Şimdi Ara

Thermaltak Core v71 veya kasa tavsiyesi (Thermaltake V71 Alındı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Konu fake değildir, gerçekten sizlerin tavsiyesi doğrultusunda kasa satın alacağım.

Yine sizlerin tavsiyesi üzerine bildiğiniz gibi işlemci soğutucusu ve power supply satın aldım. Konu linkleri Soğutucu link ......... Power link

Psu ve işlemci henüz kargodan gelmedi, ama eli kulağında gelir önümüzdeki hafta pazartesi felan. Bu haftasonu kasa siparişi yapabilirim. Kasayı üzülerek belirteyim TR'den almak zorundayım. Amazondan alınca kargo ile birlikte 1000'e yaklaşıyor.

Kasa için araştırmalarım neticesinde aslında iki tane kasa şu ana kadar içime sindi:

Thermaltake Core v71 (Onetreehill inceleme linki)

Nzxt Noctis 450

Thermaltake inanılmaz derecede kullanışlı bir kasa. İncelemelerinden edindiğim bilgi bu yönde. Soğutma performansı iyi değil en iyisi.

Overclock.net'de kasanın kullanıcıları kasaya fenomen, yapılmış en iyi kasa, istediğiniz her şey yapılabiliyor diyorlar.

Şimdi yorumlar böyle olunca insan ister istemez thermaltake'i istiyor. Ama görüntüsü benim pek hoşuma gitmiyor.

Diğer bulduğum kasa da nzxt Noctis 450. O da iyi bir kasa gibi ama canlı görme şansım olmadı. Thermaltake göre hiç bir artısı yok soğutma performansı daha zayıf, boyutları daha küçük. Malzeme kalitesi felan nasıldır bilmiyorum.

Thermaltake'in tek eksisi kasanın gürültülü olması. Ama her tarafı açık ve iyi bir soğutma performansı var haliyle gürültülü olması normal.

Kasayı aldıktan sonra uv led ile mod yapmayı düşünüyorum, işlemci soğutucus ve egsoz fanı da boyayarak. Noctis'in en çok hoşuma giden kısmı power yerinin kapatılmış olması. İnanılmaz şık olmuş . Thermaltake böyle bir mod yapmayı düşünebilirim buradaki arkadaşların yardımıyla.

Arkadaşlar thermaltake'ten başka önerileriniz varsa değerlendireyim.

Yardımcı olan herkese teşekkürler.

Not: Dark n10 tavsiye etmezseniz memnun olurum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legolas246 -- 16 Nisan 2016; 22:55:09 >

• sizi bilmem ama NZXT marka kasalar ülkemize girmişken başka kasa bakmam, tabi bu benim görüşüm malzeme kalitesi açısından bir çok firmadan daha iyi olduğunu düşünüyorum.
  • Dark Transformer kasayı incelemenizi öneririm. Havalandırma gayet iyi ses yok gibi.
    V 71 ile bazı özelliklerini kısaylarsak:
    V 71 Boyutları: 583 x 230 x 560 mm
    Dark Transformer boyutları: 550(Y) x 220(G) x 575(D)

her ikisi de 0.8 mm çelik
    v 71 en fazla sığacak ekran kartı uzunluğu 310 mm (hdd kafesi sökülünce 400 mm)
    Dark Transformer; en fazla sığacak ekran kartı uzunluğu 360 mm (hdd kafesi sökülmeden)

işlemci soğutucu yüksekliği:
    v 71 : 185 mm
    Dark Transformer: 190 mm
  • V71 kullanıyorum. Tavsiye ederim. Çok kullanışlı. Soğutma performansı da çok iyi. Bana tipi de iyi geliyor. Mağazada görmenizi öneririm.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Liman-Liman kullanıcısına yanıt
    Hocam dark kasa düşünmüyorum işin açıkçası.

Birde çelik kalitesi aynı deniyor ama nasıl Dark kasa 5kg iken thermaltake 13 kg olabiliyor. Ben çelik kalitelerinin de aynı olduğunu düşünmüyorum. Ki dark az da olsa daha büyük bir kasa.

Teşekkürler.
  • enessezgin E kullanıcısına yanıt
    Hocam mağaza da mutlaka göreceğim. Ancak mavi le olması sizce bir eksi değil mi ?

Bir çok kişi kırmızı seçeneği de olmalıydı diyor onun için diyorum.
  • Aerosol 34 kullanıcısına yanıt
    Hocam sen unutmuşsun galiba, ben hatırlatayım. Ben zaten sadece thermaltake düşünüyordum. Nzxt kasayı siz aklıma soktunuz ya power ya işlemci soğutucu konusundaydı, tam hatırlamıyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Legolas246 kullanıcısına yanıt
    Evet hocam kırmızı seçeneği de olmalıydı o doğru ama çok bir eksiklik değil. Kullanışlılığı çok iyi kasanın. Hemen her parçası sökülebiliyor. Kasa toplarken iyi ki almışım dedim.

o kadar çok forumda takıliyorum ki kime ne yazdım hatırlayamiyorum hangisi içine siniyorsa onu tercih edebilirsin ben tercihimi Nzxt kasadan yana kullanirim orası ayrı tabi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aerosol 34 kullanıcısına yanıt
    Nzxt'nin hangi kasası peki hocam spesifik bir model söyleyin onu inceleyeyim.
  • Nzxt'nin bir eksiside cd-rom takılamıyor. Cd-rom'a da ihtiyacım oluyor arasıra. Kasa resimlerini ekliyorum.
    Bu mesaja eklenen görseller:

Thermaltak Core v71 veya kasa tavsiyesi (Thermaltake V71 Alındı) Thermaltak Core v71 veya kasa tavsiyesi (Thermaltake V71 Alındı) Thermaltak Core v71 veya kasa tavsiyesi (Thermaltake V71 Alındı) Thermaltak Core v71 veya kasa tavsiyesi (Thermaltake V71 Alındı) Thermaltak Core v71 veya kasa tavsiyesi (Thermaltake V71 Alındı) Thermaltak Core v71 veya kasa tavsiyesi (Thermaltake V71 Alındı)
     Thermaltak Core v71 veya kasa tavsiyesi (Thermaltake V71 Alındı) Thermaltak Core v71 veya kasa tavsiyesi (Thermaltake V71 Alındı) Thermaltak Core v71 veya kasa tavsiyesi (Thermaltake V71 Alındı) Thermaltak Core v71 veya kasa tavsiyesi (Thermaltake V71 Alındı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legolas246 -- 16 Nisan 2016; 23:10:00 >

Valla dostum sen full tower bir şey ariyorsun galiba bana şu ana kadar Nzxt s340 modeli çok hoşuma gitti gerçekten çok güzel bir dizaynı var gereksiz denilecek sürücü yuvası v.s birçok seyi kaldırmışlar soğutma performansı açısından gayet iyi olduğunu düşünüyorum çünkü ön tarafa takılacak fanlar kasanın içine çok iyi hava çekebilir kablo yönetimi iyi olduğu icin hava sirkülasyonu iyi olur bana göre tam bir oyuncu kasası olmus genellikle Nzxt kasa tercih edenlerin çoğu h440 veya s340 model kasa alıyor h440 da bakabilirsin onethreehill incelemesi vardı forumda bir arastir istersen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FULLTOWER DİYENCE AKLIMA SADE COOLERMASTER HAFX 942 GELİYOR HAFX DE KULLANILAN MALZEMEDEN 2 TANE V71 ÇIKAR

http://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-haf-x-942-black-edition-full-tower-pencereli-siyah-kasa.html#yorumlar

ORADAKİKULLANICI YORUMLARINADA KESİNLİKLE BAK.
  • metekmete kullanıcısına yanıt
    Hocam thermaltake'ten 2 cm daha uzun, 1 cm daha dar içi. Ama 2 cm uzun olmasına ve thermaltake'in her yeri ızgara olmasına rağmen Thermaltake'ten yalnızca 1kg daha ağır. Nasıl iki v71 çıkıyor.

Haf 942 güzel kasa forumda da çok kullanan var. Ama yan tarafının komple pleksiglass olmaması benim hoşuma gitmiyor. Ondan elemiştim ben direk. Yoksa güzel kasa tabiki

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legolas246 -- 13 Nisan 2016; 19:26:26 >
  • metekmete kullanıcısına yanıt
    Thermaltakenin tek eksisi malzeme kalitesi.Kasa biraz oyuncak gibi duruyor

• enessezgin E kullanıcısına yanıt
    Hocam bugün vatana gittim, ayrıntılara çok dikkat edip takılan bir insanım. Hiç bir kasanın malzeme kalitesi istediğim gibi değil ciddiyim. Bir tek cooler master 'ın bir kasası vardı mid tower o iyiydi. Ama onunda pleksiglass değil yan tarafı. Onun dışında tüm kasaların tuşları felan anında bozulacak hissi veriyor.

Gerçi şu anki kasamda thermaltake 2010'dan beri ne power'ı ne de başka yeri arıza verdi. Ama insan ne biliyim 600 lira verince daha iyisini bekliyor.
    Evet hocam. Malzeme kalitesi iyi diyebileceğimiz kasa nadirdir ama v71 de soğutması, kullanışlılığı ile alınabilecek kasalardandır.

• Evet arkadaşlar bugün itibariyle V71 sahibiyim.

Kasa ile ilgili ilk izlenimlerim:

Malzeme kalitesi. Sac kalitesi iyi, plastik kalitesi vasat, Pleksiglass yan pencere kalitesi EFSANE İNANILMAZ MUHTEŞEM RAKİPSİZ.

Evet arkadaşlar montajı tamamladım. Evga 750gq 'nun kabloları yeterli gelmedi. Uzatma kablosuna ihtiyacım var iyi bir kablo saklama yapabilmem için.

Yalnız bugün Vatan'a gittim. Corsair 780t'yi ilk kez canlı gördüm.(Bilenler bilir asıl almak istediğim kasa idi.) İyiki almamışım. Malzeme kalitesi özellikle tepe plastiğinin kalitesi baya everest'ten hallice.

Bugün tüm pahalı kasaları incelem fırsatı buldum. Arkadaşlar hiçbirinin plastik kalitesi iyi gelmedi bana. Ayrıntılara çok takılan bir insan olduğum için belki bilmiyorum hiç biri yeterli gelmedi bana. Aralarında en iyi plastik kalitesi ise COOLER MASTER MASTERCASE 5 . Bu kasa midtower isteyenler için hiç fena değil inceleyebilirsiniz.

Vatandaki arkadaşlar anlamsız şekilde Abi haf 942 al diye ısrar ettiler. Ancak Haf 942'nin tasarımını ben pek beğenmiyorum açıkçası. Ama Thermaltake ve Haf 942 Sac kalitesi olarak mağazanın en iyisiydi onu söyleyebilirim. Ağırlıklıkları hemen kendilerini belli ediyor.

Eğer kasanınız içinin görünmesine önem veriyosanız kesinlikle V71 satın alın. Pleksiglass kalitesi inanılmaz. Tek kelimeyle rakipsiz diyebilirim. Thermaltake ne kullandı bilmiyorum ama kristal izlenimi veriyor. Resmini çektim ama resim de çok net değil. Gerçekten canlı görmeniz gerek. Allah daha iyisini sizlere versin inşallah, yardımcı olan kardeşlere teşekkürler.

Saygılar.
    Bu mesaja eklenen görseller:

Thermaltak Core v71 veya kasa tavsiyesi (Thermaltake V71 Alındı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legolas246 -- 16 Nisan 2016; 23:11:27 >

• Bir de anlamadığım kasanın her yeri açık olmasına rağmen nasıl bu kadar sessiz
    Hayirli olsun hocam. Iyi bir secim yapmissiniz. Plexi kalitesi o kadar iyi mi. Ben pek anlamam ama

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.