesi var aman allahım böyle bir kuş yok. Köpekten daha sevimli, daha oyuncu, bebek gibi uysal bir kuş; Cockatoo(Türkçesi kakatu olabilir). Yalnız büyük bir kuş olduğundan hem masraflı, hem kepek problemi var, hemde baya gürültülü bir kuş. Hamster syrianlar çok uysal ve tek yaşayan, dwarflar ise saldırgan,küçük ve sürü halinde yaşayanlar. Hamsterlar çok tatlı ve bakımı kolay hayvanlardır ama çok az yaşıyorlar. Gerbil de çift beslenmek zorunda bu da tatlı bir hayvan türkçesi cüce kanguru sanırım. Sugar Glider biraz daha agresif ve çok çok işeyen bir hayvan, uçabiliyor (paraşüt gibi kanatlarını açarak havalanabiliyor,kanatları kollarının altında yarasa gibi) ama onlar da güzel ev hayvanları olabilirler. Süs köpekleri bakımı en zor olanı bu saydıklarımdan ama eve alıştırıp tuvalet eğitimini falan yaptıktan sonra geriye basit ihtiyaçları kalıyor. Gelincik (Ferret) ise değişik bir hayvan onun hakkında çok bilgim yok ama evde bakılabilecek iyi bir alternatif olabilir. Youtube'dan bakabilirsin.

Bu saydıklarıma göre seç beğen al, başka alternatifler arama. Bunların arasından bile kuş,hamster,kedi en iyileri bana sorarsan. Hayvan beslemek zahmetli bir iştir, çok iyi araştır bir anlık heves ile alma. Başka cevap aramazsın umarım, iyi günler.

• Yorumlariniz icin tesekkur ederim veteriner olmayi dusunuyorum ve bayaa bir arastirmaci bir kisilige sahibim kedi kopek hamster olmaz annem istemiyor papaganlar hakkinda normalin ustunde bilgiye sahibim cogu papagan turunu hakkinda bilgi sahibiyim sultan papaganim vardi kacti maalesef su an evde kanarya,saka pici ve saka kusu mevcut. Bu yuzden kus almayacagim ve encok pisligi buyuk irk papaganlar yapiyorlar kafesin icinde kanatlarini cirptiklarinda ev berbat oluyor. Ben farkli ve ufak olmasi acisindan tarantula dusunuyordum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thebatuhanking -- 24 Ocak 2012; 20:09:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: thebatuhanking

Yorumlariniz icin tesekkur ederim veteriner olmayi dusunuyorum ve bayaa bir arastirmaci bir kisilige sahibim kedi kopek hamster olmaz annem istemiyor papaganlar hakkinda normalin ustunde bilgiye sahibim cogu papagan turunu hakkinda bilgi sahibiyim sultan papaganim vardi kacti maalesef su an evde kanarya,saka pici ve saka kusu mevcut. Bu yuzden kus almayacagim ve encok pisligi buyuk irk papaganlar yapiyorlar kafesin icinde kanatlarini cirptiklarinda ev berbat oluyor. Ben farkli ve ufak olmasi acisindan tarantula dusunuyordum

Dediğim gibi tarantula ne kadar havalı gözüksede canlı yem yediğinden ve tehlikeli bir hayvan olduğundan almayın derim. Eğer ben çok dikkat ederim yemler için ayrı odada ayrı ortam hazırlarım diyorsanız besleyin tabii, ama yoksa böyle bir ortamınız 1 haftayı geçmeden geri vereceksiniz emin olun.

• Tarantula almalisin bence.Ben olsam onu alirdim
  • konu hakkinda cahiller toplanmis bir kere karadul tarantula degildir.ikincisi tarantula isirmasi cok cok nadirdir ve isirmasi ari isirigindan farksizdir alerjiniz yoksa.Tarantula beslemek icin bocekten igrenmemeniz lazim cunku canli yem olarak un bocekleri kullanilir.bunlar yumurtlayinca yumurtalari ayirmaniz lazim yoksa yerler.yani bocegin kakasindan tutup yumurtasina kadar ellemeniz lazim.tarantulaya gelince suyunu koyup yemini verdiginiz surece sorunsuz yasar fakat hizli turler almayin yoksa ne oldugu anlamadan kacip eve atom bombasi atilmis gibi olur.
  • Doğanın parçalarını kendi zevkimize alet etmemiz doğru değil bence.
  • Bu tarantula falan Türkiye deki iklim koşullarında yaşayabiliyor mu fazla soğuk havalar:)
  • iguana al bence tasma takıp gezdirirsin bile :D
  • Evin ici sicak oldugundan sikinti olcagini sanmiyorum peki bu tarantula sadece canli yemlemi besleniyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nycs

iguana al bence tasma takıp gezdirirsin bile :D

iguananın bakımı zor ve masraflı olduğu kadar tehlikelidir de. %50 agresif %50 uysal doğar iguanalar şansınıza. Agresif kısımda doğanlar ölümcül olmasada canınızı çok yakabilirler. Kuyruklarıyla kırbaç atarlar, ısırırlar, pençe atarlar. Ayrıca bütün sürüngenler gibi salmonella hastalığı taşırlar bu ölümcül olabilir. (dışkılarında bulunur) Mesela bir iguana ısırığı:

Hadi lan bu kadar olur mu demeyin iguanaların dişleri jilet gibidir.

• quote:

Evin ici sicak oldugundan sikinti olcagini sanmiyorum peki bu tarantula sadece canli yemlemi besleniyor

Evet. Canlı çekirgeler, kriketler, kırkayaklar, yavru fareler ve hatta bir cinsi kuş bile yiyormuş.

Şimdi okudum haftada 2-3 çekirge yerlermiş ki bu çok çok az. Bir oturuşta 10-15 çekirge yutan bir kertenkele beslediğimden garip geldi. Canlı yem çok sorun olmaz bence bu şartlarda, bilmiyordum bunu. Hem çekirge hamam böceği gibi de değil. Tek sorun dediğim gibi havalı falan ama elinize alıpta gezdiremeyeceğiniz bir hayvan olduğundan ne kadar tatmin eder bilmiyorum. Yukarıda saydığım daha tehlikesiz hayvanlara yönelseniz?

Çünkü en tehlikesiz hayvanlardan olan kertenkeleyi bile her elime alışımdan sonra elimi yıkadığım halde elimde isilikler kaşıntılar falan oluyor. Tarantulanın da vardır pislikleri dikkatli olun. Ama dediğim gibi ben bu kadar az yediklerini bilmiyordum eğer aileniz kesin kabul ederse düşünebilirsiniz.

• Az yemesi de benim icin iyi bir sey ben bu alcagim hayvani zaten baliklarin yerine alcagim icin oyle elime alip sevmeme gerek yok hayvan sevmek istersem kuslarimiz var ve petshop tanidigimiz var orda hayvanlari sevebiliyorum o yuzden benim icin tarantula en ideali tek sikinti canli yem sile/agva liyim ben cekirge orda yakalayabilirim bayaa var oralarda hatta her yerdeler ancak toplasam bile cekirgeleride canli tutmakta sikinti olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu arada yetiskin tarantulara buyuk bir cekirge verirseniz 1 ay idare eder.Ayrica vermeden once makasla bacaklarini keserseniz her ikisi icinde hizli olur
  • quote:

Az yemesi de benim icin iyi bir sey ben bu alcagim hayvani zaten baliklarin yerine alcagim icin oyle elime alip sevmeme gerek yok hayvan sevmek istersem kuslarimiz var ve petshop tanidigimiz var orda hayvanlari sevebiliyorum o yuzden benim icin tarantula en ideali tek sikinti canli yem sile/agva liyim ben cekirge orda yakalayabilirim bayaa var oralarda hatta her yerdeler ancak toplasam bile cekirgeleride canli tutmakta sikinti olabilir

Canlı yem için kesinlikle ama kesinlikle satın alman gerek, doğadan yakaladıkların riskli oluyor. Nereden bulabilirim diyorsan antalyacekirge.com'dan kargoyla gönderiyorlar. Yurtdışı dahil olmak üzere birçok yerden siparişler geliyor oraya, haberlere falan da çıkmıştı.

Sevmeyeceksin demek.. hmm.. sevmeyeceksen balıkların yerine yeni balıklar al? Tarantula tüy dökebilir o bilmiyorum sorun olur mu, elime almıycam diyorsan tarantulaya alternatif olarak imparator akrep de besleyebilirsin. Tarantuladan tek farkı kıskaçları ile seni cimcikleyebilmesi buda acıtıyor biraz. Ama tüy sorunu yok ve bana sorarsan daha güzel duruyorlar.

• Semender al
  • dedigim gibi un bocekleri var zahmetli ve bocekten igrenmemen lazim ayrintili bilgi icin google amcaya tarantula forum yaz
  • kisisel fikrime gelince yavru bir timsah alirdim buyudugunde hayvanat bahcesine verirdim direk
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.