Şimdi Ara

The Elder Scrolls V: Skyrim (2011) / Special Edition (2016) [ANA KONU] (1373. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
30.378
Cevap
127
Favori
1.643.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13711372137313741375
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SonictheHedgehog-MZ

quote:

Orijinalden alıntı: alperenxx

vampir başı bana ya vampir ol ya defol dedi vampir olmak istiyordum duygusal davranıp insanlığı seçtim.sizce vampir olayımmı önceki save e geri dönüp.

Kurtadam olabilme hakkin varsa vampir ol derim, gorevleri tamamla sonra git kurtadam ol tekrar.
    Kurtadam olursan vampirlikten kurtuluyorsun.

kurtadamlarla falan karşılaşmadım daha şöyle oldu güzel bi hatunu kurtardım aslımda öldürmem gerekiyordu şafakmuhafızları komutanı o görevi vermişti.ama hatun güzeldi bende seni kurtarcam dedim.babası dedi vampir olmak istermisin bende sabahları gün ışığında sıkıntı olur diye yok kalsın dedim.ama aklımda vampirlikte kaldı.olsam mı diye.oyunu hala tam çözmüş değilim görevlerin götürdüğü yere gittiğim için bilemedim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

vampir başı bana ya vampir ol ya defol dedi vampir olmak istiyordum duygusal davranıp insanlığı seçtim.sizce vampir olayımmı önceki save e geri dönüp.

Kurtadam olabilme hakkin varsa vampir ol derim, gorevleri tamamla sonra git kurtadam ol tekrar.
    Kurtadam olursan vampirlikten kurtuluyorsun.

kurtadamlarla falan karşılaşmadım daha şöyle oldu güzel bi hatunu kurtardım aslımda öldürmem gerekiyordu şafakmuhafızları komutanı o görevi vermişti.ama hatun güzeldi bende seni kurtarcam dedim.babası dedi vampir olmak istermisin bende sabahları gün ışığında sıkıntı olur diye yok kalsın dedim.ama aklımda vampirlikte kaldı.olsam mı diye.oyunu hala tam çözmüş değilim görevlerin götürdüğü yere gittiğim için bilemedim.

Kurtadamlar icin Whiterundaki yoldaslara katil. Ters cevrilmis bir gemiyi ev yapmislar, gorursun zaten.

Vampir olmak istersen save i geri almana gerek yok. Tekrar yanina gittiginde fikrini mi degistirdin diye soracak zaten.
    Dlc ye vampirler tarafinda basladigindan orada bitir derim. Vampirlikten kurtulmak icin illa kurtadam olmaya da gerek yok elbet, cesitli yerlerde kendini iyilestirebiliyorsun (fakat ben bununla ugrasmadigimdan bilemiyorum nasil olacak)

Gorevler bittikten sonra kurtadam olursan soyke bir avantaji var.
    Kurtadam kani tasiyanlar herhangi bir hastaliga yakalanmiyor.
    Bu hastalik kapsaminda olanlardan biri de vampir hastaligi.
    Vampirlerle yakin temasta bulunursan ve hastaligi kaparsan ister istemez belirli bir sure sonra vampir oluyorsun. (genelde hastalik herhangi bie vampirle yakin temastan sonra kapiliyor. )
    Kurtadam kani ise %100 bagisiklik kazandirdigindan oyun boyunca hasta olmazsin. Vampirlikle tekrardan kurtulmak icin ugrasmazsin boylece.

• teşekkürler.vampirliği bir deneyeyim öyleyse.vampilerle temasım olmuştu arada başım dönüyor güneş zarar veriyor dediğiniz gibi yakın zamanda hertürlü olacağım heralde.
  • quote:

Hocam benim dawnguard ta anlamadigim bir nokta var

Lord Harkon vampirler lordu, onun kaniyla bizde ayni onun gibi vampir lordu olabiliyoruz.
    Fakat vampir lorduna donustugumuzde niye Volkihar Castle daki tum vampirler dusman kesilip saldiriyor?
    Kacirdigim noktalar var sanirim oynarken

Dönüşümü NPC lerinde yanında yaparsan saldırırlar,dönüşürken az bir dmg olsada alan atıyorsun onun için saldırıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-56D7221EF -- 30 Ekim 2015; 0:57:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Obsidian One

quote:

Lord Harkon vampirler lordu, onun kaniyla bizde ayni onun gibi vampir lordu olabiliyoruz.
    Fakat vampir lorduna donustugumuzde niye Volkihar Castle daki tum vampirler dusman kesilip saldiriyor?

Dönüşümü NPC lerinde yanında yaparsan saldırırlar,dönüşürken az bir dmg olsada alan atıyorsun onun için saldırıyorlar.

Ondan yani

Kapali bir ortamda yapip denemek lazim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Obsidian One

quote:

Ondan yani

Kapali bir ortamda yapip denemek lazim

Aynen,boş bir odaya geçip orda dönüşürsen sorun olmaz.

• Beyler bu ghost blade in özelliği ne?Zırhı görmezden gelerek 3 puan fazladan hasar verir diyor ama mesela hayvanlarda fazla hasar vermesi lazım.Kullananlar var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tavsiye etmem onu bülbül silahı daha etkili ya da gürz olarak molog-bal da olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: G. House

Tavsiye etmem onu bülbül silahı daha etkili ya da gürz olarak molog-bal da olabilir.

Bulbul silahininda sarji cok cabuk gidiyor. Fakat bu durumu duzelten modlar var elbet.

Steamde ve nexus ta improved serisi var. Oyundaki yaklasik 14 ozel takimin (mesela nightingale zirhi ve silahlari bir takim olarak dusunun) ozelliklerini yeniden dizayn ediyor (makul sekilde).
    Ben acikcasi cok begenmistim.
    Mutlaka yuklesin oyunu oynayanlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -_-_- -- 30 Ekim 2015; 13:32:45 >
  • nexus kullanamıyorum paralı üyelik istediği için ,dediğin modun steam atölye linkini ya da ismini yazabilir misin ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopold Fitz -- 30 Ekim 2015; 12:50:34 >
  • quote:

nexus kullanamıyorum paralı üyelik istediği için ,dediğin modun steam atölye linkini ya da ismini yazabilir misin ?

Ben kullandigim butun modlari (ceviriler haric) nexus moddan indirmisimdir. Boyle bir sorunla ya da istekle karsilasmadim. Nexus moddan ucretsiz uyelik alirsaniz zaten 2 mb siniri ortadan kalkiyor. Her turlu modu indirebiliyorsunuz. Daha once uyelik almadiniz sanirim? Bir deneyin almayi. Ucretsiz zaten.

Bahsettigim modun steam sayfasi;

https://steamcommunity.com/workshop/filedetails/?id=204157051

Bu da nexus mod sayfasi;

http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/57872

• Bir kaç mod indirmek istediğimde üyelik sorunu ile karşılaşmıştım onda da para istediği için vazgeçmiştim ama dediğiniz gibi 2mb dan daha fazla olabilir indirmek istediklerim. Teşekkür ederim bu arada modlar için.
  • quote:

Bir kaç mod indirmek istediğimde üyelik sorunu ile karşılaşmıştım onda da para istediği için vazgeçmiştim ama dediğiniz gibi 2mb dan daha fazla olabilir indirmek istediklerim. Teşekkür ederim bu arada modlar için.

Ücretsiz üyelik alıp indirmeyi deneyin

Rica ederim
  • Çok güçlü silaha da benzemiyor zaten.Kılıç olarak abanoz büyük kılıç kullanıyorum şimdilik.Tek-el kılıçta dawnbreaker iyi.Gürz olarak dediğin gibi molag bal en iyisi.
    Bu arada nexus modda üye olurken premium seçenekleri çıksada üstte yazıyor zaten o seçenekleri(1 aylık,3aylık,yaşam boyu premium) seçmeden devam edebilirsiniz diye.O seçenekleri seçmeden devam edersen ücretsiz üyelik alıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daxtor55 -- 30 Ekim 2015; 15:20:20 >
  • Kaç yıllık oyun hala steam de çok pahalı. İndirim gelsin

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Oguzlu

@SonictheHedgehog-MZ

İmparatorluk Ulfric e sırt çevirmiyor, zor durumda oldukları için o anlaşmayı yapıyorlar ve güç toplamak için kenara çekiliyorlar Thalmor a taviz veriyorlar. Peki Ulfric ne yapıyor ? İmparatorluğa ihanet ediyor. Gücünü toplaması gereken imparatorluğu zayıflatarak Thalmor a yardım ediyor. Neden imparatorluğu desteklemiyor ? Çünkü tahta çıkmak istiyor bu yüzden ulu kralı öldürüyor.

Ulfric in gözü krallıkta ve ırkçılık yapıyor. Evet orman elfiyim yanına gittiğimde beni almak istiyor ama o kısım biraz saçma olmuş. Kuzeyliler dışında herkesi kesiyor adam, elflere düşman ama ben elf karakterle yanına gittiğimde onlara katılabiliyorum. Ya kuzeylisin ya ölüsün diyen bu değil mi ? Markarht ta Yeminlileri mülteci konumuna düşürmedi mi ? Çoluk çocuk kadın yaşlı demeden herkesi kesmedi mi ?

Ayrıca kötü niyetli olduğunu sana bir örnekle kanıtlayayım, oyunda dedelerin olduğu mekanda bir barış antlaşması yaptığımız görev var. Bütün mevkibeyleri burada toplanıyor, herkes geliyor. Amaç ejderhalardan kurtulana kadar kısa süreli antlaşma. Herkes evet diyor ama Ulfric ne yapıyor orada ? Alakasız yerde toprak istiyor, toplantıyı yöneten de bendim. Küfür edesim geldi orada, ne toprağı seni buraya barış için çağırdım diyesim geldi ama öyle seçenek yoktu, tutup kesecektim onu öyle seçenek yoktu maalesef. :D Ama Tullius asil adam, ne yaptı orada ? Tüm tepkilere rağmen kararı bize bıraktı, bende x bölgesini Ulfric e verin dedim tam o anda Ulfric atarlı ergen gibi kalktı orayı istemeeeeemmm dedi kalktı gitmeye çalıştı üstüne birde bana laf çaktı, sende adam değilmişine getirdi mevzuyu. Orada 2. kere kesmek istedim oyun yine izin vermedi. :D:D

Ejderhalarla uğraşıyoruz binbir güçlükle konseyi toplamışız adam görgüsüz barbar, gelmiş dövlet bana toprak versin diyor. Ben orada soğudum zaten Ulfric den. Bence çıkardığı isyan çok anlamsız ve boş bir isyan. Ulfric i oyunda kuzeyliyi seçenler hariç diğer kesimin desteklemesi çok saçma çünkü desteklenecek tarafı yok. Ülkeyi bölmeye çalışıyor resmen. Ana görev bitince iç savaşa yönelebilirim ama %60 imparator %40 Ulfric i seçerim, bu ihtimaller İmparator için oyun ilerledikçe artmakta.

@FearOfTheDuck

Bug değildir Ulfric i nasıl öldüreceksin orada. İmparatoru seçmediğin sürece onu öldürme ihtimalin yok, ölmeyen karakter kendisi ama düşünce güzel. Tullius u hallet oracıkta Galmar ve Ulfric i de kes, dışarı çık sizin reisler öldü kralınız benim artık de. :)))) Yapardım valla, taht merakı bende de var yukarıda Ulfric i kötüledim ama içimde ondan bir parçada var. :))))

Edit: Şarkı harikaymış kapatamıyorum. Savaşasım geldi. :D

Antlasmanin sartlarindan ya da yasanan olaylardan yeterince haberdar degil gibisin.
    İmparatorluk hicbir sekilde guc toplamak icin gel baris donemi yapalim gibi bir dusenceyle masaya oturmuyor. Resmen kendisini satiyor.
    Bu yuzden imparatoru oldurecegimiz vakit imparatorun kendisi, biliyorum, o antlasmayi imzaladigim icin herkes benden nefret ediyor diyor. O antlasma ciddi anlamda imparatorlugun yok olmasina neden olacak bir antlasma. Hic bir sekilde mantikli bir izahi yok.
    İmparatorluk un ici de bu yuzden kafasina estigi gibi davraniyor. Whiterun jarl i para ve zevk icin thalmor a karsi bir durus sergilemiyor. Kendi adamlari bile onun ne oldugundan haberdar.
    İmparatorluk o antlasmayla bitiriliyor.
    Fiilen bir gucu bulunmuyor.
    Thalmor ne isterse onu yapariz, o da tum ulkede istedigini yapar diyorlar.
    Asarlar keserler, biz bir sey yapamayiz.
    Yolda goturulen adamlara da mi rastlamadin?
    Bu o antlasmanin urunu.

Boyle bir antlasmayla imparatorluk resmen kendisinin bir gucu olmadigini acik acik duyurmusken; Skyrim bolgesindeki High King e meydan okuyor Ulfric. Duello sonucu da High King in olumuyle sonuclaniyor. Boylece kral in kendisini korumaktan aciz oldugunu gosterip imparatorlugun dustugu durumdan haber veriyor. Fakat high king yanlilari tarafindan suikast yaptigi (ne alakaysa) gerekcesi ile hakkinda olum karari cikartiliyor. Oyunun basina denk geliyoruz boylece.

Haa oyunun basi demisken, bizim olayla hicbir alakamiz olmamasina ragmen imparatorlugun bizi yakalayip idama mahkum etmesi de onlari secmemek icin bir neden.

Herneyse.
    İmparatorluk Tiber septim in kurdugu gibi guclu degil.
    Son donemlerini yasiyor bizim oldugumuz cagda.
    Ulfric te basa gecip olaylari organize etmek istiyor ki imparatorlugun bir tarafi kurtarilsin.

Daha da oncesine gidelim.
    Thalmor la imparatorluk arasinda gerceklesen Buyuk Savasta (sanirim ismi buydu), ulfric greybeards olma yolundaki egitimini birakip imparatorluga destege gitmis bir sahsiyet. Hem de tum emrindeki birliklerle.

Antlasmanin oldugu zamana kadar emrindeki cogu kisi onunla birlikte savasiyor ve oluyor. Ayni imparator askerleri gibi.
    Fakat imparator (imparator bile diyemeyiz. Oblivion olayinda sonra tahtin bir varisi yok) gidip kendi ulkesini satiyor.
    Antlasma sartlari agir.
    Sanki bosuna savasilmis gibi.
    Ulfric ve cogu kisi de ulkenin bagimsizligi icin seferber olmusken imparatorlugun hicbir sey olmamis gibi, hic savas gerceklesmemis gibi, ulkeyi thalmor a satmasina karsi cikiyorlar. Anliyorlar ki imparatorluk coktan bitmis.
    Bu yuzden imparatorlugu tekrardan yasatmak adina suanki imparatorluga karsi bir grup kuruyorlar.
    Ve ben bunda herhangi bir ters olay goremiyorum.
    Sizin dediginiz gibi, benim en basta da soyledigim gibi, imparatorlugun guc toplama gibi bir amaci yok. Direk olarak satiyorlar ulkeyi. Her taraftan kusatilmislar. Askeri birlik olusturmaya kalksalar Thalmor un bundan haberdar olmamasi mumkun bile degil. İmparatorlugun tum gucunu almislar.
    Winterhold ta sinirsiz guc kaynagi ortaya ciktiginda Thalmor basmisti orayi.
    Ulkede kus ucsa haberleri var bunlarin.
    Boyle bir antlasma imzaliyor yani imparatorluk.

Ulfric irkcilik yapsa seni kabul etmezdi emin ol.
    O kendisinden olani kuzeyli kabul ediyor.
    Ayni bizim kendisini Turk kabul edeni Turk kabul ettigimiz anlayis gibi. Ha Ulfric in bir tik otede olabilir ama bu kuzeyli haricindekileri oldurdugu anlamini tasimiyor.
    Diger bir yandan su bahsettigin Markhart olayini detaylica arastirmadim. Olayin nasil gerceklestigini bilemiyorum fakat yeminliler falan zaten ulke icin bir tehdit. Arastirmak lazim nedenini. Oyunda bir cok kitap var. Ayni olayi farkli sekillerde anlatmistir bir kaci. Farkli forumlardan okurum olayin nedenini. Simdilik bir sey diyemiyorum.
    Yine de her yonetici gibi hata yapabilir belli olmaz. Hikayenin gercekciligini arttirir.

Dedelerin oldugu paragrafina da donelim.
    Onlar greybeards. Ana hikayeyi oynayarak o toplanmayi kuruyorsun.
    Ulfric her ne kadar isyan orgutunun basina gecse de hala bir suclu olarak goruluyor. Yakalandigi anda oldurulecek, hakkinda idam karari var.
    Tum dunyayi ilgilendiren Alduin tehditini de imparatorluktan daha iyi biliyor. Bu kehanetten haberdar.

Fakat amacini gerceklestirmek icin (thalmor la savasip imparatorlugu bagimsizligina kavusturmak icin) belirli sartlar koymasi lazim. Bu toplanti da onun icin firsat oluyor. Hem imparatorlukta onlardaki bir bolgeyi aliyor yanlis hatirlamiyorsam. Karsilikli bir iliski var.
    Bunlari yapmasa alduin tehditi ortadan kalkinca skyrimdeki imparatorluk tekrardan onu yakalamaya calisacak. Stratejik olarak boylece bir ya da iki bolgeyi aliyor. Cunku kehanette dragonborn un aldun i durduracagi yazili. Bizim yenecegimizi biliyor.

Dikkat edersen Dragonborn a da en cok saygi gosteren kisi o. Cunku imparatorlugu kuran tiber septim de bir dragonborn.
    İmparatorluk tarafinda, asil dedigin Tullius bizi takmiyor bile.
    Ulfric in kalkmasindaki neden de imparatorlugun yaninda yer almayi thalmor un yaninda yer almak olarak gordugu icin. Yoksa ilk seferde dragon oyle istiyorsa tamamdir diyor o da.
    Tullius un boyle bir derdi yok zaten. Thalmor ne derse onu yapmaya mecbur.

Mesela ic savasta taraf secip en sona gelince, Ulfric i oldurecegimiz zaman Ulfric Tullius a birakin beni dragonborn oldursun diyecek kadar onurluyken; tam tersi durumda Tullius gibi imparatorluk yalakasi ulfric e her seyi bastan konusabiliriz anlasabiliriz gibi seyler soylerken, galmar da konusacak bir sey yok, imparatorluk ta senin gibi oldu diyor.
    Sovnguard ta da tullius u degil, Ulfric i goruyoruz bu yuzden.

Daha iyi özetlenemezdi

• quote:

Orijinalden alıntı: daxtor55

Çok güçlü silaha da benzemiyor zaten.Kılıç olarak abanoz büyük kılıç kullanıyorum şimdilik.Tek-el kılıçta dawnbreaker iyi.Gürz olarak dediğin gibi molag bal en iyisi.
    Bu arada nexus modda üye olurken premium seçenekleri çıksada üstte yazıyor zaten o seçenekleri(1 aylık,3aylık,yaşam boyu premium) seçmeden devam edebilirsiniz diye.O seçenekleri seçmeden devam edersen ücretsiz üyelik alıyorsun.

Tek El Kılıç kullanıyorsan benim gibi yapabilirsin. Dawnbreaker'i yeraltı mezarlarına girince kullanıyorum.Zaten özelliği bu ölüp yeniden dirilenlere ekstra zarar vermesi.Molag -Bal gürzünü Soul Gem ve Azura's Star' ı doldurmak için arada kullanıyorum. Dragonbane kılıcını ejderhalara karşı kullanıyorum,10 saniyede öldürüyor. Kalkan olarak ta Spellbreaker'ı tek geçiyorum. Normal insanlara falan da kullanmak için oyunun en çok hasar veren kılcı Chillrend'i öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: FearOfTheDuck

quote:

Orijinalden alıntı: daxtor55

Çok güçlü silaha da benzemiyor zaten.Kılıç olarak abanoz büyük kılıç kullanıyorum şimdilik.Tek-el kılıçta dawnbreaker iyi.Gürz olarak dediğin gibi molag bal en iyisi.

Tek El Kılıç kullanıyorsan benim gibi yapabilirsin. Dawnbreaker'i yeraltı mezarlarına girince kullanıyorum.Zaten özelliği bu ölüp yeniden dirilenlere ekstra zarar vermesi.Molag -Bal gürzünü Soul Gem ve Azura's Star' ı doldurmak için arada kullanıyorum. Dragonbane kılıcını ejderhalara karşı kullanıyorum,10 saniyede öldürüyor. Kalkan olarak ta Spellbreaker'ı tek geçiyorum. Normal insanlara falan da kullanmak için oyunun en çok hasar veren kılcı Chillrend'i öneririm.

Dragonbane i görmüştüm ama kullanmadım hiç.Çünkü kadim ejderhalar hariç diğer ejderhaları öldürmem en fazla 1 dk sürüyor.Ejderhalara bu kadar etkiliyse kullanırım artık.Birde Mephala nın verdiği ebony blade var ama kılıcın özelliğini göstermesi için 10 tane dost öldürmek lazım.Ama yinede hızlı bir kılıç.Benim oyunda en korktuğum düşmanlar vampirler.Diğerlerinde zorlanmıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: adnansetek

Kaç yıllık oyun hala steam de çok pahalı. İndirim gelsin

geçen yıl kasım ayında 20 tlye dlcleriyle birlikte aldım hatta bikaç hafta öncede sadece skyrim versiyonu 10 tlye düşmüştü.yani hep indirime giriyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: adnansetek

Kaç yıllık oyun hala steam de çok pahalı. İndirim gelsin

geçen yıl kasım ayında 20 tlye dlcleriyle birlikte aldım hatta bikaç hafta öncede sadece skyrim versiyonu 10 tlye düşmüştü.yani hep indirime giriyor.

En son 30 küsürlerde görmüştüm. Bende zamanında indirim ile aldım ama şimdiki fiyatlar garibime gitti.

• 
Sayfa: önceki 13711372137313741375
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.