Şimdi Ara

The Witcher Kitap Serisi Ana Konu (65. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.450
Cevap
43
Favori
111.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • witcher_king kullanıcısına yanıt
    Çok güzel haber, 6 kitabı almıştım 7'i bekliyorum bir kerelik yüksek fiyatı idare edeceğiz artık yapacak bir şey yok ama bundan sonra pegasus'tan uzak durmaya çalışacağım. Can yayınlarından bile daha pahalıya satıyorlar.
  • witcher_king kullanıcısına yanıt
    anladığım kadarıyla 7. kitap değil bu başka bir şey. tüm kitapları çeviren arkadaş mı bunu da çeviren? eğer öyleyse boş işleri bıraksın da 7. kitabı çevirsin bu kadar zaman geçiyor sonra diğer kitapların olaylarını unutuyoruz :D
  • silverlion kullanıcısına yanıt
    7. kitap Ocak ayında satışa cikicak.Çevirmen ise Regaip Minareci.
    Bu kitap Witcher dünyası hakkında bilgi veren ve içerisinde resimler , hikayeler olan bir kitap

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • witcher_king kullanıcısına yanıt
    bu da alınır da 7. kitap bir çıksaydı iyiydi. aralık dediler fuara yetişecek dediler ocak deniyor umarım çıkar :)

  • Diziyi izledim yönetmenin kadın olması diziyi etkilemiş gibi hissettim ben, yenneferin üstünde bu kadar durulması kitapta olmayan yenneferin hayatı gibi şeylere çok takılmaları üzücü olmuş özellikle sodden tepesinin lideri ve kurtarıcısı olarak yenneferin gösterilmesi felan hoş olmamış vilgefortzun cahire dövüşte yenilmesi ise ayrı felaket yennefer karakterini anlamlandırmaya çalışmışlar daha çok kitapta ise yennefer karakterinin bir gizemi var bu ilgi çekiyordu geralt üzerinden anlatıyordu kitap dizi ise sanki geralt yerine yenneferi ana karakter seçmiş gibiydi halbuki senin elinde henry cavıll gibi bir koz varken triss ve yennefer karakterlerini yan karakterler gibi ufaktan ufaktan kitaptaki gibi gösterip witcherı bize tanıtarak ciri ile ilgili olaylara girebilirlerdi böylece ne triss karakterini harcarlarlardı ne diğer büyücü karakterleri o fringilla saçmalıgı falanda olmazdı şimdi ise kitaptan sevdiğimiz bazı karakterleri kurban olmuş gibi gördüm. Genel olarak diziye baktıgımda diziyi beğenmedim değil fakat dediğim şeylere takılmaktan diziye odaklanamadım ama çok sevdiğim şeylerde oldu mesela jaskier karakteri ciri karakteri ve geralt 10 numara olmuş renfri hikayesi ise çok iyiydi diziye genel olarak puanım 7,7 umarım 2. Sezonu daha iyi olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hazır 7. kitap geliyorken 6. kitabı bekletiyordum ama malaesef 5.kitaptaki olayları biraz unutmuş olabilirim.5.kitapdaki aklıma takılan bir kaç soruya cevap verebilecek var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JackTim -- 26 Aralık 2019; 10:52:24 >
  • JackTim kullanıcısına yanıt
    bildiğim kadarıyla cevaplamaya çalışırım.

    ayrıca kitabın özetini şuralardan okuyabilirsiniz:
    https://witcher.fandom.com/wiki/Baptism_of_Fire (ingilizce)
    https://ortadunya.com/forum/viewtopic.php?t=24625 (türkçe)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suleyman efendi -- 26 Aralık 2019; 19:46:49 >
  • Türkçe çevirisi genel olarak başarılı mı? Harry Potter ve LOTR serilerini zamanında Türkçe okumuştum.
  • Kitapları temel aldıkları filanda yalan dolan onu anladım, kitaplarda anlatılan bütün hikayeleri katledip başını ortasını sonunu değiştirmişler. Hiçbir bağı yok kitapla dizinin net söyleyebilirim bunu.
  • -Bane kullanıcısına yanıt
    Yanlışın var dizinin ilk beş bölümü ilk kitabı son üç bölümü ikinci kitabı konu alıyor. Uyarlama olduğu için bazı şeyler değişmiş olabilir ama temel kitap.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sirtayfun kullanıcısına yanıt
    Zaten arkadaş ilk başta kitaplarda anlatılan hikayeleri katletdiklerini söylemiş yani kitapdan aldıklarını belirtiyor ama arkadaşa kesinlikle katılıyorum. Her hikaye zorlama bir şekilde Ciri ile Geralt'a bağlanmaya çalışılmış her önüne gelen "kader" diyor.
    Eğer kitabı yanlış anlamıyorsam ki diziyi izledikten sonra ben yanlış mı okuyorum diye düşündüm, benim gördüğüm evren Ciri'nin kanı ve Yennefer'ın güç arayışı sayesinde büyük olaylara yöneliyor bu sebeple Geralt ana karakter falan değil, Geralt Ciri ile Yennefer'a bağlandığı için bütün büyük olayların içeresinde oluyor yani kitapda ki bölümleri alırken odaklarını doğru bulmuyorum.
    Oyunda bile herkesin kendi derdi olduğunu güzel yansıttığını düşünüyorum öyle önüne gelen "kader" demiyor işim bitti diyip kenara çekilmiyor. Oyunda son Ciri'nin savaşını bile birkaç kişi veriyoruz o derece herkes kendi derdinde koskoca evren.
    Kitabı katletmemiş olmaları başarılı yansıttıklarını göstermez. Evrenden çok direkt bitirici hikayeyi anlatmaya çalışmaları hikayeleri baya değiştirmiş yani kesip biçmişler. Ben 2 bölüm "ejderha avını" anlatsalar hiç sıkılmadan izlerdim.
    Kısaca kitapta Geralt'ı okuyoruz dizi de ise evrende ki en büyük olayın işlenişini izliyoruz eğer bir dizi değil film serisi olsaydı eleştirmeyeceğimi belirtiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laylaylom07 -- 29 Aralık 2019; 14:42:7 >




  • temeli kitaptan olabilir ama tamamen katledilmiş hikayeler. birebir anlatılmaya çalışan hikayelerde vardı elbette ama onlarda da bir sürü olay kırpılmış olduğu için izleyiciye hiç bir duygu geçmiyor. ilk bölümün sonundaki gibi bol aksiyonu olan bir dizi olsaydı çok daha fazla ilgi çekerdi, çünkü görüldüğü üzere hikaye işleme olarak beceremiyorlar bu işi
  • Her ne kadar bazı hikayelerin kilit noktalarını radikal bir şekilde değiştirmiş olsalar da "başlangıç olarak" dizinin birinci sezonunun karakterlerin tanıtılması açısından iyi olduğunu söyleyebilirim. 1. ve 2. kitaptaki hikayeler zaten kısa olduğu ve farklı zamanlarda gerçekleştikleri için izleyiciye aktarması oldukça zor. İlk kitapları okurken benim de anlam veremediğim veya zaman aralıklarını karıştırdığım durumlar olmuştu. Örnek olarak(kitapları okumadan önce oyunları oynadığım için)
    Geralt'ı iyileştirmeye çalışan kişinin(Dizideki 8. bölüm) annesi yerine Triss olduğunu düşünüp kafamda farklı bir saçma kurgu kurmuştum Halbuki ben yanlış anlamışım.
    Esas olay 3. kitaptan sonra başlıyor ve güzel bir şekilde ivmeleniyor. İkinci sezonun daha başarılı ve oturaklı olacağını düşünüyorum. Son olarak, Fringilla Vigo cast seçimi tamamen yanlış. Sanmıyorum ama umarım aktör değiştirilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trise -- 29 Aralık 2019; 18:40:3 >




  • Arkadaşlar toplam kaç kitap türkçeye çevrilecek acaba? Yabancı kaynaklarda 11’e yakın gördümde konu hakkında net bir bilgis olan var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Flakel kullanıcısına yanıt
    1. The Last Wish / Son Dilek (hikaye kitabı)

    2. Sword of Destiny / Kader Kılıcı (hikaye kitabı)

    3. Blood of Elves / Elflerin Kanı (roman)

    4. Time of Contempt / Nefret Çağı (roman)

    5. Baptism of Fire / Ateşle İmtihan (roman)

    6. The Tower of the Swallow / Kırlangıç Kulesi (roman)

    Yukarıdakiler şimdiye kadar çevrilmiş olan kitaplar. Ocak ayı içinde şu kitap da yayımlanacak:

    7. The Lady of the Lake / Gölün Hanımı (roman)

    Bu ana serinin bitimden sonra yazar kronolojik olarak ilk kitabın dolaylarında geçen bir yan kitap yazdı, yakında o da çevrilir:

    0. Season of Storms / Fırtınalar Mevsimi(?) (roman)

    Ek olarak yazar tarafından yazılan ama yazarın canon'a dahil etmediği 2 hikaye var:
    - Bazı Şeyler Biter, Bazı Şeyler Başlarhttps://kayiprihtim.com/dosya/witcher-bazi-seyler-biter-bazi-seyler-baslar-kisim-1/
    - Dönüşü Olmayan Yolhttps://kayiprihtim.com/dosya/witcher-donusu-olmayan-yol-kisim-1/


    Ayrıca Witcher oyunlarını yapan firma CDPR tarafından hazırlanan The World of the Witcher / Witcher Evreni de çevrildi. Yakında raflarda olacakmış:https://twitter.com/m_tatari/status/1209142750735740928

    Ekleme:
    CDPR tarafından çıkarılan çizgi romanlar da varmış. İnternetten onlara da bakabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suleyman efendi -- 23 Ocak 2020; 12:57:59 >




  • suleyman efendi kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler kardeşim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7. Kitap için beklemedeyiz arkadaşlar! It's the final countdown!
  • Dostlar 7nci kitap için yeni bir haber var mı ya? Nerede kaldı bu kitap?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son kitap için Ocak demişlerdi, ama Pegasus olunca işin içinde son hafta çıkarırlar kitabı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -Bane kullanıcısına yanıt
    Bir de 80 tlden çıkar piyasaya. Tam yamyam yayınevi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.