Şimdi Ara

The Witcher 3: Wild Hunt (2015) [ANA KONU] (1112. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
25.622
Cevap
194
Favori
945.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11101111111211131114
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam witcher daha yüklemedim deneme şansım olmadı ama rdr2 de denedim alışamadım bi çok zorlanıyorum. İnce ayarlar falan mı var? Özellikle nişan almakta çok zorlanıyorum. Şimdiye kadar hep klavye mouse ile oynuyordum yabancıyım gamepad e tavsiyeniz nedir?
  • kullaniciadi12 kullanıcısına yanıt
    Hocam zamanla alışırsınız. Benim hep şu yönde bir görüşüm vardır. Kaliteli bir gamepad her zaman en iyi oyun ve kontrol deneyimini, rahatlığını sağlar. Fps türünü de dahil ediyorum buna. Strateji gibi belirli türler harici tüm oyun deneyiminde, en rahat ve tam kontrolü bence gamepad sağlıyor.
    Titreşim bile başlı başına hissiyat açısından güzel tepkiler verirken, tetik ve analog kalitesi ile hassaslığı da bir o kadar deneyimi iyileştirir. Kimilerine göre sağ analoğun hassasiyetinin sınırlı olması bir eksi . Ancak ben daha tutarlı ve gerçekçi buluyorum , fareyle oynama alışkanlığına göre. Arkaya yaslanıp birkaç tuşla işi çok daha konforlu halletmek var, diğer tarafta da iki büklüm rahatsız bir pozisyonda oturup oynamak var. Bunları anlatma sebebim ise çok zorlandığınızı biliyorum. Hemen pes etmemenizi önerdiğim için böyle bir giriş yapmayı tercih ettim.

RDR2yi oynamayalı 2 ay oluyor. Tam menüdeki yerlerini hatırlamıyorum ama settings-controls kısmında , hem third person hem de first person kontroller için birçok seçenek mevcut.
    Aim assist ve sensitivity ayarlarını kurcalayıp kendinize en uygun olanı bulmalısınız. Ben bunları en sona çektiğimi hatırlıyorum. Aim asisti kapatma ayarı da vardı, dolayısıyla free aim yaparak faredeki gibi serbest hedeflemeye geçebilirsiniz. Ancak çok zorlayacaktır belirteyim.
    Oyunda canlılara ve patlayıcı objelere karşı nişan alma, anlık LT ye basarak gerçekleşiyor. Başka hedefe kilitlenmesini isterseniz sağ analogla o hedefe doğru kamerayı çevirip, yine LT + RT şeklinde kitlenip ateş edeceksinz. Bir de kaçınma olayı var. LT+X yani LT artı zıplama tuşu şeklinde belirlediğiniz bir yöne doğru yere atlayıp anlık kaçınma yapabilirsiniz.

Yine controls ya da gameplay ayarlarında olsa gerek, aim almanın ne genişlikte yapılacağıyla ilgili bir ayar daha vardı. Normal, narrow ve wide olarak seçenekleri vardı. Onu da wide olarak seçtiğimi hatırlıyorum.
    Hedef noktasının boyutu ve etrafındaki daireyi açıp kapatan ayar da vardı. Bunların hepsini kurcalayıp kendinize en uygun olanı bulmanızı öneririm. İyi oyunlar.

• Değerli bilgileriniz için çok teşekkürler. Ayarları kendimce yaptım şuan bir sıkıntı yok oynadıkça elimde alışıyor. Özellikle sürü halinde kuşları vurmak çok zevkli şuan bol bol avcılık yapıyorum elim iyice alışsın diye. Henüz bluuetoth aparatı teslim edilmedi kargoda hala o yüzden masada kablolu oynuyorum ara ara klavye ve mouseden yardım da alıyorum, karma bir oyun oldu k/m ve gamepad :p
  • quote:

Orijinalden alıntı: kullaniciadi12

ben de gamepad düşünüyorum. fifa pes falan oynamam witcher rdr2 assasins gibi oyunlar oynarım.
    biraz araştırınca 2 model üzerinde yoğunlaştım ben;
    1. monster pusat 300tl ve şarj kiti bluetooth kiti içinde.
    2. xbox one 600tl şarj kiti 340tl bluetooth kiti 140tl toplam 1080tl
    birde msi gc30 diye bir model var ama stoklarda yok o yüzden fiyatı nedir bilmiyorum.
    xbox one pusatla aynı özellikler olunca neredeyse 4 kat daha pahalı oluyor, buna değer mi tavsiye edeceğiniz marka model var mıdır?
    Xbox gamepadi pahalı diye Monster pusat almıştım. Memnunum şu ana kadar hiçbir sorun yaşamadım. Tabi paranız varsa Xbox almanızı öneririm ama benim gibi o kadar para vermem diyorsanız Monster işinizi görecektir.
  • D. kullanıcısına yanıt
    xbox aldım hocam sıkıntı yok şimdilik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kullaniciadi12

xbox aldım hocam sıkıntı yok şimdilik.
    Sıkıntı olacağını sanmam. Hayırlı olsun.
  • Yine ben :) klavyede shift tuşuna basılı tutunca at dört nala soluk soluğa koşuyor ya, gamepadde A tuşunu basılı tutunca öyle koşmuyor bas çek bas çek bas çek yapınca öyle koşuyor haliyle bu da keyfe keder konfor düşürüyor parmak ağrıtıyor. Bunun bi ayarı falan var mı biliyor musunuz?
    Hocam 2 kez basıp basıkı tutarsanız dört nala koşuyor. Bas çek bas çek denemedim hiç belki öyle daha hızlı koşuyorsa bilmiyorum kusura bakmayın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Arkadaşın belirttiği gibi, A tuşuna çift basıp basılı tutarsanız, at dört nala koşar. Eğer gösterge ayarlarını değiştirmediyseniz , ata bindiğinizde sağ altta bunu zaten belirtmesi gerekiyor. Kontrolleri yani.
  • İki türlü koşma var. Sizin dediğiniz gibi iki kere basınca dört nala koşuyor ama yorulmadan koşuyor. Bas çek bas çek yapınca çok daha hızlanıyor at yorularak koşuyor. Bu yorularak koşma klavyede shift tuşuna basılı tutarak oluyordu ama gamepad de basılı tutunca normal dört nala koşuyor. At soluk soluğa kalmıyor yorulma barı hiç düşmüyor.

• Arkadaşlar bu blood and wine de en iyi sonu görebilen var mı? Varsa yardımcı olabilir mi 3 sefer bitirdim hepsinde farklı son gördüm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En beğenilenlere girmiş bir entry:
    ekşi sözlük
    the witcher 3 wild hunt
    https://eksisozluk.com/entry/109820410

Hocam RDR2 de öyle ama W3 de yapamadım dediğinizi.

• dımmışali kullanıcısına yanıt

hatırladığım kadarıyla,
    1. eski oyun odalarına gidiyorsun, hapse atılınca siyah saçlı syanna orada bütün günlük yazılarını okuyorsun.
    2. harikalar diyarı gibi yerde satıcı kızdan bir şekilde siyah saçlının bilekliği alacaksın 500birim veya gwint. o zaman vampirle buluşunca ölmüyor kurtuluyor.
    3. en son Anna'ya ödül almaya gitmeden ve hatta Damien ile konuşmadan Syanna'nın sözde gizli hapis edildiği yerde korumayı ikna edip konuşuyorsun. Orada ki dialoglar önemliydi... seni yalnız bıraktı gibi birşey sonra hiç affetmeyi düşündün mü sonra kendisine sor gibi birşeyler... ardından damien ile konuşup ona syanna nın anna yı öldürmek istediğini söylüyorsun. Ardından Şato Anna ile son sahnede kötü haberlerim var syanna öldürmek istiyordu sonra şüphesiz suçlu gibi birşey diyorduk en sonda o zamanlar daha çocuktunuz deyince sarılıyorlardı...

başka dilde oynadığım için sözler aynı olmaya bilir ama mana aşağı yukarı bu minvalde... olsa gerek.

• Oyunsuzluktan oyuna tekrar başladım ilk bitirdiğimde genelde yan görevlerle fazla uğraşmadan ana görev ağırlıklı oynayarak biraz hızlıca oynayıp bitirdim. Şimdi önce yan görevlere, kontratlara ağırlık veriyorum. Her tarafı didik didik edip, manzaranın ve müziğin keyfini çıkarıp bitirecem bu sefer. Oyunun başında ki harika sinematikle hemen o evrenin içine muazzam şekilde sokuyor zaten oyuncuyu. Kulaklığı takip o harika müziklerin eşliğinde bu dünyadan soyutluyor beni bu oyun.
  • Oyunun hikayesini bitirip sevenler ve Geralt ve Ciri'yi benim gibi beraber savaşırken görmek isteyenler için şöyle bir sinematik video hazırlamıştım. İzleyenler fikirlerini belirtebilirse çok sevinirim

• lastmandar kullanıcısına yanıt
    Hocam elinize sağlık güzel olmuş. Ben açıkçası Ciri ile oynamayı daha çok seviyorum umarım Witcher 4 Ciri ile olur. Videoda ise düşmanın büyüklüğünden sanırım biraz eğreti duruyor vuruşlar pek etki etmiyor gibi. Bir de Ciri dodge u sadece hamleden kaçarken kullansa daha estetik dururdu bence arkasındayken ışınlanmasına gerek yok gibi. Ama yine de güzel olmuş dediğim gibi elinize sağlık.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheLordOfTheGames

Hocam elinize sağlık güzel olmuş. Ben açıkçası Ciri ile oynamayı daha çok seviyorum umarım Witcher 4 Ciri ile olur. Videoda ise düşmanın büyüklüğünden sanırım biraz eğreti duruyor vuruşlar pek etki etmiyor gibi. Bir de Ciri dodge u sadece hamleden kaçarken kullansa daha estetik dururdu bence arkasındayken ışınlanmasına gerek yok gibi. Ama yine de güzel olmuş dediğim gibi elinize sağlık.
    Çok teşekkürler :) Evet katılıyorum bahsettiğiniz noktalara, videoda Ciri'yi sadece 1 sahnede bizzat kontrol ettim, geri kalan bütün saldırıları ve hareketleri kendisi NPC olarak gerçekleştirdi. Bunlar için çeşitli modlar kullandım tabi ki, o köprüde 2-3 günüm geçti bu videoyu yapabilmek için, daha iyi olmasını istediğim benim de noktalar var ama mükemmel olmasa da ben sonuçtan memnun kaldım. Şu anda yeni bir video yapıyorum 2 gündür üzerinde çalışıyorum yarın yayınlayacağım, sosyal medyadan teaser olarak bir bölüm paylaştım ne düşünüyorsunuz merak ediyorum :) Buyrun link;

• dımmışali kullanıcısına yanıt
    Hocam dm den anlatayım isterseniz.

• HyperMelon H kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam. Fazla bilgi göz çıkarmaz özelden yazabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 11101111111211131114
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.