Şimdi Ara

***TIGUAN KULÜBÜ*** 500+ kullanıcı üye... (1887. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
39.775
Cevap
419
Favori
3.764.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 18851886188718881889
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar hepinize merhaba benim 1.4 Chrome edition Tiguan var . 50.000 km

    12.000 TL hasarı kaydı var 2013 model. Tüm özellikleri full

    Sizce ne kadar eder ? Düşündüğüm fiyatlar 80-82bin gibi bir şey.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GurcellOnline kullanıcısına yanıt
    Lastik ölçü hesaplama içinhttps://tiresize.com/converter/ bakmanızı tavsiye ederim.

    235/55/R17 ölçünün çap olarak eşit olanı 215/60R17 ölçüsü. Eğer bundan farklı bir ölçü seçerseniz çapında yüzdelik olark bir fark olacak ve buda tavsiye edilen bir durum değildir.

    Örneğin 225/55/17 seçerseniz -1,8% lik bir fark oluyor.



    215/60R17 27.2x8.5R17 27.2"

    235/55R17 27.2x9.3R17 27.2"



    Eğer 4 mevsim düşünüyorsanız 235/55R17 veya 215/60R17 ebadında michealin crossclimate tercih edebilirsiniz. 235, 215 e göre biraz daha geniş yanaklı oluyor eğer geniş yanak(görüntü açısından) sizin için önemli ise 235 i tercih edin. 215 yanak ise biraz daha görüntü olarak lastiği ince gösteriyor bunun yaninda karlı zeminde daha fazla tutunma sağlıyor ve bir miktar yakıt tüketimi sağladığı söyleniyor.



    Ben 235/50/18 den 215/55/18 e geçiş yaptım. Crossclimate i tercih ettim hem kışın istanbul'un hava koşullarında kullandım. Şuanda da da ülkemizin malum sıcak hava şartlarında kullanıyorum. Frenleme tutunma sessizlik gibi özelliklerinden dolayı oldukça memnum kaldım. Yakıt tüketimi konusunda ben bir fark görmedim her iki ölçüde de hemen hemen aynı değerler alıyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • seagleye S kullanıcısına yanıt
    Cevap icin tesekkur ederim hocam, 215 icin bana sesi artiriyor diyorlardi o yuzden pek ilgilenmedim. Ancak dedigin gibi kis zamanida ince lastigin avantaji var. Araci yakin zamanda ust modeli ile degistirmeyi dusunuyorum, o yuzdende az masraf yapmak istiyorum, yalniz su var; ust modelede uyumlu olursa caplari lastiklerimi bir sonraki aracda kullanabilirim.
    Birkac gundur sanayide ve lastikcilerde vakit geciriyorum. 1-2 hafta icinde degistirecem insallah.
  • germoglio G kullanıcısına yanıt
    Var mı ilanın?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar. 2016 model cc'mi satıp, önceki kasa Tiguan 1.4 tsi dsg almak istiyoruz nasip olursa. Eşim arabamın uzun ve alçak olmasına alışamadı. Yeni kasa dsg ye gücüm yetmiyor o yüzden eski kasayı düşünüyoruz. Birkaç sorum olacak size. Cup versiyonu, chrome edition'ın yerini almış anlaşılan, ve pek farkı yok. Asıl fark Lounge ile gelmiş sanırım. Lounge lar 150 BG ve torku biraz daha yüksek. Buraya kadar doğruyum herhalde. Sorum şu: Araçta rcd playerların yerini sanırım şu an cc'de kullandığım composition media player almış. Bunlarda da App-connect açtırılabiliyor mu? Ve sesle komut da gelmiş olsa gerek. Arka logo yine sabit herhalde. Bagaj yine alttan mı açılıyor, logodan mı? Ön koltuk ısıtma var mı, yoksa opsiyonel mi? Tavsiye eder misiniz diye hiç sormuyorum, çünkü forumun neredeyse tamamını okudum, kullanmayanlar uzak durun diyor, kullananlar ise keyfini çıkarıyor, bu açık :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • merhaba arkadaşlar.
    2011-2012 veya 2013 model 1.4 tsi tiguan almayı düşüyorum. Mümkünse 100bin km altı.satan arkadaşlar varsa iletişime geçmelerini rica ederim.
  • arkadaşlar 2014 model kia sportage 1,6 otomatik model qasqai ile 2012 tiguan dsg şanzıman arasından gidiyorum..qasqai 76-77 bin civarlarında, tiguan 82.000 tl civarlarında.. öncelikle benim almak istediğim model için 4x2 yazıyor ancak forumdan okuduğum kadarıyla bir önceki kasanın 4x4 olması lazım... siz olsanız bu iki araç arasından ne alırdınız.. bu arada tiguanın kilometresi 50 bin civarında
  • Tiguandan şaşmayın detim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende 2011 FF var,4 adet lastikde sifir ustelik :) 2014 uzeri Cup veya 2015 Lounge ile degismek istiyorum. Satan ve almak isteyen bana ulasirsa sevinirim. Tiguana binen baskasina alisamiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2011 Tiguan s&s sahibiyim. Bugün bagaj kapağı açılmadı. Kumandadan açma tuşuna basıyorum ses geliyor,1sn sonra kapanma sesi geliyor. Yani açılmıyor. Arka koltukları yatırıp bagajı açmaya çalıştım ama bulamadım herhangi bişey. Önceki aracım jettaydi. Onda iç kısımdan bagaj açılıyordu. Acaba tiguanda öyle bişey var mı?

    Herhangi bir yerde göremedim problem ne olabilir acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değerli tiguan kullanıcıları hepinize merhaba bende aranıza katılmak üzereyim.

    2012-2015 2.0 tdi dsg sport&style 4 motion almak için araştırmaya başladım. Bu araçların donanımları standart mı mesela bazılarında anahtarsız çalıştırma bazılarında uyku sensörü gibi özellikler yazılmış bunlar opsiyonel mi standart donanımda neler var.

    En önemlisi bu araçları alırken dikkat etmem gereken nedir.

    Kronik sorunları varmı?

    4 motion sürekli 4 çeker mi yakıtı nasıl

    Şimdiden cvplamaya çalışan tüm kullanıcılara teşekkür ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emre1emreemreemre

    merhaba arkadaşlar.
    2011-2012 veya 2013 model 1.4 tsi tiguan almayı düşüyorum. Mümkünse 100bin km altı.satan arkadaşlar varsa iletişime geçmelerini rica ederim.

    Mesaj atmayı denedim de atamadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Km max 15 binde kazası boyasız Comfort 1.4 max 110 bin liraya var mı satan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • UtKuPRO kullanıcısına yanıt
    Merhabalar. Tiguan 2015 2.0 TDI DSG (5n) kullanıcısı olarak sorularınızı elimden geldiğince cevaplayabilirim.
  • issos kullanıcısına yanıt
    Bende 2011 1.4 150PS var ve acikcasi 2012 uzeri 2.0 tdi dusunuyorum. Illaki arada farklar var ama hem dsg hemde 2.0 olmasi acisindan hazir kullanicisini bulmusken biraz tecrubelerini duymak isterim.
    Gidisi, cekisi, yokusta klima acikken tikanmasi yada zorlanmasi gibi durumlarda tepkileri nasil? Birde 2.0 paketlerin hicbiri en dolu paket olan Lounge ya da cup a denk gelmedim. Donanim paketi olarak en doluyu bulma sansim varmi yok sa Sport style a mahkummuyuz 2.0 icin ?
  • 2012 model 1.4 tsi tiguanım var İstanbul anadolu yakasında tavsiye edeceğiniz servis var mıdır? 55.000 km bakımı yaptırmam gerekiyor. Bir de tahmini ne kadara malolur ,yakın zamanda yaptıran eden var mıdır?
  • GurcellOnline kullanıcısına yanıt
    VW nin bilinen satış politikası ve TC deki vergilendirme sistemi sebebiyle VW araçlar diğer markalara göre daha donanımsız geliyor bu bir gerçek. 2.0 TDI DSG tam bir uzun yol aracı diyebilirim. tüm Tiguanların genel olarak içi ferah geniş hem sürücü hem de yolcular için. Dizel-DSG Tiguanın ivmelenmesi güzel, yığılma asla yok, kick downa müsaade ediyor fakat tüm dsg lerde olduğu gibi bir turbo boşluğu var. Kökleyince gazı 2-3 ncü saniyede TDI sizi koltuğa yapıştırıyor. Total 5 kişiyle giderken yokuşu 7 nci viteste çıkıyoruz. Pedal dibe geldiğindeyse gösterge 160-170 bandında oluyor kısa süreliğine. Elbete klima açık ağustos sıcağında. 4 çeker ve yüksek şasili araçlardan sonra alçak araca binmeye çekinir oluyorsunuz ki, evdeki hanımın aracı golf dizel dsg ye binince bunu hissediyorum. Yokuşta size selektör yapabilecek araçlar dizel bir bmw-golf-passat-audi olabilir ancak. Lüks segment ve spor araçlarla kıyaslamak abes olur zaten.

    Şehiriçinde dur kalk sıkışık trafikte kullanımı eşşeğe binmiş hissiyatı veriyor golften sonra, ama bu tüm suv ve daha yüksek araçlar için geçerli. Golfte pedala dokunurken bunda basıyorsunuz resmen. Tiguan-Golf-Passat almanyadaki fabrikaların üretimiyken, Jetta meksika, Polo ispanya da Touareg ve CC Slovakyada üretiliyor. Bunu neden mi söyledim , iç mekan kalitesi ve donanıma bakınca almanya üretimleri bir tık öndeler. Lakin, bunu tek istisnası Tiguan. Golf ve Passata göre hep bir jenerasyon geriden geliyor almanya üretimi olmasına rağmen. Golf MK7 ve Passat B8 kasadaki direksiyon bendeki Tiguanda yani 2015 5n kasada yoktu, şimdi çıkan Tiguan AD kasaya koydular yeni. O yüzden hep bir jenerasyon geride Tiguan içerikte. Multimedya olsun göstergeler olsun. Bendeki en üst paket TC deki, bixenon ve cam tavanlı sport style. Ama evdeki highline dizel dsg 2015 golfe göre konfor eksiği elbette var. Neticede highline değil Tiguanım. Yeni kasada highline var ama o da golf gibi en doluyu vaadetmiyor.

    Tiguan benzinli modelleri daha çok donatıyor ki, satılsın diye. Cup-Chrome gibi versiyonlarda bu donatım görüntüde ufak dokunuşlarken, Lounge versiyonda daha bariz: Led stop, rcd /rns dışında golf ve passattakine benzer geri görüş kamerasını destekleyen ve onboard bluetooth lu discover pro medya mevcut.

    Daha neyi fazla alabilirim derseniz sport style da kişiye özel istenebilen şeyler şunlardı: Tam deri ısıtmalı ve elektrikli ön koltuklar, katlanır yan aynalar, geri görüş kamerası, anahtarsız çalıştırma vs.

    Aracımdan memnunun, yakıtı uzun süreli ş.içi 8.5 ş.arası 7 gösteriyor. Bu tabi ki kullanıma göre değişir. Düz yolda hız sabitleyici ile 5 litreleri görüyor. Bence yakıtı belirleyen en önemli etken 120 nin altında veya üstünde oluşunuz, daha sonra yolcu sayısı ve en son klima geliyor 2.0 dizel motorda. 7 yıl evvel kullandığım opel corsa 1.4 twinport tam otomatiğe göre bu sarfiyat nur nimet benim için.




  • issos arkadaşıma katılıyorum. 2.0 TDI kullanıcısıyım.

    Aracım 2013 Nisan trafige çıkışlı.

    Şu an itibariyle, 68.000 Km de olan aracımın yaklaşık olarak, 26.000 km kullanımı uluslararası (Avrupa) uzun yolda kullanıldı. + Son olarak kurban bayramı tatilinde Gürcistan - Batum 3.646 km olarak gerçekleşti. Uzun yol tuketimi ortalaması 1 depo ile 840-870 Km dir. (Kişiye ve kullanıma göre değişebilir. )
    Özetle, bu yolu ailem ile yaptığımı düşünürsek ve kimse şikayetçi olmadığına göre, ke-yif-li.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emirce -- 13 Eylül 2017; 21:13:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jose_mari1903 kullanıcısına yanıt
    Bostancı Oto Sanayi Sitesi'nde Kumral Oto Fatih Usta var. 350 TL standart bakım ücreti. Orayı önerebilirim. Filtrelerde öncelikle Mann yoksa diğer markaları öneririm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chawush

    2011 Tiguan s&s sahibiyim. Bugün bagaj kapağı açılmadı. Kumandadan açma tuşuna basıyorum ses geliyor,1sn sonra kapanma sesi geliyor. Yani açılmıyor. Arka koltukları yatırıp bagajı açmaya çalıştım ama bulamadım herhangi bişey. Önceki aracım jettaydi. Onda iç kısımdan bagaj açılıyordu. Acaba tiguanda öyle bişey var mı?

    Herhangi bir yerde göremedim problem ne olabilir acaba?

    malessef Tiguda bagaj içinden 2.bir açılma yok.Birde şoför kapısında bulunan kapıları açıp kapatan anahtardan kapı açma-kapama tuşunun kapı açılma tuşuna art arta 2 kere basıp deneyin....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yimust -- 20 Eylül 2017; 20:44:25 >
  • 
Sayfa: önceki 18851886188718881889
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.