Şimdi Ara

The Last of Us - Multiplayer Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
3.700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar burada IGN'in hazırladığı ufak bilgilendirici Rehberi paylaşıyorum, İleride Tam ve ayrıntılı rehber çıktığında konu güncellenecektir.

Klanınızı Geliştirmek

Klanınızı Geliştirmek için, Multiplayer maçları kazanmalısınız aynı zamanda maçlar içerisinde erzaklar toplayıp size verilen görevleri yerine getirmelisiniz. Her maç, hikaye de bir günü işliyor yani multiplayer da oynadığınız her bir maç hikayede 1 gün anlamına geliyor, Size verilen görevi 3 gün içinde etmek zorundaysanız bunun anlamı 3 multiplayer maç'da bu görevi bitirmeniz anlamına geliyor. Ve göreceksiniz ki klan nüfusunuz multiplayer maçındaki başarınıza göre artacak veya düşecektir.

Oyunda Facebook hesabınıza giriş yapabilirsiniz bu sayede klanınızdaki insanların facebook'daki gerçek arkadaşlarınızın isimlerine dönüştüğünü göreceksiniz. Klanınız büyüdükçe durum güncellemelerinde: Ahmet çiçek ekiyor, Ayşe Müzik Çalmayı öğreniyor gibi Facebook arkadaşlarınızın ismi ile 12 Haftalık hikaye boyunca güncellemeler göreceksiniz.

Peki Multiplayer Fonksiyonları Nasıl İşliyor ?

Oyundaki her iki mod Erzak baskını ve Survivors aslında Team Deathmatch'ın bir varyasyonu. Erzak Baskını modunda Takımların yeniden doğma için sınırlı bir alanları varken Survivors modunda her oyuncunun her tur için 1 can hakkı ve yeniden doğma hakkı olmuyor.

The Last of Us'ın Multiplayer modu Uncharted gibi TPS oyunlar gibi sadece kısıtlı cephane ve bekleyince kendiliğinden iyileşme özelliği yok.

Single Player'daki bir çok sistem Multiplayer'ada taşınmış durumda, Üretim sistemi tamamen mulitiplayer'da da bulunuyor Sağlık paketi,Molotov kokteyli üretimi gibi. Oyunda kendinizi bu itemleri üretmek ve geliştirmek için puan ve parça arıyor şekilde bulacaksınız çünkü bu itemleri üretebilmek için tıpkı singleplayer da olduğu gibi, multiplayer da da parçalar toplamalısınız.

Oyunda düşmanlarınızı sesizce öldürme,arkalarından gizlice yaklaşma ardından bomba atma gibi stratejik noktalarda harita üzerinde dikkat çekmeden düşmanlarınızı öldürmelisiniz. Yakın dövüş silahlarını geliştirerek, yakın dövüş anında kimin hayatta kalacağı konusunda kilit nokta olacak.

Oyunda eğilerek yürümek en büyük tercihiniz olacak çünkü singleplayer'da olduğu gibi ayakta yürümek ve koşmak sizi düşmanlarınıza görülebilir edebilecek çünkü singleplayer'daki dinleme modu multiplayer modunda da aynen mevcut. Bu yüzden eğilerek sessizce erzaklara doğru gidip gerekli parçaları toplamalı ve strateji uygulayarak hayatta kalmalısınız.

Multiplayer da her bir maçta yaptığınız silah geliştirmeleri tek seferlik olacak ve o maç bittiğinde yaptığınız geliştirmeler sıfırlanacak. Başka bir maça başladığınızda bu geliştirmeleri parça toplayarak tekrar yapmak zorundasınız. Burada da size bir seçim sunuluyor isterseniz topladığınız parçaları silahlarınızı geliştirerek harcarsınız, İsterseniz parçaları harcamaz ve klanınız için biriktirirsiniz. Çünkü biriktirdiğiniz parçalar klanüyelerinizin hayatta kalması için gerekli eğer parçaları harcayıp biriktirmez iseniz klan üyeleriniz Aç kalabilir ve ölebilir. Buda klan nüfusunuzun azalmasına yol açar ve 12 haftayı tamamlayamadan ölürsünüz. Ancak oyun içinde aldığınız parça ve erzakları harcasanız bile halen belli bir miktar klanınıza transfer ediliyor.

12.Haftanın sonunda veya 12.Hafta öncesinde ölürseniz ise size yeniden Avcılar veya Ateş böcekleri taraflarından birini seçme hakkı veriliyor ve 12.Haftaya yeniden başlıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SOLID SNAKE -- 18 Haziran 2013; 20:35:46 >

• Ellerine sağlık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Parçaları harcasak da oyunun sonunda ikmal olarak geri dönüyor.

• Ellerine sağlık.12 haftanın sonunda tekrar taraf seçiyorsunuz

Orijinalden alıntı: Tazmania_TR

Parçaları harcasak da oyunun sonunda ikmal olarak geri dönüyor.

Evet hem bu şekilde yazmışlar hemde Parantez açarak "parts earned in game will still be transferred to supplies after the match even if you spend them on weapon upgrades/ammo/armor," oyun içinde aldığınız parçalar ve erzakları harcasanız bile maç sonrası transfer ediliyor. demiş.

İkileme düşürücü bir cümle.

quote:

Orijinalden alıntı: emr1903

Ellerine sağlık.12 haftanın sonunda tekrar taraf seçiyorsunuz

Bunu da ekledim teşekkürler. Arkadaşlar böyle kendi bilgilerimizi paylaşalım, kendi rehberimizi oluştururuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SOLID SNAKE -- 18 Haziran 2013; 20:37:58 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    the last of us 2
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ellerine sağlık.

Modlar eğlenceli gözüküyor ama daha yenilikçi fikirler beklerdim The Last of Us'tan.

• Yararlı oldu. Sağol.

Orijinalden alıntı: ghostliving

Eline sağlık üstad. İzninle seni psn'de ekliyorum. vagojeo benimki. Tekrar teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: şanışer

Teçhizat tam olarak neye göre artıyor bende şuan 11 ve pek bir şey yapamıyorum.

Yanılmıyorsam tek kişilik senaryoda yaptıklarına göre açılıyor.

• Oyunun multisi başlarda gerçekten zor geliyor ama sabredip oyun haritaları ve mekaniklerini çözerseniz benim gibi 17 level e kadar ilerleyebilirsiniz ki ben başlarda beceremiyorum hep ölüyorum diye kapatıyordum çünkü 45 levellik adamlar var.Modlar acayip zevkli geliyor şu an kesinlikle ilerleyin.Düzgün teçhizat ve güzel güçlendirici kombinasyonlarıyla,dinleme modunda gözükmeme,bombaları güclendirme,yada yakın mesafe de 2 atışta yere seren pompalı tüfeği alabilirsiniz.Bu gibi kombinasyonlar çok önemli oyunun multisi tam bir survivor olmuş.Trk sevmediğim 45-50-35 gibi leveli yüksek adamların parti kurup sizin 0-4-7 levellik adamlarla o adamlara karşı koymaya çalışmanız.Zoraki verilen görevlere de sinir oldum özgürlüğü çok kısıtlıyor.

Sizi bilmem ama benim 2 kere klanım yok oldu. Ulaşabildiğim maksimum nüfus ise 61 oldu. Bahsettiğiniz görevlerden nüfusunuzun %100'ünü tehdit eden bir saldırı gelince ve bu görevi başaramayınca klanın tamamı yok oluyor.

Multiplayerı oynayınca yine en az hikaye modu gibi "İyi ki Türkçe olmuş!" diyorsunuz çoğu zaman, çünkü menüleri anlamadan oynamanız sıkıntılı. Ben daha yeni yeni anlıyorum bazı bölümlerini.

ASUS PRIME Z370-A | INTEL Core i7-8700K 7/24 4000 MHZ 1.26v | Zotac GTX 1050 Ti OC EDITION GDDR5 4GB | G.SKILL Trident Z RGB DDR4-3600Mhz C16 16GB (2x8GB) | NZXT S340 Elite BLACK+RED | NOCTUA NH-U12S
    MacBook Pro 2.3 GHz 256 GB SSD 8 GB Ram, iPhone 5s, PlayStation 4
    Steam, PSN, Battletag:LucasAuAn#2117, Origin, Skype: LucasAuAn, Discord: LucasAuAn#6496
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.