|
Tim Cook: 'Yeni Siri'nin geliştirilmesinde önemli ilerleme kaydettik'

-
-
Gaz almak için yapılan bir açıklama.
Samsung 3 yıllık telefonlarına yapay zeka verdi. Adamlar kalemleri ile çizip deniz manzarasına kuş çizebiliyorlar, apple 70.000 liraya satılan Ayfon 14 pro Max cihazına "Kusura bakma" deyip çöplüğe gönderdi bile.
Saçma sapan telefon tokuşturma teknolojileri ile uğraşırken olması gereken gelişmeyi kaçırdılar. Yapay zekada çok fena çuvalladılar.
Beter olsunlar.
-
Beklemedeyiz
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Siri için yeni bir telefon modeli ihtiyacı olana dek. Siri hazır olmayacaktır.
-
Uzun yıllar önce Siri'yi tanıtmış bir şirketin şimdi yapay zeka teknolojilerinde geriden gelmesi çok şaşırtıcı geliyor. Açıklaması son zamanlara kadar yapay zekayı hafife alarak ve öncelik yapmayarak ekstra maliyetten hep kaçmaları, minimum efor ve giderle maksimum kâr güdüleri olabilir. Nasıl olsa iPhone hep satılıyor. Ancak gene de yapay zekanın onlar için AR-GE teşviki ve pazardaki modellerinde uygulama teşviki üretmesi bu kadar uzun sürmemeliydi. Bir teknoloji şirketinin belirli bir teknoloji vizyonu, - mümkünse herkesten önce - teknoloji geliştirip pazarlamaya dönük bir tutkusu olmalı. Her şey kısa vadeli finansal tablolardaki sayılardan ibaret değil. Kâr, kâr, kâr diye diye, müşteri kitlesi sadık diye diye diye öncülüklerini kaybediyorlar. Çin gibi pazarlarda liderliği kaybediyorlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Amerikalılarda çalışıyorsa bırakma gibi bir mantık var bu yüzden teknolojiye öncelik eden bir firmanın içindede böyle şeyler olması kaçınılmaz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
quote:
Apple, Siri'yi sadece sesli komutlara yanıt verebilen bir asistandan öte, bağlamları anlayabilen ve karmaşık görevleri yerine getirebilen bir yapay zeka asistanı haline getirmeyi amaçlıyor.
Siri ilk çıkışını 13 yıl önce yapmış. O günden bugüne bu anlamda bir arpa boyu ilerleyemediyse, biraz geç kalmış olmuyor musunuz? Başka bir terslik yok mu yani?
-
Yine 3. parti şirketlerin AI api'ları mı kullanılacak yoksa in-house modeller mi geliştirilecek? Asıl cevaplanması gereken soru bu olmalı...
-
Beş para etmez Siri’yi kaç yıldır adam edemediler. Grok yükledim ve AI olarak her işimi görüyor. Uygulama kontrol etmeyi zaten kendim de yapabiliyorum. Bana düşünüp araştırıp mantıklı cevaplar vermesi lazım, akıcı bir diyalog lazım ve Siri bunları yapamıyor. Kalıpların ötesine hiç çıkamadı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Gaz almak için yapılan bir açıklama. Samsung 3 yıllık telefonlarına yapay zeka verdi. Adamlar kalemleri ile çizip deniz manzarasına kuş çizebiliyorlar, apple 70.000 liraya satılan Ayfon 14 pro Max cihazına "Kusura bakma" deyip çöplüğe gönderdi bile. Saçma sapan telefon tokuşturma teknolojileri ile uğraşırken olması gereken gelişmeyi kaçırdılar. Yapay zekada çok fena çuvalladılar. Beter olsunlar. |
Siri için yeni bir telefon modeli ihtiyacı olana dek. Siri hazır olmayacaktır.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X