Şimdi Ara

The Man from Earth (2007) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
2
Favori
6.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yeni gördüm değişik bir film saol.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: vaypcnet

    Öbür yazdıklarımın da sebebini yazmışsın.Yani Reeves neden o açıklamayı yapmış?Veya neden bu tartışmalar Geleceğe Dönüş filimnde değilde bu filmlerde oluyor.Göz var nizam var adamın ne dediğini de okuyoruz,anlıyoruz.Bu filmin kötü ve kötüniyetli olmadığına beni hiçkimse ikna edemez.İnsanlar din konusunda bir yerden tutmaya bayılıyorlar demişsin.Dediğinin doğruluğu hakkında yorum yapmıyacağım ancak doğruysa dahi bir yerden tutan izleyici değil bu filmi yapanlar.

    Başından beri anlattığım da bu zaten.

    Filmde tarihi olaylar çarpıtılıyor,bir taraf yüceltilip başka tarafle adeta dalga geçiliyor, sen bana diyorsun ki ciddiye alma,masal say.Ben zaten ciddiye almıyorum da onu ciddiye almayınca filmi de ciddiye almamış oluyorsun otomatikman ki film bunun üstüne kurulu zaten.Neresinden tutarsan tut olmaz bu film



    quote:

    Orjinalden alıntı: Mens Rea

    Son olarak konu dağılsın istemem ama Neo - Hz. İsa tartışması bana çok saçma ve alakasız geliyor.Keanu Reeves bile tartışmalardan sonra "Neo,asla Hz. İsa değildir." diye açıklama yapmış.İnsanlar bir konuyu tutabildikleri yer bulabilirlerse hemen dine çekmeye bayılıyorlar...




    Artık aynı şeyleri tekrar tekrar yazmamıza gerek yok sanırım,farklı düşünüyoruz.

    İyi seyirler...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Robin Hood Theory

    film beğenilmezse sanırım ciddi bir linç kalabalığı peşime takılacak



    bu ne lağğğğn

  • baya oldu izleyeli ama şimdi yine karşılaştım topicle

    Bence gayet güzeldi dialoglar harikaydı ekşın olması şart değil , insanı gerçekten düşündürüyor :)

    Ama çok uçuk olmanız lazım böyle bişey için ciddi anlamda düşünmek için evet bu film adamı uçuk yapıyor ve düşünüyorsunuz

    Teşekkürler

  • Film konu olarak çok iyi , güzel bir film yalnız senaryoda yapılmış en büyük hata İsa olduğunu söylemesi. Konu dine girince film sapıtıyor ve o ana kadar ki tüm çekicilik ve merakını atıveriyor. Bu yüzden eğer bu tip konulara takılmam diyorsanız seyretmeye deyeyecek bir film. 10/6 dır benim notum. işin içine kutsal öğeler girmese 9 verirdim. ne bilim isa değilim de havarlerinden biriydim dese daha iyi olurdu.
  • Bu filmin konusunu açacaktım ama bu başlık varmış buraya yazim..Film bence harika hem film olarak hem felsefe olarak adam aynen benim düşüncelerimi söyledi ağzım açık kaldı demek ki dünyada aynen benim gibi düşünenler de varmış.:).Din olayına fazla girememişler karikatürü çizildi diye dünyayı ayağa kadlıran müslümanlardan çekinmiş olabilirler..Biraz daha seyirciyi çarpsalardı daha iyi olurdu diye düşünüyorum ihtiyacı var çünkü insanlığın..
  • Bu film ile ilgili topic açılmış olduğunu görünce bende yazamadan geçemedim. Film, güçlü diyalogları ve sorgulayan anlamlı soruları ile bende derin bir hayranlık uyandırmıştır. Fikirler beyan edilebilir, hatta alttan gizlice mesaj vermeye de çalışılabilir ki günümüzde çoğu filmde, reklamda, kısacası karşılaştığımız her alanda bilinçaltını uyaran, tetikleyen simgesel anlatımlar var. Onun için filmin mesaj verme kaygısı, insanları düşündürmeye sevketmesi yüzünden eleştirilemez. Nitekim "Tutku" filmi de mesajlar barındıran, Hristiyan'lık dünyasını bize aksettiren bir masaldan ibaretti. Bu filmi nasıl Din'i konulara yaklaşımı ile saygı kazandıysa, The Man from Earth filmi de düşündürücü ve sorgulayıcı diyaloglarıyla saygı kazanmayı çoktan hak etmiştir. Din'lerin de birer masaldan ibaret olabileceği gerçeği unutulmamalıdır.

    Bu arada filmde en çok hoşlandığım sahnelerden birtanesi, din bilimci kadının gerçeği kabul edemeyerek tepkisini o denli dışa vurmasıydı. Adamın anlattıklarının gerçek olduğuna inanmasına rağmen, kendine söylediği yalanlar yüzünden ağlayarak tepkisini dışa vurması, yönetmenin bize bunu bu denli güzel aktarması alkışlanasıydı. Adamın herkese birden bu bir masal'dı dediğinde ise hepsinin bu güzel yalana inanmadan, inanması aslında herkesin gerçeklerden kaçmak için bir masal'ın arkasına bu denli kolay sığındığını göstermesi çok hoş bir ayrıntıydı. Yazdıklarım tamamen kişisel görüşlerimdir. Kimsenin inançlarına saygısızlık ettiğim düşünülmesin.




  • çok güzel bir filme benziyor ilk fırsatta cd sini alıcam ah net kotalı olmasa
  • Bir filmin etkileyici ve izlenebilir olması için aksiyon,görsel efekt,erotizm vs. gibi unsurların gerekmediğinin örneğidir bu film,ilk izlediğimde oldukça etkilenmiştim ve günlerce üzerinde düşünmüştüm,izleyenler izlemeyenlere izletsin
  • Film o kadar güzel gidiyordu ki ben Jesus`ım demesi ile saçmalıklar boy gösterdi. Pek iyi niyetli bir film değil , dürtmeler , laf atmalar mevcut.
  • Ya çok yerinde bir tespit aslında o hristiyan teyzenin böyle ısrarla inakara kaçması ağlaması filan..Ufakçaplı da olsa aynı tepki burada da görülüyor..yok saçmalık olur mu öyle şey filan...
  • filmi izledim ama eğlenmek için izledim diyebilirim, senaryosuyla bir tebrik hakediyor ama

    quote:

    birolayd
    Sonuna doğru adamın, tarihte bir çok kişi olduğunu tanındığı söylüyor sonra neymiş Hz. İsa(Jesus) bile oymuş. Konu gidişi güzelken birden tamamen DİN konularına giriyor, neymiş Dinlerin hepsi yalanmış, bu adam genç kalıyo diye bazılarına birşeyler anlatmış, onlar artık efsane olmaya başlamış falan.. Kısacası adama arkadaşları ne soru sorarsa bir cevap uyduyordu.. Ama filmde Kuran ı Kerim den bahsedilmiyordu, çünkü adam İslam dininden bahsedemezdi, İslam dininin bir sürü kanıtı var, onları yalanlayacak cevaplar üretemezdi BU YÜZDEN sadece İncil den bahsetti, çünkü incil in değiştirildiğini hristiyanlar bile biliyor, 4 tane incil kitabı var, zaten orası zayıf nokta işte insanlar değiştirdiği için senarist özellikle incil i hedef aldı..


    buraya da katılıyorum




  • 10-5 alır bence yada daha az ben gıcık oldum filime
  • Evet filmin konusu benimde hoşuma gitti sırf konuşmadan ibaret olmasına rağmen konuşulan konu bilimkurgusal olduğu için beni cezbetti. Dinden de bahsedilecekti elbet ama ben isayım diye olmamalıydı bu durum. İsayı gördüm onla takıldım konuştum deseydi tamamdı da niye kendini isa yerine koydu işte orda canımı sıktı resmen. Herşeye şahit olan adamdın ya sen niye bozdun o büyüyü? ama filmin sonu yinede çok çarpıcıydı ben beğendim, din konusunda can sıkmasına rağmen iyi bir film.
  • Film hakkında ki yazdıklarınızı okudumda birolayd nickli arkadaş bilim kurgu filmi nedir nasıl olur bu kategoriye hangi filmler girer bilmiyor Birde çok biliyomuş gibi laflar sarfetmiş. Cahillik akıyor yazdıklarından. Ayrıca filmin dinsel göndermesi rahatsız edici olmasına rağmen filmin sırf bu bölümünden dolayı boş olarak kabul edilmemesi gerekiyor. Birisi size Allah yoktur diyince korkup kaçıcakmısınız veya o insanı öldürerek sorunu çözecekmisiniz? Korkanların imanı zayıftır şimdiden söyliyim. İmanı kuvvetli olan kişi hiçbir din eleştirisen korkmaz ürkmez.
  • woww süperdi film daha az önce izledim arkadaş ile beraber....

    cidden hayran kaldım , heleki filmin bitişi harikaydı son olay....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Hunter_one

    Film hakkında ki yazdıklarınızı okudumda birolayd nickli arkadaş bilim kurgu filmi nedir nasıl olur bu kategoriye hangi filmler girer bilmiyor Birde çok biliyomuş gibi laflar sarfetmiş. Cahillik akıyor yazdıklarından. Ayrıca filmin dinsel göndermesi rahatsız edici olmasına rağmen filmin sırf bu bölümünden dolayı boş olarak kabul edilmemesi gerekiyor. Birisi size Allah yoktur diyince korkup kaçıcakmısınız veya o insanı öldürerek sorunu çözecekmisiniz? Korkanların imanı zayıftır şimdiden söyliyim. İmanı kuvvetli olan kişi hiçbir din eleştirisen korkmaz ürkmez.

    katılıyorum
  • bu filmin dinsel göndermesine neden bu kadar taktınız anlamıyorum,sanki adamın anlattığı herşey doğru da sadece dinle ilgili söyledikleri yalan:)
    ayrıca film IMDB de Drama | Sci-Fi şeklinde geciyor,bilim-kurgu olması için bolca görsel efekt olmasına gerek yok,bu filmde bir nevi bilim '' kurgu'' dur.
    adamlar ilginç bir senaryo yazmışlar ve sadece bir odada bu senaryoyu filme dökmüşler,din konusuna falan fazla takılmayın keyfini cıkartın
  • Biraz önce izledim filmi. Çok ilginç bir konusu var. Film tek bir odada geçiyor hakikaten. Toplasan 10 kişiyi geçmez oyuncu sayısı. Çok orijinal olmuş yani.

    Din ile ilgili biraz aşırıya kaçmışlar ama izlenebilinecek türden farklı bir film. 14000 yılı özet geçiyor size.
  • filmi altyazı sitesinin izlenmeye değer olduğu filmlerden olduğu için izledim, beğendiğimi de söyleyebillirim,

    yalnız film bana göre eksik olmuş senaryo güzel olsa da çok sade tutulmuş belki de yapılmak istenen buydu.

    gene de güzel filmdi severim böyle filmleri
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.