Şimdi Ara

thomas mı ihlasmı(temizlik robotu) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
37.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçtiğimiz hafta thomas twin tt2 modelini 1260/12 taksite aldım.
    Bu arada 1 ay kadar önce de samsung 9580 torbasız elektrikli süpürge almıştım.

KESİNLİKLE THOMAS ALMAYIN.

Thomas tasarım olarak gerçekten çok güzel(Halı yıkama makinelerinde tek).
    Evet emiş gücü(2300mmss),
    Su püskürtme basıncı(4mb)
    Motor gücü(1700watt) vb özelliklerde oldukça gelişmiş bir ürün.
    Temizliğine vesaire bir süzüm yok.
    Ancak bu forumda KENYA64'ün de dediği gibi KESİNLİKLE BU PARANIN ÜRÜNÜ DEĞİL.
    Evet tasarımı güzel ama bu tasarım ve boyutlar azalan temiz ve kirli su haznesi anlamına geliyor ki bu da genel bir temizlikte sık sık su değiştirme anlamına geliyor.
    Yani (kendimle çelişerek belki de) tasarımı güzel diye oturma odasına koyup seyretmeyeceğiz

Mesela samsung süpürgem hem tasarım hem de performans olarak mükemmel.Malzeme kalitesi.Dokunulan her bir parçasından anlaşılıyor.
    Ama thomas için malzeme kalitesi açısından aynı şeyleri söylemek mümkün değil.
    Zaten boyutları, hortumun ergonomisi vesaire süpürge olarak kullanımı pratik değil.
    Bir de içinde bulunan HEPA filtre yıkama sırasında çıkartılıyor.
    Yani toz konusunda çok etkili olan hepa filtresiz ve aquafilter adıyla çok övdükleri filtreleme sistemi olmadan yapılıyor halı yıkama işlemi.
    Kısaca yıkadığınız yüzeyde(koltuk,halı) toz varsa filtrelemenin büyük oranda ortadan kalktığını söylemeliyim.
    Ben alır almaz ilk kullanımdan sonra ürünü geri vermeye çalıştım.
    Önce aldığım bayiyi denedim.Sonuç alamadım.
    Geçen gün de tanıtım amacıyla gelen thomas servisine memnun olmadığımı söyledim.Merkezi aradım ama sonuç çıkmadı.
    Alırken baya düşünmüştüm ama şimdi olsa 500 ytl altı ürünlerden birini alırdım.
    Markalı olacaksa philips triatlon alırdım.
    Philipsi hepa filtresi falan yok diye elemiştim.
    Oysa ki thomasta da (yıkama esnasında) yokmuş.
    Bir de merkez bana hepa filtrenin hepa14 olduğunu söyledi.
    Ben de filtreyle ilgili hiçbir bilgiye ulaşamadığımı bunu ispat dip edemeyeceklerini sordum.
    O da bana bir iki gün içerisinde fakslayacağını söyledi.Bakalım ne olacak.
    THOMAS KESİNLİKLE PARASINI HAKETMİYOR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dimağ -- 21 Ekim 2008; 17:11:26 >

• Bu forumlarda kaç kez yazdım, anlattım bilmiyorum...Neredeyse tam 5 sene olacak İHLAS AURA KULLANIYORUZ...parasını hakedip haketmedigini yada ne yapıp ne yapmadıgını kullananlardan sormanızı tavsiye ederim...Burada falanca uyduruk ne oldugu belli olmayan ürünü çok güzel ben aldım diye tavsiye edenlere gülüyorum...Hele bir kullan 3 sene geçsin...O zaman karar ver...Tavsiye et....Canım kardeşim...Ben aldım...Çok iyi öbürü o parayı haketmez ...Nerden biliyorsun..? Sen elindeki oyuncagı süpürge diye alıp evini temizledigini sanırken çagır bir ihlas ekibini gör temiz sandıgın evinden ve yatagından ve çarşafından neler cıkıyor....İhlas AURA bu sektörde rakipsiz....Tek rakibi RAİNBOW....Onunda fiyatı ve servisi ve yedek parçası evlere şenlik....karar sizin...Ancak bilmediginiz ürün hakkında ahkam kesmeden halı yıkıyor ve temizlik yapıyor sandıgınız oyuncakla evi temizleyip bir ihlas tanıtım ekibine telefon açın....TEMİZLEDİM SANDIGINIZ EVDEN NELER ÇIKIYOR GÖZÜNÜZLE GÖRÜN...Ezbere konuşmuyorum...İHLAS AURA diyorum....para ve karar sizin diyorum...saygılarımı sunuyorum...

• quote:

Orjinalden alıntı: taşkafa

Hele bir kullan 3 sene geçsin...O zaman karar ver...Tavsiye et....Canım kardeşim...Ben aldım...Çok iyi öbürü o parayı haketmez ...Nerden biliyorsun..?

Sürekli hortumunun kopmasını falan saymassak fena değil canım kardeşim.

Parasını haketmez diyen bendim ve o yüzden yazdıklarını üstüme alıyorum.
  • Bir elektrik süpürgesinin hortumu nasıl kopar ? Bunun açıklaması, varmı ? Bunca yıldır kullanıyoruz...Nasıl kopuyor bu hortum ?.. Biz niye koparamadık bunca yıl ?...Kullanmanında bir adabı usulü var....Koparmak istersen koparırsın...Sonunda plastik kalın bir hortum...Yeniside çok bol ve ucuz...Uzaydan gelmiyor...Servise bir telefon...Hepsi bu kadar...Saygılarımla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 26 Ekim 2008; 13:42:13 >
  • ihlasın çekişi iyi ama sürekli biyerleri bozuluyor. servise götürmekten bıktım.
  • Halı yıkama makineleri yıkama esnasında hava filtrelemezler. Çekişin amacı suyu içine emmektir. Yıkama esnasında zaten hava emilmez, su emilir. Halı yıkama makinesinde bu yüzden hepa filtre aramak mantıksızdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 20 Aralık 2008; 12:20:17 >
  • Bir kere thomasın bir sürü modeli var hangi modeli hakkında konuşuyosunuz bu çok önemli fiyartları 750 ytl den başlıyor 1600 kadar
  • Yedek parça temin ve fiyat konusunda endişe duyuyorsanız ihlasdan UZAK durun.

Senede 1 yada 2 defa separatoru parçalanır. Ufacık 1 ytl etmiyecek plastik bir parça bu. 15 YTL isterler. İster al ister alma. 5 tane ufacık plastik parasına normallerinden bir makina satılıyor.

quote:

Orjinalden alıntı: ALOK

ihlasın çekişi iyi ama sürekli biyerleri bozuluyor. servise götürmekten bıktım.
  • kesinlikle thomas
  • ihlasta çalışan arkadaşlar hararetli hararetli makinanızı ve servislerinizi övüp duruyorsunuz. dünya para verip aldığımız makina garanti kapsamındayken belki 10 kere arıza verdiğinde bu hararetinizi görmek isterdim. Karsta bu lanet makinayı aldım. motorun yanmasına kadar başına gelmeyen kalmadı. normalde 1 senede 6 tamir olduğunda kanunen geri alıp paramı vermek zorunda olmalarına rağmen arkadaşlar git ne yaparsan yap şeklinde tepkiyle karşılaştım. konu 1 milyar üstü olunca mecburen mahkeme açmak gerekiyor. oda ölme eşşeğim ölme misali.. Şimdide garantisi bitti tekrar tamire götüreceğim bakalım birkaç kuruş verince 3 senedir yapılmayan tamirat gerçekten tamir olacakmı. ihlasta çalışan arkadaşlar isterseniz numarasını vereyim makinanında varsa kayıtlarına bakın. ta karstan 2 defa istanbula gidip geldi makina... yine doğru dürüst tamir edremeden teslim ettiler. Şu andada evde uçak varmış gibi çalışıyor ( uçak motorundan olsa gerek..:-))) o yüzden sabah 11 den önce açıp komşuları rahatsız edemiyoruz. Gel gör genede şaka yollu serzenişlerde bulunuyorlar ama ne yapalım apartmanımızın kaderiymiş diyip geçiştiriyoruz.... şunuda söyleyeyim eğer rahatsızlık vermeseydi iyi bir makinaya benziyordu. thomas ı bilmiyorum ama fakire bak

• İhlas alında şu Amerika daki Fetullah denen ... arka bahçesindeki havuzu genişletcekmiş ona akıtın paranızı
    http://forum.donanimhaber.com/m_20110076/mpage_1/key_/tm.htm
    alın size birde öneri en azından ülkemiz kazansın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İvandrago -- 6 Ekim 2009; 17:09:45 >

• libelle nasıl arkadaşlar?
  • Zamanında bu sektörde çalışmış biri olarak şunu kesinlikle söyleyebilirim ki, her açıdan en mantıklı seçenek Kirby'dir.
    Kullanım ömrü 30 yıl,
    dünyada Kirby'den daha iyi bir temizlik yapan cihan şimdiye kadar yok.

ihlas, fakir zaten Rainbow'un taklitleri . Vacumm ölçer aletiyle yaptığımız testler vacum gücünü ancak 1 e getirdiğini gösteriyor.
    Yani vakum olarak sınıfta kalmış cihazlar malesef. Evinizdeki 2500'wattlık siemensler, boschlar 4'e 5'e getiriyor.
    Kirby 10'a getiriyor.

Paranızı boşa sokağa atmayın derim.

Halının dibindeki pisliği çıkartamayan ve sulu sistemle çalışan sistemlerin hiç biri on para etmez.
    Kullanımı zor, pratik değil, sulu bırakamıyorsunuz koku yapıyor. Sürekli kullanmanız gerekiyor, yoksa kireçten dolayı su sistemi ağrıza veriyor. Bu da Rainbow'DA yaklaşık 1000 dolar gibi masraf demek.
    Vakum ağızları çok dar.
    Eğer verdiğiniz milyarlar boşa gitmesin istiyorsanız Kirby'den başka seçeneğiniz yok.

• süper zekisin ivandragon,
    ben ihlası gördüm, güzel ama 1,5 milyar ayıramam,
    zaten ihlası da pek tercih etmem.
    fakat sen konuyu nasıl oldu da fethullaha bağladın hayret,
    herhalde fethullahçılardan iyi bir darbe yemişsin
    en alakasız yerde bağlantı kurmaya çalışıyorsun.
    Konuyu kahvehane mantığıyla ele alıp
    siyaset yapacağına kullandıysan konuş,
    kullanmadıysan herkes gibi oku
    quote:

Orijinalden alıntı: İvandrago

İhlas alında şu Amerika daki Fetullah denen ... arka bahçesindeki havuzu genişletcekmiş ona akıtın paranızı
    http://forum.donanimhaber.com/m_20110076/mpage_1/key_/tm.htm
    alın size birde öneri en azından ülkemiz kazansın

• Ercuezel gereksiz tartışmalara girmeyeceğim konu dağılmasın konuyu ben oraya getirmedim. Zaten konu ordaydı İHLAS=FETULLAH=ZAMAN vs. vs. Ben darbe yemedim ama onların mallarını kullanmaya devam edersek hepimizin darbe yemeyeceğini kim garanti edebilir. Ben özgürce fikrimi beyan ettim. Ayrıca sadece öyle yazıp bıraksam hadi konuyla alakası yok ama dikkatli baktıysan altta bu makinelerin dışında kullanabilecek ucuz ve güzel bir öneride getirdim. Neyi nerde ne zaman yapacağımıda senden öğrenmeye niyetim yok Çok şükür Allah Akıl vermiş. Gerekli olan yerde yazar gereken yerde de okurum.
  • Astım ve alerji hastalarının,evinde hayvan besleyip tüylerinden rahatsız olanların mutlaka görmesi gereken bir temizlik sistemi var.Görmeden lütfen başka bir makine almayın. Evinizde kusursuz temizlik için lütfen randevu alın. 538 331 33 87

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slowrabbit -- 17 Aralık 2010; 12:32:48 >
  • Dinci takımına parayı kazandırın siz, b,r sabah kalktıgınızda saçma salaklar ülkeyi ele geçirince uyanacaksınız ama o zamanda geç olacak.
  • Merhaba arkadaşlar, şulu süpürge sistemleri başlığında da yazmıştım, Fakir hygienmaxe bakmanızı öneririm.

Emiş güçü,
    yatık yapısı itibarıyla devrilmeme,
    ağır-hantal olmama,
    ister sulu/ıslak-kuru, ister torbalı kullanım,
    avrupa üretimi, yüksek kalite,
    motor koruma özelliği,
    yıkanabilir hepa filtre,
    Sunduğu avantajlara rağmen uygun fiyat gibi özelliklere sahip.

Ben turbo başlığıyla birlikte 570 TL ye almıştım. Turbo başlıksız 530 a geliyordu. 1600TL ile 570 TL arasında 1000 liraya yakın fark var yahu.... Çok para cidden.

Üstelik daha kaliteli ya da daha iyi olsa yanmıycam. Thoması kullanmadım, bişey söyleyemem, ama ihlas kullandım. Hygienmax, hantal olmaması bir tarafa, ihlastan daha keyifli bir makine...

Aradaki dev farka da, iki haftada bir temizlikçi çağırırsınız eve, bir sene boyunca evinizi halılardan perdelere, mutfaktan banyoya temizler :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sdymz -- 15 Mayıs 2010; 0:19:15 >

• BU SEFER BUYUK HARFLE YAZCAM ILK DEFA. NERDEYSE BU FORUM ACILDIGINDAN BERIDIR BURDAYIM VE DIKKATIMI CEKEN TEK SEY VAR O DA BU BOLUMUN SUPURGE FIRMALARININ TEMSILCILERI TARAFINDAN ELE GECIRILMIS OLDUGUDUR.
    NE ZAMAN BI HALI YIKAMA LAFI GEÇSE HEMEN BIRILERI KENDİ MALINI PAZARLAMAYA GELIR, TLF NO BIRAKIR, OZELDEN MESAJ ATAR DAVET EDER VS.VS...

HALI YIKAMA ALACAK OLANLAR TEMIZLIK BITTIGINDE, KIRLI SU TANKINDAKI SUYUN ETRAFA DAMLA SACILMADAN BERBAT ETMEDEN NASIL ATILACAĞINI DÜŞÜNSÜNLER. BIZDE 12 SENELIK FAKIR VAR VE HALA SATILAN MODEL, KIRLI SU TANKINDAKI SUYU ATABILMEK ICIN ONCE 3-4 KG 'LIK MOTORU DA ICINDE BULUNDURAN UST BOLUMUN YUKARI KALDIRILMASI VE BU ARADA DA SU POMPASINDAN CIKAN INCE HORTUMUN SOKULMESI GEREKIYOR. 4 KG LIK UST BOLUMU KALDIRIP ALTTA KALAN KOCA KAZANI ICINDEKI PIS SUYU BIR YERLERE TASIRMADAN SİFONA VEYA LAVABOYA DOKMENIZ GEREK. HEPSI GUC VE ZAMAN HARCATAN KADINLAR ICIN ZOR ISLER. YANI REKLAMLARDA GORULEN SARKILI LAYLAY LOM ODAM EMIZLENIYOR OLAYININ BI DE MAKINA TEMIZLENME SAFHASI OLDGUNU BILIN VE ALACAGINIZ MAKINA NASIL TEMIZLENIYOR, MESAKKATLI MI HER SEFERINDE BUNUN ALTINDAN KALKILIR MI HESAP EDIN.
    OTOMATIK OLARAK PİS SUYU ATAN MODELLER DE YİNE TAM OLARAK KAZANIN İÇİNİ TEMİZLEYEMİYOR YİNE ELLE KENDİNİZ TEMİZLEMEK ZORUNDASINIZ.

BANA GORE HEPA FILTRELI HERHANGI BIR TORBASIZ KURU SUPURGE BU ROBOT DENEN HURDALARDAN 1000 KERE EVLADIR, MARKASI NE OLURSA OLSUN.
    ÇÜNKÜ İŞİN İÇİNE SU GİRİNCE BAKTERİLER HEMEN UREMEYE BAŞLARLAR VE SAYILARI HEMEN KATLANIR, HER TEMIZLIKTEN SONRA BANYOYA GIRIP YERLERE PIS SU DAMLATACAK HORTUMUNU SÖKÜP KAZANININ ICINI TEMIZLEMEKLE UGRASICAKSINIZ, SONRA BİR DE BANYODAKİ YERLERİ PASPAS GEÇECEKSİNİZ. BUTUN BUNLARI IYI HESAP EDIP GİDİP Bİ MAAŞ KADAR PARAYI YATIRABİLİRSİNİZ TABİ SEÇİM SİZLERİN.

SON SÖZÜM DE BURAYI PAZARLAMA MECRASI OLARAK KULLANANLARA, SİZİN YÜZÜNÜZDEN ARTIK BU BÖLÜME 3-4 AYDA BİR BAKAR OLDUM, BENİM GİBİ SATICIDAN DEGİL DİREKT KULLANICLARDAN BİLGİ ALMAK İSTEYENLERİ KAÇIRIYORSUNUZ BU ORTAMDAN. SELAMETLE

• quote:

Orijinalden alıntı: nicknick
    BU SEFER BUYUK HARFLE YAZCAM ILK DEFA. NERDEYSE BU FORUM ACILDIGINDAN BERIDIR BURDAYIM VE DIKKATIMI CEKEN TEK SEY VAR O DA BU BOLUMUN SUPURGE FIRMALARININ TEMSILCILERI TARAFINDAN ELE GECIRILMIS OLDUGUDUR.
    NE ZAMAN BI HALI YIKAMA LAFI GEÇSE HEMEN BIRILERI KENDİ MALINI PAZARLAMAYA GELIR, TLF NO BIRAKIR, OZELDEN MESAJ ATAR DAVET EDER VS.VS...

Bu durum sadece burada değil internette her tarafta var. Ancak sıkı takip eden bir moderasyonla çözülebilir.

Ya da daha köklü bir çözüm düşünülmesi gerekir, Şöyle ki;

Donanım haber, ya da internette başka bir kullanıcıdan bir ürün hakkında yorum almak isterken, karşınızda yazısı bulunan kişinin bilgisi deneyimi bu işten ne kadar anladığı konusunda fikir yürütmeniz zor olabiliyor. Bu işin tek çözümü, yorumu yapanın bilgisi deneyimini, kıyaslama yaparken hangi makinelerle hangi yönlerden kıyaslama yaptığı vs bilgilerini veren bir formatta yazması ve bu bilgilere göre değerlendirilmesi...

Tek bir mesajdan sonuca ulaşmak zor olsa da, mesajları, mesajları yazan kişinin mesaj sayısı arttıkça oluşacak user profiline göre değerlendirmek vs... Ne bileyim her konu için, konusunda sivrilen bilirkişiler gibi.... Tam ifade edemedim ama anlamış olduğunuzu umarım. Tabi ki moderasyon desteği her zaman olmalı...

quote:

HALI YIKAMA ALACAK OLANLAR TEMIZLIK BITTIGINDE, KIRLI SU TANKINDAKI SUYUN ETRAFA DAMLA SACILMADAN BERBAT ETMEDEN NASIL ATILACAĞINI DÜŞÜNSÜNLER. BIZDE 12 SENELIK FAKIR VAR VE HALA SATILAN MODEL, KIRLI SU TANKINDAKI SUYU ATABILMEK ICIN ONCE 3-4 KG 'LIK MOTORU DA ICINDE BULUNDURAN UST BOLUMUN YUKARI KALDIRILMASI VE BU ARADA DA SU POMPASINDAN CIKAN INCE HORTUMUN SOKULMESI GEREKIYOR. 4 KG LIK UST BOLUMU KALDIRIP ALTTA KALAN KOCA KAZANI ICINDEKI PIS SUYU BIR YERLERE TASIRMADAN SİFONA VEYA LAVABOYA DOKMENIZ GEREK. HEPSI GUC VE ZAMAN HARCATAN KADINLAR ICIN ZOR ISLER. YANI REKLAMLARDA GORULEN SARKILI LAYLAY LOM ODAM EMIZLENIYOR OLAYININ BI DE MAKINA TEMIZLENME SAFHASI OLDGUNU BILIN VE ALACAGINIZ MAKINA NASIL TEMIZLENIYOR, MESAKKATLI MI HER SEFERINDE BUNUN ALTINDAN KALKILIR MI HESAP EDIN.

İnsanlara ısrarla sulu sistem süpürge almalarını önermemin sebebi de bu... Temizlik robotu alanların çoğu, bahsettiğiniz zorluklardan dolayı, makinelerini %99 sulu sistem süpürge gibi kullanıyorlar. Ancak aletin tasarım amacı farklı olduğu için, dediğiniz gibi hantal kalıyor. Hangi marka olursa olsun farketmiyor.

Sulu sistem süpürge kovasını temizlemek neredeyse paspas kovasını temizlemek kadar kolay. (en azından benim incelediğim yatık sistem süpürge kovaları böyle...)

Ancak öyle bir zaman geliyor ki halıyı yıkamanız gerekiyor. Diyelim ki halınıza kurursa çıkmayacak, renkli, leke yapan bir sıvı döküldü.. İşte böyle %1'lik anlarda halınızı yıkayabilme opsiyonu hayat kurtarıyor. Bunun için de hantal robotlara ihtiyacınız yok. Islak kuru bir süpürge işinizi görür.

quote:

BANA GORE HEPA FILTRELI HERHANGI BIR TORBASIZ KURU SUPURGE BU ROBOT DENEN HURDALARDAN 1000 KERE EVLADIR, MARKASI NE OLURSA OLSUN.

Belli ki temizlik robotunuzun temizlik rutininden epey yorulmuşsunuz. Ancak torbasız sistemin temizliğini hiç denediniz mi bilmiyorum ama, o, zor dediğiniz temizlik robotunun temizliğinden de berbat bişey...

O pis tozlu havayı solumamak için, dünyalar kadar paraverdiğiniz hepa filtreli süpürgenizi temizlerken, o tozlara maruz kalıyorsunuz. Ne yaparsanız yapın elleriniz batıyor. O tozlar uçuşuyor vs.... Ciğerleriniz, üstünüz başınız batıyor.

quote:

ÇÜNKÜ İŞİN İÇİNE SU GİRİNCE BAKTERİLER HEMEN UREMEYE BAŞLARLAR VE SAYILARI HEMEN KATLANIR,

İşte sulu sistemin güzeliği... Bakteriler tozlarla birlikte suya yapışıp kalıyor. Torbalı ya da torbasız sitemlerde olduğu gibi, havaya karışıp, uçarak, ciğerlerinize gitmiyor. Ki emin olun, ciğerlerinizdeki ortam, bakteri üremesine süpürgenizden çok daha müsait.

Demin de didiğim gibi, temizliği bir vileda paspas temizliği kadar kolay.

Bu noktada, hepa filtreli bir torbalı süpürge de avantajlı gibi görünse de, onda da başka handikaplar ortaya çıkıyor.

1. Orjinal torbaları pahalı olduğu için, insanlar yan sanayi torbalara yöneliyorlar. Hatta bazen yan sanayi torbalar orjinal diye satılabiliyor. Bu torbalar da tozları yeteri kadar süzemiyor. Hepa filtreleri kısa sürede iş görmez hale geliyor.

2. Orjinal torbasını almış olsanız dahi, torba doldukça, gözenekleri tıkanarak, emiş gücü düşüyor. Tozları sudaki kadar süzemiyor ve hepa filtresi, daha erken ömrünü tamamlıyor.

Malum bizim memleket avrupaya göre çok daha tozlu bir memleket. Adamlar hepa fltrelerin, ömür bilgilerini yazarken kendi memleketlerine göre yazıyorlar. Eğer süpürgeniz tozları suya yapıştırmıyorsa, açıklanan değerlerden çok daha önce hepa filtreleri tıkanacaktır.

Hepa filtresi genellikle cam yünü gibi bir mamuden oluşan bir filtredir. Ve normal çalıştığı dönem içinde, özelliklerinde belirtildiği oranda filtrelelme yapar. Görevini yapmaya devam edebilmesi için, yıkanabilir olup olmamasına göre, tıkanmadan önce temizliğinin yapılması veya değiştirilmesi gerekir.

Bu yapılmadığı takdirde, süpürgenin motorunun zorlanması, emişinin düşmesinin yanında, filtresinde de mikro yırtıklar oluşur ve özellikle ufak boyutlu, miteleri, bakterileri vs ihtiva eden tozlar bu yırtıklardan soluduğumuz havaya atılmaya başlar. Bu yırtıkları, binoküler büyüteçlerle gözünüzle de görebilirsiniz.

3. Benim başıma sıklıkla gelen birşey de süpürgenin içine bişey kaçması.... Süpürgenin içine kaçan şey, ya önemli bişeydir. Ya da ne olduğunu görmemişimdir. Acaba neydi diye kafama takılır. Ne bileyim yüzük olabilir, önemli bir aletin önemli bir parçası olabilir. Çocuk olan evde, yerde neler olabilieceğini benden iyi bilirsiniz. Torbalı sistemde, torbanın içine bakmak rezil bişeydir. Torbasız sistemden de beterdir. Sulu sistemde tozutmadan bakarım neymiş diye iki dakikada.

Sulu sitemin temizliği, sulu sistemle süpürmeye devam ettikçe daha seyrekleşen süpürme ve toz alma ihtiyacı yanında lafı bile edilmez.

Edit - imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sdymz -- 16 Mayıs 2010; 3:51:44 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.