Şimdi Ara

Thinkbook 15 Gen 2 ARE (AMD) inceleme (20VG006WXT) (15.6', ryzen 4700u, 8 gb, 256 gb) (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
740
Cevap
19
Favori
36.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
10 oy
Sayfa: önceki 1...18...34353637
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Merhabalar,
    tekrardan bir problem nedeniyle bu konudayım ne yazık ki. Ancak bu seferki problem benden kaynaklı.

sabahtan, çantamdaki thinkbookuma kahve döküldü, ben de ters cevirdim biraz, sonra açtım monitöre bağladım kullandım akşama kadar.
    akşam eve gelince fark ettim ki ekranın içine sıvı girmiş, durum fotoğraftaki gibi.
    Ne yapmalı, yardımınıza danışmaya geldim, şimdiden herkese teşekkür ederim.
    @sallami hocam sizin bilginiz çok, duruma bakınca bu problem çözülebilir mi yoksa şimdiden elveda mı demeli
    Thinkbook 15 Gen 2 ARE (AMD) inceleme (20VG006WXT) (15.6", ryzen 4700u, 8 gb, 256 gb).

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• ct7 kullanıcısına yanıt
    Başıma gelen bir şey değil. Ama bildiğim bir şey varsa, elektronik aletlerde sıvı teması varsa acilen (kullanılmadan pil vs de sökülerek) sıvının sistemden temizlenmesi ve elektronik bileşenlere zarar vermesinin önlenmesi gerekiyor. Hemen o an sorun yaratmasa bile bir kaç gün ya da bir kaç hafta sonra zararın durumuna göre cihaz saçmalamaya, bazen de hiç açılmamaya başlıyor. Cep telefonlarında bu tepki daha hızlı geliyor mesela. Arka kamerasına su giren s10 örneğin 1 güne yakın dayandı. Sonra dediler ki tüm parçalar olmuş. Ölmeyen tek kasa.

Ya böyle kullanıp ölünce (al kasada sıvı teması olmadığı varsayımı ile) ekran değiştireceksiniz, ya da sıvıyı ekrandan temizleyecek bir servis bulacaksınız. Yetkili teknik servis tüm ekranı ya da ekrandaki elektronik kartı değiştirebilir. Şanslı iseniz sıvı karta ulaşmadan halledebilirler. Çoğu ekranda kart alt kısımda idi sanırım. Şu üstte kaldığı sürece sanş daha yüksek gibi. Tabi yanda da olabilir. Netteki yedek parça resimleri fikir verebilir belki.

Gördüğünüz gibi hiç biri bilgi ya da tecrübeye dayanmıyor hepsi tahmin.

Geçmiş olsun.

Ek: kahve, çay vs şekerli katkılı sıvılar uzun vadede daha çok zarar veriyordu eskiden. Yani kurumasını beklemek iyi fikir olmayabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sallami -- 24 Nisan 2024; 5:35:31 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• sallami kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim cevabınız için.
    Zaten farkına varmadan 1 gün kullanmışım monitörle, gittiği yere kadar gidip duruma göre aksiyon alacağım, umarım ekranda görünen bölgede kalmıştır.
    Teşekkürler tekrardan, selamlar.

Sonra onu yeğene kaptırdım, yerine aynısının intel işlemcili olanı almıştım.

Onu da kayınbirader kaptı ve yenisini ararken gene Think book almaya karar verdim.

Ve Thinkbook 16 Gen 6 IRL modelini aldım.

Ancak laptop 3 gün çalıştıktan sonra bir sabah açılmadı. Ben de iade talebi açtım ve gönderdim.

Servis aradı ve SSD yi 1 tb yaparak ve anakartı değiştirerek göndermeyi teklif ettilr kabul ettim.

Ancak gelen laptopta da aynı arıza belirtileri görülmeye başlayınca tek rar geri yolladım ve bu sefer iade talep ettim. Paramı iade ettiler.

Ve Thinkbook serisinden gözüm korktuğu için Lenovodan vazgeçtim.

Şimdi 2025 HP Victus Gaming bir laptop sahibiyim.

Victuslarda Hall sensorü sorunu varmış ama 2025 yılı r1000 serilerinde bu sorunun olmadığını öğrendim. Bakalım ne olacak.

Aldığım laptop bu:

• emekli56 kullanıcısına yanıt
    Sorunların çözülmesine sevindim. Yeni makinenizi güle güle kullanın. Bizim thinkbook ufaklığa alınmıştı. Yani ilk kurulum ve sonrası 1 hafta civarı oynamıştım ben makineyle. İnceleme ve upgrade sonrası teslim ettim bende kalmadı. Bu yıl ondan bana geri döndü. Ona thinkpad x1 yoga g8 aldık. Thinkbook bana yetiyor şimdilik. Pilini değiştirdim. Şimdilik sıkıntı yok çok şükür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sallami -- 22 Aralık 2025; 3:36:46 >

Teşekkürler Hocam. Daha iyisi sizlere nasip olur inşaallah.

Bende de Thinkb 16 pG5 var

https://www.epey.com/laptop/lenovo-thinkbook-16p-g5-221n50024tr.html

web videolarında 2 - 3 dk da bir yarım sn lik takılma var. film izlerken veya youtube gezerken fark etmiyor.

Çözünürlük de fark etmiyor.

Sürücüler güncel. win 11 lisanslı. Lenovo kendi programı da kurulu.

Lenovo MH araycam ama gündüz işte olunca bilgisayar yanımda değil. Şuna bakalım falan diyecekler.

Hafta sonu destekleri yok.

Hocam sorun sanki internet bağlantısında gibi. Bir kaç yıl önce pandeminin sonlarında, windows bizim thinbook un wifi driverlarini override ettiğinde neredeyse makineyi parcalayacaktim. Bir kaç hafta sonraki güncelleme ile çözülmüştü. Tabi bu win10 ile yaşandı.

Ardından thinkpad x1 yoga g8 win11 ile bir yıl kadar önce benzer bir şey yaşadık. Neredeyse makineyi atıp yenisini alacağız. Bizim ufaklık hoparlör arızalı fln diyordu. O da windows update ile çözüldü ama 1 ay defalarca update, driver yükleme. Kurtarma vs denemeler denemeler... youtube dam müzik eşliğinde çalışıyor ama müzik dinlemek ne mümkün. Tarayıcı değiştiriyoruz yok.

Yine benzer bir şey var sanki...

Teşekkürler yorum için

Aynı evde aynı int kullanan , 10 yıllık Dell 3542 var, Onda takılma yok

Yine ; TV nin altında medya için mini PC var onda da takılma yok.

İnt hızı 50 MB

Intelin yeni işlemci mimarisi ile başlamıştı bunlar sanırım. Hala arada küçük sorunlar çıkıp duruyor. Windows zaten iyi bir OS değil. Androide benzemeye çalışınca hepten şaşırıyor bazen. Büyük ihtimal threadlerin çekirdeklere atanmasıyla ilgili bir uyumsuzluktur ya da wi-fi driver glitch tir. Başlangıç zamanını tahmin etmeye çalışın. Sonra güncelleme geçmişini kontrol edin. Fikir verebilir...

Bizim uzaklığın makine bana kaldı. Menteseler aşırı sertleşmiş ve ekranda ayrılma başladı. O yüzden sizin kasa ile imtihanınızın son durumunu merak ettim

Kasayı nasıl düzelttiniz? malzeme alıp kendiniz mi yaptınız yok dışarıda mı yaptırdınız?

• Kendi sorumu kendim yanıtlayayım. Ben tamire verdim. Sorun menteşelerin sert olması ve bu ilk alındığında bile böyle idi. Tek parmakla açılmıyordu ve iki elle bile sert olduğu hissediliyordu. 5 yıl sonunda artık dayanamadı ve içeriden kırdı. Verdiğim tamirci o an müsait idi 2.5 saatte yapıştırdı. Herhangi bir parça değişimi yapılmadı. Tamirci arkadaş Bezel çıtalarının çok adi olduğunu dokununca kırıldığını söyledi. Ayrıca cihaz çok sıcak çalışıyordu. İlk günlerde performance modunda yük altında iken bile duyulmayan fan sesi artık sürekli ve yüksekti. Buna rağmen diziniz fırın gibi oluyordu. Temizlik ve bakım (macun yenileme vs) yapıldı. Cihaz ilk güne geri döndü. Artık yük altında bile ses yok ve sıcaklık hissetmiyorsunuz. Hala cihaza sahip olan varsa kesinlikle tavsiye ederim. Hem menteşe gevşettirin hem de bakim yaptırın. Bana toplam 3 bin TL ye maal oldu. Cihaz baştan heri sürekli bende olsa çoktan bunları yapardım herhalde. Yurt dışında kullanıldığı için erişimin yoktu. Sanırım bu haliyle bir kaç yıl daha idare eder artık.

Ben hala aktif olarak kullanıyorum.

Tek sıkıntı şarj süresi azaldi iyice

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sallami -- 18 Nisan 2026; 12:43:45 >

Bakayım hicam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    benim önceki mesajlarımda belirttiğim gibi 2. senesinde menteşeler yüzünden menteşe +bezel + arka kapak değişimi yapmıştım. Değişimin üzerinden 3 sene geçmiş mevcutta yine çatlak var bezelde, gerçekten dandik mal.
    Bakım yaptırmak mantıklı gibi görünüyor bahsettiğinize göre ilk fırsatta yaptıracağım, teşekkürler. Thinkbook 15 Gen 2 ARE (AMD) inceleme (20VG006WXT) (15.6", ryzen 4700u, 8 gb, 256 gb)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ct7 -- 18 Nisan 2026; 20:37:4 >

• ct7 kullanıcısına yanıt
    Bezel için pili aldığım yerde yedek parça var. Ama bence pahalı:

www.dunyagrup.com
    Lenovo ThinkBook 15 G2 ITL (Type 20VE) 20VE00FTTXA129 15.6 inch LCD BEZEL
    https://www.dunyagrup.com/lenovo-thinkbook-15-g2-itl-type-20ve-20ve00fttxa129-15.6-inch-lcd-bezel.html

KDV dahil 3250. 75 dolar gibi bir fiyat. Amerika'da Amazon üzerinden alırsan bezel, hinge, menteşe, arka kapak (bazılarında menteşe kapağı da var) 44 dolar artı vergiler.

Eğer vakit olsaydı sipariş verip ufaklığa getir derdim ama, onun bilet tarihi e yetişmiyor. Ocakta olabilir. Ya da bekleyip onarım ise yaramaz hale gelince toptan hallederim.

Malzeme kalitesine göre pahalı geldi bana. Gittiği yere kadar kullanmak lazım.

İlave vergi sanırım.laptoplarda hafifletildi, buna rağmen laptop fiyatları 1 yıl öncesine göre 1000 dolar daha pahalı (lenovo thinkpad markaların güncel versiyonlarını göre). Tabi bunda ram-ssd fiyat enflasyonu da etkilidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sallami -- 19 Nisan 2026; 4:29:3 >
  • 
Sayfa: önceki 1...18...34353637
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.