Şimdi Ara

The Elder Scrolls V: Skyrim (2011) / Special Edition (2016) [ANA KONU] (364. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30.372
Cevap
129
Favori
1.640.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 362363364365366
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cgdincer

quote:

Orijinalden alıntı: musAKka

@ cgdincer, hava attığını vs. söylemiyorum zaten, ama ortada ciddi bir yanlış yönlendirme var.

Her sistemde Ultra ayar farklı işaretleniyor. Tamam, 8800GT'de Ultra'ya basınca birçok şeyi açmıyor otomatik olarak, onu da geçtim. Ama özellikle 4xAA'yı kapatıp FXAA'yı açıyorsun. FXAA'nın yüksek performanslı ama düşük kalitede olduğunu biliyoruz zaten. Dolaştığın yerler de yukarıda söylediğim gibi mesafenin Ultra ayarlanmasının önemini içermeyen, bomboş mekanlar.

Yani sen 1080p Ultra 50 FPS dersen, insanlar bunu ortalama değer olarak alır. Ama ortalama değer değil, ayarlar da Ultra değil. İşte bu yüzden yanlış yönlendirme diyorum.

Ön tanımlı gelen ayarlar her sistemde değişmiyor, önerilen ayarlar her sistemde değişiyor, yanlış yönlendirme yapmayalım

Sistemin önerdiği ayar vs. değil, bende "Ultra"ya basınca ayarlar böyle oluyor, buna ne diyeceksin?

Demek ki bir fikir ortaya sunarken bilgi sahibi olmak gerekiyormuş.

Belki bana inanmazsın diye şu linki de vereyim, en azından şüphelerin ortadan kalkmış olur.

http://techreport.com/articles.x/22048/8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musAKka -- 24 Kasım 2011; 18:31:10 >

• Beyler

Şu sızıp bilgi öğrenip Riverwood'a geri döndüğümüz görevde, eşyalarımızı sandıktan almazsak silinir mi? Ona göre hepsini almayacğaım da.
  • bilen varsa bir zahmet cevaplasın bizim arkadaş stage 4 vampir olmuş herşeyi yapıyorum en son adama ayin için gittiğimde adam bana saldırıyor diyor save dosyasıda boyutu büyük olduğu için gönderemiyor bakamıyorum da. Oyunda böyle bir hata mı var yoksa bizim ki mi yanlış yapıyor anlamadım adam telefon edip duruyor:S
  • quote:

Orijinalden alıntı: Saşha

quote:

Orijinalden alıntı: serhat8190

ya bu oyunun ana klasörünün içinde textures.bsa var modları atmam için bi klasör yok yani bazılarında var klasör neden böle anlamadım bilen varmı bi programla felanmı atmak gerekiyo modları yoksa oyunun ana klsörünün dışında bi yeremi atıyoruz modları ?

Yahu klasör olması gerekmiyor siz rar içindeki textures klasörünü direk Data içine atın başka yapacağınız birşey yok.

Birden fazla Textures varken, sky, water gibi ayrı klasörlerle hiyeraşiyi oluştursak sorun olmaz sanırım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Beyler

Şu sızıp bilgi öğrenip Riverwood'a geri döndüğümüz görevde, eşyalarımızı sandıktan almazsak silinir mi? Ona göre hepsini almayacğaım da.

silinmez
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dabelebedyu

quote:

Bu modu şiddetle tavsiye ediyorum birkaç gündür kullanıyorum su efektlerine hasta kaldım şuan nexusta gördüğüm en iyi modtur benim için
    http://skyrimnexus.com/downloads/file.php?id=711

UI yi biraz değiştiren bir mod
    http://www.skyrimnexus.com/downloads/file.php?id=667

Item iconlarını düzelten bir mod üstteki UI modu ile birlikte çalışmıyor
    http://www.skyrimnexus.com/downloads/file.php?id=1096

HD Food textures
    http://www.skyrimnexus.com/downloads/file.php?id=1192

Gelişmiş at textureları
    http://www.skyrimnexus.com/downloads/file.php?id=596

İskeletler için daha iyi texturelar
    http://www.skyrimnexus.com/downloads/file.php?id=1076

Kar tanelerini geliştiren bir mod
    http://www.skyrimnexus.com/downloads/file.php?id=296

Bende daha çok yüklüde nexusta yeni gördüklerimi ekledim bende yüklüyorum şimdi bunları.

su modunu yükleyemiyorum :(

[...]\steamapps\common\skyrim\Data folder. içine atılcak diyor ama bende böyle klasör yok steamapps falan :/ bide launcherdan data filese tıklanmıyo bende

Dikkat etmemişsin hiç. Steamapps oyunun ana klasöründe olan birşey değil. Oyunu Steam'dan alanlarda öyle görünüyor

\steamapps\common\skyrim\ oyunun ana klasörü. Bunun içinde Data klasörü var işte ona atıyorsun. Yani sende oyun nereye kuruluysa gir ana klasöre skyrim.exe neredeyse orada Data klasörüne gir textures klasörünü veya başkada varsa direk data içine at.

Böyle kaplama modları için launcher açıp tik atmana gerek yok. Otomatik algılar oyun. Eğer bir mod indirince içinden esp dosyası çıkarsa onu launcherla açıp tıklaman gerekiyor. Su modunda yok öyle birşey direk textures klasörünün yada ne varsa işte atıcaksın data içine.

yükledim değişikliği hissettim...ama bi sorun var bende su koyu görünmüyor modu yüklemeden öncede böyleydi ultra bile açsam oyunu su açık renkte

aşağıdaki ss gibi

• Arkadaşlar shadowmere'e binmiş uçarak gidiyordum, bir anda elder dragon cıktı karşıma, shadowmere ölümsüz diye bişey olmaz dedim ki öldü ve şimdi bugda kaldı sanırım,

beni takip etmiyor sadece öldüğü yerde tekrar gözüküyor başka şehirlere benimle gelmiyor,

sorunun çözümünü bilen varsa yardım rica ediyorum, teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: metexxl

quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Beyler

silinmez

Eyvallah, ıvır zıvır şeyler için Whiterun'a gitmeye gerek kalmadı o zaman :)
  • Ev almadan eşyaları zulalayacağımız bir yer var mı sandık filan gibi. Üzerimde el emeği zırhlarımı satmak istemiyorum Ama kapasiteyi aşıyor. Hele ki dragon kemikleri ve pulları feci ağırlık veriyor. Onları koyabileceğim bir yer var mı?

Ayrıca Imperial oldum. Komutan sürekli rütbe veriyor bana ama kapıdaki korumalar filan hala naber len köylü diyorlar. Adımızı filan tanıma durumu yok mu oyunda?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cypon

Ev almadan eşyaları zulalayacağımız bir yer var mı sandık filan gibi. Üzerimde el emeği zırhlarımı satmak istemiyorum Ama kapasiteyi aşıyor. Hele ki dragon kemikleri ve pulları feci ağırlık veriyor. Onları koyabileceğim bir yer var mı?

Ayrıca Imperial oldum. Komutan sürekli rütbe veriyor bana ama kapıdaki korumalar filan hala naber len köylü diyorlar. Adımızı filan tanıma durumu yok mu oyunda?

Ben uzun süre ev almadan Whiterun'da Dragonsreach içerisinde bir sandıkta tuttum tüm eşyalarımı. Ev alınca da posta posta yeni evime taşıdım (baya zor oldu). Yanında götürdüğün yardımcıya da birşeyler yükleyebilirsin devamlı.

• Arkdaslar sorm var. Kuzene pc yi vrmstm o da oyunu indrms mamundadan ama clstramams. Mamundadan indrp clstrn vr mı
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Cypon

Ev almadan eşyaları zulalayacağımız bir yer var mı sandık filan gibi. Üzerimde el emeği zırhlarımı satmak istemiyorum Ama kapasiteyi aşıyor. Hele ki dragon kemikleri ve pulları feci ağırlık veriyor. Onları koyabileceğim bir yer var mı?

Ben uzun süre ev almadan Whiterun'da Dragonsreach içerisinde bir sandıkta tuttum tüm eşyalarımı. Ev alınca da posta posta yeni evime taşıdım (baya zor oldu). Yanında götürdüğün yardımcıya da birşeyler yükleyebilirsin devamlı.

Yanımdaki hatun kayboldu nedense. Bi yerlerde pusuya düştü sanırım. Fast travel yapınca yanımda bitiyordu hemen ama bayadır yok.

Ev almak zor mu oyunda hiç denemedim ama.. genelde parayı ıron ingotlara harcıyorum levelim artsın diye..

• beyler görev v.s. işleri nasıl alıyor, ben oyunda öneme geleni deviriyorum. hiç ihtiyacım yokken adam öldürüp hırsızlık yapıyorum.
    tr yama çıkması yıllar alır biri görevleri tr ye çevirip anlatsa iyi olurdu hani.
  • quote:

quote:

quote:

@ cgdincer, hava attığını vs. söylemiyorum zaten, ama ortada ciddi bir yanlış yönlendirme var.

Her sistemde Ultra ayar farklı işaretleniyor. Tamam, 8800GT'de Ultra'ya basınca birçok şeyi açmıyor otomatik olarak, onu da geçtim. Ama özellikle 4xAA'yı kapatıp FXAA'yı açıyorsun. FXAA'nın yüksek performanslı ama düşük kalitede olduğunu biliyoruz zaten. Dolaştığın yerler de yukarıda söylediğim gibi mesafenin Ultra ayarlanmasının önemini içermeyen, bomboş mekanlar.

Yani sen 1080p Ultra 50 FPS dersen, insanlar bunu ortalama değer olarak alır. Ama ortalama değer değil, ayarlar da Ultra değil. İşte bu yüzden yanlış yönlendirme diyorum.

Ön tanımlı gelen ayarlar her sistemde değişmiyor, önerilen ayarlar her sistemde değişiyor, yanlış yönlendirme yapmayalım

Sistemin önerdiği ayar vs. değil, bende "Ultra"ya basınca ayarlar böyle oluyor, buna ne diyeceksin?

Belki bana inanmazsın diye şu linki de vereyim, en azından şüphelerin ortadan kalkmış olur.

Bu yüksek egoyla iş zor. Ön tanımlı ayarların neye göre değiştiğini öğrenememişsin. Oyunların updatelerinden sonra readme dosyalarını oku neler değişiyor incele.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bu yüksek egoyla iş zor. Ön tanımlı ayarların neye göre değiştiğini öğrenememişsin. Oyunların updatelerinden sonra readme dosyalarını oku neler değişiyor incele.

Laf çarpıtmada üstüne yok. Hatanı ortaya çıkarınca bu yola başvuruyorsun demek ki.

Sana verdiğim ScreenShot'ın da ego ile alakası yok, kaldı ki ben oyunu zaten Ultra'da oynamıyorum, bana akıcı gelmediği için düşürüyorum ayarları. Sadece Ultra butonuna basınca bu ayarların seçildiğini söylüyorum sana ve "Ön tanımlı gelen ayarlar her sistemde değişmiyor" lafını çürütüyorum.

Belki anlamamışsındır diye tekrar edeyim: Bahsettiğim şeyin, oyunun sisteme göre grafik ayarlarını otomatik olarak düzenlemesi ile hiçbir alakası yok, konumuz o değil. Bu durumda yapman gereken "evet, yanlış biliyormuşum" deyip konuyu kapatmak ama sen ısrarla hatanı daha büyük hatalarla kapatmaya çalışıyorsun, iyice garipseniyorsun. Gerek yok bunlara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musAKka -- 24 Kasım 2011; 19:32:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Wheatley

beyler görev v.s. işleri nasıl alıyor, ben oyunda öneme geleni deviriyorum. hiç ihtiyacım yokken adam öldürüp hırsızlık yapıyorum.
    tr yama çıkması yıllar alır biri görevleri tr ye çevirip anlatsa iyi olurdu hani.

Oyunda onlarca, yüzlerce görev var. Hangi birisini nasıl oynayıp çevirelim?
  • Arkadaşlar skyrimi orjinal alıp steamdan kurdum (kutulu) sonra oynuna girecektim update kurmamı istior update galiba 5 gb ve benim internetim sınırlı ben napacağım lütfen yardım edin şimdiden teşekürler
  • kafamda ok saplanıp kaldı gitmiyor bir türlü ne yapmam lazım ???
  • Bu oyundaki atmosfere hayranım dehşet.

• http://www.uesp.net/wiki/Skyrim:Quests bu adresten Questler hakkında bilgi alabilirsiniz. Oyun çok iyi olmuş zaman geçtikçe modlar arttıkça daha da güzel olacak benim bir sorunum var: launcher'dan data files aktif değil nasıl çözebilirim bunu ?
  • 
Sayfa: önceki 362363364365366
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.