Şimdi Ara

Tıklayın bütün akrabalarınızı bulun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Üniversite öğrencisi iki genç tarafından geliştirilen 'Akraba Bulma Programı' ile 1923 yılından bu yana varlığından haberdar olamadığımız akrabalara ulaşmanın mümkün olduğu belirtildi. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Elektrik Elektronik öğrencisi Buğra Ayan ve Hacettepe Üniversitesi Elektrik Elektronik öğrencisi Said Saraçoğlu tarafından geliştirilen Akraba Bulma Programı ile Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan beri yaşayan tüm akrabalara ulaşılabiliniyor. Sistem şöyle çalışıyor:

İlk olarak "www.bugraayan.com/akrababul.rar" adresinden tıklayarak programı indiriyorsunuz. Daha sonra TC Kimlik numaranızı yazıyorsunuz ve güvenlik kodunu doğru girerek 'sorgula' butonuna basıyorsunuz. 50. sırada sizin TC Kimlik numaranız olmak üzere toplam 100 TC kimlik no üretiyor. Daha sonra bulunan TC Kimlik Numaraları alt taraftaki T.C. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Kimlik Numarası Sorgulama Sayfası üzerinden sorgulayabiliyorsunuz. Sistemin kullanımı tamamen ücretsiz ve herhangi bir üyelik istemiyor.

• Hee iki ögrencinin yaptıgı programa ben kimlik numaramı girecem..
    Olur...
  • Akrabalardan kaçıyoruz ne gerek var şimdi
  • Aman ama zaten varolanlardan fayda yok bi de bilmediklerimiz çıkmasın ayrıca artık biliyorsunuz tc kimlik no ile internetten kişinin doğum tarihini gün ay yıl olarak görebiliyorsunuz...Sigortaya kayıtlı ise tabi...
  • T.c numarası ile birçok şeyi yapabliyorsunuz? ben açıkçası güvenemedim. yinee deneyen olursa haber versin çalışıyormu?
  • Oldu birde TC kimlik numaramızı açıktan yazalım Belki paranoyağız ama ne yapalım.
  • Tutmaz o program millet hiç T.C. numarasını yazarmı yaw
    en azından ben....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar malesef dayanamadım yazdım çalışıyor
  • Vallahamıııı nasıl calısıo yav.Biz o programı laf olsun diye yapdık

dermişim
  • Çıkan sonuçların hiçbirini tanımıyorum.
  • bn yazdım dedem annem babam amcam falan çıktı sanırım soyadınızın az rastlanan bir soyad olması lazım
  • size tc numaramı versem ne yapacaksınız çok merak ediyorum isteyen zaten çok basit bir yöntemle tüm Türkiye nin tc numarasını bulur sizin bu korkunuz ne?
  • Valla ben arkadaşın TC kimlik numarasını girdim.Bayada çok yakından tanıdığım birisi ailesi falan olsun.Hepsini buldu çıkardı çok ilginç
  • anadolu üniversitesinde ve aöf de zaten okul no TC no isterse herkes görebiliyor. Bence bir sakıncası yok yani.

Oha şaka maka buluyo ya. Amcamı kuzenlerimi yengemi buldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 3 Aralık 2008; 3:10:12 >
  • Bi yerden sonra tıkanıyo ama 65 den sonra soyad değişti tanımadğım insanlar çıkmaya başladı 40 danda öncesini tanımıyorum
  • TC Kimlik NO'lar belli bir algoritmaya göre veriliyor, bu da matematiksel işlemler yaparak buluyor akrabalarınızı. Mesela tc kimliğin son rakamı sanırsam tüm rakamlarının toplamının birler basamağına eşitti (Tam emin değilim böyle bir şeydi.)

www.soyumsopum.com 'da bunun online'ını ve anında sorgulayabilenini bulabilirsiniz.

Evet sitenin gayet ilginç bi' ismi var ve bazen yavaş açılabiliyor.

TC Kimlik No ile bir çok şey öğreniliyor ama çok şey yapılamaz sonuçta tc kimlik no'nuza ulaşmak isteyen zaten ulaşabilir o kadar korkmadım açıkçası. . Geçen key ödemelerinde binlerce tc kimlik no, sosyal sigorta no ve ad soyadlar açıklandı mesela çok büyük güvenlik riski ama ortada t.c. imza yasası vb. şeyler var, tc kimlik sonuçta yalnızca benzersiz kişi numarası ve bilgileri bir arada tutmaya yarıyor, fazlası değil. . Gerçi televizyonda falan görüyoruz, neler dönüyor adamlar neler neler yapıyorlar; çok da güvenmemek gerek. Hatta online sadece tc kimlik no ile adres bile bulunabiliyor. (Ona rağmen başıma bir şey geleceğini düşünmüyorum sonuçta t.c kimlik'i isteseler rastgele deneye deneye de bulabilirler bulmak istedikten sonra. . O yüzden korkmuyorum pek. .)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AreaOfEffect -- 3 Aralık 2008; 4:03:02 >

•  Tıklayın bütün akrabalarınızı bulun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.