Şimdi Ara

Threads ve Instagram algoritması siyaseti öne çıkarmayacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Threads ve Instagram algoritması siyaseti öne çıkarmayacak



    Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından Instagram ve Threads, yeni algoritma sistemiyle beraber artık siyasi içerikleri öne çıkarmama kararı aldı.



    Ayrıca Bkz.Geri viteste dünya rekoru kırıldı



    Eski adı Twitter olan X'te siyasi paylaşımlar ve haberler ağırlıktayken rakibi olmaya çalışan Threads'ten yeni bir adım geliyor. Instagram CEO'su Adam Mosseri daha önce şirketin, Threads'i politika ve haberlerin haber akışına hakim olduğu bir yere dönüştürmeyi planlamadığını ve Meta'nın da buna sıcak baktığını söylemişti. Şirket de yayınladığı bir blog yazısında Instagram veya Threads'te siyasi içeriğin tanıtımını yapmayacağını duyurdu.



    Şirket; en çok kullanılan "Keşfet, Reels, Öneriler" de dahil olmak üzere uygulamalarındaki çeşitli alanlar için algoritması aracılığıyla siyasi içeriği sınırlayacağını söylüyor: "Bu öneri güncellemeleri herkese açık hesaplar ve Keşfet, Reels, Öneriler gibi içerik önerdiğimiz yerler için geçerli; insanlara takip etmeyi seçtikleri hesaplardaki içeriği gösterme şeklimizi değiştirmez."



    Siyasi içerik varsayılan olarak sınırlı olsa da kullanıcılar bu özelliği kapatabilecek ve istedikleri tüm siyasi içeriğe izin verebilecek. Şirket, bunun ilk olarak Instagram ve Threads'te uygulanacağını, daha sonra Facebook'un da bu uygulamaya dahil olacağını söyledi.



    Siyasi içeriğe yönelik bu sınırlama yalnızca takip edilmeyen hesaplardan önerilen içerikler için geçerli olacak. Eğer takip edilen bir kullanıcı siyasi paylaşımlar yapıyorsa bu akışınızda görünmeye devam edecek.




    Kaynak:https://www.engadget.com/instagram-and-threads-will-no-longer-recommend-political-content-180521125.html?guccounter=1&guce_referrer=aHR0cHM6Ly93d3cubG9nLmNvbS50ci8&guce_referrer_sig=AQAAABywrJIFFWPYwAI4K_OOKx8i-AjVsVRKK8MVahcNmbN5qkJWDgjUsTZxE3tSwZd_R8vO08MM3ShDbk3uoRZ45FGgBV6Y6ZbCr8tR6vEyws-NGi6rAJi3eUcc3jUtEdTvVCVoct6rxeegNJO_Wr9mb3qdYOj5_ljw_XAITRkXPguv







  • Bu Threads hala calisiyor mu ya 😀

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bencede siyaseti öne çıkarmamalı. Gerçekten siyasetten bıktım. Artık midem bulanıyor. X te siyaset cikiyor surekli bıktım ya.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bizde yedik.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Herkes fenomen olurum heyecanı ile saldırdı ama tırt kaldı

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • X'teki siyasi gündeme yönelik paylaşımların yoğunluğundan bıkanlara yönelik olarak nefes aldırıcı bir interaktif alan açılması bence olumlu. Böylece bir bakıma siyaset isteyen X'e, istemeyen bize gelsin diyorlar. Hem zaten Threads'i ancak bunun gibi özgün kimlik kazandırıcı hamleler ayakta tutar.

  • Keşke komple engel atabilsek bazı kategorilere

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Twitterdan bir farkı olmadığı için girmemistim edebi dusunsel yönü ağır bassaydi en basta girerdim siyaset siyaset nereye kadar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.