İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden The Guardian, Türkiye Süper Ligi'nin lideri Sivasspor'un, pazar günü oynayacağı Fenerbahçe karşılaşmasında galip gelmesi durumunda Türkiye'nin geleneksel futbol hiyerarşisinin tehlikeye düşeceğini yazdı. The Guardian, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın şampiyonluk tekeline Sivasspor'un ciddi bir tehdit oluşturduğunu ve kendi sahalarında oynadığı 10 maçı 20 golle kazanarak önemli bir başarı kaydettiğine dikkat çekti. Sivasspor'un sezonun ikinci yarısında 'üç büyüklerle' kendi sahalarında karşılaşacaklarını yazan gazete, Pazar günü Fenerbahçe'ye karşı galibiyet aldığı takdirde, Türkiye futbol tarihinin en çekişmeli şampiyonluk yarışına yol açacağını öne sürdü. Fenerbahçe'nin eski forvet oyuncularından Bülent Uygun'un çalıştırdığı Sivasspor'un başarısında, Fenerbahçe'nin dolaylı bir rolü olduğunu belirten gazete, Uygun'un Sivasspor hakkında yaptığı şu açıklamaya yer verdi: "Biz profesyonel bir takımız. Fakat savaşcı amatör ruhu taşıyoruz".
TÜRBÜLANS FORMDA TUTUYOR
The Guardian'a gore, Uygun'un geliştirdiği özel antrenman tekniği olan 'türbülans', yoğun idman ve aralıklı dinleme molalarından oluşuyor ve böylelikle futbolcuları formda tutmayı başarıyor. Kulüp Başkanı Mecnun Odyakmaz, bu başarının 'takım ruhundan' geçtiğini belirterek, "Paranın bizim için fazla bir önemi yok. Biz burada bir kardeşlik ortamı yarattık" diye ifade etti. Sivasspor'un amatör oyunculardan oluşan sınırlı bir takım olmasına rağmen, hızla yarattıkları gol pozisyonları ve takım ruhlarının onları başarıya taşıdığını yazan gazete, Sivasspor'u öve öve bitiremedi. Futbol yorumcuları da, Sivasspor'un birinciliğine ikna olmadığı gibi, Vestel Manisaspor'un 2006-07 sezonuna iyi başlayıp orta sıralamada bitirmiş olduğu hatırlattı.
ESKİ ON DERECE SORUN DEĞİL
Öte yandan, Sivasspor'un bir 'soğuk iklim' takımı olduğunu, bu yüzden eksi 10 gibi derecelerde iyi oyun çıkarabildiklerini belirten The Guardian, Sivasspor'un ligde önemli bir avantajı olduğunu, UEFA kupasına gideceğini hemen hemen kesinleştirdiğini ve başarılarının devamı sonucunda Türkiye Süperligi tarihinde birinciliği elde eden 5inci takım olabileceklerine vurgu yaptı.,
Gazeteye göre 3 Büyüklerin geneksel hiyerarşisinin tehlikeye girmemesi bizim elimizde gelin Feneri destekliyin
Biz olmazsak Sivas olsun diyemeyeceğim, biz olmazsak kimin olacağı umrumda değil açıkcası. Hak eden kimse o olsun şampiyon,fakat dilerim Sivas bu yapısını korur. Gelecek sene sıradanlaşacaksa bu yaptıklarının hiçbir anlamının kalmayacağına inanıyorum. Gerçekten rüzgarı arkalarına iyi aldılar ve alışık oldukları hava koşullarını kullanabilirlerse avantaj da yakalayacaklar. Dilerim başkanları bu başarıyı nasıl yakaladıklarını iyice etüd eder ve gelecek senelerde aynı yolda devam ederler.
Böyle yazılar çıkınca FB nin galip geleceği çok netleşiyor.Bu yazılar olumsuz yönde etkiler takımları.
Sivas'ın kadrosu kısıtlı ve şampiyon olamazlar bence.. Zor şartlar altında liderliğe devam etmesi başarıdır. Önemli olan devamlılık. Bunu başarmaları gerek. O da zor. Her sene 4 büyükle yarışmak kolay değil.
Kimin istediği bir kenara Sivas Şampiyon olabilir.Kim istersede istemesede.Ben Fenerbahçe-Sivas ve Bjk ı şanşlı görüyorum.Gs bu işin dışında artık
quote:
Orjinalden alıntı: fsayin
Kimin istediği bir kenara Sivas Şampiyon olabilir.Kim istersede istemesede.Ben Fenerbahçe-Sivas ve Bjk ı şanşlı görüyorum.Gs bu işin dışında artık
Vay be Bjk, Sivas şampiyonluk yolunda aday ama GS değil demek.. İlginç