Şimdi Ara

Thinkbook 15 Gen 2 ARE (AMD) inceleme (20VG006WXT) (15.6', ryzen 4700u, 8 gb, 256 gb) (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
724
Cevap
19
Favori
32.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • MegaWolt38 kullanıcısına yanıt
    Burası thinkbook konusu hocam thinkpad bilgisayar için bir bilgim yok maalesef.

    Ama şunu ilave edeyim makineniz intel işlemcili. Bizim cihazlar amd ryzen işlemcili. Intel amdnin yeni mimarisi ile geliştirdiği ryzen işlemcilerle başa çıkmayınca sizin makinedeki işlemciyi üretti. Ryzen ile benzer performans verebilmesi için de tdp sini yükseltti. Makine aynı işte neredeyse iki kat pil tüketir ve çok daha fazla ısınır oldu. Bu da aynı testin ardışık yapıldığı durumda (süreğen yük durumu) throttling ile sonuclandi. Firmanızın hatalı seçimiyle muhatapsiniz yani. Aynı modelin amd işlemcili olanlarını kullanan arkadaşlar ilgili konuda çok mutlular.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sallami -- 11 Nisan 2022; 14:29:53 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sallami kullanıcısına yanıt

    AMD'li modelden memnun olanlar varsa talebimi o şekilde değiştireyim o zaman. Önceki elitebook cihazım da i7 idi ama böyle değildi. Konuyu kirletmeyeyim o zaman, teşekkürler.

  • MegaWolt38 kullanıcısına yanıt
    Hocam i7 den i7 ye fark var. Bundaki intelin ryzene cevap olsun diye piyasaya sürdüğü en güçlü işlemci. En yüksek güç tüketiminde bizim makinedeki ryzen 4700 den %8 daha hızlı. Ama malum notebook içindeki 15wattlik bir islemciden bahsediyoruz. 15 watts durumunda ryzen 4700 e bile geçiliyor.

    Bu başarısızlıktan sonra intelde mimari değişimine gitti. Yeni nesilde arm işlemcileri taklit ediyor.

    Konunun önceki mesajlarında ayrıntılı paylaşmıştım. Günümüzde işlemciler üç aşağı beş yukarı aynı aslında. İs laptop tasarımında bitiyor. Tasarımı yapan firma tdp yi belirliyor. Çünkü işlemciler artık sabit tdp ile üretilmiyor. 15-28, 15-45 gibi araliklar söz konusu
    Soğutma performansını belirliyor. Bu ikisi iyi ayarlanmaz ise Canavar koysanız içine çöp oluyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • selamlar arkadaşlar, ben de fan konusundan muzdaribim. bir türlü çözemedim konuyu. günlük ofis işleri için kullanıyorum, 8-10 sekme ve slack, excel açık oluyor genelde, prize takılı sürekli.

    bios'ta en düşük ayar olan düşük performans ya da pil tasarrufu ismini hatırlayamadım onu seçtim.

    Lenovo Vantage'da aynı şekilde pil tasarrufu etkin.

    Win11'de iki ayrı güç ayarı var maalesef ikili ayar menüsü saçmalığı yüzünden, onlarda ise Dengeli seçili, denetim masası üzerinden açılanda pil tasarrufu seçilmiyor.


    Tüm bunlara rağmen cihaz uyku'dayken bile fan acayip çalışıyor. Sessiz bir odada çalışıyorum, sesli bir ofis ortamında rahatsız edecek bir ses değil bu ama sessiz ortamda maalesef rahatsız ediyor. Bulduğum tek çözüm güç planı ayarlarında en yüksek işlemci hızını %100'den %99'a çekmek oldu, bu kadar zorlanmıyor işlemci genelde ama bunu yapınca fan susuyor, ancak birçok uygulamada takılmalar yaşanıyor. Önereceğiniz bir şey var mı bu konuda? (bios güncel, win11 güncel)



    Thinkbook 15 Gen 2 ARE (AMD) inceleme (20VG006WXT) (15.6", ryzen 4700u, 8 gb, 256 gb)


    Thinkbook 15 Gen 2 ARE (AMD) inceleme (20VG006WXT) (15.6", ryzen 4700u, 8 gb, 256 gb)


    Thinkbook 15 Gen 2 ARE (AMD) inceleme (20VG006WXT) (15.6", ryzen 4700u, 8 gb, 256 gb)


    Thinkbook 15 Gen 2 ARE (AMD) inceleme (20VG006WXT) (15.6", ryzen 4700u, 8 gb, 256 gb)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alper24 -- 13 Nisan 2022; 2:7:49 >




  • Hp tercih ederim. Alacaksın bir hp arkanda da hp Hp Servis varsa tamamdır. Adamlar her konuda usta. Böyle thinkpad olmaz hem. Klasik olanların dışındakilere thinkpad demem ben.

  • busripek B kullanıcısına yanıt
    Zaten thinkpad değil. Konu thinkbook konusu. Fan sorunu da bizde yok.

    Bu arada hp servisi ile de hiç iyi bir geçmişim yok. Anlatsam destan olur. Kanunen 10 yıl sağlamak zorunda olduğu yedek parçayı bile 3. Yilda garanti bittikten sonra elinde olmasına rağmen parasıyla vermeyen bir servis. İlla cihazı getirin hem parça hem onarım parası alalım derdinde. Daha da yazarım da neyse...

    Bu arada parça da sök tak bir şey değil power adaptörü. Piyasaya da vermiyor ki bulasın. Ne kavgalar ettik kendileriyle. Kanun benim diyen firmayla isim olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sallami -- 14 Nisan 2022; 7:7:31 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sallami kullanıcısına yanıt

    fan sorunu thinkbook'ta var ve bir türlü çözülmüyor. her cihazda olmaması böyle bir sorun olmadığı anlamına gelmez, sebebini anlayıp ortadan kaldırana kadar herhangi birine denk gelebilir bu sorun.

    hiçbir program açık değilken ve uyku modundayken fan sesi duyulan bir cihaza ilk kez rastlıyorum ben.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alper24 -- 25 Nisan 2022; 2:32:35 >
  • alper24 A kullanıcısına yanıt
    Servise müracaat edin bence hocam. Eğer windows ta daha önceki postlarimda bahsettiğim hata yoksa, sistemle ilgili bir şey vardır. Cpu heatsink arızaları vs. Olabilir. Ama grupta bu şekilde başka şikayet duymadım. Varsa paylaşsın arkadaşlar da bilelim kronik sorun mu tekil sorun mu?

    Hiç bir program açık değilken yaşamıştım ben ctfmon sorununu. Önce format atmak zorunda kaldım. Bunu yapana kadar yani bilgisayarı kapatıp boooader ile açana kadar toplantı bitmişti. O kadar yükleniyor sisteme.

    Ayrıca lenovo thinkbook serisini %20 büyük fan diye lanse etti. Yani ihtiyaç halinde işlemci 15w çok üstünde çalışabiliyor. Bu da siz hiç bir program çalıştırmadan art alanda sadece windows Search indeks bile çalışsa (uykuda yani) fanlar kirlenmiş ise iyi bir ses duyacaksınız demektir. O yüzden servis önerdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sallami -- 25 Nisan 2022; 5:56:17 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba. Bendede thinkbook 15 g2 are modeli var yaklaşık 1 senedir kullanıyorum. Masaüstü gibi kullandığımdan sürekli fişe takılı oluyor. Ayda bir tam boşaltıp dolduruyorum. Son zamanlarda pil çok hızlı bitmeye başladı. Pil %40 lardayken bir anda %6 lara düşüyor. Eski lenovolarda batarya göstergesi sıfırlama vardı ama bu modelde göremedim. Pil göstergesi sıfırlama veya pili kalibre etme yöntemi var mı ?

  • selamlar, ben de bu bilgisayarın AMD ryzen 5 4500u (20vg006xtx) olan modeli var. sizin ilk mesajlarda attığınız Kingston marka 16 GB ram bu model için de uyumlu mu acaba ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • umeris U kullanıcısına yanıt
    Thinkbook 15 Gen 2 ARE (AMD) inceleme (20VG006WXT) (15.6", ryzen 4700u, 8 gb, 256 gb)

    Buradaki psref bilgilerine göre uyumlu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu alete 2 tb üstü ssd ya da 1 Tb üstü 2280 takan var mı?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soultrap99 -- 22 Haziran 2022; 16:16:43 >
  • soultrap99 S kullanıcısına yanıt
    İlk mesajı okursanız ssd desteğinin 1Tb, hdd desteğinin 2Tb olduğunu görürsünüz. Yani, lenovo yalan söylemiyorsa 1tb üstü ssd takan olamaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sallami -- 22 Haziran 2022; 17:39:16 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Iyi aksamlar arkadaşlar. Ben de oğluma bu laptobu yaklaşık 7, 8 ay önce aldım. Gayet memnundu fakat oyun oynarken aniden fps düştüğünü söylüyor. Öyle ki çoğu zaman 03 fps'e kadar düştüğü oluyormuş yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sistemi görmeden uzaktan bir şey söylemek kolay değil. Normalde fps yüksek iken ara ara aşırı düşüyorsa geçici darbogazlar oluşuyor demektir. Bu darbogazlarin kaynağını çözmek lazım. Devreye giren bir yazılım, windows işlemi vs var mı, ısınma durumu ne gibi. Bunlara karar vermek de ancak makineyi incelemekle mümkün.

    Ayrıca bazı oyunların bazı bölümleri gpu ya çok yükleniyor olabilir. Örneğin cep telefonunda araba yarışı oyununda, 15 araba yan yana geldiğinde viraj alırken bu dediğim durum ortaya çıkıyor. Hem 15 araç için çarpışma hesapları hem de viraj yüzünden sürekli değişen art alan görüntüsü yapılması gereken hesaplama miktarını geometrik olarak artırıyor ve cihaz zorlanıyor fps düşüyor ve oyun yavaşlıyor. Aynı köşeyi 2-3 araçla geçerseniz hiç sorun yaşamıyorsunuz. Yani fps drop yaşanan anlara da bakmak lazım. Sonuçta elimizde bir oyun canavarı yok ki her yükün altından kolayca kalksın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sallami -- 15 Temmuz 2022; 1:16:9 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Biosa yeni güncelleme geldi:


    Flash BIOS update - Flash from Operating System version for ThinkBook 14 G2 ARE、ThinkBook 15 G2 ARE、Lenovo WEI6 14 ARE、Lenovo WEI6 15 ARE、ZhaoYang K4e-ARE

    Version FACN32WW(V1.15)


    İndirmek için: https://download.lenovo.com/consumer/mobiles/facn32ww.exe


    Tercihan C:/ kök dizininde çalıştırıp işlemlerin tamamlanmasını bekleyin.

    Bu sırada laptopun fişe takılı olmasında fayda var.


    Readme.txt dosyası için: https://download.lenovo.com/consumer/mobiles/facn32ww.txt





  • Biraz geç oldu kusura bakmayın,Teşekkür ederim,Lenovo servisine götürsek ,mantıklimı sizce,garantisi devam ediyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar laptop daha ilk başladığında ramin %80 lik kısmı kullanılıyor.8 gb ram yetmiyor gibi esktradan 8 gb ram daha alıp takmayı düşünüyorum.Sizde durumlar nasıl ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okan9455 kullanıcısına yanıt
    Ben alır almaz 16 eklediğim için herhangi bir fikrim yok. Ama şurası kesin, ekran kartının darboğazı ram iletişim hızı. Tek kanal 8gb ile bu hız yarıya inmiş oluyor. Ancak çift kanal olursa maksimum performans alabiliyorsunuz. Böyle iken bile ram iletişim hızı hala ekran kartını torpulemeye devam ediyor. Yeni nesillerde bu darboğazı aşmak için 4 kanal 4200 mhz ve üzeri belleklere geçiliyor yavaş yavaş.

    Kapasite konusunda 2gb kalmış olması bence sorun değil. Ssdler yeterince hızlı ihtiyaç halinde Windows kullanır. Çok kafanıza takmayın derim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sorunun ne olduğunu bilmeden tavsiye vermek kolay değil. Yardımcı olamadığım için üzgünüm.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.