Şimdi Ara

***TIGUAN KULÜBÜ*** 500+ kullanıcı üye... (345. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
39.775
Cevap
419
Favori
3.764.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 343344345346347
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu arada ben bu hacim küçültme işinin daha doğrusu modasının tadının kaçtığına inanıyorum, 3-5 yıla kalmaz atmosferik motorlara rağbet artar sorunsuz oldukları için. Şimdi 1,2 motora 105 bg koymuşlar, 175 torku varmış, ya insaf, o hacimde bir motoru o kadar zorlarsan sonunda patlarda çatlarda..Buraya yazıyorum:atmosferik motorlar 3-5 yıl içinde daha da değerlenecek, çok yakıyo, performansı az falan ama sorunsuz diyecek insanlar..
  • valla bilemiyorum benimde midem bulandı. öyle öncesinden bir belirti izde yok. tabiri caizse arap atı gibi kostu kostu cat diye catlayı verdi. yani ben tükendim. bitiyorum giibi emare yok.
    çok severek kullanıyordum aracımı kaya gibi saglam diyordum simdiden sonra motor degissede iadeyi deneyecegim. sonuc alamayabilirim. ama konusayim avukatlarla bakalım.
    ama sevgili aracımı elden cikartacagim sanırım. artik bir binek sedanı nasil kullanırım bilemiyorum ama. Q5 simdilik alamayacagima gore.i
    çok can sıkıcı....
  • Arkadaşlar Merhaba,

    27 Temmuzda Doğuş Oto Kartal dan aldığım Tiguan ımın halen plakasının çıkmasını bekliyorum. Pendik bölgesine bakan trafik şubesi büyük bir yoğunluk yaşıyormuş ve henüz doğru dürüst araç tescili yapmamışlar. Daha önce 15-20 gün plaka çıkmasını bekleyen oldu mu? Yapılacak bir ey var mıdır?

    Teşekkürler..
  • Bu arada forumun ilk 35 sayfasını okuyup notlar aldım. Bu özet notları araçlarını yeni alan arkadaşlarla paylaşmak isterim:

    1) Servisten çıkmadan far ayarlarına bakılacak.
    2) Motorun önden çarpmalarda bir zincirli salıncak yardımıyla daha aşağıya kaydığını ve içerdeki yolculara gelebilecek muhtemel etkilerinin daha azaltılmaya çalışıldığı söyleniyor.
    3) Kullanım kılavuzunda şöyle birşey yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam '' 1500 km ye kadar devirsiz kullanın, 1500-2000 km arasında son devre ve sürata ulaşın'' veya 3000 km kadar 1500-2000 devirde kullan
    4) Arabayı çalıştırınca kalkmadan önce 1 dk kadar ısınmasının gerektiğini ve 100 km den veya 1 saatlik yoldan sonra kontağı kapatmadan önce 2-3 dk rolantide çalıştırılması gerektiğini servisten söylediler
    5) aux in e ipodu ben aux kablosuyla bağlamayı denedim ipodun ses çıkışından. çalışmadı. illa servisten bu kabloyu almamız gerekiyor
    6) konfor sinyali çok işime yarıyor. sinyal kolunu tam basmadan çıt sesinden öncaya kadar basıp bırakıyorsunuz. ve 3 defa sinyal veriyor. şerit değiştirmeler için ideal. şerit değiştiriken tam sinyal verirseniz direksiyonuda çok çevirmeyeceğiniz için geri atmayacaktır.
    7) yağ değiştireceğiniz zaman mutlaka 504 00 kodunu sağlayan bir yağ koymanızı öneririm.
    8) Ben de 1Lt Castrol SLX Longlife III 5W-30 koydurdum. Şişenin arkasında vw 504.00/507.00 yazıyor.
    9) ISOFIX kullanılması servise sorulacak,
    10) Vites Önerisi incelenecek.. Kullanım Kitapçığı sayfa 15 (Çalıştırma ve Sürüş)
    11) Twincharge bir motor kullanıyoruz. Yani 3500 devire kadar kompresör (2500 e kadar yanlız, 2500-3500 arasında turbo ile birlikte) devrede. Bildiğiniz gibi Kompressör gücünü motorun dönmesinden alır. Yani kompresör extra yakıt demek.




  • Aldığım notları yazmaya devam ediyorum:

    1) Arka koltuklarını bagajda yer açmak için öne doğru çekebiliyoruz.
    2) Sol taraftaki park lambalarını açmak için araç stop etmeden sola sinyal verin.sonra stop edin.sol park lambaları açık kalacaktır.
    3) 3. yılda da VW iyi niyet garantisi veriyormuş
    4) Anahtarlık : Arabayı kilitleyebildiğiniz gibi kilide uzun basarsanız açık cam varsa onları da kapatıyor , aynı şekilde arabaya yaklaşırken açma tuşuna uzun basarsanız camları da açıyor
    5) isterseniz bu özelliği sadece söför camı açılacak olarakda ayarlaya biliyorsunuz. kapatırken tüm camları kapatıyor, açarken sadece söför camını açıyor.
    6) Arabayı ilk çalıştırırken kontağı çevirince bazen çalışmıyor ve ekranda 'Depress the clutch' yazısı çıkıyor. Debriyaj pedalına tam basmak lazımmış , deneyerek çözdüm tam basmayınca çalışmıyor.
    7) sag kol dayama ileri çekilebilindiği gibi yine aynı şekilde yükseklik ayarıda yapabiliyorsun , kapağı kaldırıp tekrar aşağı indirirken istediğin yükseklik mesafesinde bırakabiliyorsun
    8) cd veya radyo açıkken mfd ekranında sarki adi vs yazan menuye gelirseniz, direksiyondaki sag taraftaki oklardan şarki veya kanal değiştirebiliyorsunuz.
    9) far kumandasını kendinize doğru 1 kere çekerseniz ön sisler, 2 kere çekerseniz ön ve arka sisler çalışır
    10) SAAT KISMINDAKİ DÜĞMEYE BASILI TUT İLERİYE DOĞRU GİDER TEKRAR 1 DEN BAŞLAR SONRA DOĞRU SAATE GETİRİRSİN
    11) Kapıları kumanda ile kapattınız...açık kapı kaldı...o kapıyı kapattıktan sonra araç kapıları kendi kitliyor...




  • Son bir kaç not daha:

    Düşünün 1.4 benzinli motor (opel corsa kadar) 150beygir olacak, 240 nm tork verecek, akıllı 4x4 olacak, elek. dif. kilidi olacak, sert amortisörlü olacak, euroNcap güvenlik testlerinin tamamından 5 yıldız alacak. slalom yeteneği 2 sene ödül alacak, yan çarpışma testlerinde çocuk güvenliğinde üstün başarı verecek, ötv si 37% olacak, 628tl vergisi olacak... daha ne olsun yaw ? :))

    Bir önemli noktada araç garantide iken her türlü sorunu servise bildirip kayda girmesini sağlayın. Sonradan birşey olunca garantide iken aynı sorun vardı getirmiştim değiştirseydiniz deme şansınız olabiliyor.

    Herkese İyi Tatiller
    esboya
  • bir ay kadar once kartal doğus otoda bir tiguan daha vardı motoru tamamen içinden alınmıs bir sekilde bekliyordu , sanırım 100 tanede 1 veya 2 gibi adet arac bahsedilen bu motor problemini yasıyor , bir de kronik cikleme sesine halen bir cozum bulunamadı ben de o meseleyi takip ediyorum .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: esboya

    Bu arada forumun ilk 35 sayfasını okuyup notlar aldım. Bu özet notları araçlarını yeni alan arkadaşlarla paylaşmak isterim:

    5) aux in e ipodu ben aux kablosuyla bağlamayı denedim ipodun ses çıkışından. çalışmadı. illa servisten bu kabloyu almamız gerekiyor




    servise gitmeyin boşuna. muhtemelen doğru cevabı alamayacaksınız. rcd510nun ayarlarında aux in i açacaksınız. bende ilk denediğimde çalışmamıştı. aux in off geliyor, onu on yapınca çalışacaktır.
  • Arkadaşlar merhaba

    Aracım 6300 km oldu ve ortalama yakıt 7,7 gösteriyor.Bu km'nin 2500 km'si uzun yol ve kullanım karışıktır.Yani hız,dağ yolları,klima v.s.
    Ayrıca geçenlerde aracıma vat com cihazıyla aşağıdaki işlemleri yaptırdım.Ancak bu kadarı cihazla aktif hale gelebiliyormuş.Bunlar
    1-Sis farları açıkken uzunları yaktığınızda sis farları sönüyor
    2-Sis farları kapalı farlar açıkken direksiyonun döndüğü tarafa ait sis farları aktif hale geliyor
    3-Arka silecekler çalıştıktan sonra kapattığınızda bir kez daha kendiliğinden çalışıyor.

    Bu arada aramıza yeni katılan arkadaşarın araçları hayırlı olsun.Kazasız belasız sürüşler dilerim.

    Saygılar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cogito74
    selamlar arkadaslar . klüb üyesi olarak cok sık giremedigini söylemek isterim. başima gelen üzücü bir olayı sizinle paylaşmak isterim.4 gün önce seker beyazı F&F 1.4tsi aracımla bogaz gişilerden çıktıgımda araba bir öksürdü. sonra sıtma tutmuş gibi titremeye başladı. ilk ışıklarda durduğumda traktör gibi sarsıntı hissedince. hemen servise yollandım. bujiden felan olaiblir bi bakalım dediler.ayrıldım orada aracımı bırakıp. bana 4 silindirden birinde hic kompresyon yok. motoru indirecegiz. onay veriyormusunuz dediler. çaresiz kabul ettim. ertesi gün ugradım. silindir kapagındandır sanırım deyip yenisi ile değişeceklerini söyledirler. sornada arayıp almanyaya yazdık motoru değiştirecegiz. deyip ertesi günde bir araç gönderdiler.
    forumda daha önce 5.000 km olan bir arkadasinda başına gelmiş oldugunu gordum.. nasil sonculandırmıs bilmiyorum yazmamıl daha sonra.. ebnimaraç 23.000 de bir yıl oldu...
    endiselerim yeni motor takılsa bile performans sorunu yaşarmıyım. nihayetinde fabrikadan takmak nerede yetkili servisinki nerede. bir suru seyi söküp takacaklar. klima sogutucusu felan..
    bir yıl sonunda aracı ayıplı mal diye geri alırlar mı?
    satarken aracı motor degişimi görünürmü. o hald earacın satışında fiyatı düşer mi??
    140 kişilk üyeliğimiz var ve simdiye kadar iki kişinin motoru değişmiş olacak..1.4 tsi lerde sorunmu var anlamadık.
    avukatımla görüşüp tüketici mahkemelerinde mi götürsem acaba durumu..
    bildik bir durum olsa örnek teşkil ediyor deyip belki hakim aracı değişime alır mı??
    offf can sıkıcı durumlar.
    umarım kimsenin başına gelmez.....
    gelişmeleri buradan paylaşacagım.
    birde acaba çıkarılan motoru bana verirler mi yoksa alıkoyarlar mı??
    bakımlarda degişmiş parçaları bize geri veriyorlar ya. o nedenle sordum...

    geçmiş olsun

    motoru değişen aracın değerinin düşeceğini de nerden çıkardınız. herşeyden önce motoru değişen aracın kilometresi sıfırlanır. yani 23000 km yi haybeden yapmış oldunuz. bu da tiguan keyfini +300 000 km daha süreceğiniz anlamına gelir. dahası serviste geçen süre, yeni takılan motorun garanti süresine eklendiği gibi, yeni motorla birlikte 2 yıl garanti almış olacaksınız.

    elbette servisin kalitesine göre 1 hafta ile 1 ay arasında bir süre aracınızdan uzak kalacaksınız. bu benimde başıma gelse üzülürdüm. ancak bu durumun garanti kapsamında olması büyük bir nimettir.

    eskiden focus 1 vardı bende ve hararet sorunu yüzünden 1 hafta kaldı yapılamadı sonra defalarca servise gitti, defalarca test sürüşü yapıldı. öyle test sürüşü deyip geçmeyin, oturduğum yerden servise 10 km mesafem vardı. her testte en az 30 km yapılıyordu ve bu arada harcanan benzinde benden gidiyordu. değişen parçanın parası hariç. ve ben o araca tüm bunlara rağmen 4.5 yıl bindim.

    bu arabadaki tadı, emsali ve daha alt segmentlerdeki hiçbir araçta bulamayacağını bil ve ona göre davran




  • Bende arabamı Temmuz'da aldım ve 4 Ağustos'ta teslim aldım. Avek den aldım. Yeni durumda bu kadar beklemen normal kesinlikle değil. Sonuçta 2011 modellerde bir yoğunluk oldu ama oda 1-2 gün dediğim gibi ben Pazartesi aksamı almıştım. Artık adresin neresiyse oranın ilçe emniyeti bakıyor. Senin aldığın araç bayının elindemi gidip gordunmu kendi aracını belki yeni gelecek bir aracı sattilar
  • teşekkurler kelmikler adlı arkadaş.. içime biraz su serpmiş. oldun. umarim kilometre sıfırlanır. ve umarım montajda sorun yaşatmazlar diyorum...arabamı çok seviyorum...
    umarım herkes keyifla arabalarına biner..
    yani aracımı değiştirisem yine bir tigu ile değiştiririm. o kadar yani...
  • tiguanında harici GPS navi sistemi kullanan arkadaşlar varmı? resimlerini koyabilirlerse memnun olurum. ben alacağım cihazın ayaklarını cama değilde daha kolay erişilebilir ve görüşü kapatmadan nasıl monte edebilirim diye düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cogito74
    teşekkurler kelmikler adlı arkadaş.. içime biraz su serpmiş. oldun. umarim kilometre sıfırlanır. ve umarım montajda sorun yaşatmazlar diyorum...arabamı çok seviyorum...
    umarım herkes keyifla arabalarına biner..
    yani aracımı değiştirisem yine bir tigu ile değiştiririm. o kadar yani...

    ne demek arkadaşım.. yine takılırsan burda sor, bir bilen mutlaka rahatlatır seni.

    bu arada necvox 939 konusuna bayaa bi yoğunlaştım ancak kotuk başlığında tv de istiyorum. bunun montajını kendinizde yaparsınız diye yazmış ilana biri.. hatta birde montaj şekli ni gösteren bir şema koymuş. acaba bizim bu koltuk başlıklarını sökünce diğerini takar takmaz çalışır mı? yani o şemadakine göre koltuğun içinde başlık çubuğunun ulaştığı noktada bir av bağlantı noktası var görünüyor. hiç taktıran oldu mu? yada taktırmak istesek illa koltuk sökmek gerekir mi?

    http://www.magicturk.com/meridyen/kurulum.jpg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelmiker -- 15 Ağustos 2010; 15:08:49 >




  • Arabamı gördüm, parkta biraz kullandım, plakam bir hafta önceden belli oldu ama ondan sonra bir hafta daha bekledim.. Daha doğrusu bekliyorum.. Pazartesi günü ruhsatımın çıkmasını umuyorum.

    esboya
  • quote:

    Orijinalden alıntı: esboya


    Arabamı gördüm, parkta biraz kullandım, plakam bir hafta önceden belli oldu ama ondan sonra bir hafta daha bekledim.. Daha doğrusu bekliyorum.. Pazartesi günü ruhsatımın çıkmasını umuyorum.

    esboya

    hadi bakalım ne hissetigini anliyorum.
    umarım bir an önce kavuşursunda keyifli keyifli sürersin..
  • İyi akşamlar forum sakinleri aracımız 4400 kmlerde cikleme sesiyle tanıştı Şimdi ne yapmamız gerekiyor bi bilgi verirseniz sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cogito74

    selamlar arkadaslar . klüb üyesi olarak cok sık giremedigini söylemek isterim. başima gelen üzücü bir olayı sizinle paylaşmak isterim.4 gün önce seker beyazı F&F 1.4tsi aracımla bogaz gişilerden çıktıgımda araba bir öksürdü. sonra sıtma tutmuş gibi titremeye başladı. ilk ışıklarda durduğumda traktör gibi sarsıntı hissedince. hemen servise yollandım. bujiden felan olaiblir bi bakalım dediler.ayrıldım orada aracımı bırakıp. bana 4 silindirden birinde hic kompresyon yok. motoru indirecegiz. onay veriyormusunuz dediler. çaresiz kabul ettim. ertesi gün ugradım. silindir kapagındandır sanırım deyip yenisi ile değişeceklerini söyledirler. sornada arayıp almanyaya yazdık motoru değiştirecegiz. deyip ertesi günde bir araç gönderdiler.
    forumda daha önce 5.000 km olan bir arkadasinda başına gelmiş oldugunu gordum.. nasil sonculandırmıs bilmiyorum yazmamıl daha sonra.. ebnimaraç 23.000 de bir yıl oldu...
    endiselerim yeni motor takılsa bile performans sorunu yaşarmıyım. nihayetinde fabrikadan takmak nerede yetkili servisinki nerede. bir suru seyi söküp takacaklar. klima sogutucusu felan..
    bir yıl sonunda aracı ayıplı mal diye geri alırlar mı?
    satarken aracı motor degişimi görünürmü. o hald earacın satışında fiyatı düşer mi??
    140 kişilk üyeliğimiz var ve simdiye kadar iki kişinin motoru değişmiş olacak..1.4 tsi lerde sorunmu var anlamadık.
    avukatımla görüşüp tüketici mahkemelerinde mi götürsem acaba durumu..
    bildik bir durum olsa örnek teşkil ediyor deyip belki hakim aracı değişime alır mı??
    offf can sıkıcı durumlar.
    umarım kimsenin başına gelmez.....
    gelişmeleri buradan paylaşacagım.
    birde acaba çıkarılan motoru bana verirler mi yoksa alıkoyarlar mı??
    bakımlarda degişmiş parçaları bize geri veriyorlar ya. o nedenle sordum...



    Geçmiş olsun diyorum öncelikle,

    Benim aracımın başına da gelse böyle bir sıkıntı sanırım sinirden uyku uyuyamam.

    Benim aracım 3000Km ye ulaştı ve şu an cik sesi de gelmiyor, herhangi bir problem de çıkmadı. (kulağımı çekip tahtaya vuruyorum ) Fakat gözüm korkmuyor değil işin açıkçası yazılanları okudukça.

    Merak ettiğim konu şu, garanti kapsamında hadi motoru değiştiriyorlar diyelim. Peki ya garanti bittikten sonra böyle bir sıkıntı olursa ne olacak?
    Değiştirdikleri motorun eskisinden farkı ne olacak ki? Ben de mühendisim ve ezbere yapılan mantıksız işlerin şu ana kadar hiç bir sorunu çözdüğünü görmedim. Sonuçta neden değiştiğine dair teknik detaylı bir bilgi vermeleri gerektiğini düşünüyorum. Tabiki hata olmuş olabilir ama kıyaslandığında VW yanında küçük görülen diğer marka araçların hiçbirinde ben motor değiştiğini duymadım.

    Tüketici hakları ayıplı mal için 2 yıl zaman biçiyor ama söz konusu araç motoru olunca bence bu çok yanlış oluyor, bir araç için 2 yıl nedir ki?

    Umarım kimsenin başına böyle bir sıkıntı gelmez.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: selimko


    quote:

    Orijinalden alıntı: cogito74

    selamlar arkadaslar . klüb üyesi olarak cok sık giremedigini söylemek isterim. başima gelen üzücü bir olayı sizinle paylaşmak isterim.4 gün önce seker beyazı F&F 1.4tsi aracımla bogaz gişilerden çıktıgımda araba bir öksürdü. sonra sıtma tutmuş gibi titremeye başladı. ilk ışıklarda durduğumda traktör gibi sarsıntı hissedince. hemen servise yollandım. bujiden felan olaiblir bi bakalım dediler.ayrıldım orada aracımı bırakıp. bana 4 silindirden birinde hic kompresyon yok. motoru indirecegiz. onay veriyormusunuz dediler. çaresiz kabul ettim. ertesi gün ugradım. silindir kapagındandır sanırım deyip yenisi ile değişeceklerini söyledirler. sornada arayıp almanyaya yazdık motoru değiştirecegiz. deyip ertesi günde bir araç gönderdiler.
    forumda daha önce 5.000 km olan bir arkadasinda başına gelmiş oldugunu gordum.. nasil sonculandırmıs bilmiyorum yazmamıl daha sonra.. ebnimaraç 23.000 de bir yıl oldu...
    endiselerim yeni motor takılsa bile performans sorunu yaşarmıyım. nihayetinde fabrikadan takmak nerede yetkili servisinki nerede. bir suru seyi söküp takacaklar. klima sogutucusu felan..
    bir yıl sonunda aracı ayıplı mal diye geri alırlar mı?
    satarken aracı motor degişimi görünürmü. o hald earacın satışında fiyatı düşer mi??
    140 kişilk üyeliğimiz var ve simdiye kadar iki kişinin motoru değişmiş olacak..1.4 tsi lerde sorunmu var anlamadık.
    avukatımla görüşüp tüketici mahkemelerinde mi götürsem acaba durumu..
    bildik bir durum olsa örnek teşkil ediyor deyip belki hakim aracı değişime alır mı??
    offf can sıkıcı durumlar.
    umarım kimsenin başına gelmez.....
    gelişmeleri buradan paylaşacagım.
    birde acaba çıkarılan motoru bana verirler mi yoksa alıkoyarlar mı??
    bakımlarda degişmiş parçaları bize geri veriyorlar ya. o nedenle sordum...



    Geçmiş olsun diyorum öncelikle,

    Benim aracımın başına da gelse böyle bir sıkıntı sanırım sinirden uyku uyuyamam.

    Benim aracım 3000Km ye ulaştı ve şu an cik sesi de gelmiyor, herhangi bir problem de çıkmadı. (kulağımı çekip tahtaya vuruyorum ) Fakat gözüm korkmuyor değil işin açıkçası yazılanları okudukça.

    Merak ettiğim konu şu, garanti kapsamında hadi motoru değiştiriyorlar diyelim. Peki ya garanti bittikten sonra böyle bir sıkıntı olursa ne olacak?
    Değiştirdikleri motorun eskisinden farkı ne olacak ki? Ben de mühendisim ve ezbere yapılan mantıksız işlerin şu ana kadar hiç bir sorunu çözdüğünü görmedim. Sonuçta neden değiştiğine dair teknik detaylı bir bilgi vermeleri gerektiğini düşünüyorum. Tabiki hata olmuş olabilir ama kıyaslandığında VW yanında küçük görülen diğer marka araçların hiçbirinde ben motor değiştiğini duymadım.

    Tüketici hakları ayıplı mal için 2 yıl zaman biçiyor ama söz konusu araç motoru olunca bence bu çok yanlış oluyor, bir araç için 2 yıl nedir ki?

    Umarım kimsenin başına böyle bir sıkıntı gelmez.


    Doğru söze ne denir?




  • Slm herkese.Uzunca bir süre giremedim siteye.Bizim Tigu 5000 km oldu 4000 civarı da ciklemeye başlamıştı.Bu cikleme sesi hiçte o kadar rahatsız eden bir ses değil.Normal kullanımda duymuyorsunuz bile.Duymaya çalışmanız lazım ancak öyle duyuluyor 1 snye bile sürmüyor zaten.Hatta bence çokta güzel bir ses Aracımdan çok memnunum.İlk 5000 de araç yağ eksiltme yapabilir getirin isterseniz demişlerdi.Avek e getirdim hiç eksiltmemiş geri gönderdiler.O kadar sportif kullanmama rağmen hemde Bu arada aracın yakıt tüketimi 10.9 ben biraz devirli kullanırım ona rağmen bu değerler var bana göre makul.5000 km nin yarısından fazlası dur kalklı İstanbul trafiği onuda blirtiyim.




  • 
Sayfa: önceki 343344345346347
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.