Şimdi Ara

Thinkbook 15 Gen 2 ARE (AMD) inceleme (20VG006WXT) (15.6', ryzen 4700u, 8 gb, 256 gb) (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
724
Cevap
19
Favori
33.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu güncellemeyi yüklemek elzem midir? Lenovo System Update uygulaması laptop açılırken karşıma çıkardı ama bios güncellemesinden çekiniyorum, çok kişi sonrasında problem yaşamış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aubergine Machine kullanıcısına yanıt

Samsung bellek kullanmayacaksanız gerekmez.

Ben güncelledim sorun olmadı.

Güncellerseniz dosyayı masaüstüne indirip çalıştırın. Bataryanız dolu olsun. En az %50 olmalı. Bilgisayar bir kapanıp açılacak.İşlem bitinceye kadar müdahale etmeyin ya da başka program çalıştırmayın.

• emekli56 kullanıcısına yanıt
    Biz de tüm programları kapatıp, makineyi şarja takıp bios güncelledik. Sıkıntı yok şimdilik

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba. Yoğun kullanım sırasında şarja bağlıyken şarj olmama durumu yaşıyor musunuz? Elektriğe bağlı ancak pil dolmuyor, azalmıyor da.

• Euthyphron kullanıcısına yanıt
    Vantage ayarlarında güç bölümünde pil koruma modu açıktır.
    [simage][/simage]
    Thinkbook 15 Gen 2 ARE (AMD) inceleme (20VG006WXT) (15.6", ryzen 4700u, 8 gb, 256 gb)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yozcaliskan kullanıcısına yanıt

Vantage uygulamasını kullanmıyorum ben hocam.

Daha once yüklenmiş ayar yapılıp kaldırılmış olsa bile %60 da şarj duruyor. Eğer şarj olmama durumu belli bir değerden itibaren ortaya çıkıyorsa, önceden yapılmış bu ayarı pilden silmeniz gerekiyor.

• sallami kullanıcısına yanıt

Hayır hocam bu seçeneği daha önce hiç kullanmadım ayrıca uygulamayı indirdim ve baktım. Bu seçenek işaretli değil.

Belli bir yuzdeden sonra mı dolum duruyor

• sallami kullanıcısına yanıt

Hayır hocam, örneğin bilgisayarda FM oynuyorum. Isınmaya başlıyor haliyle. Fan daha sesli çalışmaya başlıyor. Böyle zamanlarda şarja taktığımda yüzde artmıyor da azalmıyor da. Yüzde 19'da taktıysam 19'da, 66'da taktıysam 66'da kalıyor mesela.

Hızlı şarjı açarak deneyin bir de...

• merhabalar bir sorum olacakti. lenovo thinkpad e14 kullaniyorum yeni aldim. resmi sitesinde pil omru 45wh pil icin 12.5 saat diyor fakat internetteki testlerde ortalama 8 saat civari. bu pil omru ornegin 2 sene kullanim sonrasi ne kadar duser? 8 saat bana biraz kisa geldi acikcasi ve moralim bozuldu. 2 sene kullanim sonrasi 3-4 saate mi duser acaba?

ikinci sorum ise bataryayi degistirsek 18-20 saate kadar pil omru alma sansimiz olur mu? konunun ilk mesajinda bataryanin degistirilebildigi yazilmis. hangi batarya ile 20 saate kadar pil omru alabiliriz ve fiyati ne kadar olur ortalama?

cevaplariniz icin simdiden tesekkur ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lev Tolstoy L kullanıcısına yanıt
    Netteki pil ömrü ekran minimuma ayarlı, makine güç tasarrufunda bekleme modunda alınabilen süre. Hiçbir makine kağıt üzerindeki değerlere ulaşamıyor maalesef.

Pil durumu makineye göre değişiyor. Kaliteli bir pili varsa daha uzun süre dayanıyor. Kullanım tarzınız ile alakalı olarak da pil ömrü değişiyor. Bu nedenle net bir şey söylemek mümkün değil. 2011 de aldığım packard bell netbook un pili ilk aldığımda 4 saat idi şimdi 45 dakika. Genellikle evde iken sürekli şarja takılı kullandım ki pil ömrünü kısalttığı söyleniyor. Evde değilken ise günde en az iki kere şarj ederdim. Oldukça hor kullanılan bir makine. 10 yıl sonra hala 40 dk pil ömrü sunabiliyor.

Daha yüksek pil ömrü için daha büyük kapasiteli batarya takmanız gerekir. Benim packard bell için bu olanak var. Pil soketli ve harici olarak takılıyor. Bu tür piller için büyük kapasiteli piller üretiliyor. Tabi bu pillerin boyutu da büyük oluyor ve makineyi hem ağırlaştırıyor hem de kasada çıkıntı yapıyor. Ancak yeni makinelerde pil tamamen kasa içine gömülü. Bu nedenle kasa dışına taşırarak büyük pil takma olanağı yok maalesef. Ancak kasa içinde yer var ise takılabilir. Bunun için dahili özel üretim lazım. Bu yüzden pek bulunabileceğini sanmıyorum. Siz büyük pil takılmıyor olarak düşünün derim.

Aynı modelin bazen büyük pilli alt modeli olabiliyor piyasada. Buna aldanmayın. Bu tür durumlarda genellikle anakart değişik oluyor ve ikinci ssd iptal edilmiş yerine daha büyük pil için alan açılmış oluyor. Eğer baştan büyük pilli almadıysanız sonradan büyük pil montajı genellikle mümkün olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sallami -- 22 Ekim 2021; 17:54:34 >

• ses yüksekliğinden memnun musunuz? bana çok yetersiz geliyor

• plastic_angel P kullanıcısına yanıt
    Uzaktan eğitimde bluetooth hoparlör kullandık zaman zaman. Maalesef ses iyi değil yükseklik anlamında. Ama müzik dinlerken, film izlerken şikayet etmedi. Zaten yüksek sesi sevmez.

• Aynı modelin 512gb olanını kullanıyorum, menteşe çok sert.

Maksimum 3-4 yıla ciddi anlamda sertleşip yataklarını kırar gibi geliyor.

Klavyenin orta kısmı, sanki alttan desktesiz gibi yaylanma yapıyor. Özellikle Enter tuşu çok emanet duruyor bence.

Çok yazan birisi olarak, klavyeyi beğenmediğimi söylebilirim.

Ekranla ilgili bir problemim yok.

Bazen nedensizce ısınıyor.

• themontana kullanıcısına yanıt

Aynı menteşe olayı benim de aklımda. Tek elle açmayı geçtim bir el alt tarafı diğer elim üst kapağı tutarak açıyorum yine de sert. Zamanla menteşelerde hasara sebep olur mu?

• Aubergine Machine kullanıcısına yanıt
    İlk bir hafta bizde de sertti. Şimdi yumuşamış. Makine bende değil ne zaman yumuşadı bilmiyorum. Ama menteşe sorunu beklemiyorum şahsen. Ocakta almıştım bizim ufaklığa.

Edit:yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sallami -- 14 Kasım 2021; 17:38:21 >
  • panel kalitesi nasıl thinkpad gen 2 ile arasında kaldım.

• waleur5 kullanıcısına yanıt
    İlk sayfalardaki postlarda vardı sanırım. Gen2 lerin hemen hepsinde marka farklı olsa da benzer özellikte paneller mevcut. Bahsettiğiniz paneli görmediğim için net bir kıyaslama yapmam mümkün değil. Ancak diğer forumda sanırım ryzen 4000 konusunda e14, e15, l14, l15 alan arkadaşlar panel kodlarını paylaştıkları zaman bakmıştım. Çok fark yoktu diye hatırlıyorum. Belki bir değer birinde 800 diğerinde 1000 olabilir. Contrast idi sanırım. Dediğim gibi neredeyse 1 yıl oldu araştıralı. Bu konu, burada mı ryzen 4000 konusunda mı konuşuldu ondan da emin değilim. Bizim konunun İlk postlarına bakın yoksa ryzen 4000 konusunda arayın ya da daha kolayı makine kodunu verip satın alan birinden panel kodunu alıp bizim inceleme verileri ile kıyaslayın.

Çok fark olacağını sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sallami -- 14 Kasım 2021; 17:46:20 >
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.