Şimdi Ara

The Irishman (2019) | Martin Scorsese-Robert De Niro-Al Pacino-Joe Pesci (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
3
Favori
6.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Martin Scorsese çok nadir kötü filmi vardır. Onlarda kmtü değil aslında sadece bazı kişilere hitap etmiyor diyelim. Bu filmi büyük bir heycanla bekliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Film ne zaman çıkacak belli oldu mu acaba ve ülkemizde vizyona girecek mi?

  • Süper! Fakat sinemada izleme şansımız olmayacak sanırım?
  • Keşke şu filmi beyazperdede izleyebilsek
  • Yaşadığımız dönemin aslında belli açıdan ne kadar önemli olduğunun farkında bile değiliz. Martin Scorsese gibi bir usta, yanında De Niro ve Al Pacino gibi sinema tarihinin iki ağır taşı var. Onlar bu dünyadan gittikten sonra sinema tarihi çok büyük boşluğa düşecek. İnsanlar yıllar sonra Scorsese'nin, Marvel manifestosunu okuyup ne kadar haklıymış diyecekler.

    Merakla bekliyorum. Özellikle üstada dilediği gibi film çekmesine imkan sağladıkları için Netflix'e büyük teşekkür gerek. Yapılacaksa böyle insanlar için pr çalışması yapılsın. Roma derken şimdi de The Irishman ile heyecanlandırıyorlar. Böyle işler çoğalsın kâfi.
  • Yarın

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarın kaçta çıkacak bilen var mı ?
  • DDr.M kullanıcısına yanıt
    Gündüz 11 gibi olması lazım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • An itibariyle Netflix'te izlenebilir.
  • oha 3.5 saat ne öyle



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 27 Kasım 2019; 12:52:7 >
  • sonunda bitti. Yine harika bir film olmuş yer yer komik, yer yer draması, yer yer aksiyonu ile keyifle izlettirdi. Martin baba yine muazzam iş başarmış oyuncular yaşlandığı halde döktürmüşLer. Al Pacino ile Robert De Niro'nun performansı harikaydı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C5CD639E -- 27 Kasım 2019; 16:40:25 >
  • Az önce bitirdim tek kelime ile muazzam. Al Pacıno’nun en iyi yardımcı ödülü alacağını düşünüyorum.De Niro da en iyi erkek oyuncu ödülü alacaktır . Babalara veda tadında olan bu filmde
    Pesci ve De Niro ‘nun İtalyanca konuştuğu sahnede Godfather göndermesi yapılması tebessüm ettirdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Esoes12 -- 27 Kasım 2019; 18:24:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az evvel bitti. Son 40 dakikası sadece karakterlere değil tüm bu ekibe veda tadındaydı adeta. Buruk ama mükemmel bir sondu.


    Frank'in tabut ve tabutunun koyulacağı yeri seçmesi fenaydı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel filmdi sonlara doğru biraz sıkılsamda uzun süresine rağmen izlettirdi kendini. Yine de en iyi film oscar ını alabilir mi tam emin değilim, bu senenin adayları açıklandığında daha belli olur ödülü alma şansı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasomen -- 28 Kasım 2019; 0:6:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladığım kadarıyla film başyapıt olmuş.
    Şimdi ben bu filmi nasıl izole olup izleyebilirim, bir dakikasını kaçırmak bile saygısızlık olacak çünkü. kafamda deli sorular..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Prestige -- 27 Kasım 2019; 23:15:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yine harika bir film olmuş tarzında yorumlar gördüm, bu film çekilmiş bir filmin devamı filan mı? İzleyecektim tereddüt ettim şuan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .Meraxes.

    Yine harika bir film olmuş tarzında yorumlar gördüm, bu film çekilmiş bir filmin devamı filan mı? İzleyecektim tereddüt ettim şuan
    bağımsız bi film değil mi? serisi mi var ki?
  • Nymphetaminê kullanıcısına yanıt
    Bende onu anlamadığım için sordum, yorumlar kafamı karıştırdı
  • Filmi izledikten sonra neden bu insanların sinemaya şekil verdiğini daha iyi anlıyoruz aslında. Bir sahnenin içinde, arkada The Godfather müziğini duyunca insan çok farklı şeyler hissediyor. The Irishman filminin Scorsese tarafından da tam anlamıyla ustalık eseri olarak tanımlanmasının sebebi hem süre kaygısının olmaması hem de hikayenin şekilleniş biçimi. Filmin içeriği bundan çok daha fazlası. Örnek vermek gerekirse;


    Açılış sahnesinde biri solda, diğeri sağda (haç tutan) olmak üzere iki adet Meryem heykeli var. Yukarıda ise bir adet exit yazısı. Bu sekans aslında bir sarmal olarak kullanılmış. Filmin sonunda Frank Sheeran'ın pederle konuşması, günah çıkarma ritüelleri, tabutunu ve yerini seçmesi dünyevi yaşantıya veda ettiğinin bir göstergesi. Fakat çok büyük bir isteği var; Peggy'nin affını da alıp tam anlamıyla kendi dünyasında temizi çıkmak ister. Yahuda, Brütüs örneklerinde olduğu gibi Jimmy Hoffa'yı sırtından bıçaklar. Peggy ile arasındaki bağlantının en temelli aracısı da Jimmy olduğu için kendini affedemez. Filmde vaftiz edilen bebekler gibi kendini açığa çıkarmak ister. Ve sonunda da kapıyı hep açık bırakırsınız, içeriye kimin geleceğinin önemi kalmaz.

    Peggy öylesine geliştirilmiş yardımcı karakter olarak görülse de filmdeki karakterler ve seyirci arasında net bir köprüdür. Kötü adamların bakışları onu irrite eder. Soğuk gördüğü Russell gibi kişilerin ona hediyeler vermesi bir şey ifade etmez. Kötü olsa bile Jimmy karakteri onda sıcaklık yarattığı için olduğu gibi samimi davranır. Kötü coğrafyasında kendince iyi bir karakter olarak gördüğü Jimmy, babasına karşı öfkesini dindirmede yardımcıdır. İyi görülen biri ile ilişkide olan kötü, her zaman çekilir bir figür. Bu yok olduğu zaman ilişkinin derecesi ne olursa olsun soğukluk vazgeçilmez. Alelade bir karakter yerine Peggy gibi kötücüllerin ortasına yerleşmiş bir yargıç barındırıyor olmasıyla çok farklıdır The Irishman. Zamanın şöhretli baronlarını da sonlara doğru gerçeklerle yerle bir eden yapısı filmi farklı kılıyor. Üzüm suyuna ekmek banıp afiyetle yiyen kişiler, filmin sonunda bunu yapamıyorlar bile. Ağzına puro alanlar ameliyat masasında. Aileler dağılıyor, mezarınıza tükürmesini isteyeceğiniz insanlar bile sizden uzaklaşmış durumda.

    Tüm bunları yaparken döneminin ilintilerini de göz ardı etmemişler pek tabii. Kennedy / Nixon rekabeti arasındaki Jimmy Hoffa'nın durumu, Küba krizi, Kennedy suikasti derken hem dönem atmosferini çok iyi yakalıyor hem de karakterlerin keşmekeş arasındaki tutumlarını yansıtıyor.


    Neresinden bakarsak bakalım tüm unsurlarıyla, lezzetli ve doğru suç filminin nasıl çekileceğine dair gösterimler muhteşem anektodlarıyla zirveye ulaşmış diyebilirim. İzlemeyenler fazla vakit kaybetmesinler.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.