Şimdi Ara

The Beatles Now And Then

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
54
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 80'li yıllarda 12 yaşında Beatles ı keşfetmeden önce dönemin müzik akımı ve modasından hiç hoşlanmıyordum. Saç stilleri renkler tercihler ve müzik son derece yapay görünüyordu. Gerçi şimdi benim için artık nostaljik bir değer oldu hepsi. O beğenmediğim müzisyenlerin bir çoğu Beatles ı referans aldıklarını gördüm. Sonra bir yakınım bana Hey dergisinde The Beatles ı tanıttı. her nasılsa ben hikayeleri ve fotoğraftaki sinerjilerinden çok etkilendim. Müziklerini dinlemeden TheBeatles tan büyülenmiştim. Sonra ilk şarkıları olduğunu bilmeksizin Love Me Do Ve She Loves You' yu dinler dinlemez resmen büyülendim. Ve o andan itibaren hayatım tamamen değişti.

    Ama bulunduğum zamanda ve ortamda The Beatles hiç popüler değildi bir çoğu bana "bu modası geçmişleri" ya da bu "bitlilerin neyini dinliyorsun" diye abuk sabuk eleştirilerde bulunuyorlardı bu yüzden bana "Bitli" diyen bile oluyordu. Avrupa Özentisi ve taklit merakımız geçmişten ders alma derinde değildi. Üzülsem' de The Beatles tan asla vazgeçmedim.

    Şimdi 51 Yaşımdayım Hala TheBeatles tutkunuyum. Zaman "modası geçmiş" "bitlilerin neyini dinliyorsun" diyenlerin fikirlerini imha etti.


    The Beatles ta ısrarımda yanılmadığım için çok mutluyum...


    En son olarak 1995 te Paul George ve Ringo ile başlamış ama yarım kalmış John Lennon demo kaydındki piyanodan sesini ayırarak yeni diyemesem de son The Beatles kaydını piyasaya sürdüler. Tabi ki son derece heyecanla bekliyordum. Görünüşte yeni ama Yeni diyemiyorum çünkü harmoni vokaller 1966-1969 yıllarından John un sesi 1977 (tahmin ediyorum) George un gitarları 1995 ve piyano, gitar solo davul ve orkestrasyon 2022 yılına ait.


    Aslında tam bir Beatles a has devrimsel müzik diyebilirim. Çünkü sağdan soldan toplanmış materyalleri birleştirerek bir tablo oluşturmak gibi bir yapıt bu.


    Keza Free As A Bird ve Real Love da öyle idi.


    İşitme problemlerinden dolayı kabul etmediğini duymuştum ama gönlüm isterdi ki Free As A Bird ve Real Love ve hatta Grow Old With Me George Martin önderliğinde yapılabilseydi çok daha güzel olurdu. Çünkü Jeff Lynne önderliğinde yapılan bu iki parça Beatles soundu değil Travelling Wilburys sounduna sahip.


    Now and Then için George ile yapılabilecek son Beatles kaydı olması beni çok hüzünlendiriyor. Klibinin sonunda Beatles Selam verdikten sonra neon ile yazılmış The Beatles ışığının sönmesi çok hüzünlendirdi beni.


    Bu güne kadar yüzlerce defa bıkmadan dinledim ve dinlemeye devam ediyorum. Müzikalite olarak çok iyi ama miksajı için aynı şeyleri diyemeyeceğim. Bu şarkıyı sabırsızlıkla beklerken John un sesini ve George un gitarlarını ve solosunu sanki hiç gitmemiş gibi yeniden duyabilme heyecanı ile bekledim.


    Ancak şarkının başlangıcı ile hayal kırıklına uğradım. Şarkının Başlangıcında sanki Paul ün yeni albümüymüş gibi yoğun bir piyano girizgahının gerisinde George un cılız kalmış ve şarkı ilerledikçe neredeyse hiç duyulamayan elektro ritim ve akustik gitarları. George a saygıdan bahsediliyorsa onun gitarları net duyulabilmeliydi. Ve Ringo nun davul stili tam Ringo gibi ama davulu sanki akustiği olmayan bir odada çalıyormuş gibi sözde stereo. Orkestra nın sesi var ile yok arasında...


    Kısacası bir ses kargaşası var güzelim şarkıda.


    Ben teknik olarak hiç bir bilgiye sahip değilim ama dediğim gibi kalite olarak çok kaliteli ama miksajı hiç iyi değil. Stereo desem sadece piyano ve çok az duyulan George un elektro gitarının sesi sesler üst üste binmiş olduğundan Stereo dan çok mono kayda benziyor.


    şarkıyı yüzlerce kez dinledim ama miksajı kulağımı hep rahatsız etti. yoksa orada John Paul George ve Ringo var...









  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.