Şimdi Ara

The Elder Scrolls IV: Oblivion (2006) [ANA KONU] (113. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.581
Cevap
8
Favori
282.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 111112113114115
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: DJ_Ay

Arkadaşlar adı spies olan ana görevlerden birinde taakıldım

Gösterdiği eve gittim anahtarı warmış bende içeri girdim.Bir şey yoktu.Dışarı çıktım birden biri benimle konuşmaya girdi otomatik olarak.Anlayamadım ne olduğunu konuşma bittikten sonra etrafa baktım o herifi bulamadım.Bir daha içeri gireyim dedim bu sefer karşıma bir kadın çıktı.Kendine dedric zırh büyüsü yaptı daldı bana öldürdüm onu.Sonra bişey olmadı

Birkaç kere denedim olmadı canım sıkıldı lütfen yardımcı olun

YArdımlarınız için teşekkürler:
    feel so bad ve TikoskiMaloz

Arkadaşlar yardım lütfen kafayı yicem
  • quote:

Orjinalden alıntı: feel so bad

King Sempron/
    1) Ayleid statue bulunan yerler:
    Culotte
    Fanacas
    Mackamentain
    Moranda
    Ninendava
    Vilverin
    Welke
    Wendelbek
    Wendir
    Wenyandawik
    2) Onları nerede bulacağın bu linkte yazıyor;http://www.uesp.net/wiki/Oblivion:A_Venerable_Vintage
    3) Oralarda bir yerde mavi düğme gibi bir şey olması gerek. Genelde görünmeyen yerlere koyuyorlar.
    4) Black soul gem'i kendin yapabilirsin. Bunun için gran soul gem'e ve Soul Trap büyüsüne sahip olman lazım. Dark Fissure adlı mağranın önünde bir altar göreceksin, o altar'ın oraya haftanın bir günü gökten bir ışık iniyor.
    O ışık altar'ın üzerine inerken altar'a gran soul gem'ini yerleştirip (tıpkı bir sandığa koyar gibi koyacaksın) altar'a Soul Trap büyüsü yap. Altar'da bir adet black soul gem bulacaksın.
    5) O galiba Mercantile yeteneğinle alakalı. 75 ve üzeri olunca o yetenek dükkânlara 500 altın para yatırabiliyorsun.
    DJ_Ay/ Bir kere o senle konuşan adamın görevle alakası yok. Fame'in yüksek diye senden yardım istiyor. Kadını öldürdükten sonra evinin alt katına inip oradaki notu almalı ve Jauffree'ye götürmelisin.

Saol üstad

DJ AY @

Spies

While the Septim heir researches the enchanted book, Jauffre has a mission for you. You have to get rid of some suspicious spies wandering around the temple. Talk to Steffan, who will tell you where they usually meet at night. Go there and kill everyone. You’ll find some keys when you search their bodies. Go to Bruma and talk to guard captain Burd. He’ll allow you to legally search Jearl’s house. Go there and enter the basement through a hatch on the floor. There you’ll find a letter. Take it to Jauffre.

Sana görevi Jaufre vermiş.Temple'ın etrafında dolanan şüpheli caasusları halletmek zorundasın.

Steffan ile konuş(sana gece olağan toplantının nerde yapıldığını söyliycek)

Oraya git ve herkesi öldür.

Cesetlere bakdığında bazı anahtarlar bulacaksın

Brumaya git ve captain Burd ile konuş.Sana Jearl'in evini araştırma izini verecek.

Eve girdikden sonra aşağı açılan bi kapak war.Ordan gir.

Orada bi mektup bulacaksın onu Jauffere götür
  • Benim sorunum o evin içindeydi kapak dedin de kapak bulmaya çalışıcam ben bişi görmedim ama yinede sağol
  • Sağol sorunu çözdüm
  • Arkadaşlar acil yardım ben oyunda görev üzerine bir mağaraya girdim içeride wampir varmış üzerime çullandılar 2 günüm kaldı iksiri nereden bulacağım tam halkın sevgisini kazanmışken hayvan muhamelesi görmek istemiyorum lütfen yardım ediiiin
  • Arkadaşlar wanpir oldu %50 yim kan içiyorum geceleri durmadan %25 e düşüyor grand soul gem bulmam gerekiyor dağ başında bir kadına onları vericem o da bana iksir vericek 3 tane üniversiteden çaldım 2 tane kaldı nirsürü yer gezdim bulamadım

Eğer grand soul gem satan biri veya olan bir ev biliyorsanız lütfen bana söleyin wampir olmak istemiyoruuum
  • Arkadaşlar bu soruyu oblivionda bir sorunum var başlığı altında sormuştum cevap alamayınca birde burda şansımı deneyeyi dedim cevaplarsanız sevinirim...
    Arkadaşlar benim 2 tane sorum olacaktı, 1.'si ben oblivionun ek paketi knights of the nine aldım,yükledim ama hiç birşey anlamadım. cd de 8 tane setup vardı(sayayım) oblivion horse armor pack(bunu biliyorum), oblivion knights of the nine(bunuda biliyorum), oblivion mehrunes razor, oblivion orrery, oblivion spell tomes, oblivion thieves den, oblivion vile lair, oblivion wizard' tower. Bu modlar hakkında tek bildiğim hepsinin paralı mod olduğu ama ne işe yaradıkları konusunda hiç bir fikrim yok(2 tanesi haricinde) beni bilgilendirebilirmisiniz arkadaşlar? 2. sorum da şu; knigts of the nine nı yükledim ama bildiğim kadarıyla modu aktif edbilmek için herhangi bir npc ye anvil şapeli hakkında soru sormamız gerekiyormuş ama hiçbir npc ye böyle bir soru sorulmuyor şu seçenekler var; 1.gray fox(bu setupları yükledikten sonra çıktı),2.imperial city, 3.rumors. Setupları yükledikten sonra 4 tane quest geldi ama hiçbirisi kotn ile ilgili değil.
  • Selamlar.

Oyun bölümüne pek takılmam.Oynadığım oyunlar genelde online oyunlar.Ultima online,KO(1 ay dayanabildim.sevmedim),Ogama.

Rpg tarzı oyunları severim.özellikle ultima online'ın hastasıyım.Rpg tarzı oynadığım son oyun fable idi.Bu oyunu nasıl atladım bilmiyorum forumları dolaşırken gözüme çarptı.Oyunu en kısa zamanda temin edeceğim.İngilizcem pek üst düzeyde değil ama fable tarzı bir oyun ise orta düzey bir ingilizce ile de sanırım oynanır bu oyunda.Oyunu baya bir araçtırdım,bir oyuna başlamadan önce oyun ile ilgili kaynaklar bakıyorum genelde almaya değer ise alırım yoksa almam.

Sormak istediğim bu oyunda sanırım bazı mod'lar ve patcler var imiş.Bu patch ve modları oyunun yapımcısımı hazırlıyor yoksa başka kişilermi.Tahminimce patchleri oyunun yapımcısı hazırlıyor ama modlar başka kişilerce yapılıyor.Bu modlar oyunu kolaylaştırmak içinmi hazırlanıor.Zorlaştırma amaçlı modlarda varmı.Mesela oto loot yapan bir mod'a bile rastladımm.

Ayrıca bu tarz oyunlarda genelde bodoz warrior'u pek sevmiyorum.Ultima'dan gelen bir alışkanlık genelde mage yada Warlock char kullanmışımdır hep.Daha zevkli oluyor.Fable'dada hem mage hem warrior bir char'ım var idi.Ama skill'ler yeterli gelmiyordu.Pek bazı yetenekleri dahi açamamışdım o oyunda.Oblivion'da bu tarz bir seçenek vrmı.Her iki yeteneğine kullanabilirmiyiz.Combat skilleri kullanabiliyormuyuz.Yani hepsi açılıyormu yoksa aldığımız skill point'ler yetersizmi gelior .

Oblivion'da en zevkli yetenek gurubu hangisi.Mage,Archer,Warrior? Bunların yanına ek yeteneklerde eklenebiliyormu?

İtemlerin ekstra özellikleri varmış sanrım.Hemen hemen Ultima online tarzı bu oyunda.Hatta npc'lerin isimleri bile hemen hemen aynı.Troll,Wisp vs vs .
  • Tamam arkadaşlar o soruma cevap veremediniz bari buna verin lütfen. Knights of the nine ı alıp kuran arkadaşlar siz oyunu yüklediğinizde datada bir esp uzantılı birde bsa( 167 mb) uzantılı dosya vardı öyle değilmi başka birşey varmıydı? Eğer yoksa bende neden aktif olmuyooooooooo?
  • Hemen hemen ultima tarzı bir oyun bu o zaman.Peki oyun içinde görevler felan bitmeden bu skill ve statları doldurabiliyormusun.Yoksa görevler bittikten sonramı tamamlanıyor.

Ayrıca stat'larla ilgili bir yazın vardı.Lvl atlamadan önce sanırım statları yükseltirsen +5 stat veriyor demiştin.Bu bilgiyi mage ile ilgili bir stat'da söylemişdin.Bu +5 100'ün üzerinemi eklenmekte.Ayrıca bu +5 diğer yeteneklerdede geçerlimi.Yani str'e etki ediyormu +5.

Bu oyun biraz dağa karmaşık.Oyunu bi temin edeyim,gerçi zamanda bulamıyorum artık pek fazla işler nedeniyle.Rpg tarzı oyunları severim hoşuma gider çünkü oyunun gidişatını ben belirliyorum oyuna bağımlı kalmamak güzel.Ultimada böyle idi herşeyi sen belirliyordur,Burda böyle bir durum varmı.Burdada sanırım tüm görevler birbiri ile bağlantılı.Birini tamamlamadan diğerine izin vermiyor.

ayrıca anlamadığım nokta Thief bir char nasıl savaşçı olabiliyor.Benim bildiğim kadarı ile thief bir char hırsızlık harici kullanabileceği yetenekler sınırlıdır.Örneğin olabileceği str artırmak zorundadır ağır eşyaları çalabilmesi için ayrıca mage kullanmalıdır inviciable olabilmesi için.Veya Hide olabilir.stealth(sanırım görünmez halde yürüme idi) kasması gerekir.Bunları geliştirirken diğer tarafdan savaşçı olabilmesi için diğer skill'lere yeterli seçenek kalıyormu.Her levelde sanırım belli bir hak veriyor.Bunu biraz açıklarmısın.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: soulitude

arkadaşım teşekkür ederim ma sanırım okumamışsın tam.ben bütün fotumu okudum size ayıb etmiim die sen bi yazımı okumamışsın sanırım.şimdi olay şööleki haliyle sistestemim eski kabul ediorm.ama şööle bişii var ben yeni sistem kuramam sadece belirli bir bütcem var ve ana kartım agp bu bir.deeiştirmem için herşeyi deiştirmem gerekior.bende hadi dedim en azında oyniim ram aldım.olmadı bi de ekran kartı aldım.1650 pro agp de şu anda bulunan en üst seviye kart ve çk memnunum.oblivion hariç bütün oyunlarda high ta en yüksekte hiç takılmadan oynuyorum ki bu benim için olağanüstü bi değişim yani.kartımdan inanılmaz memnunum ve çk ii bi fiat performans var.daha üst kartlar da agp ye yok.oblivionda ise genelde performansım iyiez zor efektlerde bile herşey sonra ii performans alıor ama şehirlere girince olau kopuyor.ve bu şehirlerde en düşüe getirsemde hala 6-7 fps.yani bu ban bi sorun gibi geldi.tmm sırf işlemcimden bööle bi sorun yapıosa yapcak bişii yok da hani belki sistemim bana netcek bi performan vercektir de bi hatadan böyleyse diebi çözüm öneriniz varsa bekliyorum.

yinede en azından cevapladıın için teşekkürler.ama sistemimi daha da yükseltemem bu yoklukta 400 ytl döktüm alete ram ve ekran kartı için bi de core duo diosun.haliyle yeni anakart diosun onu yapamam.

bazı arkadaşlar yok çimlerin hızını deiştirmiş biri demiş onboard ses kartlarında bi takılma yapıor.bende eskiden de bazıı oyunlarda sesten takılıodu yeni ses kartı almıştım şimdi çalışmadıı için takamıorm.yani bu tarz çözümler arıorm.yani bi umut.
    onun haricinde sistemimden memnunum ki condemned i herşey hight ta oynamak benim için olaydır yada fear ı.
    ama oblivionda dağda bayırda gezerken de oynanabilior olup şehirlere girince 7 fps almam bi hemde neyi kısarsam kısayım böyle olması acaip diilmi

Driver güncelle. Veya eski driver'lardan birini yükle. Sisteminle ilgili bir problem olduğunu sanmıyorum. Çünkü sistemin kaldırmasaydı her yerde 6-7 FPS ile oynardın zaten.

teşekkür ederim.ve pardon bakamadım foruma bi kaç gündür netim kesildi.şimdi zindanlarda hiç takılmıo.açık havada oynanabilir gibi oluo.şehirlerde 25 ile 5 arasında deişio anlamadım.dün double agent kurdum canavar gibi 1024 te çaılştırdı yani yapmaması lazım bööle.bi de double agent kurarken direckx güncelledi biraz daha düzeldi ama hala oynanır gibi deil şehirlerde falan.şu dediin driver ı arıorm şimdi ve düzelmesini umuyorum .bu oyun hayalimdeki oyun çünkü:)

daha az önce bi arkadaş vapurdayken ne zaman şööle bi oyun yapcaklar dedi bende elderscroll oblivion2 dedim yani.oynamak istiorum bu oyunu sorunsuz.

hangi bilgisayarcıya gittiysem işlemcinden diiil o dediler.anakartım biraz eski ondanmı dedim.ama belki bi driver la çözülcek olay saol yardımın için.yukarda da bi arkadaşa gecenin bilmemkaçında ruh halim nedeniyle çıkışmışım biraz şimdi farkediorm fazla tepki vermişim kusra bakmasın.sensen eğer bakma yada.

bu arada yutube de çk güzel videolar var oblivion yazın yeter.:)biri chıuck norris i yamış.
  • Ultimada ki gibi Sadece Str Dex ve Int yok Oblivionda onların dışındada bazı özellikler var... Ultima Onlineda ki gibi Skill'leri geliştirdikçe Statları da geliştirebiliyorsun... Yani UOda nasıl Wrestling kasarken Str artar burada da Hand to Hand (Sadece ismi değişik ) kasarsan belirli bir seviyede level atladığında Str yi daha çok arttırabiliyorsun... Normalde Level atladığında 3 tane Stat seçip onları arttırıyorsun Oblivionda demin bahsettiğim olay ise Statları arttırma oranını düzenliyor. Yani Normalde hiç Str arttıracak skill kasmadan level atlarsan ancak STRyi level atladığında 1 arttırabiliyorsun fakat level atlayana kadar 10 Kere Stryi arttıran skill kasmışsan Hand to hand (wrestling) + Sw+ Blunt (Macefighting) gibi Str yi seçtiğinde +5 arttırılıyor pozisyona geliyor...

Thief bir savaşçı derken arkadaşımız Assassin tarzı bir sınıftan bahsetmiş. Genel olarak karanlıklarda gizlenen uzaktan okla veya sessizce düşmanın arkasından gelerek kılıcı ile öldürebilen bir karakter... Tabi oyuna başlarken belirli Classlar seçebildiğin gibi UOda karakterini yaratırken yaptığın gibi Advanced bir karakterde yaratabilirsin... Bu da kendi Major Skill (level atlamanı sağlayan yetenek)lerini kendin seçebileceğin anlamına geliyor...

Aslına bakarsan Skill Capde neredeyse aynı UO ile. 7 Major skillde 100 yaparsan UOda ki 7x karakterini oluşturabiliyorsun. Tabi + olarak 700 le sınırlı kalmayıp Minor skilllerini de arttırmaya devam edip, çeşitli itemlar ile 100 olan skilllerini 100 üzerine de çıkartabiliyorsun... İyi Oyunlar
  • OBLIVION PATCH v1.1.511
    Oblivion_v1.1FinalEnglish.exe (1.6 MB) 06/06/2006

Geçerli son çıkan patch bumu.bilgisayara kurdum.sonra bi program açıldı.çok kısa sürdü ama yüklemesi.
  • Arkadaşlar, önceki konularda gönderilen konularda FPS den bahsediliyor, ve screen shotlarda da gözükmekte. Obivilion için açmayı denedim, ama komutunu bulamadım, fps'yide gösteren görüntü özlliklerini ekranda nasıl açabilirim?

Komut penceresine help yazınca karakterin statlarını 250 ye kadar arttıran komutlar geldi. sanırım hileleri.
  • Arkadaşlar ben bi yerde takıldım:Darkbrotherlardan aldığım göreve göre imperial city'de high elf fealen'i bulup öldürmem lazım ama bu adam imperial city'nin neresinde,bilen olupta yardım ederseniz sevinirim...
  • fpsyi konsoldan tdt yazarak çıkartıyorsun.

Ayrıca şu darkbrotherhood görevini söyleyeyim, şu septim otelde öldürmen gereken adamın sevgilisi olan high elf bir kadın var. Oraya gidip onun hakkında bilgi alıyorsun, son zamanlarda akıl sağlığını yitirdiğini öğreniyorsun. Birşeyle aklını bozmuş ama hatırlayamadım şimdi. Onun evi haritada işaretleniyor, evine giriyorsun, adamla konuşuyorsun ve istersen hemen öldürüyorsun istersen de sanırım onun da bir görevi vardı şu aklını yitirmesine neden olan şey ile ilgili. Ben hemen öldürdüm guild görevleri hızlı bitsin diye...

Arkadaşlar active quest seçeneğini kimse kullanmıyor mu yaw? Bir görevi active quest yaparsanız quest'i tamamlamak için gereken kişilerin ya da yerlerin veya nesnelerin haritadaki yerleri gösteriyor. Active quest seçeneğine tıklayıp mape tıklarsanız direk size yerini gösterir. Önceden orayı ziyaret ettiyseniz ya da şehir sınırları içinde ise fast travel ile hemen gidebilirsiniz. Diğer yönden en yakın yere gidip atınızla hedefe ulaşabilirsiniz.

AHANDA ÜYE; cevap istemişsin ama ben senin probleminin çoğuna diğer topicde cevap yazdım, bir incele istersen...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicholai Hel -- 7 Şubat 2007; 16:15:38 >
  • quote:

Etraftaki insanlara sor. Sanırım sevgilisi Imperial City'deki bir handaydı. Şu ejderha heykelinin etrafındaki han.

Teşekkürler buldum,bu darkbrotherler kötü insanlar(ya da herneyse) galiba değil mi?Bir de bu kapıların kilidini açmak için yeteneğimizi nasıl geliştirebiliriz,bıktım paso anahtar kırmaktan,ilerliyorum görevleri yapıyorum bi kapı çıkınca karşıma tıkanıp kalıyorum,altınlarım hep lock picklere gidiyor,yok mu bunun bi çaresi?
  • ne kadar dogru bir yere attıgımı bilmiyorum ama size obliviondaki oynadıgım charı göstermek istedim
    http://img506.imageshack.us/my.php?image=oblivion16me1.png

http://img443.imageshack.us/img443/3104/oblivion0eeeeenl7.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LiLaLo -- 7 Şubat 2007; 17:45:38 >
  • lockpick için çoğunuzun bilmediğini varsayarak size çok önemli bir tüyo vereyim. Böylece tek bir lockpickle onlarca kilit açabilirsiniz(Şayet ben öyle yapıyorum.)

Öncelikle kesinlikle sabırsız olmayın, zaten kilit açmaya çalıştığınız ekran görüntülendiğinde oyun saati dondurulduğu için birini ya da birşeyi kaybetmeniz mümkün değil. Ayrıca pek de bir vakit gerekmiyor very hard, yani 5 tane kilidin de açılması gerektiği kilitlerde.

Her kilidi bildiğiniz gibi lockpick'i hizasına getirerek ve mouse'u yukarı doğru sürükleyerek itikliyoruz ve doğru zamanda tıklarsak o kilit yukarda kalıyor. Burda çok önemli bir nokta var. Her kilidin sesi aynı olmuyor. Şöyle söyleyeyim, bir kilide lockpicki getirip onu açmaya çalıştığımızda bazen yukarıda uzun süre kalıyor bazense hemen aşağıya iniyor,-ki bunu çoğunuz biliyorsunuzdur. Benim burda vereceğim tavsiye, seslere dikkat etmeniz. Hızlı bir "klik" sesi duyduğunuzda mouse'un tuşuna tıklamayın, zira o kilidi açmak imkansız kadar zordur. Bunun yerine aynı kilidi bir kere daha açmayı deneyin. Bu sefer uzun bir klik sesi duyacaksınız. İşte bu uzun seste ve lockpick'in yukarı çıkan kısmı kilit tarafından gözükmediği anda tıklarsanız yüzde yüz o kilit yukarda kalıyor ve kilit zorluğuna göre diğer tarafa geçebilirsiniz veya kapalı olan nesneyi açabilirsiniz. Yani onlarca lockpick'e gerek yok. Bu yol auto-attempt'ten daha kısa sürüyor ama biraz el-göz becerisi istiyor. Aslında lockpick'in zaten olayı bu. Sesi duyduğunda lockpicki çevirmek, yani zamanlama. Sanıyorum ki yazdıklarımı okuyup oyunun sesini açarak denerseniz artık lockpick probleminiz kalmayacaktır. Zira benim elimde oyunun 56.gününden kalma 5 tane lockpick var ve bu lockpicklerden birini geçen gün bir cave'de kırdım ve şuan oyunun galiba 86.gününde felanım. Kırdığım lockpick hikayesi ise laptopun sesinin kısık olmasından ve sesin oblivion oyununda butonla açılmadığından. Alt+Tab yapınca da oyuna tekrar dönemediğim ve oyundan çıkıp tekrar girmekten erindiğim için yaparım sandım, bir tane lockpick kırdım

Deneyin, kesinlikle lockpick probleminiz kalmayacak.

Ama yine de lockpick problemi çekiyorsanız nocturnal shrine görevini yapın(lvl 10 and above yani en az level 10 olmanız gerekiyor) ve skeleton key alın. Böylece istediğiniz kadar deneyebilirsiniz ya da auto-attempt yaparak otomatik olarak deneyebilirsiniz. Zaten iskelet anahtarlar kırılmıyor ve önceden bahsettiğim gibi security skilline +40 ekliyor

Not: Burdaki kilit kelimelerinin tamamı kilidin bütününü değil, kilidin açtığımız boşluklarını simgeliyor. Hani şu very hard'da 5'i de kapalı, very easy'de 1'i kapalı olan bölmelerden
  • quote:

Orjinalden alıntı: LiLaLo

ne kadar dogru bir yere attıgımı bilmiyorum ama size obliviondaki oynadıgım charı göstermek istedim
    http://img506.imageshack.us/my.php?image=oblivion16me1.png

http://img443.imageshack.us/img443/3104/oblivion0eeeeenl7.jpg

Fotoşop var bunda

Bu saç tarzı ve surat biçimi sanırım modla eklenmiş. Default char olarak böyle bir high elf yaratamıyorsun da.
    Bu karakter senin mi ayrıca?
  • 
Sayfa: önceki 111112113114115
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.