Şimdi Ara

***TIGUAN KULÜBÜ*** 500+ kullanıcı üye... (246. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39.911
Cevap
422
Favori
3.866.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 244245246247248
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: oscarmiller

Bugün pencereden aracıma bakarken dikkat ettim arkadaşlar. Aracımın hemen 20 metre arkasında bir de şeker beyazı Tiguan duruyor. Sürekli aynı bölgeye park ediyoruz bu arkadaşla ama bugün dikkatimi çekti.
    Beyaz renk, Tiguan ve benzeri yüksek araçlarda özellikle, Siyah renge göre çok daha heybetli ve iri gösteriyor Tiguan'ı. Sizde dikkat ettiniz mi bilmiyorum ama Beyaz gerçekten çok dolgun gösteriyor.

Beyaz Tigu sahibi arkadaşlar ne dersiniz

evet ayni kritigi benim bir arkadasım da yapmıstı, aynı anda iki rengi gorunce.
    beyaz arac biraz daha buyukmus gibi duruyor.

• Ender Elektroniğin fahri danışmanı oldum ama inanın hiç bir ilgim yok bende ne zamandır yeni direksiyon olsa süper olurmuş dediğim bir anda sahibinden ilanı buldum ve paylaşmak istedim. Bu ara bu risk AIRBAG dolayı alınırmı tartışmak lazım ?

İlgililere

Ürün Orjinaldir.Airbag ile verilecektir.

Ürün Volkswagen Scirocco - Golf - Tiguan - Caddy - Passat gibi bir çok VW modeli ile uyumludur.

Aracınıza takıldıktan sonra eğer kumandalar çalışmazsa yaklaşık 200 euro ek masraf ile direksiyon elektroniği parçanız

değişmesi gerekir.(Bu urun ayrıca satılır)

http://www.sahibinden.com/volkswagen_golf_scirocco_tiguan_passat_direksiyon-80WQQaXQQ23119553WQQpXQQdisplayitem?

• Araya girip donanım ile ilgili merak ettiğim birkaç şeyi sormak istiyorum:
    1.dış yan aynaların altında kapı önünü aydınlatan ışıklar var mı?
    2.tavanda ,okuma ışıklarının oldugu bölümde ortam aydınlatma (eyevision ?)ışıkları var mı?
    3.RCD510 ile DVD seyredilebiliyor mu?
    Cevaplar için teşekkür ederim....

Arkadaşlar ön kaputa kısmi şeffaf koruma filmi uygulatan oldu mu aramızda? Sizce gerekli mi ne dersiniz? Bugün aracımı yıkatırken üst kaput ucunda küçük bir beyazlık gördüm, aracım siyah ve taş izini belli ediyor oldukça. Orada önerdiler şeffaf film uygulamasını.
    Yaptıran arkadaşlar ne düşünüyor bu konuda? Avantaj - dezavantajları neler olabilir. Sanırım 100 TL civarında kaput üzeri yarım maske şeklinde, yanlardan çamurluk ucundan inecek şekilde yapıyorlarmış.
    Bu izlerin yolda ki taş sıçramalarından dolayı çoğalacağını düşünürsek ilerde çok çirkin bir görüntü oluşturabilir özellikle koyu renk araçlarda, kaputu da tamamen boyatacak değiliz bu izler için. Sizce film uygulaması iyi bir çözüm ve önlem olabilir mi?
    İyi sürüşler

Oscarmiller! bende daha önce siyah araç vardı ve kaput filmi yaptırmadığımdan çinke çinke taş izleri oluştu.Bu çok kötü görüntü veriyor.Kaput film uygulamasını ben sonax da yaptırmıştım ve tıguan için özel kesim (orjinal) uygulanıyor.(Ancak tüm kaput değil)Aynı anda dikiz aynaları için de film uygulanıyor.Şuan çok memnunum ve bana özelliği nedeni ile ileride herhangi bir renk farkı,çizgi kesinlikle oluşmayacağı söylendi.Ben memnunum.Ancak senin araç benimkine göre bayağı km yol yapmış durumda eğer söylediğim hususlar aracında oluşmuş ise bence yaptırsanda o görüntü kaybolmayacaktır...

Bu ara beyaz tıgu siyah tıgu görüntü farkına bende katılıyorum.Zaten doğal olarak siyah daima görüntüyü daha zayıf göstermez mi? o hesap.

• Ya arkadaşlar bu forum pratik değil .İstiyorum ki şöyle MSN gibi yazışalım.
    Bende 1.4 S&S 4*4 Şeker beyazı var.Siyah beyaz arasında alırken çok gelip gittim.
    Her rengi güzel Tiguanın,her rengini gördüm..Ben yine de ŞEKER BEYAZ derim.
    Beyazın iri gösterdiği doğrudur.Ben koyu renkli arabalardan çok çektim.İki günde
    bir yıka bıktım.Ortalama yakıt tüketimim 8.5 LT/100 km.bunun yarısı şehiriçi yarısı şehirdışı.
    bu rakam bana makul geliyor.Ayda yaklaşık 10000 km yaparım.Aracım şu anda 6500 km de.
    memnunum.tiguan sahibine göre kişneyn süper bir araç.herkese hayırlı kullanımlar.
    Her zaman yazmasam da sürekli sizleri okuyorum.teşekkür ederim herkese.
    ATANUR
  • Erca mrb,
    1) Dış yan aynaların altında ışık yok fakat zannedersem serviste takılabilir.

2) Tavanda okuma ışıkları mevcut ve kırmızı renkte.

3) RCD 510 (radio compact disc) ile normalde DVD seyredemessin ancak forumu takip ettiysen ender elektroniğin yazılımla bunu hallettiğini söylüyorlar.
    Benim öyle bir tecrübem yok, fakat RNS (Radio navigation system) ile DVD ok.

quote:

Orijinalden alıntı: erca

Araya girip donanım ile ilgili merak ettiğim birkaç şeyi sormak istiyorum:
    1.dış yan aynaların altında kapı önünü aydınlatan ışıklar var mı?
    2.tavanda ,okuma ışıklarının oldugu bölümde ortam aydınlatma (eyevision ?)ışıkları var mı?
    3.RCD510 ile DVD seyredilebiliyor mu?
    Cevaplar için teşekkür ederim....

1 yilda 120bin km yapmis olacaksiniz ki herhalde TR'de 100bini asan ilk siz olursunuz bu gidisle.

quote:

Orijinalden alıntı: Atanur111

Ya arkadaşlar bu forum pratik değil .İstiyorum ki şöyle MSN gibi yazışalım.
    Bende 1.4 S&S 4*4 Şeker beyazı var.Siyah beyaz arasında alırken çok gelip gittim.
    Her rengi güzel Tiguanın,her rengini gördüm..Ben yine de ŞEKER BEYAZ derim.
    Beyazın iri gösterdiği doğrudur.Ben koyu renkli arabalardan çok çektim.İki günde
    bir yıka bıktım.Ortalama yakıt tüketimim 8.5 LT/100 km.bunun yarısı şehiriçi yarısı şehirdışı.
    bu rakam bana makul geliyor.Ayda yaklaşık 10000 km yaparım.Aracım şu anda 6500 km de.
    memnunum.tiguan sahibine göre kişneyn süper bir araç.herkese hayırlı kullanımlar.
    Her zaman yazmasam da sürekli sizleri okuyorum.teşekkür ederim herkese.
    ATANUR

• Atanur sanırım ayda 1000 Km yerine 10.000 Km yazmış. Alalı 6-6,5 ay kadar oldu ise 6500 Km yapmıştır. Sanırım yazım hatası.
    Yine de kendisi adına konuşmayayım, dikkatini çekerse düzeltecektir.
    İyi sürüşler

quote:

Orijinalden alıntı: teaman1977

Ayda 10bin km inanilmaz yuksek bir rakam. Bu gunde 333 km anlamina geliyor.

1 yilda 120bin km yapmis olacaksiniz ki herhalde TR'de 100bini asan ilk siz olursunuz bu gidisle.

Başka bir forumdan alıntı:Paylaşmak şekerden tatlı...
    Herkese kazasız sürüşler dilerim.

• Forceone, evet benim araç 16000 Km civarında, 1 yıl 2 ay oldu alalı. Ancak henüz pek taş izi yok sadece 1 ya da 2 yerde var belirgin olarak. Sanırım hala geç değil, bugün bakan usta yaptırabilirsin henüz bir şey yok kaputta iz olarak dedi. Düşüneceğim bu film uygulamasını.
    Teşekkürler

quote:

Orijinalden alıntı: FORCEONE

Oscarmiller! bende daha önce siyah araç vardı ve kaput filmi yaptırmadığımdan çinke çinke taş izleri oluştu.Bu çok kötü görüntü veriyor.Kaput film uygulamasını ben sonax da yaptırmıştım ve tıguan için özel kesim (orjinal) uygulanıyor.(Ancak tüm kaput değil)Aynı anda dikiz aynaları için de film uygulanıyor.Şuan çok memnunum ve bana özelliği nedeni ile ileride herhangi bir renk farkı,çizgi kesinlikle oluşmayacağı söylendi.Ben memnunum.Ancak senin araç benimkine göre bayağı km yol yapmış durumda eğer söylediğim hususlar aracında oluşmuş ise bence yaptırsanda o görüntü kaybolmayacaktır...

Bu ara beyaz tıgu siyah tıgu görüntü farkına bende katılıyorum.Zaten doğal olarak siyah daima görüntüyü daha zayıf göstermez mi? o hesap.

• Arkadaşım 40 milyar civarı benzinli araba alacak...tavsiyeniz ne olurdu...bugün galerileri dolaştık...focus, mazda,toyota ve hondaya baktık...allah kimseyi gördüğünden geri bırakmasın...hangisine binsem kalitesiz geldi...Tiguan ve Golften sonra...Şimdi yıllarca mercedese yahut bmw'ye binenlerin yaşı 20 de olsa bu araçlardan niye vaz geçmediğini iyi anlıyorum...kalite hissi bambaşka...

Forceone, evet benim araç 16000 Km civarında, 1 yıl 2 ay oldu alalı. Ancak henüz pek taş izi yok sadece 1 ya da 2 yerde var belirgin olarak. Sanırım hala geç değil, bugün bakan usta yaptırabilirsin henüz bir şey yok kaputta iz olarak dedi. Düşüneceğim bu film uygulamasını.
    Teşekkürler

quote:

Orijinalden alıntı: FORCEONE

Ben ön kaput far hizası ve ön tamponun tamamına film kaplattım.Ziebart'ta.Çok memnunum.Sadece araç yıkatma'da film olan bölgeye basınçlı su çok yakından tutulmamalı.Zarar verebilir denildi.Çıkarmak istediğinde ise ziebart herhangi bir sorun olmayacağı konusunda garanti verdi.

• Kaput filmi epey lüzumsuz bir şey. Tamamen para kazanmaya yönelik. Ayrıca belirteyim kaput filminin bulunduğu bölge üzerinde güneş farklı etki yaptığı için, filmi kaldırdığınız zaman kesinlikle ton farkı oluşuyor. Oluşmuyor diyen mutlaka olacaktır, ama zaten onlar da ürününü satmak için bunu söyler.

Kaput filminin yapıldığı bölgeye mıcır taş gelme ihtimali istatistiki olarak en yüksek olabilir; ancak istatistik bu, kaput filminin hemen 1 cm üstüne de gelebilir, 1 karış üstüne de. O zaman da inanın kaput filmi yaptırdığınıza pişman olursunuz.

Arkadaş da yazmış: kaput filmi ayrıca tazyikli suyla hafiften de olsa sıyrılma yapabiliyor. Bırakın bu sıyrılmayı, ilk yaptırdığınız andan itibaren aracın önünde bir çizgi görünür bir şekilde göz zevkinizi bozuyor.

Ben kaput filmine %100 karşıyım. Haaa tüm kaportaya film yapacaksanız o başka...

Diğer taraftan da Allah aşkına bu boyanın görevi nedir diye de sormadan edemiyorum doğrusu?

• quote:

Orijinalden alıntı: teaman1977

Kaput filmi epey lüzumsuz bir şey. Tamamen para kazanmaya yönelik. Ayrıca belirteyim kaput filminin bulunduğu bölge üzerinde güneş farklı etki yaptığı için, filmi kaldırdığınız zaman kesinlikle ton farkı oluşuyor. Oluşmuyor diyen mutlaka olacaktır, ama zaten onlar da ürününü satmak için bunu söyler.

Kaput filminin yapıldığı bölgeye mıcır taş gelme ihtimali istatistiki olarak en yüksek olabilir; ancak istatistik bu, kaput filminin hemen 1 cm üstüne de gelebilir, 1 karış üstüne de. O zaman da inanın kaput filmi yaptırdığınıza pişman olursunuz.

Arkadaş da yazmış: kaput filmi ayrıca tazyikli suyla hafiften de olsa sıyrılma yapabiliyor. Bırakın bu sıyrılmayı, ilk yaptırdığınız andan itibaren aracın önünde bir çizgi görünür bir şekilde göz zevkinizi bozuyor.

Ben kaput filmine %100 karşıyım. Haaa tüm kaportaya film yapacaksanız o başka...

Diğer taraftan da Allah aşkına bu boyanın görevi nedir diye de sormadan edemiyorum doğrusu?

Zevkler ve renkler tartışılmaz.O zaman araç korumada yaptırmayalım.Ben önceki aracımı 5 yıl kullandım ve ön tampon ve kaput delik deşik oldu.Takılan filmi neden kaldırmak isteyelim bilemedim.Bunlar benim fikrim.Tabiki isteyen yaptırır istemeyen yaptırmaz.

Saygılar

• Sevgili Oscarmiller, ön kaput filmi kullanan arkadaşlarım var . Hepside memnun olduklarını söylüyorlar. Ancak bildiğim kadarı ile ön tampona da kaplatmak gerekiyor bir dönem sonra lekelenmelerle farklı görünmemesi için...

Yarın benim Tigu ya alarm takılıyor, ayrıca cam koruma da kaplanacak. Yarın akşam sonucu yazarım..........

intel e6420, p35 dq6 , msi 8800gts, 4X 1gb ddr2 800 ocz, tt Mozart TX,, seagate 250gb 16mb 4lu raid, 2Xseagate 300gb, necdvd-rw, enermax infiniti 650w
  • quote:

Bugün pencereden aracıma bakarken dikkat ettim arkadaşlar. Aracımın hemen 20 metre arkasında bir de şeker beyazı Tiguan duruyor. Sürekli aynı bölgeye park ediyoruz bu arkadaşla ama bugün dikkatimi çekti.
    Beyaz renk, Tiguan ve benzeri yüksek araçlarda özellikle, Siyah renge göre çok daha heybetli ve iri gösteriyor Tiguan'ı. Sizde dikkat ettiniz mi bilmiyorum ama Beyaz gerçekten çok dolgun gösteriyor.

Beyaz Tigu sahibi arkadaşlar ne dersiniz

evet bu doğru oscarmiller.siyah beyaza göre daha küçük görünür.kilosu fazla kişilerin koyu renk kıyafet giymeleri de bundandır zaten.daha zayıf gösterir

• quote:

Orijinalden alıntı: ZORTAY

Arkadaşım 40 milyar civarı benzinli araba alacak...tavsiyeniz ne olurdu...bugün galerileri dolaştık...focus, mazda,toyota ve hondaya baktık...allah kimseyi gördüğünden geri bırakmasın...hangisine binsem kalitesiz geldi...Tiguan ve Golften sonra...Şimdi yıllarca mercedese yahut bmw'ye binenlerin yaşı 20 de olsa bu araçlardan niye vaz geçmediğini iyi anlıyorum...kalite hissi bambaşka...

Auris öneriyorum
  • Kaput filmini ben arabayı teslim almadan yaptırdım. Bence 200 TL edecek bir faydası yok yani değmez ya da benim aracın önüne hucum eden taşlar sürekli kaput filminin olduğu bölgeyi değilde onun etrafını nişan alıp boyamı kaldırarak beni sinir ettiği için öyle düşünüyorum.

VW'nin Cross Polo diye bir modeline rastladım nette bu model yeni mi çıktı ya da yakında çıkacak mı? Qashqai ile Tiguan'ı kıyaslamaya çalışmaktan vazgeçerler umarım artık. QQ'yi illa bir VW ile karşılaştıracaklarsa tam rakibi geliyor işte: Cross Polo. Tiguan ile Q5'ı kıyaslamak ne kadar saçmaysa QQ ile kıyaslamakta o kadar saçma geliyor bana.

Yukarda 40bin TL civarı kaliteli araç soran bir arkadaş vardı bu modele bir göz atmasını tavsite ederim neticede VW kalitesi.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.