Şimdi Ara

The Witcher | PS5 ANA KONU | NEW SAGA (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
11
Favori
5.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yazar çok da haksız sayılmaz, ilk iki Witcher oyunu çok iyi değildi, içerik anlamında zayıf, çizgisel oyunlardı. Şahsen ilk oyunu kombat mekaniği yüzünden ayrı bir severim ama yavan bir oyun olduğu gerçeği yadsınamaz. Neticede ilk iki oyunun yarattığı etki yazarı haklı çıkartıyor. Witcher 3 çok istisna bir oyundu, ki bugün Witcher'ı seven insanların bile %95'i Witcher 3'den kaynaklı, W1-2'den sonra CDP'nin böyle bir oyun yapabilmesini öngörmek çok zor.


    Ancak şöyle de bir durum var, Witcher dünyası hazırdı ve onu iyi kullandılar. Kendi yarattıkları Cyberpunk dünyasında patladılar, yapılmış en ruhsuz, en duygusuz oyunlardan biridir C2077. Yeni Witcher serisi de büyük oradan yine CDP'nin yaratacağı bir dünya üzerine kurulu olacak, iyi bir temel yaratmak, o temelin üzerine hikayeler kurmak, akılda kalıcı karakterler oluşturmak, işleri çok daha zor.

  • melkor23 kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle witcher 1 i oynamadım bile zaten dediklerine katılıyorum ama Hocam CP çıktığında çok kötü oyundu teknik olarak ama ruhsuz olduğuna katılmıyorum aksine karakterleri, karşılaştığımız karakterler olay örgüsü vs gayet dolu dolu arkaplan hikayelerine kadar. Judy olsun, panam olsun, arasaka ailesi, diğer şahıslar, organizasyonlar, factionslar vs vs. Yapılmış ve kurgulanmış en iyi cyberpunk-crime dünyasına sahip Cyperpunk 2077 bence.

    Ki görsel olarakda şuan harika, en iyi tasarlanmış open worlde ve grafiklerine sahip.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben de aynı fikirdeyim 2. Oyunu dışında 1 ve 3'ün senaryosu en iyi senaryodur. 2 üstelik kısa da bir oyun yani. 1'in tek dezavantajı kombat sisteminin çok alışılmışın dışında olması. Ama zaten bu seriyi oynayan birinin oynamasa bile bir şekilde 1. Oyunun gameplayini izlemesi lazım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalel99 -- 25 Mart 2022; 11:40:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • melkor23 kullanıcısına yanıt

    Hocam cyberpunk kendi evreni hikayesi vs olan bir ürün zaten. 80lerde masaüstü RPG oyunu olarak tasarlanan sonra kitapları vs de çıkarılan bir fikri mülkiyet. Johnny silverhand, arasaka vs. bunlar Cdpr tarafından hayal edilip üretilen şeyler değil, zaten vardı bu hikâyeler ve arka planları, kısacası oyundaki karakterler hikayelerin çoğu Cdpr tarafından yaratılması zaten vardı. Cdpr nin hatası vaadettikleri ile ortaya koyduklarının alakasız olmasıydı. Objektif gözle bakınca cyberpunk dünyasına oyuna çok güzel aktardılar ama söz verilen mekanikler RPG öğeleri buglar glitchler vs. Bitirdi onları.


    Sonuç olarak cyberpunk dünyası da hazırdı kendileri yaratmadilar ama yine de patladilar. Bu saatten sonra kitaptan birebir bir evren yaratsalar dahi patlama ihtimalleri çok yüksek, insanların güveni kalmadı ve w3 yapan iş gucunun buyuk bölümü firmadan ayrıldı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiraiiya -- 25 Mart 2022; 12:10:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • brnbry kullanıcısına yanıt

    Olacağı bu zaten, bunun da içine sıçacaklar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SkeironnWH S kullanıcısına yanıt

    Kendi yazdığı kitap olmasıyla hiç ilgisi yok güvenme konusunun, oyuna iyi bir şekilde aktaracaklarının garantisi "0"


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normal kişilerin bile Unreal Engine 5 ile yaptıklarını görünce, Yeni Witcher için inanılmaz gaza geliyorum. Grafik konusunda yeni Witcher gene göz kamaştırıp çıtayı belirleyecektir. Aşağıda ki video gerçekten harika işler gösteriyor

    15 Graphically Stunning Unreal Engine 5 Demos That Will Blow Your Mind - YouTube

    Ayrıca Unreal Engine 5 sayesinde bence yeni Witcher oyununun yapımı daha da kısa sürecek.

    1.Oyun yapımı çok kolay, Teknolojisi çok ileride ve yeni nesil araçlara sahip bir motor. (Birimler arası oyun geliştirirken artık diğer birimlerin, programcılara ihtiyacı kalmıyor, Geliştirdikleri bir şeyi test etmek ve oyuna eklemek için programcılar olmadan işlem edebiliyorlar. Hiç programlama bilmese bile Combat ekibi, Sanat ekibi, Işıklandırma ekibi, Level tasarım ekibi bile Programcıları-Mühendis birimini beklemeden ilerleyiş kaydediyorlar)

    2.Optimize işlemleri otomatik ve çok daha kolay. Kullanıcı ara yüzü çok daha kolay

    3.Oyun motorunu kullanmayı bilen kişi sayısı çok fazla bu da yeni işe alınacak kişilerin, anında oyun geliştirme sürecine adapte olması ve sorunsuz çalışması demek. (Kendi motorun olduğu zaman işten ayrılanlar olduğunda veya yeni kişiler işe almak istediğinde bu kişilerin RED engine ile daha önceden çalışmaması bir alışma sürecine sebep olur ama Unreal Engine 5'e aşina olan binlerce yetenekli geliştirici var ve geliştiricilerin hepsi de Unreal 5'e aşinadır.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SOLID SNAKE -- 25 Mart 2022; 16:4:53 >
  • jiraiiya kullanıcısına yanıt

    Bunu bilmiyordum, büyük oranda kendilerinin yarattığı bir dünya diye kalmış aklımda; şimdi daha da üzüldüm açıkçası, fırsat tepmişler. Çünkü Cyberpunk, 3A seviyesinde çok tercih edilen bir tema değil, uzun yıllar oynanabilecek bir oyun olabilirdi. Bence öz güvenleri bile sarsılmış olabilir, yeni Witcher hakikaten çok diken üstünde.

  • Videoyu izlerken combat bu kadar kötü müydü diyesim geldi. Baya olmuş oynayalı unutmuşum.

  • The Witcher 3 çok güzeldi ama ilk günden beri hep 4 şeyini ısrarla eleştiriyordum.

    1- Combat
    2- Geralt'ın yürüyüşünün bile kütük olması (özellikle dönüşler)
    3- Sinematiklerin grafik kalitesi
    4- Mağaraların grafik kalitesi ve kötü ışıklandırması

    Onun dışında hikaye, atmosfer, grafikler, karakterler, yetenekler ve özellikle müzikler gayet başarılı.

    Witcher 3 bugün övgüyle anılıyorsa, bence yarısını müziklerine ve müziklerinin doğru kullanımına borçlu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SacredDivinity -- 26 Mart 2022; 16:43:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • brnbry kullanıcısına yanıt

    Karakter zaten biseksüel olduğu için bu pek sjw'a girmez bence. Kitaplarda da bariz ilişki yaşıyordu zaten Ciri.


    Ben kendi adıma evrendeki diğer karakterlerin üzerinden oynamaktansa sıfırdan karakter yaratma üzerinden, witcher evrenine kendi yarattığımız karakterle girişmeyi daha çok isterim. Hikaye de yarattığımız karakter üzerinden gitsin. Ciri vs bitmiş olmalı artık bence, oyun içinde küçük bi yerde sürpriz olarak vs çıkabilir tabi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frank Slade -- 26 Mart 2022; 17:0:50 >
  • SacredDivinity kullanıcısına yanıt

    Hepsine katılmakla beraber özellikle Sinematiklerin Grafik kalitesi beni de çok rahatsız etmişti ve ayrıca çoğu sinematikte animasyonlar çok kötüydü, mocap yoktu bile bunlar göze batıyordu. Ama sinematik kalitesini Cyberpunk 2077'de de arşa çıkardılar yani her şey animasyonlu, mocapli ve güzel.


    Şimdi Unreal 5 ile çok daha kolay çalışacakları için ve komple yeni nesil bir oyun olacağı için bence daha da harika bir oyun olacak inşallah.


    Bu arada en sevdiğim müzikde budur:


    The Witcher 3 OST - Steel for Humans (Extended Version) - YouTube

  • Keşke combat ve vuruş hissi için From Software'den bir - iki eleman kiralasalar, özellikle dünyanın gelmiş geçmiş en iyi combatına sahip olan Sekiro'da çalışanlardan seçsinler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SacredDivinity kullanıcısına yanıt
    Her şeyini eleştirebilirim, fakat müziklerini eleştiren birisi ağır sağırdır derim 😅

    Ara sahnelerdeki animasyonlar saatler sonra her hareket aynı olduğunu farkediyorsunuz maalesef ama çoğu rpg oyununda olan birşeydi eski yıllarda o yüzden çok gözüme batmamıştı.

    Next gen yaması ile şu özellikle ışıklandırmayı 2014 deki bir seviyeye getirseler mühtiş olur. Pc 2 kere bitirdim ama grafik modları olmasa maalesef baya eleştirlecek nokta var grafiklerde.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Witcher 3'ün grafikleri dönemine göre iyi ama muazzam değil kullandıkları renk paletinden dolayı size öyle geliyor arkadaşlar. Bugün Elden Ring'e reshade ekleyin hiç bir şey değişmediği halde oha diyesiniz gelir.

  • Yahu bu başlık ne ara witcher 3'ün sorgulandığı bir başlık haline geldi? 2015'te zilyon tane ödül alıp goty almış bir oyunu 2022'de kombatı, hikayesi şöyleydi böyleydi demek ne derece doğru? Onu geçtim artık devasa yenilikler de yok yani. Alın işte god of war örneği. 2018'de çıkan oyunla 2023'te yayınlanacak yenisi arasında gameplay olarak ne fark var, dlcden farksız duruyor oyun.


    Neyse ben oyuna döneyim. Geralt vs ciri hikayesi olmaz ise yüksek ihtimal soulsborne tarzı karakteri kendimizin oluşturacağı bir yapı olur bence. Witcher okulundan nefret eden lambert'ın okul kurması vs çok mantıklı gelmiyor bana. Ama göreceğiz tabii ki nasıl bişi gelecek.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kalel99 kullanıcısına yanıt

    Witcher 3'ün hayranıdır burada ki herkes hocam zaten efsane klasmanında bir oyun olduğu için sadece yeni nesil konsolda nasıl gözükebileceğini ve nelerin daha da gelişeceği için o yorumlar.


    Açıkçası ben Vesemir'in gençliğini oynamak isterdim ama Vaşak okulu onaylandığı için bu artık imkansız gibi çünkü vesemir küçüklükten beri Kurt okulundaydı. Artık bekleyip göreceğiz bir şeyler açıklanana kadar ama benim tahminim Ciri olacağı yönde çünkü Güvenilir Dağlara yaslanmak ister CD RED, şu saatten sonra risk almayı göze alamaz, bu yeni Witcher oyunu ile itibarını yeniden kazanmalı.


    Eğer karakter yaratmalı bir oyun eder ve kimse de o yaratılan karakterin hikayesini vs beğenmezse, kaybettikleri itibarı toparlayamazlar. Ama Ciri güvenilir bir hamle olur. Witcher 3'ün sonunda kaldığı yerden devam eden Ciri'nin Witcher hayatı, maceraları gibi bir hikaye olabilir.

  • Bir oyunun combat mekanikleri kötü olduğu halde GOTY + Zibilyon ödül aldı diye savunmak için Enis Kirazoğlu olmak gerek diye düşünüyorum.Farkındaysan burada kimse grafik hikaye sunumu ve lore konuşmuyor çünkü CDPR'nin bu işin altından kalkabileceğini biliyoruz ama CDPR bize gameplay olarak ne 3 oyunlu Witcher'da nede CP2077'de güzel bir şey sunabildi. Bırakta eleştirip yorum yapalım. Senin gibilere ikinci bir CP2077 vakası şart diye düşünüyorum.


    GOW'un geçirdiği dönüşümü görmemek için de ayrı bir kafa yapasında olmak lazım. Adamlar koskoca oyunu hack and slashten souls vari combata çevirdiler çokta muazzam oldu o yüzden de bir şey değiştirmeden RAGNAROK çıkarmalarında hiç bir sorun yok.

  • SkeironnWH S kullanıcısına yanıt

    Kombat mekaniği size göre kötü, bence 2015 için gayet iyiydi. Ben oyunu yılına göre değerlendiriyorum siz 2022 kafasından bakıyorsunuz. GOW değişim geçirmiş, yahu witcher geçirmedi mi? 2007'deki ilk witcher'a bak bir de son oyuna bak. GOW 2018'deki teknolojiyle 5 sene sonra aynı oyun çıkarıyor, siz onun gelip burada fanboyluğunu yapıyorsunuz ama eniscilik yapan biz oluyoruz, evet.  


    witcher 3'ü savunmanın karşılığı yeni bir CP2077 mı bulmak oluyor yani ne alaka. CP2077'yi istediğimiz kadar gömebiliriz, o ayrı bu oyun ayrı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalel99 -- 27 Mart 2022; 22:15:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.