Şimdi Ara

The Elder Scrolls IV: Oblivion (2006) [ANA KONU] (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.581
Cevap
8
Favori
282.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben en çok x1900xtx i olanların performansını merak ediyorum..x1900xtx i olanlar fps si ile birlikte birkaç ss koyarsa iyi olur en kral kart şu an için o çünkü

aslında 7900gtx ile de bir ss merak ediyorum ama forumda o kartı alan yok şu an galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 24 Mart 2006; 16:21:23 >
  • Evet bencede grafiklerde bi gariplik var bekledigimin altında su an ama ilerde arkadasımısın soledigi gibi grafiklerde iyileşmeler olabilir.Şimdi yapılacak tek sey var 10 karton sigara 2 kavanoz gold kahve ve hali hzırda yatak taki oyunu bitirene kadar

Daha oyun elime gecmedi bi turlu kastırıyorum istanbulda yok hiçbi yerede yaa

Ama cephaneyi ufak ufak hazırlıyorum
  • karşiyakadan alan arkadaş nerden almıs acıba dukkan ismi falan:)
  • Performans olupta ne olacakki. Zaten 60fps'ye sabit oynamıyormusun? Şu oyunda 999 fps alınca ne olacak zaten?
    Ama bende 1900xtx'in performansını merak ediyorum senin gibi.

quote:

Orjinalden alıntı: TuGy18

ben en çok x1900xtx i olanların performansını merak ediyorum..x1900xtx i olanlar fps si ile birlikte birkaç ss koyarsa iyi olur en kral kart şu an için o çünkü

aslında 7900gtx ile de bir ss merak ediyorum ama forumda o kartı alan yok şu an galiba
  • olsun 60 fps nin sabit olması o kartta öyledir belki ben esas x1900xtx i merak ediyorum ki karşılaştırma yapabilelim

999 fps oynanması önemli değil ki kaça kadar çıkacak o fps o önemli ki performansını anlayalım o kartın.. sonuçta sistemleri en fazla kasan oyun şu an bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 24 Mart 2006; 17:27:57 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: MaTaDoR

quote:

Orjinalden alıntı: dante2003

arkadaşlar... ben oyunu daha almadım ama gönderilen resimlere göre konuşursak hiç kendimizi aldatmayalım adamlar bizi resmen kandırmışlar resimlerin benim izlediğim videolarla uzaktan yakından alakası yok izlediğim videodaki görüntü kalitesi, parlaklık,ışık efektleri, gerçekçilikle resimler arasında dağlar kadar fark var. resimlerdeki görüntüler plastik gibi... menemen arkadaşımın full detaylarda açtığı grafik bile izlediğim videoya göre minimum detay da açılmış gibi duruyo eğer menemen arkadaşın sisteminde bile videodaki görüntüsünden bu kadar kötü grafik veriyosa daha iyi bi sistem olamayacağına göre adamlar bizi resmen kafaya almışlar.

+1

Most Wanted çıkmadan önce de onlarca video izledik ve oyunun aslı videodaki görüntüleri aratmadı. Buna benzer şekilde, COD2, FEAR, AOE3 gibi kaliteli yapımları da gösterebiliriz. Neredeyse bütün oyunlarda PRE-RENDER edilmiş ekran görüntüleri veriliyor fakat, önceden render edilmiş oyun içi videosuyla ilk kez karşılaşıyorum.

Bethestanın grafik yönünden bir kandırmacası olamaz. Bu oyun en iyi grafikli oyun olması için yazılmadı. Oyunun içeriği önemli.Bu oyunu bekleyenler grafikleri için değil içeriği için bekledi.Grafiklerin vidyodakilere benzememe nedeni vidyoların xbox360ta alınmış olması olabilir. İlerde yama ve sürücülerle grafikler (özellikle uzaktaki nesnelerin renderlanmaması problemi) giderilir. Verilen sslerin hepsi nvidia kartlı sistemlerden alınmış ati kartı olanlarda verirse ss iyi olur. Sürücü problemi olabilir çünkü. Farcry da benzer bişey olmuştu mesela.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Demus -- 24 Mart 2006; 17:45:56 >
  • Eskiden oyunlar çıkar bilgisayara kurar ve eğlenmeye başlardık.Kaliteli oyunlar çıkardı.
    Grafik geldi mertlik bozuldu.Şimde çok oyun çıkıyor ama çoğu beş para etmez.
    The Elder Scrolls her zaman kaliteli bir oyun oldu. Ama her yönü ile. Ama şimdi oyunun kalitesinden bahsedeceğimize biz grafiğinden bahsediyoruz. Yazık.
  • haklsın ayrıca oyunu 1 saattir oynamaktayım bukadar kasması normal değil yuh yani.. cok sinir oldum oynanmıyacak kadar düşük fsp değerleri verdi.800x600 low ve medium detail arası-2xaa-shadowlar kapalı 6600gt var pcıex ama banamısın demedi cok üzüldüm:(
  • Son sürücülerini yükle.Sorununu bir nebze azaltabilirsin.
    quote:

Orjinalden alıntı: conerland

haklsın ayrıca oyunu 1 saattir oynamaktayım bukadar kasması normal değil yuh yani.. cok sinir oldum oynanmıyacak kadar düşük fsp değerleri verdi.800x600 low ve medium detail arası-2xaa-shadowlar kapalı 6600gt var pcıex ama banamısın demedi cok üzüldüm:(
  • a
    quote:

Orjinalden alıntı: efex2000

bu oyunun grafikleri fable the lost chapters dan iyimi. birde hangi oyun sizce daha güzel.ben fableyi çok beyenmiştimde o yüzden.

aynı küfeye konamazlar birbirinden çok farklı bir oyun. fable her nekadar rpg olsada oyunun gidiş hattını sadece masumları öldürüp kötü tarafa geçerek vb. şekilde değiştiriyorsun ama morrowind saf rpg yaptığın her diyalog ve kararların oyunun kaderini tamamen değiştiriyor.
  • Bizim cdcizen aldım oyunu manyak birşey grafikler falan
  • sonunda bitti kuruluma geçiyorum burayı ss manyağı yapacam
  • cok merak ediyorum ss leri sistemlerimiz hemen hemen aynı. son driverları kurdum aa-boom-hdr kapalı diger detaylar medium ile high arası 1024x780 çözünürlükte indoor 35-50 arası outdoor ise 10-25 arası fps değerleri yakaladım ama cok kalabalık savaşlarda 9'a hatta 5'e düştüğü oluyor!!umarım yapımcılar patch yayınlarlar yakında!!bu arada yabancı forumlardaki tavsiyeler şu şekilde; "The biggest steps outside the game that I took included:
    - defragging my hard drive
    - uninstalling nVidia 84.21 forceware WHQL
    - cleaned out orphaned driver libraries with Driver Clean Pro
    - installing the beta nVidia 84.25 forceware drivers
    - downloading and installing latest build of DirectX 9.0C
    - installing Coolbits and setting Max Frames to Render Ahead to 0
    - setting hardware sound acceleration to 1/4 (Basic Acceleration)
    - modifing Oblivion.ini to set hardware sound acceleration to 0"
    uygulamak gerek..ii oyunlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi conerland -- 24 Mart 2006; 21:49:41 >
  • bu arada oyun hakkında 1-2 yorum yazmak istiyorum.. oyun benm beklentilerimi tam karşıladı inanılmaz keyifli ve harika bence. ama gercekten fps düşüşleri ve düşük çözünürlükler ile oynanmıyor:( valla paraya kıyılır bu oyun için. serbestlik mükkemmel olmus level sistemi dövüş sistemi cok keyifli..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi conerland -- 24 Mart 2006; 21:54:55 >
  • Arkadaşlar bu oyuna world of warcraft'ın single player versiyonu denebilrmi?Yane onamı benziyor?

• bendede iç mekanlarda fps baya güzel 50-60 larda dolaşıyor ama dış mekana çıktığımda 20 lerde hele aksiyon falan olursa 15-10 .... daha düşüğünü söylemem banane

oyunun grafiklerde nasıl desem farcry a benzettim ben ya.. acaip benziyor ama dış mekanda saçma şekilde kasıyor normalde hızlı fena değil ama arada kafasına esiyor hop düşüyor fps anlamadım gitti driver falan lazım sanırım.. ( ayrıca 84.25 ü yüklemedim şu anki driver ım 81.95 o da etkiliyor olabilir şimdi 84.25 yükliyim yine deneyeceğim bakalım neler değişecek )

bilmiyorum belki herkesde bu kadar kasması haritanın büyüklüğündendir diyecem ama onu da ram in etkilemesi lazım bende neden o kadar düştü 5 gb rammi lazım ya

sonuçta bence kesinlikle bu kadar kasacak bi grafik yok..olsa olsa haritanın büyüklüğündendir o çünkü o kadar büyük haritayı hiç yüklemeden oynatıyor arada loading falan diyor ama oyun durmuyor hiç..

birde adam öldürürken falan efektler acaip kaliteli olmuş o anda kasılması normal sanırım çünkü bi ton efekt giriyor işin içine blurdan tut hdr ye kadar.. mesela adam vurduğunuzda bi ışık patlıyor o ışık duvarda yada kılıcın üstünde falan diyelim hdr şeklinde yansıyor bu efektde kartlara illallah dedirtiyor yani düşünün bizim kartlar bi duvara bi ışığın vurmasını zor kaldırıyorsa burada bir sürü ışık hem kılıca hem duvara hemde ne bileyim düşmanın zırhında yansıyor..ortaya muhteşem bir görüntü çıkıyor ( şu an hiçbir oyunda olmayan bir görüntü olduğu doğru ) ama işte kartlar höh diyor..

ayrıca bende su detayı rezil bir haldeydi oda zaten %100 driver dan kaynaklandı..

grafiği geçelim.. müzikler süper ortaçağ müziklerine acaip benziyor oyuna çok yakışıyor efektler filan süper..heleki fizik motoru muhteşem olmuş nede olsa havok

oyunun grafiklerini incelemekten diğer özelliklere bakmadım..baştaki karakterin suratı vs. onları ayarlamadan girdim yada sandıktaki kutular falan eğer içinde anahtar yoksa hiç bakmadım yada yazıları ne yapmam gerektiğini okumadım bir an önce zindandan dış mekana çıkmaya uğraştım..kabataslak bir warrior ve ardından knight seçtim devam ettim.. diğer özelliklerine ileride bakıcam..

yanlız öldürdüğüm bir goblinden bir staff aldım büyü olayına bi bakayım dedim baya güzel olmuş büyücümü olsam ne örneğin fareye büyü atıyoruz farenin etrafını sarıyor büyü çok güzel efektler yapılmış o konuda..

daha önce hiç TES oynamamıştım ama sapına kadar RPG hastasıyımdır neden daha önce bunu oynamadığıma yanıyorum oyunda her aradığım şey var yav

oyundaki serbestliği zaten biliyorsunuz ben ilk defa oynadığımdan yeni rastladım böyle bi olaya ve süper birşey resmen oyunun içinde canlı bir dünya var bu hissi bu kadar iyi başka bir oyun vermemişti daha önce..

sonuç olaraktan ( bi baktımda çok fazla yazmışım ya ) oyun harika birşeye benziyor diğer oyunları şimdiden uninstall edin bence bu oyunu bırakmak zor olacak

not: SS ler 1024*768 HDR ve diğer her efekt açık 8xAF v-sync off olarak alınmıştır.. nedense oyunda fps göstergesini açtığım halde aldığım resimlerde fps gözükmemiş aklımda kaldığı kadarıyla ilk resimde fps 50 civarı o dış mekan resminde 21-23 gibi birşey diğer ölü insanın bulunduğu resimde 45 civarı çıktı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 24 Mart 2006; 22:46:49 >
  • quote:

not: SS ler 1024*768 HDR ve diğer her efekt açık 8xAF v-sync off olarak alınmıştır.. nedense oyunda fps göstergesini açtığım halde aldığım resimlerde fps gözükmemiş aklımda kaldığı kadarıyla ilk resimde fps 50 civarı o dış mekan resminde 21-23 gibi birşey diğer ölü insanın bulunduğu resimde 45 civarı çıktı

Fraps'de ScreenShot bölümünde "include frame rate overlay on screenshots" kısmını aç.

Bu arada bu oyundan maksimum zevki almak için tüm konuşmaları dinlemek, yazıları okumak ve araştırmak lazım. Görevler bitsin diye uğraşmak yerine oyunu yaşamak lazım. Çünkü oyunun güzelliği ayrıntılarda gizli.

Daha oynamadım oyunu ama böyle olduğundan adım gibi eminim, Morrowind sağolsun.
  • Bu oyunun başında biyere gitmek için world mapi açıp ordan gidin yada gezerek gidin diyordu o world map olayı nasıl açılıyor nasıl yapılıyor bide ben şimdi o kralların tılsımımı ne onu verdim klisedeki adama sonra görev verdi sonra altta pusulada çıkmıştı sonra gidip warriors guilda üye oldum gitti pusuladaki işaret nasıl bulacağım şimdi ben orayı world map olayını açıklayabilirseniz sevinirim GO SHUT THE JAWS OF OBLİVİON
  • quote:

bilmiyorum belki herkesde bu kadar kasması haritanın büyüklüğündendir diyecem ama onu da ram in etkilemesi lazım bende neden o kadar düştü 5 gb rammi lazım ya

sonuçta bence kesinlikle bu kadar kasacak bi grafik yok..olsa olsa haritanın büyüklüğündendir o çünkü o kadar büyük haritayı hiç yüklemeden oynatıyor arada loading falan diyor ama oyun durmuyor hiç..

Oyunda devasa bir harita olmasına rağmen haritanın tamamı yüklenmiyor. Harita ufak karelere ayrılmış durumda. Yanlızca bulunduğunuz bölge yükleniyor hafızaya. Başka bir bölgeye(kareye) girdiğinde o loading yazısı çıkar. Yani oyunun kasması haritanın büyüklüğüyle ilgili değil. Benim tahminim driver problemi olduğu yönünde.Nvidia bu oyun için yeni sürücü çıkarmış olması beni haklı çıkarıyor. Ayrıca optimizasyon problemide olabilir. Bethesdanın bu konudaki karnesi pek iyi değil zaten. Eskiden Bethesda oyunları çıktıktan bir ay sonra alınması tavsiye edilirdi. Yamalar anca hazır olurdu çünkü.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Demus

quote:

Oyunda devasa bir harita olmasına rağmen haritanın tamamı yüklenmiyor. Harita ufak karelere ayrılmış durumda. Yanlızca bulunduğunuz bölge yükleniyor hafızaya. Başka bir bölgeye(kareye) girdiğinde o loading yazısı çıkar. Yani oyunun kasması haritanın büyüklüğüyle ilgili değil. Benim tahminim driver problemi olduğu yönünde.Nvidia bu oyun için yeni sürücü çıkarmış olması beni haklı çıkarıyor. Ayrıca optimizasyon problemide olabilir. Bethesdanın bu konudaki karnesi pek iyi değil zaten. Eskiden Bethesda oyunları çıktıktan bir ay sonra alınması tavsiye edilirdi. Yamalar anca hazır olurdu çünkü.

inşallah driver ı yükledikten sonra bi 10-15 fps farkeder ya

ya bide hem Beta 84.25 hemde guru3d.com da optimized 84.25 var hangisini indirsem daha iyi olur acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 24 Mart 2006; 23:37:59 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.