Şimdi Ara

THY Teknik mülakata çağırdı, acil yardım!! (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
2
Favori
33.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaşlar dün gittim mülakata, referans olsun diye olanları yazıyorum...

Birincisi 2 Eylül'e kadar sürecek mülakatlar, size söylenen saatte orada olun.

Bu THY Teknik'in ilanı:

quote:

Türk Hava Yolları Teknik A.Ş.

İlan Tarihi : 04.06.2010
    Sektör : Havacılık

İl : Türkiye Geneli

Alınacak Personel Sayısı : Belirtilmemiş

Teknisyen Ön Eğitim Programı (Ref:(TEK-5))
    Aranan Nitelikler :
    THY Teknik A.Ş. Sizleri Bekliyor...

THY Teknik A.Ş., THY AO Eğitim Başkanlığı ve İŞKUR işbirliği ile havacılık sektörünün ihtiyaçlarına yönelik bir Teknisyen Ön Eğitim Programı düzenlenmiştir. EASA kurallarıyla uyumlu bu program kapsamında, başvuru yapan teknisyen adayları, yapılacak değerlendirmenin ardından şirketimizdeki çalışmalarda doğrudan yer alabilecek yetkinlik düzeyine gelecek şekilde 4 ilâ 6 ay süreyle eğitimden geçirileceklerdir. Havacılık sektöründe geçerli dilin İngilizce olması nedeniyle adaylarda İngilizce okuma/anlama yeterliliği aranmaktadır.

Yazılı ve sözlü sınavlarda başarılı olan adaylar, program boyunca İŞKUR tarafından belirlenen oranda maddi yardım alacak ve sosyal güvenlik kapsamında bulunacaklardır. Programı başarı ile bitiren adaylar THY Teknik A.Ş.’de istihdam edilecektir.

· T.C. vatandaşı olmak,
    · Havacılık Okullarının (SHYO ve Havacılık Teknik Liseleri) Uçak Bakım/ Gövde Motor ve Elektrik Elektronik bölümleri ile MYO veya Teknik Eğitim Fakültelerinin;
    Makine
    Elektrik
    Elektronik
    Mekatronik
    Otomotiv bölümlerinden mezun olmak

· İşe kabul edilmesi halinde vardiyalı çalışabilecek durumda olmak,
    · Sabıka kaydı bulunmamak,
    · Başvuru sırasında 30 yaşından büyük olmamak,
    · Herhangi bir sağlık problemi bulunmamak,
    · Program süresince İstanbul'da ikameti ve kursa devamı kabul etmek.

Uygulama: Teorik ve Pratik çalışmalar THY'nin İstanbul tesislerinde yapılacak olup katılımcılar program süresince yemek ve personel servisinden faydalanabilecektir.

Bana mülakatta yeterince elektronik mezunu aldıklarını, işe alınmam halinde elektronikle alakası olmayan herhangi bir bölümde çalışabileceğimi,
    programı bitirdikten sonra işe girmemin kesin olmadığı, girdiğimde ise teknisyen yardımcısı olarak başlayacağımı, kendimi geliştirmemin pek mümkün olmadığını ve sadece karınca aradıklarını söylediler... Şuan ki işimin iyi olduğunu ve bu işte çalışmaya devam etmemi tavsiye ettiler...

Artık dertleri ne çözemedim, bizi mi deniyorlar ne tepki vereceğiz diye yoksa gerçekler mi bunlar bilmiyorum. Ama işi olan bir başka arkadaşa da aynı şeyleri söylemişler...

Bana fazlasıyla zararı oldu bu iş başvurusunun, maddi manevi... Gerçekten çok kızgınım bu firmaya ve çok bencilce çalıştıklarını düşünüyorum.

• Geçmiş olsun arkadaşım..

Bende 10 temmuz da girmiştim sınava ama henüz mülakata çağırılmadım..İlk günden çok heyecanlıydım ancak seninki gibi yorumları okudukça bendeki heyecan gitgide azalmaya başladı..En basitinden bu eğitimin iş olanağı açısından hiç bir garantisi yok!

Senin konuya gelecek olursak, ben eğitime katılacak olan elemanı tamamen deneme için yanıltıcı şeyler söylediklerini düşünüyorum..Çünkü gireceğin şirket thy Adamlar işe alırken en iyisini seçiyorlar.. ve senin düşünemediğin nice kişisel özellikleri adamlar bir mülakatta çözebiliyorlar...Daha önceki İşlerde işe alınma sürecinde bu kısımları fazla yaşamadım ancak genelde izlenimlerim ve çevreden duyumlarım bu yönde..Dedikleri konularda doğru olabilir.. elektronik mezunusun ve ülkede çok fazla elektrik ve elektronik mezunu var..Bu yüzden ne yazık ki en basit eleme kriterleri bu bile olabiliyor..

Benim sana diyeceğim bir başka şey, eğitime seçilemesen bile bence bu işi zarar olarak düşünme.. tamamen tecrübe olarak değerlendir..İleride bir başka işe girerken bu kısımlar senin için tecrübe olacak ve şuanki gibi kafanı karıştıracak düşünceler daha az olacak.. inşallah senin için hayırlısı olur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ctrlshft -- 13 Ağustos 2010; 12:20:31 >

• ben elektrik mezunuyum ben mülakatta elendim. Sorulan sorular aileniz ne işle meşgul, emekliyse nereden emekli oldu gibi sorular baştan soruluyor. Tabi thy de çalışıyor ya da emekliyse ekstra + olabilir. Elektrikle ilgili de ;

1- alternatif akımı kim buldu? (ne işine yarayacaksa artık )

2- alternatif akımı dünyaya yayan kimdir.

3- Tesla bonini ne işe yarar.

Bu soruları bilemezseniz teknik bilginiz yok demekMİŞ.Yeni bir şey öğrenmiş olduk. Alternatif akımı kimin bulduğunu bilmezseniz elektrik ile ilgili hiç bir şey bilmiyorsunuz muş! Hayırlısı. Tabi değişik bölümlere değişik saçma sorular gelebilir. mülakata gireceklere tavsiyem çok bel bağlamayın. Az kişi alırlarsa torpilli olanlar girebilir. Eğer çok alım olursa şansınız olabilir. Allah herkese hayırlısını versin. Amin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayrixx

ben elektrik mezunuyum ben mülakatta elendim. Sorulan sorular aileniz ne işle meşgul, emekliyse nereden emekli oldu gibi sorular baştan soruluyor. Tabi thy de çalışıyor ya da emekliyse ekstra + olabilir. Elektrikle ilgili de ;

1- alternatif akımı kim buldu? (ne işine yarayacaksa artık )

2- alternatif akımı dünyaya yayan kimdir.

3- Tesla bonini ne işe yarar.

Bu soruları bilemezseniz teknik bilginiz yok demekMİŞ.Yeni bir şey öğrenmiş olduk. Alternatif akımı kimin bulduğunu bilmezseniz elektrik ile ilgili hiç bir şey bilmiyorsunuz muş! Hayırlısı. Tabi değişik bölümlere değişik saçma sorular gelebilir. mülakata gireceklere tavsiyem çok bel bağlamayın. Az kişi alırlarsa torpilli olanlar girebilir. Eğer çok alım olursa şansınız olabilir. Allah herkese hayırlısını versin. Amin.

Ben bu 3 sorununda cevabını biliyorum. Liseden yeni mezun oldum üniversiteye hazırlanıyorum. Elektrikle ilgli teknik kapasite 0. Şimdi gitsem direk beni alırlar mı?

• selmalar. peki sınavda nasıl sorular sordular ?? konu biraz eskimiş ama illa ki yazan çıkar diye ümit ediyorum..
  • THY Teknik A.Ş. Bakım Operasyon ve Destek Personeli olarak iş başvurusunda bulunmuştum sınava çağrıldım. Yarın 12.130 da sınavım var sınavda hangi sorular var. Bilgisi olan var mı? Yardımlarınızı bekliyorum.
  • herkese merhaba
    1 ekimde thy similatör teknisyeni sınavı yapıldı ben yol çok uzak , masraf nedeniyle katılmadım giren arkadaşlar oldumu sınav nasıldı paylaşımlar için teşekkür ederim
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.