Şimdi Ara

***TIGUAN KULÜBÜ*** 500+ kullanıcı üye... (32. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39.862
Cevap
422
Favori
3.786.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sizlere 2 sorum olacak.

1. Tiguan Sport-Style donanımında hız sabitleyici yok sanırım. Bu versiyona sonradan hız sabitleyici takılabiliyormu, takılıyorsa ne kadara takılıyor..

2. Bildiğiniz gibi VW, Golf ve Jetta lara 1.6 tdi dizel motor alternatifi ekledi. Bu motor sizce Tiguan a olurmu, bir süre sonra 1.6 tdi motorlu Tiguan görebilirmiyiz..
  • syn EGE
    2009 model tıguan lara 250-350 tl ye cruıse takıldığını duymuştum.
    ancak 2010 modellere yeni yazılım nedeniyle şu an takılamıyormuş.
    bende servisten haber bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egeberk -- 16 Ağustos 2009; 19:17:34 >
  • 2. elleri düşmeye başladı mı pazara...ben 2. el düşünüyorum...T&F
  • syn zortuk
    yan basamak aracınıza çok hoş görünüm sağlamış.Dışarıya çok fazla taşmamış görünüyor.
    baran isimli firmadan siparış verip servise mi taktırdınız yoksa firmaya mı taktırdınız.
    internetten sipariş vermeyi düşünüyorum-modelin ismi varmı?
  • Bir de ÖTV indirimi kalkınca fiyatlar ne olur sizce ?
  • Sayın Egeberk
    Ben sanayiden aldım...montajı da orda yaptırdım...fiyata dahildi...yani 250 tl...model numarası yoktu ama...kaplama (sonradan nikelajl) değil aleminyum...modele fazla takılma çünkü üstün büyük bir kısmı maşpiyelin altında kalıyor...
  • 2.0 dizellerin manuelleri de vardı bundan 1 ay öncesine kadar.

quote:

Orijinalden alıntı: cakal4

aa beyler bunlar benzinlileri manuel dizelleri otomatik değilmiydi bu ilandaki 2010 model tiguan dizel manuell bi bakınn
    http://www.sahibinden.com/sifirdan_farksiz_emsalsiz!_tiguan_2_0_tdi_abt_!!!-45WQQaXQQ15847645WQQpXQQdisplayitem
  • Arkadaşlar Merhaba,

Ötv indirimli tigu lar yavaş yavaş km lerini artırıyor olmalı. Benimki 8000 olmak üzere. Aracını uzun süre kullanmayı düşünen arkadaşlar için ilk 5000 -7000 kmler de bir kez extra olmak üzere yağ değişimini (Servisler önermese de) şiddetle önerenler var. Bu değişimin ileriki dönemlerde Turbo ve motor ömrüne ciddi katkı sağlayabileceği öngörülüyor. Benim aracın mekanik kavramadan da gelen bir ses vardı. Bu gün servise gidip hem bu konuyu hemde extra yağ değişim konusunu görüşeceğim. Ben yağ değişimi yaptırmayı düşünüyorum, sonucu bildiririm.....

SUV almayı düşünen arkadaşlara Tigu ile deneme sürüşü yapmadan kesinlikle başka araç almamalarını öneririm.... Sadece motor, vergi vs yönüyle değil, aracın uzun dönem kalitesini koruması ile ilgili değerlendirmeleri de yapsınlar. 4 yaşında 100 000 km yapmış bir RAV 4 yada Honda CRV ye oturup kullansınlar ve kokpitten gelen sesleri dinlesinler.... Kendi adıma söylüyorum, en sinir olduğum şey marka ve modeli ne olursa olsun sağından solundan ses yada tıkırtı gelen araç kullanmaktır. 11 yıllık VW kullanıcısı olarak, VW lerin bu konuda kalitesine güveniyorum... Ancak (benzinli donanımlı T&F kullanıcısıyım, aracımdan acayip memnunum) bence diesel tigu fiyat farkı gereksiz derecede fazla. Sadece otomatik vites için o farka değmez gibime geliyor................

• quote:

Orijinalden alıntı: Egé

Merhaba,
    Sizlere 2 sorum olacak.

1. Tiguan Sport-Style donanımında hız sabitleyici yok sanırım. Bu versiyona sonradan hız sabitleyici takılabiliyormu, takılıyorsa ne kadara takılıyor..

2. Bildiğiniz gibi VW, Golf ve Jetta lara 1.6 tdi dizel motor alternatifi ekledi. Bu motor sizce Tiguan a olurmu, bir süre sonra 1.6 tdi motorlu Tiguan görebilirmiyiz..

BEN S&S TİGU YA TAKTIRDIM .290TL ALDI SERVİS.PARÇA 200 TL.TEMİN EDEBİLİRSEN DIŞARIDADA TAKTIRABİLİRSİN.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aorta

Arkadaşlar Merhaba,

Ötv indirimli tigu lar yavaş yavaş km lerini artırıyor olmalı. Benimki 8000 olmak üzere. Aracını uzun süre kullanmayı düşünen arkadaşlar için ilk 5000 -7000 kmler de bir kez extra olmak üzere yağ değişimini (Servisler önermese de) şiddetle önerenler var. Bu değişimin ileriki dönemlerde Turbo ve motor ömrüne ciddi katkı sağlayabileceği öngörülüyor. Benim aracın mekanik kavramadan da gelen bir ses vardı. Bu gün servise gidip hem bu konuyu hemde extra yağ değişim konusunu görüşeceğim. Ben yağ değişimi yaptırmayı düşünüyorum, sonucu bildiririm.....

SUV almayı düşünen arkadaşlara Tigu ile deneme sürüşü yapmadan kesinlikle başka araç almamalarını öneririm.... Sadece motor, vergi vs yönüyle değil, aracın uzun dönem kalitesini koruması ile ilgili değerlendirmeleri de yapsınlar. 4 yaşında 100 000 km yapmış bir RAV 4 yada Honda CRV ye oturup kullansınlar ve kokpitten gelen sesleri dinlesinler.... Kendi adıma söylüyorum, en sinir olduğum şey marka ve modeli ne olursa olsun sağından solundan ses yada tıkırtı gelen araç kullanmaktır. 11 yıllık VW kullanıcısı olarak, VW lerin bu konuda kalitesine güveniyorum... Ancak (benzinli donanımlı T&F kullanıcısıyım, aracımdan acayip memnunum) bence diesel tigu fiyat farkı gereksiz derecede fazla. Sadece otomatik vites için o farka değmez gibime geliyor................

HOCAM 18400 de bizim beyaz tigu naslı olacak şimdi..yağ değişimi için geç kaldık yani öylemi

• Arkadaşlar,bugün Eskişehir'e gidip geldim,sürüş esnasında(90 km.yi pek geçmedim) direksiyonun çok sertleştiğini anladım.ilk sıralar baya bi yumuşaktı.Bu normal mi,yoksa bir arıza mı sözkonusu acaba?
  • buradan bakabilirsiniz 8 adet ilan var,içlerinde donanımlı T&F de var

http://www.sahibinden.com/search.php?&b[search_text]=tiguan&b[page]=1&b[sort_field]=date_first_activated&b[sort_order]=desc&c2=&c=&sKlasik=1&b[page]=1&c=3517&c2=3517

quote:

Orijinalden alıntı: virgaba

2. elleri düşmeye başladı mı pazara...ben 2. el düşünüyorum...T&F
  • quote:

Orijinalden alıntı: drkaramurat

BEN S&S TİGU YA TAKTIRDIM .290TL ALDI SERVİS.PARÇA 200 TL.TEMİN EDEBİLİRSEN DIŞARIDADA TAKTIRABİLİRSİN.

Teşekkürler, 300 TL gibi bir rakam bu iş için rahatlıkla verilebilir bence..

18400 km yapmışsınız, yakıt tüketiminiz nasıl.. açıklayabilirseniz sevinirim..
  • drkaramurat
    cruıse'u hangi servise taktırmıştınız.izmir -gönen ile görüşmüştüm daha hiç takmadıklarını söylemişlerdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egeberk -- 17 Ağustos 2009; 21:46:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Egé

quote:

Teşekkürler, 300 TL gibi bir rakam bu iş için rahatlıkla verilebilir bence..

18400 km yapmışsınız, yakıt tüketiminiz nasıl.. açıklayabilirseniz sevinirim..

şuanda 2.ortalama(son 10000km)8.7lt/100km...CC için 2010 modellerde yazılım farkı var diyorlarmış bunun için ayrıca 600 civarı daha harcayabilirsin:(benimki2009 bende sorun olmadı elgazı şeklinde...

• quote:

Orijinalden alıntı: egeberk

drkaramurat
    cruıse'u hangi servise taktırmıştınız.izmir -gönen ile görüşmüştüm daha hiç takmadıklarını söylemişlerdi.

gardaş adanalıyıhk adana aykanlarda taktırdım...onlarda bilemediler yazılım uyumsuzluğu olursa takmayacaklardı...deneme yanılmayla oldu bir yerde...
  • quote:

HOCAM 18400 de bizim beyaz tigu naslı olacak şimdi..yağ değişimi için geç kaldık yani öylemi

Geçmiş olsun Karamurat.................
  • Motor yağı değiştirmeyi düşünen arkadaşım...yeni araçlar artık mikron düzeyinde hata payları ile üretiliyor...kanıtı 1.4 motordan neredeyse 205 beygir güç elde edilmesi...araçların motor ömürlerinin 400.000 km bulması ki eskiden araç 100.000 km geçince rektifiye olurdu...ama hala kulaktan dolma laflar ile 1000 km yağ değiştir...aracı rodajda iyi aç gibi laflar bana pek inandırıcı gelmiyor...ömrünü laborutuvar da çürüten motorun ömrü uzun olsun diye uğraşan mühendisler ne yazık ki sanayideki Hasan Usta kadar bişey bilmiyor...
  • Zortuk arkadaşım, kesinlikle haklı olabilirsin. Benim böyle yapılmalıdır diye bir iddiam yok. Ancak sonuçta mekanik gereçlerle uğraşıyoruz. Benim bir söylemim var, " canını seven lastiklerden aracını seven motor yağından para esirgemez" diye. Bu benim prensibim. Lastikleri ve motor yağını hep gereğinden önce değiştirirm. Bu benim doğrum........ Neyse, bu çok önemli değil. Sizlerle paylaşmak istediğim daha önemli bir konu var.

Arkadaşlar, aracınızda yağ değişimi olacağı zaman servisinize mutlaka hangi yağı koyacaklarını sorun. Çünkü bu gün farkına vardım ki, doğuş oto bize kitapçıkta önerilen yağ kodunu karşılayan yağ kullanmıyor.

Benim aracın kitapçığında (Orjinal ingilizce kitapçık) 1.4 tsi 110 kw için vw 504 00 (with long life) yada vw 502 00 (without long life) kodlu motor yağlarını öneriyor. Ben daha önce konuşmamış gibi İzmir doğuşa tlf açtım, aracımı söyleyip ne yağ koyduklarını sordum. Aracın motor ve şasi numaralarını istediler, sizin aracınıza en uygun yağa bakalım biz sizi 15 dakika içinde ararız dediler. Cidden 15 dak sonra aradılar ve Castrol slx 0w-30 koyulacağını söylediler. Ben bu yağın kitapçıkta aracıma önerilen kodu karşılamadığını söyledim. Yapacakları birşey olmadığını, genel merkezden bu yağı koymaları gerektiğini söylediler. Daha sonra elimde VW nin çıkardığı son teknik bültenin olduğunu, isterlerse kendilerine getirebileceğimi, bu bültende 504 00 ve 502 00 kodlarını hangi markanın hangi ürününün karşıladığının listesi olduğunu, bu listeden hangi yağı isterlerse getirebieceğimi, ayrıca işçilik ücretini de ödeyeceğimi israrla söyledim. Kesinlikle kabul etmediler. Kendi koyacakları dışında bir yağ koyarsam aracımın garanti kapsamı dışına çıkacağını söylediler. Gerçekten inanamıyordum. Konuştuğum kişiye tekrar yavaş yavaş konuşarak açıklamaya çalıştım. Siz aracıma uygun olmayan yağ koyuyorsunuz araç garanti kapsamında kalıyor, ben VW nin benim aracım için önerdiği bir yağ koyarsam araç garanti dışına çıkıyor öylemi?? dedim. Arkadaş EVET dedi. Telefonu kapattık.
    Gerçekten dumura uğradım..... Yarın birde Vosmer le görüşeceğim...........

• Ben, İstanbul trafiğinde işe gidiş dönüşlerde ve haftasonu da yakın yerlere hız durumuna dikkat etmeden kullanıyorum.(trafik durumuna göre 160km'ye kadar hız yapıyorum, Tiguan daha fazla da çok rahat yapar : ))Toplamda yaklaşık 4500 km yaptım. Klima sürekli açık. Ortalama yakıt tüketimim 10,2.
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.