1. Adamın biri doktora gider ve der ki:" Doktor bey, karım artık soru sorduğumda yanıt vermiyor, sanırım sağırlaşmaya başladı. Ne yapmalıyım?" Doktor yanıt verir: "evde şöyle bir test yapabilirsiniz. Karınızdan biraz uzakta durup ona bir soru sorun. Yanıt vermezse, biraz yaklaşın ve soruyu tekrar sorun. Cevap verene kadar gittikçe yaklaşarak soruyu tekrarlayın. Böylece işitmesinin ne kadar ağırlaştığını anlayabiliriz." Adam eve gider. Kapıda durur ve eşine "tatlım, yemekte ne var?" der. Yanıt gelmez. Biraz yaklaşır ve tekrar sorar. Yine yanıt yok. Gittikçe yaklaşarak soruyu birkaç kez tekrarlar. Sonunda yanıt gelir; " yedi kez söyledim, YEMEKTE TAVUK VAR!"
2. Bir kadın doktora gider ve hamile olduğunu öğrenir. Doğum konusunda endişelidir. Doktordan doğum ağrısını biraz tarif etmesini ister. "Bu kadından kadına ve hamilelikten hamileliğe değişen bir durum, zaten ağrıyı tarif etmek de çok zordur" der doktor. Kadın: Biliyorum ama biraz fikir veremez misiniz? Doktor: O zaman üst dudağınızı tutun ve öne doğru çekin. Kadın: Bu kadar mı? Doktor: Biraz daha çekin Kadın: Bu kadar? Doktor: Hayır. Biraz daha çekin Kadın: Bu kadar mı? Doktor: Evet, acıyor mu? Kadın: Biraz acıyor. Doktor: Şimdi üst dudağınızı tutup, kafanıza geçirin.
3. Bir akıl hastanesinde doktorlar toplantı yapmaktadır. Sonunda bir hastanın artık iyileştiğine karar verirler. Emin olmak için de hastayı sinemaya götürürler. Sinemaya vardıklarında bankların yeni boyandığı konusunda bir uyarı yazısı görürler. Doktorlar yerlerine oturur. Hasta ise oturmadan önce banka bir gazete yaprağı serer. Bunu gören doktorlar, hastanın artık gerçek dünya ile bağlantı kurmaya başladığını düşünüp heyecanlanırlar. Hastaya sorarlar; "oturmadan önce neden gazeteyi serdin?" Hasta yanıtlar;"daha yüksekte oturup, daha iyi görebilmek için".
4. Kadının biri muayene olmak için hastaneye yeni gelen doktora gider. Yeni doktoru oldukça yakışıklı bulur. Doktor elini kadının sırtına koyar ve kadından "seksen sekiz" demesini ister. "Seksen sekiz". "Güzel. Şimdi elimi boğazınıza koyacağım ve tekrar seksen sekiz demenizi isteyeceğim" "Sekseen sekiizz". Gayet iyi. Şimdi elimi göğsünüzün üstüne koyuyorum, bir kez daha seksen sekiz diyeceksiniz". "Bir, iki, üç, dört…."
5. İki arkadaş maceraya atılıp beraber balona binip etrafı gezmeye başlamışlar onlar havadayken rüzgar çıkmış ve bu iki kafadar kaybolmuş. Havada giderken bir adam görmüşler ve nerde olduklarını sormak için alçalmışlar Balondakilerden biri: Merhaba. Biz neredeyiz? Yerdeki adam: BALONDASINIZ! Balondakilerden biri: Siz nörolog musunuz? Yerdeki adam: Aaa Nerden bildiniz? Balondakilerden biri: Söylediğiniz doğru ama bir işe yaramıyor…
6. "Doktor iki hafta içinde beni ayağa kaldıracağını söyledi." "Ve başardı mı?" "Evet, hastane masrafını ödemek için arabamı sattım.."