Şimdi Ara

The New Pocket Go (Versiyon2) Kullanıcı Kılavuzu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • The New Pocket Go Kullanıcı Kılavuzu v.2020.01.28 (User's Guide)

    MIPS işlemcili el konsollarının çoğunda bir Linux türevi olan OpenDingux işletim sistemi çalışmaktadır ve bu işletim sisteminde çalışan programlar, freeware oyunlar ve emülatörler işletim sisteminden bağımsız olarak güncellenebilmektedir.

    Bu kullanıcı kılavuzu The New PocketGo'da çalışan RougeCFW 1.03 baz alınarak hazırlanmıştır. Aşağıda bağlantısı verilen yazıda The New PocketGo işletim sisteminin nasıl RougeCFW 1.03'e yükseltileceği açıklanmıştır.

    The New Pocket Go (Versiyon 2) İşletim Sistemi Yükseltme / Güncelleme - Emülatör Ekleme Rehberi

    *Cihaz aynı zamanda MiyooMax ve PlayGo adı altında da satılmaktadır. Bu kılavuz bu 3 cihaz için de geçerlidir: The New PocketGo / MiyooMax / PlayGo

    The New Pocket Go (Versiyon2) Kullanıcı Kılavuzu

    Ekran: 3.5Inch IPS 320 x 240
    İşlemci: JZ4770 1.0 GHz MIPS
    RAM: 512M DDR2
    SDcard 1: 16GB ya da 32GB (işletim sistemi)
    SDcard 2: 128GB’ye kadar destekli
    Pil: Li-polymer 2000 mAh
    USB Arabirim: Type-C
    İşletim sistemi: OpenDingux (RougeCFW 1.03)

    ÖNEMLİ NOTLAR ve ÖNERİLER

    1. Cihazı Settings / Ayarlar sayfasındaki TURN OFF komutu ile kapatınız ya da REBOOT komutu ile yeniden başlatınız. Çalışırken pil çıkartma ya da cihaz çalışırken pilin bitmesine izin verme gibi eylemler dosya sistemine zarar verebilir ve cihazın açılmamasına sebep olabilir. Bu durumda başka bir mSD karta işletim sistemini yazıp kurabilir, ardından da çalışmayan işletim sistemi hafıza kartını sağdaki ikinci yuvaya takarak verilerinizi kurtarabilirsiniz.

    2. A tuşu: Kabul / Onay / Çalıştır ---- B tuşu: Red / İptal / Geri / Çıkış

    3. Cihazı yeniden başlatma (Reset): POWER + START + SELECT

    4. Ekran parlaklığı: POWER + VOLUME (+/-). En düşük parlaklıkta ekran kararacaktır. Ekranı POWER + VOLUME(+) ile minimum görülebilir parlaklığa getirebilirsiniz.

    5. Ekran koruyucu (ekran kararması): POWER (açma-kapama) tuşu ile iptal edilir.

    6. Settings / Applications / Emulators / Games sayfaları arasında geçiş yapmak için L / R tuşlarını kullanınız.



    Cihazın alt kısmında iki tane mSD hafıza kartı yuvası mevcuttur. Bu yuvalardan soldaki mSD’de (TF1) işletim sistemi çalışmaktadır. Sağdaki mSD yuvasına da (TF2) cihazda oynatacağınız oyun, müzik ya da video dosyalarını kopyalayabilirsiniz. Güç düğmesinden cihazı açtığımızda;

    • Settings / Ayarlar
    • Applications / Uygulamalar
    • Emulators / Emülatörler
    • Games / Freeware Oyunlar

    Sayfaları karşımıza çıkıyor.


    “Settings / Ayarlar” Sayfası

    About: İşletim sistemi derleme tarihini buradan öğrenebilirsiniz. Çıkmak için START’a basınız.

    Docs: .TXT uzantılı metin dosyalarını görmenize yarayan bir program. Yazı dosyasından ve programdan çıkmak için START’a basınız.

    GCW Connect: Open Dingux işletim sistemi değişik cihazlarda çalıştığından başka cihazlar için hazırlanmış bir uygulama. Şu an için The New Pocket Go’da kullanılmıyor. Menüden QUIT’e gelip “A” tuşu ile programdan çıkabilirsiniz.

    GMenu2X: Programdan GMenu2X arabiriminin ayarlarını değiştirebilirsiniz. Çıkmak için START’a basınız.

    Network: Open Dingux işletim sistemi değişik cihazlarda çalıştığından başka cihazlar için hazırlanmış bir uygulama. Şu an için The New Pocket Go’da kullanılmıyor. Çıkmak için EXIT’e gelip “A” tuşuna basınız.

    Power Off: Cihazı kapatmak için bu komutu kullanın.

    Reboot: Cihazı yeniden başlatmak için bu komutu kullanın.

    Skin: Kullanıcı arabirimi temalarını bu programla değiştirebilirsiniz. Değişiklikleri kaydedip çıkmak için START’a basınız.

    Sound Mixer: Ses düzeyi ayarlarını bu programla yapabilirsiniz. SELECT tuşu ile programdan çıkabilirsiniz.

    System Info: Open Dingux “PocketGo2 Rouge” işletim sistemi ile bilgilere bu programla ulaşabilirsiniz. START tuşu ile çıkabilirsiniz.

    Wallpaper Configure Skin: Arka plan resmini bu programla değiştirebilirsiniz. A tuşu ile yeni arka planınızı seçebilir (seçip programdan çıkar), B tuşu ile iptal edip programdan çıkabilirsiniz.


    “Applications / Uygulamalar” Sayfası

    Clock: Tarih ve saate buradan ulaşabilirsiniz. Pili çıkardığınızda tarih saat bilgisi sıfırlanacaktır. START tuşu ile çıkabilirsiniz.

    DinguxCmdr: Dosya yöneticisi. Bu programla kopyalama, silme, taşıma işlemleri yapabilirsiniz. X tuşu ile çıkan menüden kopyalama taşıma ve silme işlemlerini yapabilirsiniz. Programdan çıkmak için de Y tuşu menüsünden QUIT’i seçiniz.

    Esoteric: Sayfa ikonlarının solda yer aldığı yeni bir arabirim. Açılışta 350teric arabirimi ile açılmasını istiyorsanız Esoteric’i çalıştırıp “Settings / Install me” komutunu çalıştırınız.

    Esoteric’i Github – Podulator adresinden indirebilirsiniz.

    Explorer: Açılışta varsayılan olarak APPS klasörünün içindeki programlar yüklenmektedir. Bu program ile değişik klasörlerdeki programlara ulaşıp onları çalıştırabilirsiniz.

    PocketGo 2 test: Cihazın tuşlarının çalışmasını kontrol edebileceğiniz bir test programı. L1 + START tuşları ile programdan çıkabilirsiniz.

    Scriptrunner: Linux script’lerini çalışmak, ikinci mSD kartı biçimlendirmek için kullanabileceğiniz program. START tuşu ile programdan çıkabilirsiniz.

    Terminal: Linux komut satırı uygulaması. START ile programdan çıkabilirsiniz.

    O2xiv: Resim gösterici. Çıkmak için START tuşu ile gelen menüden QUIT’i seçiniz.

    FFplay: Video oynatıcı. Video dosyasının yerini programa göstermeniz gerekiyor. START ile programdan çıkabilirsiniz.

    FFplay-sub: Altyazı destekli video oynatıcı. Video dosyasının yerini programa göstermeniz gerekiyor. START ile programdan çıkabilirsiniz.

    Gmu: Müzik oynatıcı. Müzik dosyasının yerini programa göstermeniz gerekiyor. Çalan şarkı ekranında ilk önce SELECT basılı tutup, ardın da START’a basarak programdan çıkabilirsiniz.

    ST-SDL: ST-SDL tabanlı komut satırı uygulaması. POWER tuşu ile uygulamadan çıkabilirsiniz.

    Glutexto: Metin editörü. START tuşu ile gelen menüden EXIT’i seçerek programdan çıkabilirsiniz.

    “Emulators / Emülatörler” Sayfası

    Rouge CFW 1.03 az sayıda emülatör içermektedir. Yeni emülatörleri Github - SeongGino adresinden indirerek yükleyebilirsiniz. Aşağıda popüler konsolların emülatörleri açıklanmıştır. Bu emülatörler aynı isimle yukarıda belirtilen adresten indirilebilir.

    İndirdiğiniz emülatörleri sol taraftaki (TF1) hafıza kartının /media/data/apps klasörüne ya da sağ taraftaki hafıza kartının (TF2) kök dizinindeki /APPS klasörüne kopyalayınız. İlgili klasörü DinguxCmdr ile yaratabilirsiniz.

    Kısaltmalar:

    GB: Game Boy
    GBC: Game Boy Color
    GBA: Game Boy Advance
    SMD: Sega Mega Drive
    SMS: Sega Master System
    NES: Nintendo Entertainment System
    SNES: Super Nintendo Entertainment System

    Alternatif İsimler

    Sega Mega Drive: Sega Genesis
    Nintendo Entertainment System (NES): Family Computer / Famicom (FC)
    Super Nintendo Entertainment System (SNES): Super Famicom (SFC)


    FBA Explorer: Capcom, NeoGeo gibi bir çok ortamı destekleyen FBA klasör görünümü versiyonu. START tuşu ile emülatörden çıkabilirsiniz. L/R tuşları ile oyun listesinde sayfa sayfa geçiş yapabilirsiniz.

    Oyundan çıkmak için L+R+START tuşlarına beraber basıp, gelen menüden EXIT’i seçiniz. Oyunda kaldığınız yeri kaydetmek için L+R+START ile gelen menüde SAVE STATE 0 ve oyunu yüklemek için de LOAD STATE 0 komutlarını kullanınız. Oyun kaydetme ve yükleme konumlarını sağ sol yön tuşları değiştirebilirsiniz. SAVE / LOAD STATE 0, 1, 2… gibi. L+R+START ile gelen menüden “Key Config” ile oyun tuşlarını düzenleyebilirsiniz.

    FBA UX: Capcom, NeoGeo gibi bir çok ortamı destekleyen FBA arabirimi. Oyunu çalıştırdıktan sonra gelen yeni menüde “Hardware Scaling: Full Screen” ve “Vertical Sync: On” yaparak RUN GAME ile oyunu çalıştırınız. Ayarı ilk kez yapmanız yeterli, daha sonra ayar o şekilde kalacaktır. "Rotate Vertical Game" ile oyunları yatay olarak oynayabilirsiniz.

    Oyundan çıkmak için L+R+START tuşlarına beraber basıp, gelen menüden EXIT’i seçiniz. Oyunda kaldığınız yeri kaydetmek için L+R+START ile gelen menüde SAVE STATE 0 ve oyunu yüklemek için de LOAD STATE 0 komutlarını kullanınız. Oyun kaydetme ve yükleme konumlarını sağ sol yön tuşları değiştirebilirsiniz. SAVE / LOAD STATE 0, 1, 2… gibi. L+R+START ile gelen menüden “Key Config” ile oyun tuşlarını düzenleyebilirsiniz.

    Oyun listesinde L/R tuşları ile sayfa sayfa geçiş yapabilirsiniz. Emülatörden çıkmak için ana menüde SELECT tuşuna iki kez basınız.

    FCEux-RG350: NES (Nintendo Entertainment System / diğer ismiyle Famicom) emülatörü. POWER tuşu ile gelen menüden ayarlara ulaşabilirsiniz. SAVE / LOAD STATE ile kaldığınız yeri kaydedip geri yükleyebilirsiniz. EXIT komutu ile oyundan çıkış yapabilirsiniz. L/R tuşları ile oyun listesinde sayfa sayfa geçiş yapabilirsiniz. START tuşu ile emülatörden çıkış yapabilirsiniz.

    Gambatte: Gameboy emülatörü. L/R tuşları ile oyun listesinde sayfa sayfa geçiş yapabilirsiniz. MENU tuşu ayalara ulaşabilirsiniz. SAVE / LOAD STATE ile kaldığınız yeri kaydedip geri yükleyebilirsiniz. QUIT komutu ile oyundan çıkış yapabilirsiniz.

    Genesis Plus GX: Sega Megadrive (Genesis) ve Sega Master System emülatörü. Emülatör iki konsolun da oyunlarını çalıştırsa da oyunları ayrı klasörlerde tutmakta yarar vardır. Klasörler arası geçiş yapabilirsiniz.

    L/R tuşları ile oyun listesinde sayfa sayfa geçiş yapabilirsiniz. POWER tuşu ile gelen menüden ayarlara ulaşabilirsiniz. SAVE / LOAD STATE ile kaldığınız yeri kaydedip geri yükleyebilirsiniz. QUIT komutu ile oyundan çıkış yapabilirsiniz. START tuşu ile emülatörden çıkabilirsiniz.

    GnGEO: NeoGeo / SNK emülatörü. Gelen menüden LOAD GAME komutu ile oyunları çalıştırabilirsiniz. POWER tuşu ile gelen menüden ayarlara ulaşabilirsiniz. SAVE / LOAD STATE ile kaldığınız yeri kaydedip geri yükleyebilirsiniz. EXIT komutu hem oyundan hem de emülatörden çıkış yapmaktadır.

    OhBoy: Gameboy ve Gameboy Color emülatörü. Emülatör iki el konsolunun da oyunlarını çalıştırsa da oyunları ayrı klasörlerde tutmakta yarar vardır. Klasörler arası geçiş yapabilirsiniz.

    L/R tuşları ile oyun listesinde sayfa sayfa geçiş yapabilirsiniz. POWER tuşu ile gelen menüden ayarlara ulaşabilirsiniz. SAVE / LOAD STATE ile kaldığınız yeri kaydedip geri yükleyebilirsiniz. QUIT komutu ile oyundan çıkış yapabilirsiniz. START tuşu ile emülatörden çıkabilirsiniz.

    PCSX4all: Playstation emülatörü. L/R tuşları ile oyun listesinde sayfa sayfa geçiş yapabilirsiniz. MENU tuşu ile gelen menüden ayarlara ulaşabilirsiniz. SAVE / LOAD STATE ile kaldığınız yeri kaydedip geri yükleyebilirsiniz. QUIT komutu ile oyundan çıkış yapabilirsiniz. START tuşu ile emülatörden çıkabilirsiniz.

    PocketSNES: SNES (Super Nintendo Entertainment System / diğer adıyla Super Famicom) emülatörü.

    L/R tuşları ile oyun listesinde sayfa sayfa geçiş yapabilirsiniz. POWER tuşu ile gelen menüden ayarlara ulaşabilirsiniz. SAVE / LOAD STATE ile kaldığınız yeri kaydedip geri yükleyebilirsiniz. EXIT komutu ile oyundan çıkış yapabilirsiniz. START tuşu ile emülatörden çıkabilirsiniz.

    ReGBA: Gameboy Advance emülatörü.

    L/R tuşları ile oyun listesinde sayfa sayfa geçiş yapabilirsiniz. POWER tuşu ile gelen menüden ayarlara ulaşabilirsiniz. SAVED STATES komutu ile kaldığınız yeri kaydedip geri yükleyebilirsiniz. EXIT komutu ile oyundan çıkış yapabilirsiniz. START tuşu ile emülatörden çıkabilirsiniz.

    MAME4all: Değişik konsollardan ya da oyun makinalarından birçok oyunu destekleyen emülatör. Oyun ilk açıldığında kullanım koşulları ile ilgili gelen ekranı geçmek için Dpad SOL sonra SAĞ tuşlarına basınız. İkinci ekranda herhangi bir tuşa (A örneğin) basmanız yeterli.

    Dpad sol/sağ tuşları ile oyun listesinde sayfa sayfa geçiş yapabilirsiniz. Oyundan çıkmak için L+R+START, emülatörden çıkmak için de L + R tuşlarını kullanınız.

    “Games / Oyunlar” Sayfası

    Bu sayfada paylaşımı ücretsiz (freeware) cihazla uyumlu oyunlar yer alıyor. Aşağıda açıklanan freeware oyunları Github - SeongGino adresinden indirebilirsiniz. Yine bu oyunları sol taraftaki (TF1) hafıza kartının /media/data/apps klasörüne ya da sağ taraftaki hafıza kartının (TF2) kök dizinindeki /APPS klasörüne kopyalayınız. İlgili klasörü DinguxCmdr ile yaratabilirsiniz.

    KOF FoC: King of Fighters oyunun freeware versiyonu.

    MarioKart Remix: Mario Kart oyunun freeware versiyonu.

    MiniSlug: Metal Slug oyunun freeware versiyonu.

    OpenBOR: OpenBOR oyun motorunda çalışan freeware oyunları oynayabilirsiniz. OpenBOR oyunlarının soldaki hafıza kartındaki (TF1) varsayılan klasörü: /usr/local/share/OpenBOR/Paks 'dir. DinguxCmdr'da bu klasörü görmezseniz OpenBOR'u çalıştırarak bu klasörü yaratmasını sağlayınız. Sonra DinguxCmdr'dan oyunları bu klasöre kopyalayabilirsiniz. Linux işletim sistemli bir PC'den bu klasöre direkt ulaşabilirsiniz. Ama Windows PC kullanıyorsanız sağdaki ikinci hafıza kartına (TF2) oyunları kopyalayıp oradan soldaki birinci hafıza kartındaki konumuna kopyalayabilirsiniz.

    OpenSonic: Sonic The Hedgehog oyunun freeware versiyonu.

    OpenTyrian: Tyrian oyunun freeware versiyonu.

    SORR: Streets of Rage oyunun freeware versiyonu.

    VZTetris: Tetris oyunun freeware versiyonu.




    Bağlantılar

    Emülatör Tabanlı El Konsolları Rehberi

    aliexpress - Wolsen Store - PlayGo (Kırmızı)

    aliexpress - Wolsen Store - PlayGo (Siyah)

    aliexpress - Retro Handheld Store - The New Pocket Go (Beyaz)



    The New Pocket Go (Versiyon2) Kullanıcı Kılavuzu
    v.2020.01.28



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PROJECT2501 -- 28 Ocak 2020; 11:54:27 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.