Şimdi Ara

THL 5000 Kullanıcıları ve Almayı Planlayanlar Kulubü (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.010
Cevap
18
Favori
39.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Topik uzun zamandır sessiz

    Bir problemim var ve yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Problemim şöyle:

    Telefonu rootsuz ve orijinal versiyonda (V1.1.2) kullanıyorum. Son 2-3 gündür telefon özellikle açılırken sık sık hatalar vermeye başladı.

    En çok daa "maalesef exchange hizmetleri durdu" hatası veriyor ama sadece bu değil, android.com hatası , halllockscreen hatası vs.

    Bu hatalar telefonda bazen çağrı yanıtlayamama, mesaj ekranını açamama gibi değişik sorunlara yol açıyor.

    Çözüm için telefonu defalarca kapatıp açtım, reboot yaptım, uygulama ön bellek verilerini temizledim ama problem düzelmedi.

    En son factory reset yaptım sorun yine devam etti. Factory reset yapmama rağmen telefonun firmware versiyonu son versiyonda kalmaya devam etti, yani ilk 1.0.0 olan versiyon değil de 1.1.2 olan versiyon aynen devam ediyor.

    Çözüm olarak telefonun firmware'ini ilk versiyona değiştirmeyi, sonradan yeniden güncellemeyi düşünüyorum, belki bu sefer problem çözülür.

    Sizlere sormak istediğim bunu nasıl yapacağım?

    Bana bir arkadaş yapmam gerekenleri aşama aşama yazabilirse çok memnun olurum. Yani firmware'i nereden indireceğim, telefona yüklemem için neler yapmam gerekiyor, başka bir program gerekli mi, silmem gereken bir şey var mı ve bunlar aşama aşama nasıl yapılır?
    Telefonda herhangi bir artık bilgi kalmasın istiyorum ki sorun çözülsün.

    Yardımcı olacaklara tekrar şimdiden teşekkürler.




  • Arkadaslar benim thl 5000 de surekli reset sorunu var. Telefonu kullanirken ekran gitti, yeniden basladi. Ve bidaha acilmadi. Surekli acilistaki thl logosunda reset atiyor. Isı problemidir diye derin dondurucuya koydum ( telefonu gozden cikardim). Acmayı denedim, acildi. Birsure sonra yine kapandi ve surekli resete basladı. Yine derin dondurucuya koydum. Acildi ve sonra yine surekli reset. Kisacası derin dondurucudan ciktiktan sonra bir sure calısıyor. Tesaduf olmasın diye Bunu 10 kez denemisimdir. Iyi oldugu soylenen bi tamirciye goturdum. Acma kapama tusunun oksitlenebilecegini soyledi. Baktı biraz sorun bulamadı. Derin dondurucu isinede akıl sır erdiremedi. Ben telefondan anlamam. Acaba bu cihazlarda ısı sensörü var mi? Bi tavsiyeniz varmidir ne yapmalıyım?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben yaklaşık bir senedir alttaki adresteki miui rom kullanıyorum. İkinize de bunu yüklemenizi tavsiye ederim. Orijinal rom dan çıktıktan sonra telefonda hat çekmemesi, wifi kopması gibi sorunlar belirmişti. Başka bir sitede bunu önerdiler. O sitede ayrıca gerekli işlem adımları var. Benim de yazdığım bir kaç konu var forumda.https://akilli.be/forum/forums/thl-5000.53/

    Önereceğim rom:
    http://miuipro.ru/rommgr/device_view/306

    denizlerb, sendeki sorun durup dururken mi ortaya çıktı? Telefon düşmüş olabilir mi? Düştü ise pilde oynama yapmış olabilir yuvasından. Eliniz yatkınsa açın kontrol edin. Telefon şu sıcak günlerde aşırı ısınıyor bazen, fakat ısıdan dolayı bir reset durumu görmedim. Bir kere yüksekten sert düşürmüştüm. Pil bağlantı kablosu yuvasından çıkmış. Resetliyordu sizinki gibi sürekli olarak. Açıp yerine oturttum soketi. Bir çok kez düşürdüm. Bunlardan 2-3 tanesi çok sert düşüştü. Maşallah kaliteli çıktı. Hiç bir sorun çıkmadı telefonda. 1,5 seneyi geçti hala kullanıyorum.




  • Dusurme olmadı. Durup dururken oldu. Ben telefonu 1 sene kullandim. Batarya sismesinden dolayı batarya degistirdim. Gelen bataryanin soketi yuvasini tam karsilamadi. 2 mm kadar kayma vardi. Zorlarken yuva deforme oldu biraz. Sonra soketi kaydirarak yuvasina oturttuk. Kullanmaya devam ettim. Bi sorun yoktu. Durup duruken bu sorun ortaya cikti. Tamirci belki bataryadandir diye batarya soketiyle anakart arasina kablo cekti. Fakat cozum olmadi. Benim anlamadigim derin dondurucuya koyduktan sonra aciliyor ve bir sure normal calisiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • denizlerb D kullanıcısına yanıt
    Evet ilginç bir durum dondurucuda çalışması. O zaman aklıma gelen şu oluyor, batarya orijinal değilse bozuldu. Dondurucuda bir kimyasal tepkimeye giriyor ve çalışıyor bir süre. Orijinal olsa bile bozulmuş da olabilir. Bir başka batarya ile denemek lazım.
    Elektronik şans işi. Ben şu ana kadar memnunum örneğin. Fakat siz batarya konusunda sıkıntı yaşamışsınız. Sonuçta ortada belli standartları olan, satış rakamları yüksek, kullanıcısı fazla, büyük bir üretici firma yok. Yani bir nevi rus ruleti. Tehlikeli durumlar da olabilir Allah göstermesin. Patlar, yangın çıkartır vs. En iyisi kayıt dışı alsak da, daha çok kullanıcısı ve tanınırlığı olan, ürüne destek veren firma seçmek galiba.
    Bu arada üstte verdiğim forum sahibi kişilerle irtibata geçin isterseniz. Teknik servis hizmeti de veriyorlar, bilginiz olsun. Tek başınıza bu işin altından kalkamaz iseniz onlarla irtibata geçmenizi öneririm.




  • @heavyrocker

    Teşekkür ederim.

    Ancak ben orijinal rom'dan memnundum, aynı rom'u tekrar yükleyebilirsem ve sorunum düzelirse başka rom'a geçmeyi düşünmüyorum. Ama problem düzelmezse mecburen sizin kullandığınız rom'a geçeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pupillaris -- 24 Haziran 2016; 7:54:22 >
  • Pupillaris kullanıcısına yanıt
    Bu arada, factory reset ile ilk duruma dönememeniz normal. Verdiğim sitede gerekli adımlar mevcut. Needrom adresinde istediğiniz sürümü inderebilirsiniz. Fakat bende şöyle bir durum olmuştu, hatta bu konuda önceki sayfalarda var. Orijinal romdan çıktıktan bir süre sonra şebeke problemleri ve bir kaç sorun belirdi. Orijinal rom ve ilk sürümü atmama rağmen düzelmemişti. Fakat ben bu işlemi cwm ile yapmıştım. Orijinal rom da videoları 3gp çekme, tam performans verememe, ses kısıklığı gibi olumsuz yönleri var. Bunlardan da kurtulmuş olacaksınız, yeni bir rom yüklerseniz. Hatta needrom da bizim telefon için 6.0 marshmallow rom var. Deneme fırsatım olmamıştı. Deneyip yorum bile yazabilirsiniz. Bu arada deneyen arkadaş yorum yazarsa sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavyrocker -- 24 Haziran 2016; 11:39:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @heavyrocker

    Ben orijinal firmware'i kurdum bile ve problemim düzeldi

    Bu arada orijinal rom'la sizin bahsettiğiniz problemleri ben hiç yaşamadım ve orijinal rom'dan memnun olduğum için şimdilik başka bir rom'a geçmek istemiyorum.

    Tekrar teşekkür ederim.
  • Evet arkadaşlar 2.5 yıllık thl maceramın da taş gibi telefonu tuvalete düşürerek sonuna geldim:)
    Şu ana kadar ne bir sorun, ne bir tereddüt yaşattı bana, bu fiyata bu performansı cidden tebrik ederek kullandım (kalas olması haricinde:)

    Velhasılı kelam, bu tarz f/p yada batarya durumu iyi olan telefon önerileriniz var mı? (bu arada amerikadayım, belki ona göre tavsiyeleriniz varsa alabilirim)
  • zubeyrtasci Z kullanıcısına yanıt
    2 yıl kadar bende thl 5000 kullandım. cokta memnundum taki benim oğlan telefonu kırana kadar. şimdi xiaomi redmi 3 pro kullanıyorum. bununda pili gayet iyi. 2 gun rahat gidiyor. kesinlikle tavsiye ederim.
  • Forumda ilk alan belki benim. Hala kullanıyorum ve memnunum :) batarya hala çok iyi gidiyor. Ne s3 ne s4 bataryaları gitti arkadaşların. Ben sadece onları izliyorum :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zubeyrtasci Z kullanıcısına yanıt
    Başınız sağolsun. Sonu böyle olmamalıydı. Fötöye hizmet edip, bok çukurunda yakalanan hainlerle aynı sonu paylaşmış. Ben de hala kullanıyorum. Çok sert düştü bazen. Fakat bir iki müdehale ile tekrar eski haline geldi. Batarya performans düşüklüğüne uğrasa da oyun dışında iki günü çıkartıyor. Kalas gibi olsa da bence özellikleri yeter. Ben bu telefondan sonra tekrar yurt dışı telefon düşünmüyorum fakat yine de düşünebilirim. Sony serisi bir telefon düşünüyorum thl den sonra. Thl den önce 2011 de sony neo ile android e geçmiştim nokia 6600 dan. Ben kalaslıktan çok özelliğe önem veririm daha çok. Fakat ilk öncelik batarya olmalı akıllı telefonda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • xiaomi redmi 3 pro, tamamdır attım hafızaya, araştırırken aklımda bulunacak teşekkürler.

    Ben artık izlemeyi kesmiştim ya. Benden sonra daha fazla para ödeyip daha az kullananlar mı dersin, ohoo:)

    Ben de batarya kısmına kesinlikle katılıyorum, bu telefonu almamın tek sebebi de belki de o idi ama aldığımdan bu kadar memnun olacağım hiç aklıma gelmezdi. Gördüğüm en iyi f/p ürünü bence bu, lenovo falan hikaye ama işte kime anlatacaksın:) Ama kalaslık da biraz önemli bence, sonuçta aktif kullanıyoruz ve her zaman cebimizde, eğilip kalktığımda rahatsız edince hiç hoşuma gitmiyordu açıkçası.
  • Arkadaşlar bu telefona ait tamir görmemiş Anakart ihtiyacım var. Elinde olan varsa bu mesajımı ne zaman görürse görsün yazabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yedinumara kullanıcısına yanıt
    Satın almak mı istiyorsunuz? Yurtdışı sitesinden getirtin. Benim telefona nazar değdirdim son yazımdan sonra. Bir kaç defa sert düşmüştü. Arada konuştuklarım sesin kötü geliyor eko filan var diyorlardı. Telefonu açıp mikrofon bölgesini temizlemeye karar verdim. Fakat komple gitti ses. keşke hiç açmasaydım. Anakartı da kaldırırken kulağa gelen hoparlör kablolarını kopardım. Fakat sonra zor da olsa lehimledim. Şu an siteden mikrofon getirteceğim. Arasına 13 dolar sıkışmış. Şunu alacağım.
    http://www.thlphone.com/5000-4400-Motherboard-to-Deputy-FPC.html

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • heavyrocker kullanıcısına yanıt
    Hocam anakartı bulamıyorum ki nasıl alacam? 75 usd ye kullanılmış satıyorlar. Ne geleceği belli değil.. Fiyatı da çok pahalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yedinumara kullanıcısına yanıt
    http://www.thlphone.com/thl-5000-motherboard.html
    Şu anakart fakat çok pahalı dediğiniz gibi. İkinci ellere de güvenilmez bence. Yeriniz de olsam yeni telefon alırım artık. Hatta ben bile mikronu almakta tereddüt ediyorum. Bayağı aç kapa filan oldu. Kulağa gelen hoparlör de bayağı yıprandı kablolar. Fakat şansımı denemek istiyorum mikrofonu. İkinci el parça satan bulursanız bana da haber edin, mikrofon alayım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki beyler sizce bu telefondan sonra Lenovo Vibe P1 Pro'ya mı geçmek yoksa Xiaomi Redmi Note 3 Pro'ya mı geçmek daha mantıklı olur? (tabi 1 günlük araştırma ile gözüme kestirdiklerim bunlar)

    Özellikleri olarak çok bir farkları yok gibi ama batarya 4000'e 5000 malum. E Thl'den sonra da insanın 5 binden aşağı düşesi gelmiyor malum:)

    Yahu bu telefonları çok kalas yapıyorlar. Yok mu şöyle bataryası iyi olsun, 4-5 inc altı olsun ama çerçevesi olmasın; işlemci, ram, gpu ortalama bir şey olsun (iyi olmasına gerek yok). Bu özellikleri bir telefon versin, eminim eski nokialar gibi herkesin elinde olmazsa adam değilim:P
  • yedinumara kullanıcısına yanıt
    Slm. Elimde alakart bozuk Thl 5000 var. Batarya sıfır. Ekranı kırık. İş görür se arayın. 05333650225

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuan batarya olarak sağlam ve donanım olarak da,Ulefone Power var ben kullanıyorum. Memnunum. Ayrıca doooge t6 6250 amper mükemmel bir cihaz, tavsiye edebilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.