Şimdi Ara

“The Way of Kings” (Kralların Yolu) // Brandon Sanderson (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
244
Cevap
11
Favori
11.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Parlayan Sözler de bitti. Biraz geç elime ulaştı fakat 1 hafta inat ettim bitirdim. Pişman mıyım? Pişmanım Tadı damağımda kaldı.
    Kal'a çok yüklendi Brandon. Sonunda toparladı lakin :) Yahu kitabın sahip olduğu derinlik GOT'a bin basar. Nasıl bir zihindir adamdaki
  • Arkadaşlar okumayı düşünüyorum ama nasıldır? Kralkatili güncesi, buz ve ateşin şarkısı, tüm orta dünya kitaplarını falan okudum da sizce nasıl?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mormegil7 kullanıcısına yanıt
    Serideki evren, LOTR dahil olmak üzere saydığın kitapların evrenlerinin çok daha üzerinde. Gezegenlerden ve galaksilerden tut da yerdeki çime kadar neredeyse her şeyiyle yeniden tasarlanmış bir evren mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be All My Sins Remembered -- 7 Temmuz 2016; 19:43:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Düşünen Biri

Serideki evren, LOTR dahil olmak üzere saydığın kitapların evrenlerinin çok daha üzerinde. Gezegenlerden ve galaksilerden tut da yerdeki çime kadar neredeyse her şeyiyle yeniden tasarlanmış bir evren mevcut.

Hocam valla iddialı oldu yalnız, ben nasıl daha önce okumadım bunu anlamadım yakın zamanda alıp başlarım çok sağolun

• quote:

Orijinalden alıntı: Mormegil7

Arkadaşlar okumayı düşünüyorum ama nasıldır? Kralkatili güncesi, buz ve ateşin şarkısı, tüm orta dünya kitaplarını falan okudum da sizce nasıl?

Brandon Sanderson da Robert Jordan gibi hiçbir fantastik hikayeye benzemeyen kendine özgü bir Dunyasi vardır. Bu konuda bu iki yazardan daha ötesini görmedim. Zaten Robert Jordan etkileri fazlaca görünür Brandon Sanderson da.

Kütüphanemdeki fantastik kitapların sayısını ben bilmiyorum ama hiç kimse Robert Jordan olamaz Sanderson da onun izinden harika gidiyor.

Özetle dediğin romanların hepsi birbirinin kopyası ve bana göre kaliteli bile değiller olabildiğince basit ama Sanderson ayrı bir dünya. Tıpkı Robert Jordan gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karpuzcu. -- 7 Temmuz 2016; 19:50:28 >
    Hemen şunu belirtmeliyim ki 10 kitaplık bir seri olacak ve ilk iki kitap, yaklaşık 2000 sayfa, bu serinin temelindeki olaya girişi anlatan kitaplar. Sürekli aksiyon arayanları yer yer sıkabilir; ama "Ben aksiyondan çok evrenin büyüsüne kapılmak istiyorum" diyenler elinden bırakamaz.

Bu dediklerim ilk kitap için geçerli, ikinci kitaba diyebileceğim pek bir şey yok; o denli harika.

• quote:

Orijinalden alıntı: Karpuzcu.

quote:

Arkadaşlar okumayı düşünüyorum ama nasıldır? Kralkatili güncesi, buz ve ateşin şarkısı, tüm orta dünya kitaplarını falan okudum da sizce nasıl?

Brandon Sanderson da Robert Jordan gibi hiçbir fantastik hikayeye benzemeyen kendine özgü bir Dunyasi vardır. Bu konuda bu iki yazardan daha ötesini görmedim. Zaten Robert Jordan etkileri fazlaca görünür Brandon Sanderson da.

Kütüphanemdeki fantastik kitapların sayısını ben bilmiyorum ama hiç kimse Robert Jordan olamaz Sanderson da onun izinden harika gidiyor.

Özetle dediğin romanların hepsi birbirinin kopyası ve bana göre kaliteli bile değiller olabildiğince basit ama Sanderson ayrı bir dünya. Tıpkı Robert Jordan gibi.

Hocam yazdıklarımın çoğuna bi şey diyemem de lotr'a laf ettirmem hocam zaman çarkının yazarıydı değil mi Robert Jordan? O seriyi de okuyamadım fırsat olmadı daha, uzun bi zamanım olsun istiyorum malum kitaplar baya kalın ve bölünsün istemiyorum

• quote:

Hemen şunu belirtmeliyim ki 10 kitaplık bir seri olacak ve ilk iki kitap, yaklaşık 2000 sayfa, bu serinin temelindeki olaya girişi anlatan kitaplar. Sürekli aksiyon arayanları yer yer sıkabilir; ama "Ben aksiyondan çok evrenin büyüsüne kapılmak istiyorum" diyenler elinden bırakamaz.

Bu dediklerim ilk kitap için geçerli, ikinci kitaba diyebileceğim pek bir şey yok; o denli harika.

Hocam desenize bir ayımı vercem iki kitaba bilge adamın korkusunu ikinci kez okuyorum şu anda, üç yıl önce okumuştum ilk kez, 1140 sayfa, alışığım yani kalın kitaplara hocam valla benim için çok iyi bi şey o kadar kalın olması kitabın -okurken falan zor olması dışında- her şeyi anlatıyolar ne güzel ayrıntılara kadar, daha iyi oluyo. Hocam valla ne yalan söyliyim tam ilk kitap hakkında dediğiniz şeyi çok severim, adam anlatsın evreni, hoşuma gider yani

• quote:

quote:

quote:

Hocam yazdıklarımın çoğuna bi şey diyemem de lotr'a laf ettirmem hocam zaman çarkının yazarıydı değil mi Robert Jordan? O seriyi de okuyamadım fırsat olmadı daha, uzun bi zamanım olsun istiyorum malum kitaplar baya kalın ve bölünsün istemiyorum

Lotr e bende laf ettirmem derdim ta ki Zaman Çarkı ni okuyana kadar.

Elbette fantastik edebiyat Tolkien ile başladı. Ama benim için onu zirveye taşıyan Robert Jordan oldu.

Tolkien yaratımı katkısını kimse laf edemez. Boynuz kulagi geçeli çok oldu.

Ben artık okuduğum kitaplardan artık zevk alamaz oldum.

Umarım zamanınız olur okursunuz ve tekrar bu konuyu konuşuruz 😄

• quote:

quote:

quote:

quote:

Lotr e bende laf ettirmem derdim ta ki Zaman Çarkı ni okuyana kadar.

Elbette fantastik edebiyat Tolkien ile başladı. Ama benim için onu zirveye taşıyan Robert Jordan oldu.

Tolkien yaratımı katkısını kimse laf edemez. Boynuz kulagi geçeli çok oldu.

Ben artık okuduğum kitaplardan artık zevk alamaz oldum.

Umarım zamanınız olur okursunuz ve tekrar bu konuyu konuşuruz 😄

Hocam inşallah zamanım olur okuyabilirim de konuşabiliriz, çok merak ettim valla siz böyle bu kadar anlatınca

Binlerce sayfalık kitapları ben de severim, dediğin gibi detaylar çok olur ve detaylar güzel şeydir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be All My Sins Remembered -- 8 Temmuz 2016; 15:07:12 >
  • quote:

Binlerce sayfalık kitapları ben de severim, dediğin gibi detaylar çok olur ve detaylar güzel şeydir.

Aynen öyle hocam anlatsın anlatsın dursun, ne kafada soru işareti kalıyo ne başka bi şey, müthiş tek sıkıntı yatarken okumak falan sıkıntı oluyo, bi de dışarda millet tip tip bakıyo

Ben ikisini de yapmadığım için sorun olmuyor. Roman okumak benim için film izlemek kadar özel bir aktivitedir, alelade şekilde yapamam. Bilgi içeren kitapları her şart altında okurum; ama iş romana, hele ki sevdiğim bir yazarın romanını geldiğinde ortamı kurmadan okumayı hakaret addediyorum.

• quote:

Ben ikisini de yapmadığım için sorun olmuyor. Roman okumak benim için film izlemek kadar özel bir aktivitedir, alelade şekilde yapamam. Bilgi içeren kitapları her şart altında okurum; ama iş romana, hele ki sevdiğim bir yazarın romanını geldiğinde ortamı kurmadan okumayı hakaret addediyorum.

Hocam valla en iyisi ben de genelde öyle yaparım aslında, bu sebepten bitmemiş öykülere başlayamadım mesela ama bazen zamanım olmuyodu okul zamanı, kitapta nolcak diye deli gibi merak edince, sonuç öyle oluyo

O "başlayamama" olayını çok iyi bilirim hocam, "gelişigüzel okuyarak kitabı yazık etmeyeyim" diye aylardır köşede tuttuğum romanlar var. En azından bilgi kitaplarında böyle bir sorunum yok, hiç yoktan iyidir.

• quote:

O "başlayamama" olayını çok iyi bilirim hocam, "gelişigüzel okuyarak kitabı yazık etmeyeyim" diye aylardır köşede tuttuğum romanlar var. En azından bilgi kitaplarında böyle bir sorunum yok, hiç yoktan iyidir.

Hiç sormayın hocam ya sınav yüzünden okuyamadım bi sürü kitap, şimdi okuycam

İyi okumalar

• Sağolun hocam

• Parlayan Sözler internete düşmüş e-kitap sevenlere duyurulur...
    Başladıysanız nasıl gidiyor hocam?

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.