< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
5 yıldır C4 Grand Picasso kullanıyorum. Forumda bilen biliyor. 100bin km yaptım.1 çocuğum vardı aracı aldığımda. Tek çocukla 7 kişilik araba alınca çevremde çok garip karşılandım. Sonra bir de kızımız oldu. Bu sürede çevremde beni garipseyen arkadaşlarım özellikle 2 çocuklu hepsi birçok araba değiştirdi ama gözü benim 7 kişilik aracında kaldı. Ticari araç ile MPV arasında benzerlikler tabii ki var ancak asla tamamen aile ihtiyacına göre yapılmış bir MPV ile boy olcusemez. Kiyaslamayi Caddy ve Doblo kullanan akraba ve arkadaşlarıma göre yapıyorum. Sebepleri şunlardır
Çocuklar için oto koltuğu kullandığınızda bir ticari aracın sedan veya hb araçtan farkı yoktur. Arabanın arkasında 2 çocuk koltuğu ve anne rahatça gidilebilen ticari araç yok benim bildiğim kadarı ile. Arka havalandırma pek çok ticari araçta yetersiz.. Arkadaki alanda diz mesafesi ve yaşam alanı. Koltuk konforu, sırt eğimi ayarlanan veya yemek tablası olan ticari araç var mı bilmiyorum. Caddy mesela arka koltuklar kütük gibi ve içerisi tavan yüksek olsa da mezar gibi.. Benim aracimda anne baba 2 çocuk isofix koltukları ile giderken yanında büyük anne teyze dayı gibi akrabalar da emniyet kemeri ile güvenli şekilde yolculuk yapabiliyor. Ticari de bagajda giden çocukları gördükçe gerçekten üzülüyorum. En sevdiği kişileri böyle tehlikeye atmak cahillik ve vurdum duymazlıktan başka birşey değildir. Çocuklar için perde, ayarlanabilir havalandırma kanalları ve kontrolleri, dikiz aynası gibi şık detaylar saklama gözleri kullanmayanlar in pek arayacağı birşey olmasa da alıştıktan sonra özellikle ticari perde çok yadırganacak şeyler. Cam tavanlı ticari araçlar olsa da arkada yolculuk eden aile bireylerinin ufuk hizasından ensesine kadar uzanan dev bir cam tavan konforlu koltuklar , akustik ve süspansiyon ile birleşince ve şaft tüneli olmadığı için geniş diz mesafesi ile birleşince konforlu ve güvenli bir seyahat hissi vermekte.. hem sürücü hem de bir baba olarak da bu seyahatlerde sizi huzurlu hissettiriyor. Forumdakiler hatırlar Insignia 24 saat testine katılmış ve ailemle de gezintiye çıkmıştım.tek çocukla bile biz çok rahatsız olmuştuk. 86bintl ye sifirini peşin alabilecek durumum da vardı Allah'a şükür.benim picassomu da Caddy olan arkadaşa satacaktım. Ancak doğru veya yanlış vaziyet gecemedim çirkin ve 2.eli sönük MPV aracimdan. 2.el umrumda değil. Gerçekten. 1 ay önce bir kaza yaptım. Dileyene foto da koyarım. Ana yola girince direk sol şeride atlayan bir ticari ye yandan vurdum. Benim aracimda sadece sis farı kırıldı. Ancak kayar kapılı o aracın hem sürücü kapısı hem de kayar kapısı açılmaz durumdaydı.Hicbir kazası da yokmuş karşı tarafın ancak şunu anlamak gerek. Ticari bir araçta öncelik sürücüdür. Gerçek MPV ise ailenizdir. Dokunmatik ekran falan ile olmaz bu işler. Ford Vw Opel Renault vs. Hepsinin aile araçları bellidir. Avrupa da bunu iliklerinize kadar hissedersiniz. Güzel ülkemizde ise pimas both taşıyacak ticari araçları"geniş aileler için" yalanı ile sstilmakta insanların kalabalık yolculuklarda can güvenliğini hiçe sayıp bagajda kucakta çocuk taşımalarına sebep olmaktalar. Bayram kazalarında okuyoruz bir doblodan Allah muhafaza 9 ceset çıkıyor. Dolaylı olarak buna sebep oluyorlar. MPV Lee yayginlasmali. Türk tipi araçlar aslında minivan denen Chrysler Town and country, Toyota Sienna veya Honda Odyssey gibi araçlardır. ABD de kiraladim 7 kişi binlerce km yolculuk yaptım. Ama motor hacminden dolayı devlet bize bu araçları çok görmektedir. Sonuç olarak ben MPV den sonra yine MPV ye geçerim. Piyasa berbat durumda. O yüzden 172bin km'ye geldi aracım gidip de asla ticari ye geçmem. Söyleyeceklerim bu kadar. Anlayışınız için teşekkürler. |
Size canı gönülden katılıyorum. Özellikle yeni vergilendirme sonrası hali hazırda kirpilmis donanım seviyeleri kuşa dönmüş Picasso cephesinde. 160bin TL bir araca vermem ben. İhtiyaclarim bellidir daha üstü bence lukse giriyor. Bence asıl lüks borçsuz şekilde araç kullanmak. 2013 de kasa yenilenin ve yeni picassomu teste gittim. 85bin TL civarı fiyatı vardı yanlış hatırlamıyorsam. Yani kendi aracımın 2 katı para verecektim. Ancak karşılığında elde edeceğim şey bana göre buna degmiyordu. Alhambra istedim ama dizel otomatik yoktu ve fiyat benzinli bir araç için yüksekti. DSG muamması da cabası.
Grand Scenic ve Smax baktım. Ancak aradığım şanzıman ve motor ikilisini yakalayamadım. D sınıfı sedan da uymadı.. devam dedik. Bundan 13 yıl önce bir süre İngiltere'de bulundum. Orada üniversitenin rektörlüğüne çalışan biriyle tanışmıştım. 90 kusur model bir roveri vardı. Dostluk ilerleyince sordum hayırdır Rover fanı falan mısın? Araçlar ulkenizde ucuz neden buna biniyorum. Bu bana yetiyor hem ev ödemem var daha iyi bir ev mi yoksa araba mı dedi. İşe zaten toplu taşıma ile gidiyordu. Evine gittiğimde çok güzel bir yerde yaşadığını gördüm. Hobi bahçeli havuzlu müstakil bir evdi.. Adama hak verdim. Demem o ki bence araba tercihinde ihtiyaçlar cevremdekiler ne der kaygısından önde olmalı. Çocuk olmasa hb bir araç alırdım ama aile bence şu anki aracım çok uygun. Özellikle 7 kişilik bir araç hakikaten araba kullanma alışkanlıklarını tamamen değiştiriyor. Bu forumda 7 kişilik araçların bagaj hacminden dolayı çok eleştirildiğini gördüm yıllarca. Halbuki dev gibi Escalade araçların bile bagajları asla 7 kişiye göre yeterli değil. 7 kişilik araçlar buna rağmen çok işinize yarıyor. Aile ziyaretleri,piknik veya şehir içi gezmelerde çok keyif alıyorsunuz. Bir kere mesela İstanbul'dan Boluya kadar hem benim anne babam hem de kayınpeder kayın valide beraber gitmiştik. Öyle güzel olmuştu ki.. 3. Sıra koltuklarda yolculuk yapmak 160cm boya civarindakiler için kısa şehirler arası yolculuklarda hiç sorun olmuyor kaldı ki Çorlu'ya 180 boylarında birini de götürmüştüm. Hele koltuklardan biri acilmayacksa 6 kişilik modda bagaj da yeterli oluyor. Sw d sınıfı araçlar benim çok ilgimi çekiyor ancak boyutları gereksiz uzun. Şehir içi pratik değil. Benim aracım Egea boyutlarında Qashqai den falan biraz uzun. Park olarak bir Corolla veya Passat sürücü ne yaşıyorsa onu yaşıyorsunuz. Üstelik görüş açısı park sensörü ve otomatik aşağıya inen yan ayna gibi özelliklerle park etmek oldukça kolay. Umarım temiz bir araç bulursunuz. Kazasız belasız binmeniz dileğiyle. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|