Şimdi Ara

***TIGUAN KULÜBÜ*** 500+ kullanıcı üye... (238. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
39.775
Cevap
419
Favori
3.764.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 236237238239240
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ufoutiguan

    Drkaramurat,

    slm.Bu sesi hiç duymamışsan sen de yenisin değil mi?


    ufoutiguan sanırım alındın yaptığım espriye.ama bu bir reklam alıntısı herkesin bildiği bir espri diye yazdım.kırdıysam seni özür dilerim...(bu arada 1.5 yıldır tigu kullanıyorum)
  • Teşekkürler alper029, gerçekten orjinale yakın bir işçilik, oldukça memnun etti beni.
    Teaman1977' nin görüşlerine kısmen ben de katılıyorum. Panaromik tavan konusu tartışmasız zaten. Diğerleri ise tabi zevk meselesi.
    Kişisel olarak araç sportif ya da klasik nasıl olursa olsun deri döşemeyi his olarak seven birisiyim. Araçlarda en azından kumaş+deri kombinasyonunu olması hoşuma gider. Bahsedilen Mercedes ve BMW gibi araçlarda da genel olarak gördüğüm tamamen kumaş değil, deri + kumaş kombinasyonu zaten.
    Dün örneğin bir arkadaş için Mercedes C AMG baktık, deri + kumaş uygulamışlardı. Başkaca örnekler scirocco olabilir ya da Passat CC.
    Deri+kumaş uygulamasında da araçlarda ısıtma opsiyon olarak sunulduğu için kışın ve yazın kullanım kolaylığı sağlamak amacıyla düşünülüyor ve cidden çokta kullanışlı bu kombinasyon.
    Deri koltuk + ısıtma için neredeyse 3500 EUR gibi fiyat farkı çıkarıyor Mercedes. Tabi KDV , ÖTV biniyor. Daha da ilginci motor hacmi artınca artan ÖTV oranı bu deri koltuk ve ısıtmaya da aynen yansıyor.

    Yani bence araç sportifte olsa klasikte olsa deri ya da deri+kumaş ya da tamamen kumaş seçimi tamamen his, zevk ve bakış açısıyla ilgili. Deri olayına hiç bir zaman lüks açısından bakmadım, tamamen zevk ve kullanım keyfiyle bağlantı kuruyorum.
    Bence aracın sportifliği ya da klasikliği döşemenin cinsine karar vermekte etken değildir. Nitekim her markada değişik uygulamalar var aracın tarzına bakmaksızın.

    Yazın kullanım zorluğu konusunda haklısınız, terleme olabilir, yazın deniz kenarına toplasanız 1 hafta - 10 gün gidebiliyorum zaten. Ama onun dışında yaşadığım yer malum bu konuda hiç bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Kışada çareyi ısıtma ile bulduk

    Bu arada teaman1977'nin vermiş olduğu fotoğraftaki döşeme cidden güzel duruyor. Döşemeler böyle olsa değiştirmeyi düşünmezdim sanırım.

    Ama bir de benim S&S eski döşemelerle, şimdi ki yaptırdığım deri döşemeli halini yan yana koyunca arada uçurum derecesinde görünüm güzelliği farkı olduğunu düşünüyorum. Ayrıca da eskiye oranla his ve kalite farkı var kullanım esnasında.

    Panaromik tavan sonradan takılıyor olsa uygun bir bütçeyle, deri döşeme yerine bütçemi panaromik tavana ayırırdım Özetle benim kişisel olarak sıfır Tiguan alırken ideal kombinasyonum şu şekilde. (Panaromik kısmını ben artık geçmiş oldum )

    S&S + Panaromik Tavan + Sonradan zevkinize göre yaptıracağınız şekilde deri ya da deri + kumaş karışımı döşeme.
    *cc zaten çok uygun fiyata takılıyor, onu da ekleyelim.

    Ancak tabi zevke göre ve bütçeye göre S&S yerine F&F tercihi de yapılabilir.
    Zamanında T&F paket alan arkadaşlar zaten oldukça donanımlılar. Panaromikte olunca daha da güzel oluyor.
    İyi sürüşler

    quote:

    Orijinalden alıntı: alper029

    @oscarmiller

    Üstadım,

    Deri kaplamanız hayırlı olsun. Özellikle işçiliğin çok iyi olduğunu düşünüyorum. Neredeyse orjinal görüntüsü var. Güle güle, keyifle kullanın.

    Ancak ben de deri koltuk konusunda teaman1977 ile aynı görüşteyim.

    Saygılar...




  • Arkadaşlar valla harikasınız, çok sempatik bir şekilde alınıyor ve özür diliyorsunuz gerektiğinde. İletilerinizi görünce güldüm, hoşuma gitti. Bu arada ufak bir espriydi drkaramurat'tan gelen.
    Burada hepimizin bu olgunlukta ve düzeyde olmamız bu forumu cidden çok özel kılıyor.
    En sempatik şekilde alınmayı ve özür dilemeyi becerebilen, sevmeyi bilen insanların arasında olmak ve aynı özelliklere sahip olmak güzel gerçekten.
    İyi sürüşler

    quote:

    Orijinalden alıntı: ufoutiguan

    Drkaramurat,

    slm.Bu sesi hiç duymamışsan sen de yenisin değil mi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oscarmiller -- 16 Mart 2010; 10:11:26 >
  • Teşekkürler Zortay.

    Kıymetini bilmek lazım bütün yükümüzü çekiyor garibim
    Umarım yazın sıcakta aramız bozulmaz, neyse canım o da kış günü rahatlığına saysın

    quote:

    Orijinalden alıntı: ZORTAY

    Teyp için geçmiş olsun...Oscarmiller'e de hayırlı olsun...poposuna ne kadar düşkün olduğunu Tiguan'dan sonra deri ile de perçimlemiş oldu...
  • teaman 1977 arkadaşımızın görüşleri gerçekci fanteziden uzak. en güzel olanı doğal olanı orjinalidir. görüşlerine aynen katılıyorum. Bu doğal güzelliği korumak için ön arka ve yan barlar için taktırmalımıyız sizce? çok nazara geliyor :))






    Ben olsam minimum donanımda 4x4 Tiguan alırım, yani SS.

    17 inch jant ülkemiz şartlarında hiç konforlu olmaz. FF modelininin SS'e göre en büyük iki farklılığı bi-xenon far ve 17 inch jant. Diğer ek aksesuarlar epey ucuz şeyler. Bu sebeple o farkı ödemenin pek bir mantığı yok.

    SS modelinde RCD310 (hırsızlıklar sebebiyle) almak en doğrusu. Bu donanımda cruise control taktırmak lazım.

    Deri koltuk ne kadar hoş da gözükse, söyleyeyim kumaş kadar sportif his vermez. Dikkat ederseniz Mercedes, BMW gibi araçların AMG ve M paketlerinde koltuklar hep kumaş döşemedir.

    Tiguan sportif bir araç olarak gözükmesi sebebiyle deri koltuğa ihtiyaç duymayan bir araç. Yani kumaş koltuk Tiguan'ın karakterini daha iyi temsil ediyor diye düşünüyorum.

    Ayrıca deri koltuğun bildik dezavantajlarını tekrar saymayayım. Yazın deniz kenarına giderseniz, şort mayolarla aracınıza bindiğinizde deri koltuk sizi rahatsız edecektir. Yani şortla aracı kullanayım diye yola çıkarsınız ve bacağınızın deri koltuğa değen kısımları terlemeye başlar ve sizi rahatsız eder. Ben tecrübe ettim, kayınpederde deri koltuklu S60 var. Ayrıca deri koltukta bebek koltuğu takmak yıpranma ve yırtılmalara davetiye çıkarmakta.

    Sunroof olayı araca apayrı hava katacaktır, doğru. Bence SS modelinin sunrooflusunu almak sanki araca yapılacak yegane en mantıklı yatırım gibi duruyor.

    Sunroof olayı için Tiguancıların yaz sıcakları altındaki tecrübelerini dinlememizde fayda var. Cam tavanın altını kapatan ince delikli örtünün ne kadar etkin sıcaklığı kestiğinin tespiti önemli.

    Almanya'da satılan team donanımındaki koltuk döşemeleri güzel duruyor.






    quote:

    Orijinalden alıntı: virgaba

    İyi de arkadaşlar bizim Tigu nun milayetini günden düne artırıyorsunuz...şimdi ben 1.4 FF, sunroof + Rns510+ sonradan mantolama deri döşeme :) + yan basamak siparişi vercem...kaça mal olacak bana tahminen ? 80 i bulduk galiba :)




  • Merhaba tino67, sizi Tiguan kullanıcı üye listesine kaydetmemişiz. Aracınızın donanımını belirtirseniz isminizle birlikte üye listesine ekleyeyim.
    İyi sürüşler

    quote:

    Orijinalden alıntı: tino67

    teaman 1977 arkadaşımızın görüşleri gerçekci fanteziden uzak. en güzel olanı doğal olanı orjinalidir. görüşlerine aynen katılıyorum. Bu doğal güzelliği korumak için ön arka ve yan barlar için taktırmalımıyız sizce? çok nazara geliyor :))

  • Slm Drkaramurat,

    Özür incelik olmuş ben de unuttum zaten. Tigu da yeniyiz ama VW de eskiyiz. İyi sürüşler.
  • İlginç bir hybrid video. Tiguan ve Touareg reklamı birlikte.

    http://www.youtube.com/watch?v=u8Sd1zPKW0Q

    İyi sürüşler
  • Evet Teomanın eklediği fotodaki döşeme gayet şık duruyor...çocuk arabası ya da benzeri yüklerin koltuklara zarar verme durumunu da hiç düşünmemiştim doğrusu, sonuçta hiç kullanmadım deri döşeme daha önce. Teoman kafa karıştırıyorsun :)

    Peki biz opsiyoynda istediğimiz döşemeyi isteyebiliyor muyuz ? Yoksa bahtımıza ne gelirse mi ?
  • Girdim baktım bugün forum çok sessiz, iki adet fotoğraf yükleyeyim istedim. İlk fotoğrafta Tiguan bugün tüm forum üyelerinin olduğu gibi sephia bir modda dinleniyor
    Diğer fotoğraf ise gerçekten iç açıyor Süper bir görüntü.







  • Virgaba bildiğim kadarıyla opsiyon seçerken belirli renk ve kalitede deri döşemeler var, ona göre seçimini yapıyorsun.
    Biraz önce fotoğrafta verdiğim iç mekanın güzelliğinde krem renk deri döşemenin payı büyük, bu harika görüntünün elbet dezavantajları olacak. Kirlenecek, özen gerektirecek. Ama şıklığına diyecek yok cidden.

    quote:

    Orijinalden alıntı: virgaba

    Evet Teomanın eklediği fotodaki döşeme gayet şık duruyor...çocuk arabası ya da benzeri yüklerin koltuklara zarar verme durumunu da hiç düşünmemiştim doğrusu, sonuçta hiç kullanmadım deri döşeme daha önce. Teoman kafa karıştırıyorsun :)

    Peki biz opsiyoynda istediğimiz döşemeyi isteyebiliyor muyuz ? Yoksa bahtımıza ne gelirse mi ?
  • Kesinlikle şık, ferah bir hava katmış...Ama dediğiniz gibi, koruyabilmek önemli...keşke hep öyle kalabilse...Yine fikir değiştirdim :) Önceleri alır almaz deri döşeme yaptırmayı düşünüyordum,ama şimdi önce doğal döşemeyi bir süre kullanıp, daha sonra duruma göre değiştirmeyi düşünüyorum. Hem bu arada sizin döşeme de bir yılını tamamlamış ve geri dönüşleri almış oluruz :)

    1. resimdeki tigu ya üzüldüm ama, melankolik takılmış, yanına bir beyaz tigu olsa öyle durmazdı :)
  • slm arkadaşlar 4-5 aydır takip ediyorum yazılanları ,ama foruma yeni üye oldum tiguan'ı gödüğümde hayran kaldım işte didim aradığım bu... araca internetten incelerken rasladım foruma.Hemen hemen her gün foruma girip okuyorum yazılanları.deneyimlerini paylasan arkadaşlara teşekkürler,araçla ilgili epey bilgi edindim.Şuan yanlız kullandığım aracı lpg'ciye göstermek için gittim kontrolden sonra, fikir almak için tiguan 'a lpg takılıp takılmayacağını sordum ve şöyle bir cümle ''lpg takmayı bırak TSI motorların ilerde ne gibi sorunlar çıracağı hala kimse bilmiyor.''dedi .Cevap veren arkadaşlar ulursa sevinirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elhallac

    slm arkadaşlar 4-5 aydır takip ediyorum yazılanları ,ama foruma yeni üye oldum tiguan'ı gödüğümde hayran kaldım işte didim aradığım bu... araca internetten incelerken rasladım foruma.Hemen hemen her gün foruma girip okuyorum yazılanları.deneyimlerini paylasan arkadaşlara teşekkürler,araçla ilgili epey bilgi edindim.Şuan yanlız kullandığım aracı lpg'ciye göstermek için gittim kontrolden sonra, fikir almak için tiguan 'a lpg takılıp takılmayacağını sordum ve şöyle bir cümle ''lpg takmayı bırak TSI motorların ilerde ne gibi sorunlar çıracağı hala kimse bilmiyor.''dedi .Cevap veren arkadaşlar ulursa sevinirim


    lpg taktıran bir arkadaş vardı forumda ama kaçırdınız onu, aramızdan ayrıldı. evet tsi motorların ileride ne gibi sorun çıkaracağını bilmiyoruz.

    bu riske girmek istemiyosanız tsi dan uzak durun. ayrıca lpg taktırmayı düşünüyorsanız yine tiguandan uzak durmanızı ve daha ucuz bir araca yönelmenizi tavsiye ederim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: elhallac

    slm arkadaşlar 4-5 aydır takip ediyorum yazılanları ,ama foruma yeni üye oldum tiguan'ı gödüğümde hayran kaldım işte didim aradığım bu... araca internetten incelerken rasladım foruma.Hemen hemen her gün foruma girip okuyorum yazılanları.deneyimlerini paylasan arkadaşlara teşekkürler,araçla ilgili epey bilgi edindim.Şuan yanlız kullandığım aracı lpg'ciye göstermek için gittim kontrolden sonra, fikir almak için tiguan 'a lpg takılıp takılmayacağını sordum ve şöyle bir cümle ''lpg takmayı bırak TSI motorların ilerde ne gibi sorunlar çıracağı hala kimse bilmiyor.''dedi .Cevap veren arkadaşlar ulursa sevinirim


    senden iyi olmasın bir arkadaş vardı sitede , o da senin gibi lpg yi pek severdi.

    bence tiguan alma , şu an kullandığın arabaya devam et bence, ilerde yaşayacağın sorunlar bize çok tanıdık gelecektir sonra...




  • Zaten benim önerim de alırken orjinal döşemeyle alman doğrultusund, belki hoşuna gidecek kullanımı görünümü hiç gerek duymazsın o zaman deri döşemeye. Alırken deri döşeme opsiyonu ekletmek biraz pahalıya gelecektir. Ben de bir süre kullanımdan sonra deneyimlerimi paylaşırım.
    Diğer taraftan bakma sen öyle melankolik takıldığına siyah Tigu'nun, yanında beyaz Tigu olmasa da yeşil bir Polo'su var bu Siyah Tigu'nun

    İyi sürüşler

    quote:

    Orijinalden alıntı: virgaba

    Kesinlikle şık, ferah bir hava katmış...Ama dediğiniz gibi, koruyabilmek önemli...keşke hep öyle kalabilse...Yine fikir değiştirdim :) Önceleri alır almaz deri döşeme yaptırmayı düşünüyordum,ama şimdi önce doğal döşemeyi bir süre kullanıp, daha sonra duruma göre değiştirmeyi düşünüyorum. Hem bu arada sizin döşeme de bir yılını tamamlamış ve geri dönüşleri almış oluruz :)

    1. resimdeki tigu ya üzüldüm ama, melankolik takılmış, yanına bir beyaz tigu olsa öyle durmazdı :)




  • Merhaba Elhallac, sizin LPG'ci doğru söylemiş, VW firması da zaten bir an önce batayım diye ödüller alan TSI diye bir motor icat etmiş, büyük sorunlar çıksın da milyonlarca kişi mağdur olsun, ben de batayım kurtulayım şu zalim dünyadan demiş.
    Sizin LPG'cinin cümlesi beni kahretti, arada bir romanda yazıyormuymuş merak ettim.

    Bence de LPG taktıracaksanız ve TSI motorun hüzünlü durumunu da dikkate alarak siz başka bir araca yönelin.
    Yok eğer ciddi ve bilimsel bilgiler edineceğim diyorsanız bizim foruma ve Donanım Haber'de ki TSI motorlarla ilgili yüzlerce sayfaya zaman ayırıp biraz okuyun derim.

    SAYGILAR

    quote:

    Orijinalden alıntı: elhallac

    slm arkadaşlar 4-5 aydır takip ediyorum yazılanları ,ama foruma yeni üye oldum tiguan'ı gödüğümde hayran kaldım işte didim aradığım bu... araca internetten incelerken rasladım foruma.Hemen hemen her gün foruma girip okuyorum yazılanları.deneyimlerini paylasan arkadaşlara teşekkürler,araçla ilgili epey bilgi edindim.Şuan yanlız kullandığım aracı lpg'ciye göstermek için gittim kontrolden sonra, fikir almak için tiguan 'a lpg takılıp takılmayacağını sordum ve şöyle bir cümle ''lpg takmayı bırak TSI motorların ilerde ne gibi sorunlar çıracağı hala kimse bilmiyor.''dedi .Cevap veren arkadaşlar ulursa sevinirim




  • slm arkadaşlar,

    Yakıt tüketimi ile ilgili bilgi paylaşalım diyen arkadaşlar için;
    Tigu ile ilk depoda 595 km, ikinci depoda 630 km yaptık.(4X4,F&F).İkinci deponun 200kmsi şehirler arası, gerisi şehir içi.Ortalama yakıt tüketimi 9,4 lt/100. Diğer arkadaşlar da yakıt tüketim bilgilerini gönderirse sevinirim.
  • mrb yaklaşık 1 aydır forumu baştan sona takip ediyorum ve bunun sonucunda S*S 1.4 reflex gümüş aldım.3 günlük kullanımdan sonra memnuniyetimi anlatamam.sonrası da iyi olur inşallah.kaydımı yapabilirmisiniz.
  • merhaba f_tiguan s&s ; senin araç benimki ile bire bir aynı şikayetleri paylaşıyor , eğer servisteki formenin sana vereceği cevabı bana da bildirebilirsen çok sevinirim , bu arada bende Istanbul daki servisten alacağım cevabı ve gelişmeleri sana iletirim .
  • 
Sayfa: önceki 236237238239240
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.