Şimdi Ara

The Witcher 2 İnce Ayarlar & Modlar Rehberi (Resmi Yama 2.0 ÇIKTI) (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
5
Favori
53.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: CxCxCx

oyunda ki amaç ne arkadaşlar assains creed gibi mi? kılıç filan var alınmaya değer mi?

Var kılıcı hemde ikitane.AL hemen.
  • quote:

oyunda ki amaç ne arkadaşlar assains creed gibi mi? kılıç filan var alınmaya değer mi?

Lütfen bu oyundan uzak dur.Kendi iyiliğin ve bütün RPG severlerin iyiliği için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sniper83us

quote:

sabah sabah koptum yaa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Saşha

quote:

Lütfen bu oyundan uzak dur.Kendi iyiliğin ve bütün RPG severlerin iyiliği için.

katılıyorum gönülden
  • quote:

Orijinalden alıntı: bonser24

quote:

Orijinalden alıntı: sniper83us

quote:

sabah sabah koptum yaa.

Ubersampling'i karşılaştırdım da öyle gözle görülür aşırı bir fark göremedim. 40 fps etki edecek bir fark ise asla değil bence. Patch'le düzeltilirse açarız ama şu an gerek yok.

• Bu arada resmi olmayan dll ve exe dosyalarıyla performansta büyük artış olduğu söyleniyor. Fakat resmi yama da kısa bir süre sonra çıkacak ve performansta iyileşme olacakmış. Hiç başlamamış olan arkadaşlar biraz daha bekleyebilirler ve daha iyi grafik seviyesi ile oynayabilirler.

Rehberi biraz daha genişleteceğim. Nvidia sitesinde bu konuda bir rehber çıkacakmış onu Türkçe'ye çevirip bu konuya koyacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: venomtrk

Bu arada resmi olmayan dll ve exe dosyalarıyla performansta büyük artış olduğu söyleniyor. Fakat resmi yama da kısa bir süre sonra çıkacak ve performansta iyileşme olacakmış. Hiç başlamamış olan arkadaşlar biraz daha bekleyebilirler ve daha iyi grafik seviyesi ile oynayabilirler.

Rehberi biraz daha genişleteceğim. Nvidia sitesinde bu konuda bir rehber çıkacakmış onu Türkçe'ye çevirip bu konuya koyacağım.

test edildi onaylandı. ben securom'lu skid sürümünde düşük ayarlarda bile zorlanırken gog sürüm dll ve exe'de orta ayarlarda (orta ayarlar deyip geçmeyin resmen görsel şölen var:) aşırı bi rahatlama söz konusu.. kastıranın securom olduğu söyleniyor yabancı forumlarda. bunun üstüne bir de patch gelirse cillop gibi olur kanaatindeyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: wildlove

quote:

Bu arada resmi olmayan dll ve exe dosyalarıyla performansta büyük artış olduğu söyleniyor. Fakat resmi yama da kısa bir süre sonra çıkacak ve performansta iyileşme olacakmış. Hiç başlamamış olan arkadaşlar biraz daha bekleyebilirler ve daha iyi grafik seviyesi ile oynayabilirler.

test edildi onaylandı. ben securom'lu skid sürümünde düşük ayarlarda bile zorlanırken gog sürüm dll ve exe'de orta ayarlarda (orta ayarlar deyip geçmeyin resmen görsel şölen var:) aşırı bi rahatlama söz konusu.. kastıranın securom olduğu söyleniyor yabancı forumlarda. bunun üstüne bir de patch gelirse cillop gibi olur kanaatindeyim.

Guru3d forumlarında gog sürümdeki exe dosyası dışındaki dll dosyasının silinmesinin iyi olacağını söylemişler. Exe dosyası yetiyor deniliyor. Neyse bu biraz illegal bir sürüm olduğundan fazla konuşmayalım ama orijinal oyun sahipleri de eğer oyuna devam ediyorlarsa yama gelene kadar bu exe yi kullanabilirler.

Görsel şölen olduğu kesin ancak ben isterdim ki madem bu kadar grafik kalitesi yükseltecekler en azından Dirt2 oyunundaki güneş ışığı ve yollardaki doku kalitesi gibi Dx11 efektlerini ekleyebilirlerdi. Gene de dx9'un limitlerini son derece zorlayan bir oyun olmuş bu grafiksel başarı için tebrik etmek gerek. :) Acaba Shogun 2 de olduğu gibi sonradan Directx 11 efektlerini ekleyemezler mi merak ettim doğrusu.

• quote:

quote:

quote:

Guru3d forumlarında gog sürümdeki exe dosyası dışındaki dll dosyasının silinmesinin iyi olacağını söylemişler. Exe dosyası yetiyor deniliyor. Neyse bu biraz illegal bir sürüm olduğundan fazla konuşmayalım ama orijinal oyun sahipleri de eğer oyuna devam ediyorlarsa yama gelene kadar bu exe yi kullanabilirler.

Görsel şölen olduğu kesin ancak ben isterdim ki madem bu kadar grafik kalitesi yükseltecekler en azından Dirt2 oyunundaki güneş ışığı ve yollardaki doku kalitesi gibi Dx11 efektlerini ekleyebilirlerdi. Gene de dx9'un limitlerini son derece zorlayan bir oyun olmuş bu grafiksel başarı için tebrik etmek gerek. :) Acaba Shogun 2 de olduğu gibi sonradan Directx 11 efektlerini ekleyemezler mi merak ettim doğrusu.

valla hocam ben karışmam eklerler mi eklemezler mi dx11 olayını zira ben böyle görüntülerle daha hiçbir oyunda karşılaşmadım.. eksik olan tek şey bazı dokuların geç yüklenmesi gibi hatalar ki o kadarı da patch ile halledilir.

edit: karışmam derken dx11 kartım yok ciğer mundar hesabı :) aslında ben grafik kalitesine hiç önem veren biri değilim hala chrono trigger oynayan biriyim ama witcher 2 ile kaç kere oha çektiğimi bilmiyorum manzara ve grafikler karşısında. günün birinde ubersampling ile felan cillop gibi oynatacak bi sistem çıkar da sistemimi yükseltirsem diye bekliyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wildlove -- 23 Mayıs 2011; 14:19:07 >

• Ati 5770 kartımı en sonunda overclock yapmak zorunda kaldım,ubersampling kapalı rahat oynuyorum.

Core 2 Duo E6420 @2.70 GHZ (2.2 > 2.7),2 GB Geil Ram (4-4-4-12) sistemim.

Fakat oyunda grafiklerde bir noktasallaşma oluyor,bir de bir mekana girince kaplamalar arkadan geliyor.

Bu durumda hangi ayarları gözden geçirmeliyim,bilgisi olan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: haserdar

Ati 5770 kartımı en sonunda overclock yapmak zorunda kaldım,ubersampling kapalı rahat oynuyorum.

Fakat oyunda grafiklerde bir noktasallaşma oluyor,bir de bir mekana girince kaplamalar arkadan geliyor.

noktasallaşma ya gölgelerdendir (high ve mediumda noktasallaşma oluyor) ya da filtrelemedendir. büyük ihtimalle gölge ayarlarıyla oynayarak çözebilirsin.
  • quote:

Ati 5770 kartımı en sonunda overclock yapmak zorunda kaldım,ubersampling kapalı rahat oynuyorum.

Yakın zaman içinde hem oyunun resmi yaması hem de bu oyunun performansını arttıracak Ati sürücüsü çıkacak. Ayrıca overclock yaptığını söylemişsin aşırı yaptıysan grafiksel sorunlar oluşabilir.

Doku Hafıza Boyut - Texture Memory Size bir kademe düşürmen gerekebilir.
  • ellerine saglık
  • Arkadaşlar sistemim GTX260,AMD X4 3.2 GHZ,4 GB RAM sistemim var..Witcher 2 yi oynadıktan bir saat sonra falan ekran kapanıyor ekran kartımdan garip garip sesler geliyor bilgisayarı resetleyemiyorum bile.2 defa başıma geldi bu hangi ayardan kaynaklanıyo olabilir..Yadım ederseniz çok sevinirim .........
    .......
  • quote:

Orijinalden alıntı: metalgearx24

Arkadaşlar sistemim GTX260,AMD X4 3.2 GHZ,4 GB RAM sistemim var..Witcher 2 yi oynadıktan bir saat sonra falan ekran kapanıyor ekran kartımdan garip garip sesler geliyor bilgisayarı resetleyemiyorum bile.2 defa başıma geldi bu hangi ayardan kaynaklanıyo olabilir..Yadım ederseniz çok sevinirim .........
    .......

Sisteminle ilgili bir sorun olabilir. Aklıma ilk olasılık olarak ısınma geliyor. Ekran kartı fanında da sorun olabilir. Speedfan, gpu-z gibi programlarla sistem derecelerini öğrenebilirsin. Fazla ısınmada sistemin kapanması ya da sorun çıkarması olası.
    Ayrıca en son sürücü olarak nvidia 275.27 sürücüsünü yüklemeni tavsiye ederim.
  • İşin gario kısmı bu sorunu bilgisayarım hiçbir oyunda yapmıyor Witcher 2 hariç..Acaba grafik ayarlarında değiştirmem gereken yerlermi var.Oyunu yüklediğimde otomatik olarak pc:high seçimini yaptı..Medium mu yapsam
  • Bu arada Ati ile ilgili yeni hotfix çıkmış,ama Witcher 2 ile ilgili performans artışından bahsedilmiyor :(

Halbuki söz verilmişti diye okumuştum.

Yine de hotfix ile Witcher'a Crossfire ölçeklendirmesi gelmiş,ilgilenenler buradan indirsin ;

http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/AMDCatalyst115ahotfix.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DRAGUT -- 26 Mayıs 2011; 18:50:44 >
  • quote:

quote:

noktasallaşma ya gölgelerdendir (high ve mediumda noktasallaşma oluyor) ya da filtrelemedendir. büyük ihtimalle gölge ayarlarıyla oynayarak çözebilirsin.

Sağol hocam cevap için,sorunun gölgelendirme ile alakalı olduğunu ben de idrak ettim,lakin sorun gölgelendirme ile alakalı ayarları sona çektiğimde bile devam ediyor.

Kalitesini kaçırdı bu sorun ile.

quote:

Yakın zaman içinde hem oyunun resmi yaması hem de bu oyunun performansını arttıracak Ati sürücüsü çıkacak. Ayrıca overclock yaptığını söylemişsin aşırı yaptıysan grafiksel sorunlar oluşabilir.

Doku Hafıza Boyut - Texture Memory Size bir kademe düşürmen gerekebilir.

Sana da teşekkür ederim hocam ilgilendiğin için.Ancak overclock aşırı değil,diğer oyunlarda saatlerce oynamışlığım var en ufak bir sorun yok.Ayrıca 1 GB bellek belirttiğiniz ayarda "Medium" için yeterli değil mi?

Bizim tabirle "kahvehane" ye girdiğimde özellikle ahşap yer döşemelerinin asıl kaplamalarının 2-3 sn gecikmeli gelmesi iyice can sıkıyor.İlk önce yerler sanki muşamba kaplıymış gibi,sonra düzeliyor.

En iyisi dediğiniz gibi sürücü güncellemesini beklemek olacak galiba.

• Arkadaşlar ubersampling kapalı kalsın bende 40 fps düşüş oldu üstelik gtx 580 kullanmama rağmen. Gerçi ister gtx 590 olsun yine kaldırmaz bunu. Ssao'yu da kapatıyorum böylelikle oyun gayet iyi çalışıyor.
    Bunlarla birlikte kendim bazı doğru bildiğim şeyleri de yanlış yapıyormuşum lan oynuyorum bakıyorum bi tuhaf desen halı gibi diyorum neden texture iğrenç meğer doku ölçeği düşürmeyi low tutmak lazımmış.
    Anti aliasing'in ne sistemi ne oyunu pek yavaşlattığını görmedim ama kapattığımda kötü bir grafik oluyor hem bende gözle görülür en fazla 2 fps düşüş oldu daha fazla değil.
    Kendi görüşüm şudur ki antialiasing'i kapamaya değmez yoksa görsel açıdan büyük kayıp olur.
  • PATCH 1.1 ÇIKTI !!!

Oyunun birçok sorununu gideren ve performansını arttıran yamayı elinizdeki sürüme göre aşağıdaki linkten indirebilirsiniz. Ayrıca 1.1 yama ile kopya koruması da kaldırılıyor.

http://en.thewitcher.com/patch/
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.