RK84 VS RK87
Arkadaşlar siz olsanız hangisini tercih ederdiniz ve neden?
Sağolun şimdiden.
Banggod Öncelikli Nakliye diye bir kargo seçeneği var arkadaşlar.
Bunu seçince gümrük vergisi ödüyor muyuz bilgisi olan var mı?
Pentel PG317-AX vs Rotring Rapid ?
Sizce yazı için hangisi daha iyidir dostlar?
Arkadaşlar ekran kartım bozuk diye servise yolladım. ıslak imzalı DOA raporu yolladılar bana para iadesi için. Bende raporu amazona yolladım fakat raporda adım soyadım yazmıyor diye para iademi yapmıyorlar. Dava açtım ama sonuçlanana kadar o para bana lazım. Asus markaydı raporda seri numarası vs her şey yazıyor. Asusla görüştüm yasal olarak raporda zaten isim yazmaz diyorlar. Mahkemeyi beklemeden paramı almanın bir yolu var mı? Yasal bir belgeyi işleme sokmuyorlar çıldırmak üzereyim.
Msi 6600xt merch 2x oc Almalı mıyım?
Arkadaşlar normalde 10.000 TL’ye asus 3060 alacaktım fakat 1080p’de oynayacağım için bu kadar pahalı ekran kartı almasamda olur diye düşündüm. Zaten sadece oyun için alacağım. Render , çizim vs yapmayacağım o yüzden amd düşündüm.
10 bin tl bütçem var, düşündüğüm şey şu:
Vatandan 7500’e msi 6600xt merch 2x alıp
2500’e de 144hz monitör alcam( şu an 60hz kullanıyorum)
Fakat msi 6600xt merch’in soğutması iyi midir, çok ses yapar mı fikriniz nedir acaba? Sapphire istemiyorum çünkü önceki kartım sapphiredi ve her geçen gün lanet ettim aldığım güne. Yani 7500’e kartı alırsam monitörü yükseltmek içinde bütçem kalıyor.
sistemim:
msi 750w gold psu
3000mhz cl15 ram 2x8
corsair 200r kasa (biliyorum çok eski ama iş görüyor)
b450m tuf plus II anakart
Anakart arka plakası boşluklu duruyor
Merhaba arkadaşlar Asus tuf anakart aldım fakat resimde ekleyeceğim DVI portundaki çentikler bir türlü araya kaymadı takarken çok uğraştım. Anakartı hafif ittirerek vida yuvalarını denk getirdim ama çok az boşluk kaldı plakada. Sizde de aynı mı durum acaba merak ettim? önceki asus prime 450m modelindede aynı sorunu yaşamıştım. Yani ben mi yanlış yapıyorum yoksa herkes mi bu durumu yaşadı onu merak ediyorum gerçekten.
not: resimde bombeli olduğu belli oluyor plakanın
Arkadaşlar merhaba, bir önceki konumda bir sesten bahsetmiştim sebebini buldum. XMP den kaynaklanıyormuş. Asus anakart oldugu için bendeki DOCP diye geçiyor ismi. Önceden dual channel kullanıyordum bu ramleri msi anakartta bir sorun yoktu. Şu anki ana kartım 2 slotlu oldugu için solo channel çalışıyor. Sebebi bu mu acaba?
anakart: asus b450m k-ii
ram: f4-3000c15-8gvrb
işlemci: 5600x
sorum şu, bu ses sorunun gitmesi için RAM'leri mi değiştirmem gerekiyor anakartı mı? hangisini yaparsam daha mantıklı olur sizce? xmp açmadan fps kaybı çok oluyor cünkü.
Sorunda şu: xmp açıkken oyuna girince anakart bölgesinden sürekli tık tık diye bir ses geliyor kasadan aşırı rahatsız edici bir ses.
Bilgisayardan çıt çıt sesi geliyor
Arkadaşlar merhaba, ben yeni parçalar aldım
sadece ssd var ( ssd den gelmediğine eminim )
b450m k-ıı anakart
asus 2060 almıştım ( garantiye yolladım sesten dolayı ) iade parasıyla asus 3060 aldım. Fakat ses hala gelmeye devam ediyor, ekran kartının oldugu bölümden geliyor ses ama ekran kartını değiştirdim yine gelmeye devam ediyor sonuç olarak.
İlk aklıma gelen anakartın üstünde ucuz malzemeler olduğu? yani kompasatörlerden geliyor olabilir anakartın üstündeki ama emin olamadım.
Videosunuda koyuyorum, oyuna gelince çıt çıt şeklinde her saniyede bir geliyor ses.
edit: temiz format attım, bios güncelledim sorun devam ediyor
sorunun videosu
yardımcı olabilecek varmı o kadar para harcadım bu sesten oyun oynayamıyorum resmen moralim çok bozuk.
Msi gaming x 3060 vs asus dual v2 3060
Dostlar merhaba, 11k ya amazondan msi gaming x almıstım fakat kasaya takınca kasamın arka tarafını esnettiğini farkettim kartın yani kasamın arka bölümünü ittirdi geriye, sonra düzeldi gibi sanki kendiliğinden esnema yaptı dedim heralde. Sabitleme vidalarını sıkayım dedim, ortadaki yani aşşadaki vida sorunsuz sabitlendi fakat üstteki vida çapraz giriyordu deliğe, yani vida yamuk duruyordu sıkıncada kartın plakasını ezdi demiri. Kartta ağır bir kart tek vida tutmaz esneme yapar diye düşündüm. Ama daha öncede 2060 kullanıstım böyle bir sorun yaşamamıstım kasamda kötü değil eski olsada corsair 200r. Sonra msi gaming x in fiyatının 9800’e düştüğünü görünce inventusta amazona iade ettim kartı. 1k daha ucuz cünkü fakat tüm bunlar yüzünden msi gaming x mi alsam yine yoksa 10.400 e asus dual v2 mi alsam diye kararsız kaldım. Yardımcı olabilcek var mı? Asustan yana gönlüm fakat sogutma olayını tam bilmiyorum.
Ryzen 5 2600 ile 2060 (düz olanı) darboğaz yapar mı?
Ryzen 5 2600 ile 2060 (düz olanı) darboğaz yapar mı?
yarın sipariş geçmem gerekiyor, çok acil yardıma ihtiyacım var o yüzden. İnventusta 10 bin liraya 12 gb modeli var 2060’ın. Ama 2600 işlemcim ile darboğaz yapar diye korkuyorum. Forumlarda anlık fps drop ve slutter yediklerini söyleyenleri gördüm çünkü.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! |
Son Giriş: 10 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 10 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 629
İkinci El Bölümü Mesajları: 8
Konularının görüntülenme sayısı: 20.114 (Bu ay: 274)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 133 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware