Şimdi Ara

This War of Mine (2014) [ANA KONU] (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
271
Cevap
12
Favori
21.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: r0ket

    quote:

    Orijinalden alıntı: SüperEspri

    quote:

    Orijinalden alıntı: HakkiAlkan

    Gece 01.30 gibi başladım ve az önce bitti oyun.41. günde savaş bitiyor.Güzel oyun zevk alarak oynadım.

    Az önce 42.günü bitirdim ve oyun bitti benimde.Herkes en az bir kez denemeli.

    survivl oyun dediğin bitermiymiş yav. o nası iş. almayı düşünüyordum oyunu iyiki almamışım.

    5-6 saatte bitirdim lakin açılan her yere 1 kez gittim ama gezmedim ve bazı geceleri evde geçirdim sonlara doğru.Şimdi tekrardan başladım tamamen gezmediğim yerleri felan geziyorum.Neticede güzel oyun bana kalırsa 10/8.5 oda oyunun kısa olmasından.




  • Ya bu nasil bir bela kalkamadim basindan :D 20. gune kadar 1 adamim kaldi, bi ara 3 kisiye ciktik, 2 tane ak-47 kaybettim :D

    Simdi tek bi adamim kaldi, hasta soguktan dolayi 31. gundeyim. Kac gecedir disari cikamadim elde avucta ne varsa tukeniyor yavas yavas elimdeki degerli esyalarda gidiyor :/ kac gun oldu hala biri gelmedi binaya 2 kisi olsak super olucak ama
    neyse 10 gun kaldi, dayanabilirsem oyunu bitirmis oluyorum galiba

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu oyun tek kelimeyle mükemmel olmuş ya. Çıktığında adını duyuyordum sitelerde önce fazla önemsememiştim, 2 haftada bir çıkan klasik survival oyunlarındandır diye ama geçen hafta bscnin canlı yayınında biraz izleyince heves edip aldım ve ilk oynayışımda bitirebildim. İlk oynayışım olduğundan 2 kişi yok yere vurularak öldü, hastalıktan ya da açlıktan değil. Sonra evdeki bütün stok 1 kişiye kaldığı için son 10 gün falan evden dışarı bile çıkmadan bitirebildim. Hala da yemek, ilaç doluydu ev...

    Oyunun random havası baya iyi gibi duruyor, başta size verilen 3 karakterin kim olduğuyla oyunun zorluk seviyesi belli oluyor aşağı yukarı, az malzemeyle yemek yapan bruno, daha fazla backpack yerine sahip olan marko ve iyi pazarlık yapan kız sanırım en iyileri. bana bruno, marko ve hızlı koşan pavle gelmişti, brunoyu hep evde tuttuğum için diğerleri gece öldü ve bruno hayatta kaldı.. Şimdi 3 kişiyi de sağ tutmaya çalışarak tekrar oynayacağım, merak edenlere şiddetle tavsiye ederim, oyun gerçekten sizi öylesine içine çekiyor ki sanki kendi mücadelenizmiş gibi oynuyorsunuz özellikle geceleri yağmalamaya çıktığınızda sizin gibi masum, hayatta kalmaya çalışan silahsız insanların evlerini soyarken veya mecburiyetten takas yapıp 1 tane yemek veya ilaç için çok değerli elmas, içki falan verirken içiniz cız ediyor.




  • türkçe yaması olsa oynucam güzel oyuna benziyo.
  • İşten güçten vakit buldukça oynamaya gayret ettiğim ender oyunlardan.
    Şahane bir oyun. Dinamik yapısı var o kadar da basit değil yani BSC'nin video incelemede anlatıldığı gibi. Her yeni oyunda yeni yeni karakterlerle oynama şansınız var. Şans eseri olaylar ve benzeri mekanlarda durumlar gelişiyor. Yeni başlayanlara birkaç tavsiye vermek isterim:
    Toplam 5 kez bitirebildim. Tavsiyem kısa sürede silah edinmeniz yönünde.
    -En iyi ilk 3 karakterde (Toplam 12 tane var) bence Marko, Roman ve Pavle. Slot bakımından en iyisi Boris ama o da çok yavaş. Roman silahları daha iyi kullanıyor. Marko yağmada daha usta ve karıştırdığı şeylerde daha çok eşya çıkarıyor. Pavle bildiğiniz tazı.. Çok hızlı koşuyor.
    -Askeri bölgeyi kısa sürede temizlemeye bakın. Her türlü eşya yiyecek çıkıyor.
    -Siper alarak düşmanları öldürün yoksa zırhlıları öldürmeniz çok çok zor oluyor.
    -Harabe ve inşaat halindeki binaya girdiğinizde en üst kata çıkın büyük ihtimal keskin nişancı ve yardımcısı vardır. İkisini öldürdüğünüzde bir AK ve birde Dürbünlü AK niz oluyor ki dürbünlü AK gerçekten daha iyi ve iyi hasar veriyor.
    -Ocak yapın ve yükseltin. Sıcak yemek çok etkili ve uzun süre tok tutuyor. Ek olarak Bruno adlı karakter yemekleri daha hızlı yapıyor ve onun yaptığı yemeği yediğinizde daha geç acıkıyorsunuz.
    -Matematik hocası bi kel emmi var onu küçümsemeyin. Diğer karakterlere göre çok daha geç acıkıyor. Aza kanaat ediyor özetle.
    -Evin üç ayrı yerinde boşluk var onları dolurmaya bakın. Böylece eve girip birilerinin bir şey çalma ihtimali azalır.
    -Başta fazla karakterli oyuna başlamayın tek-iki ya da üç karakterse başlayın (Evet new game de rastgele oluyor. 12 karakterden rastgele seçiliyor)
    -Başta ortalık kar ise bek bulaşmayın :) zorlayabilir. New game deyin.
    -Genelde (her zaman değil) Süpermarkette altta DANGER yazarsa bıçak, kürek vs yapıp hemen dalın :) 2. kapıdan geçtikten sonra diğer odayı gözleyin. Bir asker bir kıza kur yapıyor. Az bekleyin. üzerine yürüyor. O sırada girin ve adamı öldürün (Yakınında durun, 3 bıçak ya da 2 kürek saldırısı ile öldürdüm ben) Hadi hayırlı olsun Otomatik Tüfek ve en az 4-5 mermisi o adamdan çıkıyor. Hatta bazen zırh bile çıkabiliyor.
    -Hafif yaralansa bile o karakter tüm gün boyunca yatıyor. Yorgunluğu geçmiyor yani haberiniz ola. İş yaptırıp öyle yatırın duruma göre..




  • Şöyle bir oyunun bu kadar ilgisiz kalması çok ilginç.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rwenzori

    Şöyle bir oyunun bu kadar ilgisiz kalması çok ilginç.

    Kesinlikle katılıyorum dostum, sayfalarca tartışma olması lazımdı
  • Devir grafik-aksiyon-multi devri olmuş arkadaşlar.. Senaryo, atmosfer, hikaye anlatımı vs pek anlam ifade etmiyor artık. Keşke eskisi gibi olsa demek isterdim de ne eskisi, işler şimdikinden daha da kötüye gidiyor
    Çok eskilerden örnek vermeme gerek yok. Assassin's Creed 1 ve 2 yi düşünün. Bir de Unity'i. İlk iki oyundaki senaryo, atmosfer, hikaye anlatımını düşünün bir de Unity'i.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rwenzori

    Şöyle bir oyunun bu kadar ilgisiz kalması çok ilginç.

    Benim de aralarında bulunduğum birçok kişi indirim bekliyor, ondandır.
  • Dun gece 12den sabah 5e kadar oynadim. Boris, Marin ve Takasci kadin vardi hersey cok iyiydi 2 assault rifle, shotgun ve pistol vardi 15. gunde boris reyiz bicaklandi oyun orda koptu :/

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Dewillent

    radyo çok basit belirli kanallar var işte birisi savaşın genel gidişatı hakkında haber veriyor, iki müzik kanalı bir hava durumu birde stoklar hakkında bilgi geçiliyor radyoda, önemli kesinlikle
  • Ben oyunda yeniyim.
    7. gün olsa gerek ve herkes çok aç, gece gittiği evde ise iki ihtiyar vardı, yiyecek vs de boldu. Bunlara gücüm zaten yeter diye eşyalarını, ilaçlarını, yiyeceklerini çalmaya başladım, üst kata çıktım, herif yapma etme dedi, hatun hasta dedi. Kadının yanına indim, elimi kaldırdım adam üst kata kaçtı, kadın ürktü. Evden çıkmadan çaldığım herşeyi yerine koyarak, eli boş bir şekilde eve döndüm.
    Açlığa ve hastalığa talim, 4 kişiyiz şuan. Oyun bir yol ayrımına itiyor sanki, arkadaşlarından en hastası, en umutsuz vakasını ölüme terk etmek gibi, diğerlerinin yaşaması için ona ekmek, ilaç vermemek... Kırıcı ve üzücü olduğunun farkındayım.
  • Oyunda o kadar çok olasılık var ki ama yapımcılarında bir tür karma işlettiğine şahit oluyoruz ki o savaşın mantıksızlığı,önerim savaşın biteceğine inanarak oynayın ve fazla savaş suçu işlemeyin,mükemmele yakın bir sim.
  • Güncel versiyon nedir?
    Her güncelleme ile oyuna yeni şeyler ekleniyor mu, zira bu şart, yoksa bir kere bitirdikten sonra tekrar oynanmaz.
  • Değişik karakter gruplarıyla 4-5 kez savaşın sonunu görmüş biri olarak ben de birkaç taktik paylaşayım:

    -İlk gün karakterler aç olmadığından ve her açlık evresi 2 gün sürdüğünden, karakterlere ilk yemeklerini 3. gün ve sonrasında 5-7-9 şeklinde tek sayılı günlerde vermeye çalışın. Raw food ve vegetable'ı çiğ olarak yemeyin, hem tam doyurmuyorlar, hem de hasta etme ihtimalleri var.

    -Fuel için en mantıklı şey kitap yakmak gibi görünse de 1-2 tane bulunsun, koltuğa oturup moral yükseltmek için okuyabiliyorlar.

    -Moral yükseltmenin bir diğer yolu ise karakterlerin bir bağımlılığı varsa (kahve, sigara gibi) bunlardan sürekli bulundurmaya çalışın. Gece yağmaya gittiğinizde çok acil ihtiyaçlarınız yoksa arada sırada kahve ve sigara da getirin.

    -İlk oynayışınızda Anton ve Cveta isimli bir halta yaramaz karakterler gelirse çıkıp yeniden başlatın. İlk oyununuzu daha kolay ve işe yarayan kişilerle oynamanızı tavsiye ederim. Cveta'nın tek yaptığı evdeki yemeğe ortak olmak iken, Anton'un da tek olayı fare kapanlarını o kurarsa daha çabuk yemek geliyor.

    -Gece gidebileceğiniz mekanlardan olan Hastane tek kelimeyle hayat kurtarıcınızdır. Sakın burada cıngar çıkarıp milleti öldürmeyin, burada bulunan doktorlar, eğer ağır hasta veya yaralıysanız ve tedavi malzemeniz yoksa sizi bedavadan iyileştiriyorlar. Hasta veya yaralı olan karakterle gece buraya gidip doktorlara tedavi olabilirsiniz, tabi bu bir gecenizi harcayacaktır ama karakterin ölmesinden iyidir...

    -Loot edebileceğiniz yerlerde üstten değil de yandan bir şey çalan bir el simgesi varsa buralar özel mülktür ve alacağınız şeyler hırsızlığa girer, dolayısıyla birisi gördüğünde size saldırabilir veya silahsızsa koşarak başkasına haber verebilir. Ama doğal olarak en değerli şeyler burada olur, etrafı temizledikten sonra buralara geçin veya çaldıktan sonra kimseye görünmeden tüyün.

    -Silah sahibi olmak için en kolay mekanlar Garage ve Supermarkettir. Garage'da babasına bandaj bulmaya çalışan birisi var sadece, eğer takas yapma olayına girmeyecekseniz arkasını döndüğüne bunu öldürüp silahını alabilirsiniz, geriye sadece koca mekanda babası kalacak ve bütün malzemeler hizmetinizde olacaktır. Süpermarkette ise birazcık ilerlediğinizde bir kızı sıkıştıran silahlı birisini görecekseniz, bu adamı arkadan gelip öldürerek hem silahına sahip olabilir, hem de kızın hayatını kurtardığınız için tüm karakterleriniz baya bi moral boostu alır. Süpermarketin 2 versiyonu var, her oynayışta bu olay olmayabilir tabi. Bu adamın canı azaldığında öldürmemeniz için yalvarabiliyor bazen ama öldürmezseniz silahını alamıyorsunuz tabi.

    -Grubunuzda Katia varsa takasları kesinlikle onunla, Bruno varsa yemek ve moonshine yapımını onunla, Marin varsa da her türlü eşya, alet-edevat işlerini onunla yapın. Daha az malzeme harcayarak uzun vadede müthiş tasarruf ediyorsunuz. Kapıya gelen soyguncu traderdan çok zorda kalmadıkça alışveriş yapmayın, gece gidilen mekanlarda daha normal fiyatlarla alışveriş yapabilirsiniz. Gece traderlarından bazıları belli bir malzemeye daha fazla önem veriyor, bunları öğrenip ona göre yanınıza alın. Garaj ve hastanedeki adamlar bandaja çok değer verirken, military outpost'takiler ise sigara, alkol gibi şeylere değer veriyor.

    -Kışın en büyük önceliğiniz sobanızı upgrade etmek olsun. 50%ye varan yakıt tasarrufu sağlıyorsunuz. Kışın yakıt ve odun altın değerinde olduğundan, alet tezgahından hatchet yapın ve kullanılmayan mobilyaları keserek odun-yakıt elde edin. Sobada her daim 5-6 yakıt bulunsun, düşük ev sıcaklığı moral düşürür ve hastalıklara ortam hazırlar.

    -Radyodaki haberleri takip edin, mevsim değişiklikleri, suç oranının artışı veya o an hangi ürünlerin değerlerinin düştüğü-arttığı gibi bilgileri buradan edinebilirsiniz.




  • http://www.reddit.com/r/ThisWarofMine/

    burada güzel bilgiler var oyun için arkadaşlar

    En iyi karakter başlangıcı bence Boris, Marin, Roman/Bruno'dur. Bu üçlüyle çok rahatlıkla oyun bitirebilirsiniz.
    Oyunun ilk gününde yatak yerine ben alet yerini kuruyorum, hemen crowbar çıkarıp evdeki eşyaları almak kolaylaşıyor.
    Yeterli malzemeye sahip olduğunuzda evin açıkta kalan yerlerini kapatın, gece soygununa karşı iyi önlem.

    Bende rahatlıkla scavenge yapılacak yerlerden bahsedeyim.
    Arkadaşlar Garage bölgesi açıksa kullanmayacağımız bir eşyayı yanınıza alın, scavenge'ye çıkın, adam gelcek trade yapmak isteyecek.
    Aldığınız eşya karşılığında saw blade isteyin adamdan. Saw blade'i aldıktan sonra üst tarafa çıkın kapı var orayı açın.
    Ondan sonra altta sömürge hattı oluşturabilirsiniz, adamları öldürmeyin 2-3 günde bir gidin oraya trade yapmak isteyen adamın yeni
    trade eşyaları gelicek onlarıda çalın elinden böylece


    Quiet house tam bir cennet, açıldığı an gidip orada hiç bişey kalmayacak şekilde soyulmasını tavsiye ediyorum. Eğer Roman karakteri varsa elinizde
    2 yaşlı çifti öldürebilirsiniz ilaç ve elmas çıkıyor ikisindende oldukça değerli.

    Ruined Villa'da iki kişi yaşıyor, bir kadın var etrafta dolaşıyor sürekli kadının hareketlerini takip edip gözükmeden soygun yapabilirsiniz.
    Soygun yaparken kapıyı açtığınızda, açık bırakmayın kapatın ardından yoksa kapının açıklığını görüp kocasını çağırıyor kadın. Adamda sadece bıçak var silahla giderseniz
    alırsınız adamı eğer fist varsa dalmaya uğraşmayın hiç

    Semi-Detached House'da ise 3 veya 4 kişi olması lazımdı eğer hide bölgelerine bıçakla saklanıp geleni teker teker avlarsanız bu evdede baya eşya, yemek ve ilaç var.

    Supermarkette iki senaryo var biri asker kadına taciz edicekken, diğeride 3 silahlı adam var soygun için gelen, o adamlar size bir şey yapmıyor o adamlara bulaşmayıp
    ihtiyacınız neyse alın çıkın.
    Askerli senaryoda ise askeri öldürürseniz silahınız olur.

    Military Outpost, Warehouse'dan uzak durmaya bakın cidden tehlikeli

    Okul var evsizler yaşıyor, çok büyük bir problem olucağını zannetmiyorum okulda ben genelde problem yaşamadım. Okula giderken mutlaka kürek ve levye alın



    Edit: Bu arada lütfen simage kullanarak resim koyun sayfa düzeni çok kötü duruyor şuan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Caped 117 Crusader -- 4 Aralık 2014; 22:29:13 >




  • Arkadaşlar yeni bir açık ya da durum fark ettim.
    Askeri yerde ilk girişte yukarıda duran bir adam var. Kimseye görünmeden oraya çıkın. Elde Tüfek ya da Pompalı olsun.
    O adamı öldürün. Diğer 3-4 adam sese gelip sizi öldürmeye çalışacak.
    Bu sırada sizin çıktığınız merdivenden çıkıyorlar..
    Onlar tam göründüğünde ateş edin.
    Teker teker çıkıyorlar ve siz ateş edince yere düşüyorlar.
    Bunu tekrar ede ede 4 adamı zarar görmeden haklayabilirsiniz.
    6. oyundayım. Hayat süper zor oldu. Oyun bu kez acımasız çıktı. Sadece Marko var. 13. gün ne gelen var ne giden.. Evden ayrılınca hep soyuluyorum haliylen. Tam This War is Mine oldu arkadaş
  • Tam bi sanat eserine benziyor,Sinan Akkol ilk 10 dakikasında gordum,tek kelimeyle muazzam.en kısa surede 1. elden deneyimlemek gerek bunu.

    Zaten survival crafting tarzı yapımlara bayılıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaçıncı kez oyunu kaybedişim bilmiyorum ama sürekli birilerini vuruyolar onların intikamını almak için gidince diğerleride ölüyo ve grup dağılıyo. Birini vurduklarında dayanamıyorum intikam almam gerekiyo.
  • Gameplay videolarını izledim, gerçekten çok iyi bir oyun olmuş.
    Boş zaman yaratıp en kısa zamanda oynamayı düşünüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.