Şimdi Ara

The Witcher 3'ün Konsol ve PC Sürümünden Teknik Söylentiler (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu haber fake konsollarda low ayarda çalışmaz o kadarda değil.

    ayrıca en iyi grafik kartı 35 fps oynatıyor bu oyunu ne 60 fps oynatacak abi o zaman?
  • max. 4xmsaa yeterli yukarısı israf varsa FXAA seçeneği kullanmak vaciptir..

    The Witcher 3: Wild Hunt PC'nin minimum grafik ayarında PS4'de 900p/30fpsve X1'da 720p/30fpsNext-Gen Konsolda, kavgada söylenmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackBeasT -- 12 Nisan 2014; 14:38:41 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • GTX780Ti'n fiyatları 2000tl'den başlıyor yorum yaparken bunu da göz önüne almak lazım. Para kolay kazanılmıyor.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • demek ps4 te 900p, bu nesılde 900p oyunmu olur en az 2080p olmalıydı ps4 te patlamış
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ultralisan

    Bu haber fake konsollarda low ayarda çalışmaz o kadarda değil. <br> <br> ayrıca en iyi grafik kartı 35 fps oynatıyor bu oyunu ne 60 fps oynatacak abi o zaman?


    GTX Titan Z...

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arkham92

    <blockquote class="quote"><i>alıntı:</i><br><br>Orijinalden alıntı: ultralisan<br><br>Bu haber fake konsollarda low ayarda çalışmaz o kadarda değil. <br> <br> ayrıca en iyi grafik kartı 35 fps oynatıyor bu oyunu ne 60 fps oynatacak abi o zaman?</blockquote><br><br>GTX Titan Z...

    Gtx Titan Z'yi bu forumda örnek vermek Titan Z'nin 3000 dolar olduğunu bilmeyene kolay gelir.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CPTLeBron

    quote:

    Orijinalden alıntı: musAKka

    quote:

    Orijinalden alıntı: CPTLeBron

    "Gametech'e göre The Witcher 3: Wild Hunt sistemleri epey zorlayacak. Tek bir GTX780Ti, oyunu üst düzey ayarlarda ve AA açıkken oynatınca biraz zorlanabiliyormuş. Şu an yapım aşamasında olmasına rağmen tüm ayarlar açık ve 8xMSAA'ya yükseltildiğinde yapım GTX 780Ti'de 1080p ve saniyede 35-45fps oranıyla oynatıyor ki şayet MSAA seviyesi düşürüldüğünde saniyede 60 kare oranı yakalanabiliyormuş."

    Hadi hayırlı işler.

    Şurayı alıntı yapmayı unutmuşsun. Gözünden kaçmış herhalde:

    quote:

    The Witcher 3: Wild Hunt, görsel olarak yeni nesil konsollarda The Witcher 2'ye benzeyecek ve PC'nin minimum grafik ayarlarında oyunu çalıştıracak.


    Yani tek taraflı bakma olaya. Konsol sever olabilirsin ama sonuçta herkesi etkileyen bir durum söz konusu.

    8xMSAA zaten sistemi bir hayli sömürür ve gerekliliği tartışılır. Mesela 60 inç 1080p bir ekranınız varsa kendini hissettirebilir. Bu tamamen tercih sebebidir. Sonuçta istendikten sonra en optimize dediğiniz oyunu da ince ayarlarla ölümüne zorlamak, frame düşürmek mümkün. En azından önümüzde bir tercih var, isteyen açar isteyen açmaz.

    Haber eğer gerçek ise konsol cephesinde de durum biraz karışık gözüküyor. Konsolda minimum grafik ayarlarında çalışacak olması bana çok mantıklı gelmedi açıkçası. Ben haberin genel olarak sadece söylentiden ibaret olduğunu düşünüyorum. Önümüzde uzun bir süre var, bunun gibi söylemlerle daha çok karşılaşırız.

    Gayette güzel okudum bütün haberi. Sadece o kısmı alıntılamamın nedeni şudur; gözü kör olmuş PC fanları atıp tutuyor her haberin altında konsollar şöyle güçsüz böyle kötü, PC kral gerisi yalan gibi laflarından dolayıydı. O atıp tutan fanboylar şimdi bu haber doğruysa bakalım oyunu muhteşem PC'lerinde hangi ayarlarda oynayacaklar?

    Ben şunu savunurum, eğer bir insan gidip donanım alıyorsa ve buna iyi para da harcıyorsa kesinlikle konsollardan çok daha iyi grafiklerle oynamayı hakediyordur. Grafik istesem zaten gider PC toplarım, konsolda işim ne? Çokta umrumda isterse low oğlu low çalışsın, ben yine alır oynarım. İnsanların düşüncelerini bilmeden, laf geçirmeye çalışmayın.

    Haa bu arada, konsol sever demişsin ancak yine hakkımda bilip bilmeden konuşmuşsun. Ben bu neslin altı senesini PC platformunda geçirdim. Son 1-2 senedir konsol kullanıyorum. Hangisi işime gelirse onu alırım, kullanırım. Ekran kartı ya da konsol üreten firmaların fanboyluğunu yapacak kadar aptal değilim.

    Son olarakta oyunun o kadar yüksek sistemi hakedip haketmeyeceği oyun çıktığında anlaşılır. Aman aman bir grafik sunmuyorsa da optimizasyonu sorunludur. Bu kadar basit.

    Ben senin "ben böyleyim ben şöyleyim" demeni değil, burada direkt yorumlarını referans alıyorum. Ayrıca kötü bir şey söylemedim, boşuna gerginlik oluşturmana gerek yok.

    Sen bu haberde PC'cilere (!) laf söylüyorsun ama dediğim noktayı yine görmezden geliyorsun. İnsanlar bir ürünün fanatiği olabilir. Burada da binlerce insan var ve aralarından bolca PC veya konsol fanatiği insan mevcut. İki tarafın da artık trollüğe dayanan söylemleri oluyor. Fakat sen burada sadece bir tarafı kötülersen diğerini ister istemez normalleştirirsin. Senin bu söylemine karşılık biri gelip "gözü kör olmuş konsol fanatikleri o kadar konuşuyordu, low'da oynayama mahkumsunuz işte" diye ortalığı ayağa kaldırırsa haklıdır çünkü sen söylemlerinle bunu meşru kılıyorsun. Anlatmak istediğim de bu.

    Mesela sen orayı alıntılayıp "gözü kör olmuş PC fanları" diye cümlene başlıyorsun... Ama ben hem konsol hem PC kullanan biri olarak haberde PC adına çok da olumsuz bir şey görmüyorum. Dışarıdan bakıldığında "2000 TL'lik ekran kartı ile 60 FPS'yi görmüyor" muhabbeti yapmak çok kolay. Ama işin içine girildiğinde bu söylemlerin ne kadar boş olduğunu anlamak da hiç o kadar zor değil. Dediğim gibi şu an en optimize dediğiniz oyunu gerek grafik ayarlarından, gerek sürücü ayarlarından iyice zorlayıp en baba kartlarla performansı yerlerde süründürmek mümkün. PC'nin özelliği bu zaten. İstediğin gibi ayarla, istediğin gibi oyna. Seversin ya da sevmezsin, o ayrı konu. The Witcher 2'yi biliyoruz; sadece bir ayarı değiştirdiğinizde performans iki katına çıkıyordu ve görsel çok bir fark oluşmuyordu bile.

    Haberde "oyun 300 dolarlık ekran kartlarında çalışmayacak" denseydi işte o zaman eleştirilecek çok daha fazla şey olurdu. Ama burada en yüksek ayarların suyunun çıkarılmış halinin değerleri verilmiş. Şu an adamların söylediği ayarlar ve frame değerleri, önceden çıkmış Crysis 3 ile neredeyse birebir aynı. Eğer yapımcılar görsel anlamda bulundukları vaatleri gerçekleştirebileceklerse bence gayet de normal bir performans söz konusudur çünkü görsel kalitenin tavan yaptığı, açık dünya oynanışına, devasa bir oyun alanına sahip bir RPG oyunundan bahsediyoruz.

    Hani diyorsun ya "O atıp tutan fanboylar şimdi bu haber doğruysa bakalım oyunu muhteşem PC'lerinde hangi ayarlarda oynayacaklar?" diye... Bu haber doğruysa (ki ben inanmıyorum) insanların muhteşem olmayan PC'lerde bile yeni nesil konsollardan daha iyi grafiklerde oynayacakları ortaya çıkıyor. Bir de bu açıdan bakmak lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musAKka -- 12 Nisan 2014; 12:33:06 >




  • Her platformda birbirine yakin performans sergileyecek hatta esit olacak gibisinden aciklama yapmislardi.

    Bu soylentiye bakarsak arada ucurum olacak hatta bircok PC oyuncusu bile bu oyundan tam performans alamayacak. Konsol versiyonlari ise beter durumda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ağzımın suyu akarak beklediğim bir oyunDU ama bunları okudum ya CD project istediği kadar şahaser yapsın destan yazsın bu kadar optimizasyon özürlü bir oyun olduktan sonra hiçbir işe yaramaz 780ti zorlanıyor ne demek arkadaş saçmalamasınlar bu kadar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arkham92

    <blockquote class="quote"><i>alıntı:</i><br><br>Orijinalden alıntı: BLooregard Q.Kazoo<br><br><blockquote class="quote"><i>alıntı:</i><br><br>Orijinalden alıntı: arkham92<br><br>Pehh ayıp be abi. O kadar oyunu alacak yeni nesil konsollara sonra oyun gidecek PC de ki minimum yani Low ayarda çalışacak. Gel de al bu oyunu... Bari, Medium olsay be abi, Low nedir ayıp ya.. 1080p bile değil 900p</blockquote><br><br>Konsolun gücü yetse niye çalışmasın :D garezi mi var yapımcıların bilerek yapsın.</blockquote><br><br>Bence, sorun güçten çok optimize. GTX780Ti denen 2.000 TL lik kart bile 35 FPS veriyorsa bu oyunda baya baya şüphe etmek lazım zira diğer PC kullanıcıların vay haline...


    Oyun 2015'in başlarında çıkacak gençler ne bu acele optimizasyon düzeltilir. Konsol meselesi doğruysa üzüldüm almayı düşünenler için. Yeni nesil konsollar bir sürü soru işaretiyle geldi maalesef.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Drizz_t

    Her platformda birbirine yakin performans sergileyecek hatta esit olacak gibisinden aciklama yapmislardi.

    Bu soylentiye bakarsak arada ucurum olacak hatta bircok PC oyuncusu bile bu oyundan tam performans alamayacak. Konsol versiyonlari ise beter durumda.

    Katılıyorum. Ve ben halen sadece söylentiden ibaret olduğunu düşünüyorum. Eğer doğruysa ve optimizasyon konusunda bir değişim olmayacaksa; günümüz PC'leri şu an Crysis 3'te nasıl bir performans alıyorsa The Witcher 3'te de benzer bir performans alacağını söylemek mümkün.

    Mesela altta Crysis 3'ün Titan testleri mevcut. 8XMSAA ile 2XMSAA arasında %50 performans farkı var ve aradaki görsel farkı oyun içinde tespit etmek çok zor.

    1200p - Very High - 8xMSAA: 42 FPS
    1200p - Very High - 2xMSAA: 65 FPS

    The Witcher 3'ün Konsol ve PC Sürümünden Teknik Söylentiler

    Şu da var; bazı oyunlarda grafik ayarlarını minimuma çektiğimizde görsel çok bir fark oluşmayabiliyor. Konsol adına düşünülebilecek en iyi ihtimal bu. Yani "minimum grafik ayarlarında" denildiğinde hemen kötü grafikler akla gelmemeli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musAKka -- 12 Nisan 2014; 12:44:53 >




  • musAKka kullanıcısına yanıt
    Ben de diyorum ki, o yorumum gözü kör olmuş PC fanlarınadır. Haberlere objektif bakan PC oyucularına değil. Orada sen beni fanboylukla suçlarsan, hakkımda bilip bilmeden atıp tutarsan, bende kendimi sana tanıtırım bundan sonra benimle ilgili yorum yapacaksan hakkımda bilgi sahibi ol öyle konuş diye.

    Hala bana grafik diyorsun, yok PC'ciler konsoldan her türlü daha iyi oynayacak grafik olarak diyorsun. Yav arkadaş ya ben anlatamıyorum ya sen okuduğunu anlamıyorsun. Ne diyorum ben? DONANIMA YATIRIM YAPAN PC OYUNCULARI, KONSOLLARDAN ÇOK DAHA İYİ GRAFİKLERLE OYNAMAYI HAKEDİYOR. Büyük harflerle yazdım birde, sanırım şimdi anlarsın.

    "Hani diyorsun ya "O atıp tutan fanboylar şimdi bu haber doğruysa bakalım oyunu muhteşem PC'lerinde hangi ayarlarda oynayacaklar?" diye... Bu haber doğruysa (ki ben inanmıyorum) insanların muhteşem olmayan PC'lerde bile yeni nesil konsollardan daha iyi grafiklerde oynayacakları ortaya çıkıyor. Bir de bu açıdan bakmak lazım."

    Ben bu açıdan bakıyorum ve kendi açımdan bir sakınca görmüyorum PC kullanıcılarının çok çok daha iyi grafiklerle oyun oynamasını. Yani umrumda değil grafikler, ben oyunuma bakarım. İsterse low oğlu low olsun, bana adam gibi oyun sunsun ama. Bu kadar net.

    Son olarakta ben gerginlik falan oluşturmuyorum, mesajımı alıntılayıp bana üstü kapalı konuşup yok burayı alıntılamayı unutmuşsun falan diye bir şeyler ima etmeye çalışırsan haliyle birazcık üslubum değişir. Bu çok doğal. Karşımda ki bana imasız, düzgün bir dille konuşsun bende öyle konuşayım.




  • keşke oyunu rockstar games yapsaydı , en azından konsolun hakkını verirdi ,
  • heralde oyun şimdiye kadar görmediğimiz über seviyede ağzımızın suyunu akıtacak heryerde muhabbetini yaptıracak kadar kalite grafiklerde gelecek . Bu şekilde gelmeyecekse optimizasyon sorunludur

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • piyasada ki en üstün ve pahalı kartın bile düzgün açamadığı oyun çıkmaz olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arkham92

    quote:

    Orijinalden alıntı: ultralisan

    Bu haber fake konsollarda low ayarda çalışmaz o kadarda değil. <br> <br> ayrıca en iyi grafik kartı 35 fps oynatıyor bu oyunu ne 60 fps oynatacak abi o zaman?


    GTX Titan Z...

    ee ekran kartına araba parasımı vereceğiz.

    oynamam daha iyi bu ne yav.
  • Yav he he konsolda low'daymış, daha yeni nesil başlayalı ne kadar oldu ki o kadar düşecek konsollar?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • crysis 3'de de 8xmsaa açınca aynısı oluyor büyük performans kaybı oluyor

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • hayatında msaa nedir görmemiş konsol fanboyları 8x msaa'nın kasmasına laf atıyor. lan konsolunuzda oyunlar hangi derece anti aliasingle çalışıyo biliyomusunuz siz
  • ''The Witcher 2'yi biliyoruz; sadece bir ayarı değiştirdiğinizde performans iki katına çıkıyordu ve görsel çok bir fark oluşmuyordu bile. ''

    Peki, neden maximum ayara dair 10 larca değişik adla anılan ultra efektleri görmek için 2.000 tl sadece ekran kartına vermeliyiz?
    Kaldı ki senin söyleminle zaten ultra ile arada 2 kart performans artışına sebep olan high ayar arasında gözle görülecek bir fark yok...

    Bu konuda seninle aynı fikirdeyim.Peki sen,
    Witcher 4 çıktığında biz aynı şeyleri tartışıyor olurken W4 ün ps4 versiyonu grafik olarak W3 ün Pc ultrasından daha iyi grafiklerle sunulacak ve gayette oynanabilir olacak desem,bizse hala arada ne fark var ki sorusunun cevabını ararken kendimizi ekran kartların binlerce tl bayılırken bulacaz desem, benimle hem fikir olurmuydun?
    Heralde ortada PC lerde ekran kartı satılabilsin diye uydurulmuş nispeten fantazi ürünü ve gayette gereksiz ayarlar mevcut olduğunu gören birtek ben değilim dir?




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.