Şimdi Ara

Tıbbın epey yükseleceği gerçeği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kim ne derse desin her şey para arkadaşlar.

Geçen sene tercih dönemlerinde doktorlara şiddet olayları çok fazla medyada lanse ediliyordu o yüzden insanları soğuttular ve öğrenciler de yazmamayı tercih ettiğinden geçen sene epey düştü.

Ama bu sene gelen devasa maaş zamlarından sonra ve doktora şiddetin katalog suç sayılması gibi taleplerin yerine getirilmesi sonucu tıp çok yukarı çekecektir diye düşünüyorum.

• bence de öyle olacak ama 22kya kadar çıkmaz yine, tahminim 27 küsür k. Gerçi geçen yıl da asla 25kdan düşük gelmez diyordum artık büyük konuşmamak gerek

• Diş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ytü pc 5k dan 10k çeker mi Tıbbın epey yükseleceği gerçeği 

• Temmuz zammında teşvik ve nöbetlere yeterince zam yapılmazsa doktor maaşları çok artmayabilir taban maaş kısmı çok değil . Arada fark görece kapanabilir diğer memur sınıflarıyla çünkü memurlara baya bi zam yapıcaklar sanırım

• Ortadada devasa bir maaş yok tr de şuan 40 k para değil bence fiat arabaları 800 k dan başlıyor 1 yıl beklemeli alabiliyorsun hatta.Haftada 1-2 nöbet tut günde bir sürü hasta bak hafta sonu bile hastaneye git sana 40 k versinler komik bence . En dandik yazılımcı hiçbir efor sarfetmeden istediği saatte çalışıp 12-15 k civarıyla işe başlıyor 2 sene sonra da 20-25 banıdına çıkıyor saatlik ücretlerine baktıgımızda yazılımcının daha yüksek bile çıkabilir.Doktorların taban maaşı ve nöbet ücreti yükselmeden şu anda tıp artık türkiyede 1 numara değil maalesef.

• Yuruyenmuhendis Y kullanıcısına yanıt

Maaşlar çok değişken ama hafta da 2 gün veya 1 gün çalışarak 40-45 k almak çok güzel bir şey. Ailen de evini ve arabanı alırsa daha daha iyi. Yoksa 45 binle yaşamak mümkün olmaz. (pratisyen için konuştum)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    ankarapırtlıyı blokladığıma göre yanıt verebilirim bu mesaja,katılıyorum hocam her dediğine.Tıpın şu an çalışma koşulları o kadar da iyi değil maalesef.Adam bi kez geldiğim hayatta mühendislik okur ülke görür keyfime bakarım diyor daha göz boyuyor şuan mühendislik.Ayrıca kendi işini kurabilme farklı alanlara kayabilme ihtimali de idealist insanların hoşuna gidiyor e doğal olarak mühendislik tercih ediyorlar sonra sıralamalar saçma oluyor bahçeşehir oyun tasarımı bile 16kdan alıyor şuan

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yerin dibine girecek hali yok herhalde hocam çeker umarım

• Jwthh kullanıcısına yanıt

Aslında paradan daha önemli bir şey var. Mesleğini sevmen lazım. Çünkü para bir şekilde kazanılıyor. Hekimliğin ilerleyen aşamasında 300-400 k da alabiliyorsun, ticarete atılsan yine 100-200 kazanabiliyorsun.

40bin ? shshhd asıstan 50k uzman en dusuk 60-70k alıyor ıyı sallamısınn.

• Aİ_HUMAN kullanıcısına yanıt

Türkiye şartlarında iyi bir para sadece 6 sene oku iyi bir yerde asistanlık kazan diyelim 2x süre çalıştın ayda 40 -45 k aldın , yazılımcı senin yarın kadar x süre çalışıp 20 -25k alabiliyor ve fiyat performans olarak belki de daha iyi yaşıyor yıpranma açısından vs . İyi bir doktor ileride çok para kazanıyor ama asistanlık + zorunlu görev bu şartlarda ve maaşta bence yıpratıcı yani . Üzerine yan dal vs yapınca bir daha zorunlu yapıyorsun , zorunlu görevde şartlar daha da yoğun çünkü belki tek doktor sen olucaksın orda . Bu yüzden süreç yorucu ve bence insanlar bu paraya o kadar yıpranmak istemiyor artık . Benim gözlemlerim o şekilde

tıpta ozel hastahanede ortalama 100k maaslar ıyıısen 300k bıle alan oluyor.

Ama yanlış kıyas yaptığını söylesem. Niye kamuda çalışan hekimle özel sektörde çalışan mühendisi kıyas yapıyorsun ki. Ülkemizde ABD değil. Türkiyede yaşıyoruz. Üstelik memur ücreti ve asgari ücret arasında fark da kapanmış.

2022 verilerine göre ülkemizde 180 bin hekimin 100 bini kamuda çalışıyor 30 bini üniversitelerde 50 bini de özelde.

Eğer karşılaştırma yapacaksan özelde çalışan hekimle özelde çalışan mühendisi kıyaslamak gerekiyor. İstanbulda bir dermatolog 350 altında almıyor (prim dahil) bununla özel sektördeki mühendisi kıyaslamamız gerekmiyor mu.

Giderlerse gitsinler açıklamasını dinlerken Erdoğan 2022 Nisan ayında mı dedi tam hatırlamıyorum devlette en düşük hekim maaşını 7 bin en yüksek hekim maaşını 25 bin olarak açıklamıştı. Ama özeller bunun 2-3 katını veriyor demişti ( 2 zam öncesi dönemi) Devlet hekimlere özel kadar ücret veremediğini dile getirmişti.

Eğer ülkemiz Batı ülkeleri kadar gelişmişlik düzeyine yakalarlarsa o zaman sadece hekimin değil tüm memurların seviyesi bugünün 100-200 bin arası seviyesine gelecek.

DEVLETte çalışanla DEVLETTE çalışanı

ÖZELde çalışanla ÖZELDE çalışanı kıyaslamamız gerek.

• Aİ_HUMAN kullanıcısına yanıt
    hocam ben ortalama gelirli bi ailenin çocuğuyum baba mesleği var Allah'a şükür kazanıyor devam etsem ordan da edebilirim mesela,niye örnek verdim çünkü okumakta sonunda alıcağım ücret 2.planda, yazılıma ilgim olduğu için bilgisayar istiyorum başka bir arkadaşım var doktorluk istiyor umarım yaparsın diyorum doktorluk şöyle böyle demedim çünkü sevdiğini ilgisi olduğunu biliyorum yani,başka bir arkadaşımın arabalara ilgisi var babasının o yönde bir mesleği var o da ordan devam etmeyi düşünüyor mesela.Ben hayatımı sürdürebilirken hiç istemediğim hastane ortamında çalışmakla 500 600k alcaksam ömür geçmez ki öyle o 500kyı alana kadar senelerce didincem zaten sevmediğim yerde.Hayatta paranın önemli bir yeri var evet ama bir kez geliyoruz bu hayata da istemediğim ortamda ömür geçmez dediğim gibi

• ne parası ag çok kazanıyolarmış gibi konuşmayın bi de. ilk 5 10 binlerde olan her adam o paraları mezun olur olmaz almaya başlayacak zaten. ayrıca bu ülkede gelecek düşünen varsa geçmiş olsun

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.