Şimdi Ara

The Hobbit: An Unexpected Journey (2012) (213. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.254
Cevap
27
Favori
209.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 211212213214215
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • film fena değildi ama gereksiz hikayeler anlatmasa dolayısıyla süresi daha kısa olsa daha iyi olurdu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: IDesmond

Suan besiktasdan otobusle istinye imax e gidiyorum 10,45 seansina bakalim nasilmis heyecandan karnim agriyo

imax nasıldı?
    Normal 3d izledim eğer güzelse imax'e de gidicem arkadaş ricası üzerine.
    Çıkınca cevap yazarsın :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alwer -- 17 Aralık 2012; 11:07:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün akşam Antares Cinemaximum da izledim şahsi yorumum ben beğendim güzeldi devam'ı nı bekliyorum
  • Lotr'ı sinemada izleme fırsatı bulduğum ve eğer ölmessem 3 hobbit filmini de sinemada izleyeceğimden dolayı kendimi gelecek nesillere göre şanslı hissediyorum 30 sene sonra lotr'ı da hobbit'i de sinemada izledim diyebilecem Bugün 6'da gidiyorum capacitydeyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emmesen

Lotr'ı sinemada izleme fırsatı bulduğum ve eğer ölmessem 3 hobbit filmini de sinemada izleyeceğimden dolayı kendimi gelecek nesillere göre şanslı hissediyorum 30 sene sonra lotr'ı da hobbit'i de sinemada izledim diyebilecem Bugün 6'da gidiyorum capacitydeyim

Bende hobbit filmini sinemada izlediğim için kendimi şanslı hissediyorum.1. Filmi cinemaximumda izledim izmirde yok imax diğer filmleri imaxda izlemeye niyetliyim

• quote:

Orijinalden alıntı: biohard35

quote:

Lotr'ı sinemada izleme fırsatı bulduğum ve eğer ölmessem 3 hobbit filmini de sinemada izleyeceğimden dolayı kendimi gelecek nesillere göre şanslı hissediyorum 30 sene sonra lotr'ı da hobbit'i de sinemada izledim diyebilecem Bugün 6'da gidiyorum capacitydeyim

Bende hobbit filmini sinemada izlediğim için kendimi şanslı hissediyorum.1. Filmi cinemaximumda izledim izmirde yok imax diğer filmleri imaxda izlemeye niyetliyim

Bizim burda imax varda tee nerde gerçi daha 1 ay kalır belki 2.kez imax'e de giderim

• Pazar sabahı 10.45 de imax ile izledim. Filmi gollum sahnesinin baya bi uzatılması haricinde beğendim, lotr kadar etkili değil tabi ama yine de etkileyici.

Mümkün olduğu kadar arkalardan bilet almaya çalışın, ben salon 5 F sırasındaydım, önden 5-6 gibi birşey oluyor sanırım, tam ortalar, daha önden izlenmezdi, benim koltuk tam ideal, daha geriler daha iyi tabi.

3 sene daha bekleyeceğiz artık
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: biohard35

quote:

Bizim burda imax varda tee nerde gerçi daha 1 ay kalır belki 2.kez imax'e de giderim

Ben 2.filme izmirden kalkıp gidicem

• Bu sefer Peter Jackson'ı filmde göremedik değil mi?

Yanlışım varsa düzeltin!

Lotr'un üçünde de görev almıştı ama bu ilk filmde en azından ben göremedim???

• Çarşamba gidebileceğim filme vakit geçmek bilmiyor.
  • Bugün ya da yarın 2. kez gideceğim.Nedense ilk defa izleyecek gibi heyecanlıyım.Bu da "Hobbit" farkı olsa gerek...

Bu arada gerek bu forumda gerek sinema sitelerinde çok ama çok az olumsuz yorum var.Genel olarak herkesin beğendiği bir film oldu bu gayet memnuniyet verici...
  • quote:

Orijinalden alıntı: inanmayan denesin

Pazar sabahı 10.45 de imax ile izledim. Filmi gollum sahnesinin baya bi uzatılması haricinde beğendim, lotr kadar etkili değil tabi ama yine de etkileyici.

Mümkün olduğu kadar arkalardan bilet almaya çalışın, ben salon 5 F sırasındaydım, önden 5-6 gibi birşey oluyor sanırım, tam ortalar, daha önden izlenmezdi, benim koltuk tam ideal, daha geriler daha iyi tabi.

3 sene daha bekleyeceğiz artık

2.film seneye :)
  • 14:30 seansına benim gibi Lotr hayranı bir arkadaşımla gidiyorum
    Heycan yaptım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeolog.

quote:

Orijinalden alıntı: speederly

quote:

Orijinalden alıntı: zUbE

quote:

Orijinalden alıntı: speederly

filmin en aksiyon dolu sahnesi herhangi bir lotr serisinin en pasif aksiyon sahnesi ile aynı durumdaydı , filmi 1. part olarak millete yedirmek için gereksiz uzun sahneler konmuş , resmen filmi bölmek için yapılmış saçmalıklarla doluydu .

Mesela?

cücelerin tanıtımı , aradaki espriler , aynı sahnelerde uzunca bekleyiş yani film bittikten sonra şöyle baktığımda 3 saatlik bir film çıkmıyor ortaya ... en çokta espriler battı gözüme , sanki film 20. yüzyılda geçiyor . geleceğe yatırım yapıyorum vs. lotr un devamı hafasında olsaydı biraz daha iyi olurdu .

Seni burda parça pinçik ederler söyleyeyim.
    Ayrıca neden Lotr'nin devamı "hafasında" olsun ki ? Devamı değil sonuçta.
    Kaldı ki ben bu filmin herkese hitap ettiğini düşünmüyorum.
    Peter Jackson orta dünya severlere hediye etti bence bu filmi. Yani biraz bilgi birikiminiz yoksa Orta dünya ile ilgili sıkılıp,beğenmeye bilirsiniz.Ya da saçma gelebilir.
    Normalde o kitaptan 3 saatlik film çıkmaz zaten. PJ 3'er saatten 3 film çıkartmaya çalıştı.

Parça pinçik ederlere katılıyorum bende
    Ereborun ve O Mighty Dwarfların anlatılması gerekiyordu artık Benim gibi Dwarf sever insanların o şaşalı sahneleri beklediği bir gerçekti.Lotr da anlatılmayan bahsi geçmeyen bir ırktı nerdeyse ki Dwarfların Nasıl bir ırk olduğunu oyunlarından hikayelerinden biliyorumki muazzam bir ırk.Sadece o Erebor için 3. ye bile giderim filme Dale şehri falan çok güzel tasvirlenmiş P.Jackson bence bu filmi her anıyla mükemmel yapmış ufak tefek eleştirilen yanlarıda olsa benim için gayet güzeldi.Moria önündeki savaş anlatılmasa Azog kim bilmeyecek,Erebor anlatılmasa Thrordan Thorinden haberi olmayacak..vs Çok şey söylenirde neyse

• quote:

Film ilk haftasonunda 84,7 milyon dolar ile gişe rekoru kırdı.
    İlk gününde 37.5 milyon dolar kazanan film, haftasonunu 84,7 milyon dolarla kapattı.
    Tüm dünyada aynı anda vizyona giren film ABD dışında da gişeden mutlu ayrılmayı başardı. Yurtdışında üç günde 57 milyon dolar kazanan Hobbit: Beklenmedik Yolculuk toplamda 94.5 milyon dolar kazandı.

İlk rekor geldi.
  • Bu gibi yüksek bütçeli,epic filmleri izleyecekseniz imax'de izleyin izleyebiliyorsanız.Cuma ilk gösterim gününde istinye'deki imax'de izledim,dünde hem arkadaşlar gidiyor diye hem de filmin real 3d(imax olmayan versiyon) versiyonu nasıl acaba diyerek ckm'de bir daha izledim.Gerçekten çok fark var.Bir kere ses kalitesi çok daha iyi.Hem sorround etkisi daha fazla hemde sesler daha tok.Bunun haricinde, normalde imax perdesinde görüntü çok daha net olur,3d olunca görüntü netliği azalıyor ama buna rağmen görüntü imax'de daha kaliteli,detaylar daha net görülüyordu.3d'ye gelirsek,filmde çok fazla pop-out efekt yoktu.Biliyorsunuz imax'deki pop-out efektler çok daha iyidir fakat bu filmde daha fazla derinlik kullanılmış o yüzden 3d açısından çok fazla fark yoktu,ikiside fena değildi.Birde sanki istinye imax'e gelen seyirci daha kaliteli geldi bana.Ckm'de en küçük şeye bile gülen,komik olanlara da abartarak gülen bir seyirci vardı,istinye deki seyirci çok seviyeli,nerde ne yapması gerektiğini bilen bir seyirciydi.
    Bir filme ilk defa hem imax hem real 3d versiyonuna gidiyorum o yüzden bu film için yazdım bunları,muhtemelen tüm filmler için geçerlidir bu yazdıklarım.
    Film çok iyi hasılat yapıcak gibi.O dev imax perdesine rağmen perdeden en fazla 2.5-3 metre uzaklıktaki en ön koltuklar bile doluydu.O mesafeden nasıl izlenir merak ediyorum doğrusu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi destroyer333 -- 17 Aralık 2012; 14:23:46 >

• fimi beğendim. 9 saatlik bir film yapmak için pj bir takım eklemeler yapmış hikayeye. olabilir. sonuçta temponun düşmediği kahramanalrın belalardan belalara koştuğu görselliği üst düzey bir film olmuş. kitabları okumadım. sinema açısından mihenk taşı bir film değil sonuçta ama görsel efekt başarısını lotr in üzerine taşımış. ne de olsa arada 10 yıl var. ayrıca görsel efektleri çok başarılı olan pan ı labirenti filminin yönetmeni senaryo yazarları arasında.
  • 3d takıntısında vazgeçmeli bence peter jackson,gerçi vazgeçmez artık ama hakikaten IMAX'a yazık olmuş,film karanlık geldi bana,hiç Imax a gitmemiş 5 arkadaşımla gittim filme girmeden önce tonla övgüler yağıdrdım ama film başladıgında hayalkırıklıgına ugradım açıkcası,mesela avengers da 3d idi ama görüntü kalitesi cam gibiydi,hobbit resmen soluk renkliydi
  • quote:

Orijinalden alıntı: PHI

Güzel bri yazı olmuş, tavsiye ederim.

http://www.uzunmetraj.com/sinema/sinekritik/item/3640-the-hobbit--yepyeni-bir-macera.html

"Orta Dünya mirasını fütursuzca sömürmekte olan Christopher Tolkien..."

Bu cümleye katılmıyorum.Burda neye göre sömürüyor denmiş? Bir kere babasının eseri ve yazdıklarını ona bırakmış.Burda bize söz söylemek düşmez.

Bununla birlikte Silmarillion, Hurin'in Çocukları, Bitmemiş Öyküler ve Orta Dünya Tarihi'ni Christopher Tolkien düzenleyip yayınlamıştır.Bu kitaplara hiçbirşey eklememiştir.Sadece babasının notlarını düzenleyip mantık hatalarını gidermiştir.İyikide yayınlamış.Yoksa böyle mükemmel eserlerden mahrum kalacaktık.Bunun arkasında para olduğunuda düşünmüyorum.Çünkü yayınlanan kitaplar herkese hitap etmiyor.Sonuç olarak, Christopher Tolkien'in görevini yaptığını düşünüyorum ve babasının eserlerine gereken değeri vermiştir.Christopher Tolkien'in yayınladığı kitaplardaki yazdığı notlara bakarak herkes bunu görebilir.

• 
Sayfa: önceki 211212213214215
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.