Şimdi Ara

The Batman (4 Mart 2022) | Matt Reeves | Robert Pattinson - Zoë Kravitz (117. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.364
Cevap
47
Favori
115.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 115116117118119
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Return to Monke kullanıcısına yanıt
    “ gorsek ne olacak ki “

    Senle tartismaya girmemem icin yeterli bi sebep. Yazdigimdan sadece siyahilere “ laf ettigimi “ sanman da ayrica komik.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer etmediğinizi düşünüyorsanız durum daha da vahim. Zamanında çocuklar için yazılmaya başlanmış, etrafta pelerinle gezip maske takan zengin milyarder bir yetimin çizgi romanındaki 2-3 karakterin, karakterleri değişmeden sadece ten renginin değişmesi sizde bir rahatsızlık oluşturuyorsa hayat önceliklerinizi tekrardan gözden geçirmenizi tavsiye ederim.


    Kaldı ki neden çizgi romana benzesin, fanlar orgazm olsun diye mi? r/moviedetails de ya da forum köşelerinde aaa bak bu çizgi romanın aynısı diyerek cirlce jerk mı yapacaksınız? O zaman bu işin yaratıcılığı kalır mı? Çizgi romanları live action olarak yeterince gördük diye düşünüyorum. Fan servisi olayından gerçekten bıktım. Fanlar tatmin olsun diye zack snyder gibileri praise etmeden duramıyorlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Return to Monke -- 7 Mayıs 2022; 11:36:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cizgi romandan uyarlanan yapima “ neden cizgi romana benzesin “ diyen biri. Fazla bile cevap yazmisim bu tatli su humanistine Ten, cinsiyet ve cinsel tercihin degistirilmesine de yaraticilik denmeye baslanmis

    Edit: Cizgi roman uyarlamarini fazla gordugunu dusunuyorsan cikanlari izlemez, konularina da yorum yapmazsin. Bana verdigin tavsiyeyi iade edeyim sana.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batman -- 8 Mayıs 2022; 16:40:40 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Batman kullanıcısına yanıt

    Mesela çizgiromandaki hangi Gordon texti onun beyaz olmasını gerekli kılıyor? Yani mesela Gordon İrlanda ya da Alman kökenli bir aileden geliyordur. Bunun da hikayade bir yeri önemi falan vardır. Öyle bir şey var mı?


    Ya da hikaye gereği özellikle beyaz olmasının bir sebebi mi var? Yani çr deki Gordon beyazdır çünkü şundan şundan dolayı o yüzden Gordon'u siyah yapamazsın diye bir şey mi var?


    Bilmediğimden soruyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mechatengu -- 9 Mayıs 2022; 12:24:44 >
  • mechatengu kullanıcısına yanıt
    Gordon beyaz cunku beyaz olarak cizildi. Anasi da babasi da beyaz. Hatirladigim kadariyla da iskoç asilliydi. Ki bunlarin onemi yok. Ben social nazi warriors ve feminaziler yuzunden bozulan her karaktere karsiyim. Lucius Fox, Cyborg veya Black Panther karakterlerini beyaz yapsalar ayni tepkiyi veririm. Wonder Woman’i transgender yapsalar millet gikini cikarmayacak kivama gelmek uzere bunlar yuzunden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batman -- 9 Mayıs 2022; 17:59:35 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Batman kullanıcısına yanıt

    Ben buna yaratıcılık demedim, keza çizgi romanlarda da superman supergirl veya thor she thor tarzı olayları da yaratıcı bulmuyorum.


    Benim sorunum bu çizgi romana uygun değil diyenlerle. Geek denilen tayfa çizgi romanlara o kadar takıntılı ki. Yok şurası lorea uygun değil, yok burası lorea uygun değil. Ciddi ciddi insanlar 2-3 saat boyunca bir olayın lore analizini yapıyorlar.


    Bundan önce Nolanın Batmaninde mesela batcave yok diye insanlar eleştiriyordu, hatta tumblerı da çok eleştiren olmuştu.


    Batfleckte ise batman direk taramalı ile dolaşıyor, önüne geleni öldürüyor. Bunun da lore ile gram alakası yok.


    Yani öldüren Batmani de gördük, siyahi James Gordon veya Selina Kyle görmüşüz sorun mu? Veya transgender poison ivy görsek sorun mu?


    Bunu anlamak için hümanist olmaya gerek yok. Ben burada sjw muhabbeti yapmaya çalışmıyorum. Sadece en alakasız yerden eleştirenlere katlanamıyorum.


    Ayrıca evet izleme konusunda da capeshitleri izlemeyi eskisi gibi sevmiyorum. Özellikle bu fanboylar yüzünden gerçekten film izlemekten usandım. Bu fanboylara bazı şirketler, mesela Disney, o kadar yaranmaya çalışıyor ki fan service filmler çıkarıyorlar. Hani zaten olay Martin Scorsese'nin dediği gibi tamamen theme park olayına döndü.


    Ben kaçış sinemasından rahatsız olan birisi değilim, sinema öldü/ölüyor diyenlere de katılmıyorum. Zira her dönemin kendine has bir yapısı var. Fakat bir şeylerin olumsuz yönde gittiği de artık bir gerçek. Özellikle fan service olayı gerçekten katlanılmaz bir şey. Spiderman No Way Home reddit marvel subreddittindeki fanlar tarafından yazılmış gibiydi. Bu mu yani geldiğimiz nokta.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Return to Monke -- 9 Mayıs 2022; 16:34:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • @Return to Monke


    Bazı değişiklikler lore'u gebertmediği sürece sıkıntı yapmaz benim için. Takıntılı derecede olanları bilemeyeceğim. En basit örneği Yüzük Kardeşliğinde Tom Bombadil yokmuş diye laf ettiler. Olmaması lore'u gebertmez. Zira çoğu insan bayıla bayıla izlemiştir. Izlemeye de devam ediyordur. Ama çıkıp da ırkların içinde olmayan siyah elf yaparsan o zaman lore'a tecavüz etmiş olursun.


    Batfleck'in yaptığı gişe, aldığı puan da ortada. O zaman da lafımızı ettik.


    Cnbc-e ve e2 zamanı açar Doctor Who izlerdim. Hem de başından izlemediğim halde. Kim Kaptan Jack Harkness'a laf etti biseksüel diye ? Hiç kimse. Ama gel görelim ki Doctor Who'nun şu anki hali ortada.


    True Blood'da Lafayette isimli zenci ve gay karakter vardı. Kim laf etti ? Bu tip insanlardan nefret edenler hariç hiç kimse. Şimdi ise olay zenci ve gay olmadığı halde bir karakteri öyle sunmak.


    Yakın tarihte La Casa de Papel, Batwoman ve Feminazi Wonder Woman. Lore nasıl gebertilir örneği. Feminazi ve nazi warriors eline alınca çıkan şeyi gördük  


    Bir şeylerin olumsuz gitmesinin nedeni de social nazi warriors ve feminaziler yüzünden zaten. Yaratıcılık YOK. Bozma var. Lore'a saygı yok. Istediğimizi yaparız düşüncesi var. Şu saçma şeyler çoğaldıktan sonra çoğu iş berbat oluyor.


    Spider-Man filmi için detaylı yorum yapmayacağım. Yaparsam konu daha da uzar. Klasik marvel vıcık filmi. Ve yanına gelen zenci Mary Jane. Film tamamen fan servis. Toby ve Andrew olmasa çocukların anneleri tarafından götürüleceği bir filmden ötesi değil. Uncle Ben zaten yok. Efsanevi repliği de teyzesine vermişler. Lore geberten değil. Sıkıntı Uncle Ben'in cinsiyetini değiştirip Aunt Bethany yaparlarsa olurdu.


    Yaratıcılığın neredeyse son bulduğu şu dönemde çoğu iş deformasyona uğruyor. Siyah elf mi yapmak istiyorlar ? O zaman siyah elflerin olduğu bir eser yaratacaksın. Filmini/dizisini çekeceksin. Isteyen izleyecek. Istemeyen izlemeyecek. Sen çık kaç yıllık eserin içine et. Kafana göre şeyler uydur. Sonra da kimsenin laf etmemesini bekle. Tepki vermek için Geek olmaya gerek yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batman -- 9 Mayıs 2022; 18:1:43 >




  • Bazı arkadaşlar ısrarla anlamamak istemiş. Siz bir eserin adını, namını kullanarak -dolayısıyla o eseri besleyen ve hayran olan kitlesini de yanınıza çekerek- ortaya bir adaptasyon eser çıkarıyorsanız o zaman eserin aslına olabildiğince uyacaksınız. Evet gerekirse fan service yapacaksınız. Çünkü siz zaten hazır müşterisi olan ve bu müşterisinin de birtakım beklentileri olan bir eseri devralıyorsunuz. Siz o eseri devraldığınız an aslında o eserin fanlarına neler sunacağınızı da vadetmiş oluyorsunuz. Yaptığınız her alakasız değişim ise vaatlerinizi tutmadığınız ve yüklenicisi olduğunuz adaptasyonu bozduğunuz anlamına geliyor. Benim gözümde bu hem eser sahibine hem de eserin hayranlarına karşı saygısızlıktır.

    Geçmişte ve yakın zamanda birçok adaptasyon ahmaklığına rastladık. Etrafımız ırzına geçilen eserlerle doluydu. Böyle rezaletleri göreceğime kusana kadar fan-service görürüm milyon kat daha iyi. En azından bana vadedilenlerin bir kısmı gerçekleşiyor, en azından salondan mutlu ayrılıyorum, en azından ortaya bir garabet çıkmıyor.

    Mesele hiçbir zaman cinsiyet, ten rengi, cinsel tercih ve ideolojiler olmadı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 10 Mayıs 2022; 12:31:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    Hocam o zaman şimdiye kadar çıkmış olan Batman filmlerinin hepsi çizgi roman eserlerine karşı saygısızlık değil mi? Batman çizgi romanlarına %100 uyan tek bir yapım çıkmadı. Şimdi açıp izlersek uygun olmayan 10larca şey sayabiliriz.


    Kaldı ki ten rengi bunlar içinde en normal olanı. Çünkü Gordon bir insan. İnsanlar beyaz ya da siyahi olabilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Return to Monke kullanıcısına yanıt

    Ben çizgiroman okuyucusu değilim Batman veya çizgiroman özelinde konuşacaksak bu soruları onların cevaplaması lazım. Bu konuda benim için hava hoş. Ancak adaptasyon dediğimiz şey sadece çizgiromanlardan veya kitaplardan filme olmuyor. Animeden de oluyor, oyundan da oluyor. Ben adaptasyon rezilliklerini gördüğüm için çizgiromanlarını kitaplarını okuyup da filmini, dizisini izleyen arkadaşları anlayabiliyor onlarla empati kurabiliyorum. Bu konuda kendilerini haklı buluyor ve destekliyorum. Ben de fanı olsam ben de öyle isterdim çünkü biliyorum. %100 aynı yapma imkanın zaten olamaz -çünkü biri çizgiroman diğeri film- ama olabildiğince, elinden geldiğince sadık kalabilirsin. Elinden geldiğinde sadık kalabilecekken elinin tersiyle itip kafana göre iş yaparsan fanlarından eleştiriyi yersin.


    İşte yine anlayamadığınız şey şu. Bir karakter orijinal eserde siyahsa siyah olmalı, beyazsa beyaz, heteroseksüelse hetero, kadınsa kadın, erkekse erkek, cüceyse cüce. Bunu bozunca ne geçiyor eline? Bırak orijinal bir şekilde kalsın değil mi? İlla eser dışı bir şey yapscaksan önemsiz, figüran kıvamında karakter koyar geçersin. Ne anlamı var ki önemli bir karakteri bozmanın. Bana yemek menüsünde gösterdiğin o büyük hamburgeri ver. Bana hamburger görünümlü başka bir şey verme. İçine farklı malzeme koyma, bozma şu lezzeti. Ben o vadedilen lezzet için gelmişim restoranına.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Batman kullanıcısına yanıt

    Yahu ten rengi neden lore'a hakaret ya? Batman'in aracı lore'a hakaret değil, riddler'ın riddler gibi davranmaması hakaret değil, penguenin obur büyük biri olması sorun değil, Bruce ile Alfred arasındaki ilişki lore'a hakaret değil de Jim Gordon'ın veya Selina Kyle'ın siyahi olması mı hakaret? Komik değil mi bu?


    Bahsettiğimiz şey çizgi roman ayrıca. Çizgi romanlarda multiverse var, sizin lore olarak saydığınız çizgi romanlarda Bryce Wayne diye karakter var. Şimdi bu asıl evrendeki Bruce Wayne'e hakaret mi oluyor?


    Komedisiniz gerçekten, önceki siyahi ve eşcinsellere laf etmedik diyorsun. Edecek miydiniz bir de?


    Alıntı

    metni:
    Bir şeylerin olumsuz gitmesinin nedeni de social nazi warriors ve feminaziler yüzünden zaten. Yaratıcılık YOK. Bozma var. Lore'a saygı yok. Istediğimizi yaparız düşüncesi var. Şu saçma şeyler çoğaldıktan sonra çoğu iş berbat oluyor.


    Feminaziler kim kardeşim ya? Bu sinema dünyasının kaçta kaçını oluşturuyor. Siz koskoca şirketlerin birkaç tane kıçı kırık feministe yüz vereceğini mi sanıyorsunuz? Adamlar para derdindeler sadece. SJW'ler ya da feministler umurlarında değil. Ha dersiniz siyahileri çekmeye çalışıyorlar ona bir şey diyemem ama bu sjwler falan kimsenin umrunda değil.


    Lore saçmalığının şimdi çıkarıldığına inanıyorum. Lorelara şimdiye kadar o kadar çok yanlış yapıldı ki kimsenin umrunda bile değildi.


    Ben yıllardır LoTR izledim bir defa da, Tom Bombadil yoktu ya da Legolas neden bu kadar uçuk kaçık ya da kitaplar hep yolculukla geçiyor tarzı laflar duymamıştım. Yıllaaar sonra Murat Sönmezden duydum ha bir de şimdi sizden duydum da insanların takmadığını ima ediyorsunuz, ona da hiç inanmıyorum. Zira bu filmi siz bu lore'a hakaret olayı yüzünden sevmediniz diye başkaları sevmeyecek değil. Belki de daha çok sevecekler.


    Genel lore denen bir şey yok. Bir şeyin lore'u o içeriğe hastır. Ayrıca canon diyebileceğimiz her şey gün ve gün değişiyor.


    Karakterlerin belirli özelliklerini değiştirmek lore'a hakaret sayıldığı sürece o karakterde gelişme OLMAZ. Hep aynı hikayelerin benzerlerini anlatmak zorunda kalırsınız. İlk defa sinemaya gidip Batman izlemiyoruz. Evet karakterin ten rengini değiştirmek, cinsiyetini veya cinsel eğilimini değiştirmek yaratıcılık değil. Fakat buna bir şekilde anlam katabilirseniz yaratıcılık olabilir. Karakter geliştirme bile yapmış olabilirsiniz.


    Örnek verebileceğim bir film Joker olurdu herhalde. Joker hiçbir açıdan lore'a uygun değil. Fakat insanlar bir şekilde beğendiler.


    Alıntı

    metni:
    Yaratıcılığın neredeyse son bulduğu şu dönemde çoğu iş deformasyona uğruyor. Siyah elf mi yapmak istiyorlar ? O zaman siyah elflerin olduğu bir eser yaratacaksın. Filmini/dizisini çekeceksin. Isteyen izleyecek. Istemeyen izlemeyecek. Sen çık kaç yıllık eserin içine et. Kafana göre şeyler uydur. Sonra da kimsenin laf etmemesini bekle. Tepki vermek için Geek olmaya gerek yok.


    Bu tarz koşulların mantığını anlamıyorum, Amazon bütün yayın haklarını eline almış. İstediğini yapar. Sıfırdan eser yaratmak da zor, onun tanıtımını yapmak da zor. Kaldı ki ten rengi gerçekten bu dizilerde en önemsemediğiniz şey olması lazım.


    Bu kadar lafı ten rengi için yazdığıma da inanamıyorum gerçekten. Ten rengi altı üstü ya.  Adam beyaz değil siyah olmuş kardeşim. Olamaz mıydı yahu. Ne lore sevdanız varmış anlamadım. Çok merak ediyorum aynı şeyi siyah birisi beyaz olunca da diyecek misiniz. O günü bekliyorum. Mesela Ryan Goslingli bir Black Phanter filmine, altına yorum dahi yazmazsınız amaaan bana ne diye.  





  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    %100 aynı yapma imkanın zaten olamaz -çünkü biri çizgiroman diğeri film- ama olabildiğince, elinden geldiğince sadık kalabilirsin.


    Hocam elinden geldiğince ne demek? Mesela Nolan ve Tim Burton istese daha çizgi romana uygun bir film serisi yapamaz mıydı? Yapmadılar. Gittiler ne kadar ters durum varsa onları kullandılar. İki film de Batman çizgi romanlarına uygun değil.


    Kaldı ki %100 aynı olma konusu çok çarpıtıyorsunuz bence. Jim Gordon siyahi oldu şimdi %0 mı benzerlik oranları. Yani Jim Gordon'ın bütün karakteri gitti mi, puff mu oldu? Cilt rengine göre mi belirliyoruz bunu?


    Mesela oran yapsak, belki de çizgi romanlara en uygun film bu çıkacak? Ama renk uyuşmazlığı yüzünden siz çooktan %0'a düşürdünüz bile. Çünkü kafaya yanlış şeyleri takıyorsunuz, olaya yanlış yerden bakıyorsunuz.


    Alıntı

    metni:
    İşte yine anlayamadığınız şey şu


    Anlayamadığım bir şey yok. Filmler eserleden uyarlamadır. Eserler BİREBİR olacak diye bir zorunluluk yok. Bunu uluslararası kültür organizasyonlarında da koruyan bir yasa yok. Atıyorum Hollywood akademisi, kardeşim siz The Batman filminde James Gordon'ı siyah yapamazsınız bakın çizgi romanlarda beyaz demez/diyemez.


    Ayrıca bugüne kadar nasıl olduysa kimse Deadshot nasıl siyahi oldu demedi.  Yoksa lore'u mu unuttunuz?


    Alıntı

    metni:
    Bırak orijinal bir şekilde kalsın değil mi


    Hiçbir şey orjinal kalmıyor ki. Bana orjinalinin birebir aynısı olan bir çizgi roman karakteri göster. çizgi romanlar da kendi içerisinde değişim geçiriyorlar. Atıyorum, önceden Harley Queen ile Poison Ivy arasında ilişki yoktu. Noldu?


    Alıntı

    metni:
    Bana yemek menüsünde gösterdiğin o büyük hamburgeri ver. Bana hamburger görünümlü başka bir şey verme. İçine farklı malzeme koyma, bozma şu lezzeti. Ben o vadedilen lezzet için gelmişim restoranına.


    Sana farklı bir şey vermediler ki. James Gordon yine James Gordon. Nasılsa yine insan, yine komiser, yine iyi adam, yine batmanin en iyi dostu, yine dedektif rolünü üstleniyor. Ten rengi dışında uymayan ne var ki? Kaldı ki ten rengi uysa ne, uymasa ne kardeşim. Sonuçta sinemaya uyarlıyorsun, adamı da beyaza boyayacak değiliz.  





  • Return to Monke kullanıcısına yanıt

    Batman ve DC evrenlerinden örneklerle bir açıklama getirmişsin. Öncelikle bir önceki açıklamam direkt şu cümlelerle başlıyor "Ben çizgiroman okuyucusu değilim Batman veya çizgiroman özelinde konuşacaksak bu soruları onların cevaplaması lazım." Yani bana kalsa Nolan'ın Batman'leri ya da Tim Burton'un Batman'leri güzel, hatta bence en iyileri. Ama bana kalsa... Ama ben bir çizgiroman okuyucu değilim, hayranı hiç değilim. O yüzden -çizgiromanlar özelinde konuşursak- fanları gibi adaptasyonları konusunda ahkâm kesemem. Orijinal ürünü bilmediğimden hayranları gibi ölçüm ya da kıyas yapamam. Batman ya da diğer çizgiroman markalarının beni değil öncelikle hayranlarını dikkate alması gerekir. Bu her konuda böyle olmalı. Hatta bu Batman ile ilgili kritik yaparken yukarıdaki arkadaşa da sordum Gotham'ı iyi yansıtmışlar mı diye. Çünkü Batman Arkham oyun serisi var. En son oyunu Batman Arkham Knight en azında AAA oyun olarak öyle. Oradaki Gotham Şehrini neredeyse birebir filmde gördüm. Eli sopalı, suratı boyalı serseriler vs. Direkt beni oraya götürdü. Mesela çizgiromanlarda da bu böyleyse oradaki adaptasyon başarılı olmuş demektir. Adaptasyonun başarılı olması başka bir şey, filmin adaptasyondan bağımsız olarak güzel olması başka bir şey.



    Alıntı

    metni:
    Kaldı ki %100 aynı olma konusu çok çarpıtıyorsunuz bence. Jim Gordon siyahi oldu şimdi %0 mı benzerlik oranları. Yani Jim Gordon'ın bütün karakteri gitti mi, puff mu oldu? Cilt rengine göre mi belirliyoruz bunu?


    Yo çarpıtmıyorum. Hayır %0 olmadı çünkü filmde Gordon karakterine yakışır, ona benzer birini buldukları için sırıtmamış. En azından oyunlarından gördüğüm kadarıyla  Ama fanı olsam herhalde niye beyaz bir karakteri yine beyaz bir karakter canlandırmamış ki derdim herhalde. Bence cilt rengi diyerek inadına sen olayı başka yere çekmeye çalışıyorsun. Benim siyah insanlarla bir sorunum yok. Elin conisi değilim ki banane.



    Alıntı

    metni:
    Filmler eserleden uyarlamadır. Eserler BİREBİR olacak diye bir zorunluluk yok.

    Eserler birebir aynı olacak demedim zaten ama ne kadar fazla ve iyi aktarılırsa o kadar iyi. "%100 aynı yapma imkanın zaten olamaz -çünkü biri çizgiroman diğeri film- ama olabildiğince, elinden geldiğince sadık kalabilirsin." diye bir cümlem var orada. Belki çizgiromanlarda çok fazla olay anlatılıyordur ama beyaz perde süresi bunun için yeterli değildir mesela. O yüzden %100 aktarılamayabilir. Veya örneğin Alfred karakterinin vasfı, tecrübesi, yaşı, bilgeliği sebebiyle başka -genç- bir insanın uşaklığını günümüzde yapması absürd olacağından farklı bir yol izlenebilir gibi. Bu gibi durumlarda tabi ki %100 aktaramazsın, aktaramayabilirsin.


    Alıntı

    metni:
    Sonuçta sinemaya uyarlıyorsun, adamı da beyaza boyayacak değiliz.


    Boyamana gerek yok beyaz aktör bulmak zor değil.  


    Diğer yazdığın sorulara cevap veremem çünkü yine tekrar ediyorum ben çizgiroman okuyucu değilim. Yukarıda yazdığım şeyler çizgiromanlar ya da Batman özelinde değildi. Geneldi. Mesela bunu yeni çıkan LOTR dizisi için de düşünebilirsin.



    Şimdi gelin size birkaç tane adaptasyon rezaleti vereyim. Death Note animesiyle aynı adı taşıyan Netflix adaptasyonu Netlflix çöpü. O kadar alakasız ve o kadar kötüydü ki, anlatılmaz. Adaptasyon olarak alakası yoktu. Kalite olarak da ayrıca kötüydü. Oyuncu seçimleri berbattı. Animesindeki akıl oyunları yoktu. Karakterlerde derinlik yoktu. Zaten olayları komple kafalarına göre değiştirmişlerdi, saçmasapan bir şey ortaya çıkmıştı.


    Avatar: The Last Airbender çizgi dizisinin koca ilk sezonunu The Last Airbender diye 2 saatte anlatmaya çalıştılar komple battı. Oyuncu seçimleri vasat-kötü, hele Aang rolünü oynayan bildiğin bebeydi. Zuko gibi önemli bir karakteri gidip Hintli yapmışlardı mesela ne sövmüştüm orada.  Biz tek facia belki oyunculardır diye filmi izleyince filmin daha da büyük bir facia olduğunu görmüştük. Aksiyonlar berbattı ve kısıtlıydı, dandikti. Film koca sezonu anlatmaya çalıştığı için kurguyu kırpa kırpa filmi koca bir sezonun özeti gibi yapmışlardı. Çoğu olay yok olmuştu. Karakterlerin derinliklerini ortaya çıkaran olaylar yok olmuştu. Mizah yok olmuştu. Diyaloglar hızlıca geçilip basitleşince yapaylaşmış, film sanki ilkokul piyesleri gibi bir hal almıştı.


    Witcher dizisi. Bak Witcher evreninin kitaplarını bilmem ama oyunlarından gördüğüm kadarıyla dizinin pek alakası yok. Öncelikle oyuncu seçimleri Geralt dışında berbat ki Geralt'ın da bu kadar alımlı olmasına gerek de yokmuş ama onda şikayetçi değilim. Yen karakteri için seçilen oyuncu tam bir facia. Zuko'nun Yen versiyonu olmuş. Önemli karakterlerdeki bu seçimler beni ve birçok insanı diziden soğuttu. Yine de izledik. Ben değil ama kitabını okuyan arkadaşlar 2. sezonun komple kitaptan koptuğunu söyledi. Dizi zaten sıkıcıydı bir de adaptasyonda da batırınca daha da diziyi izlememeye karar verdim. Dizi sayesinde siyah elf ve siyah Witcher da görmüş olduk.  Yani diziye siyah karakter sokacağız diye bu kadar da zorlanmaz. Eğreti duruyor ama diğer büyük faciaların yanında esamesi okunmuyor.


    Eh işte diyebileceğim ama başarılı bulmadığım adaptasyon film Assassin's Creed. Oyunun adını kullanarak filmden bağımsız bir hikaye yazdılar. Kafadan benden büyük bir eksi yedi bu hareket. Çok güzel bir senaryosu vardır bu arada çok güzel bir bilim-kurgu aksiyon kaynağıdır. Ama yapamadılar. Bir de kolaya kaçtılar. Yani izlemediysen spoiler olacak şu kadarını söyleyeyim oyununda %90 bir anıda bir simülasyondayken çok kısa bir süreliğine gerçek hayatındasın. Filmde ise karakterimiz çoğunlukla gerçek hayattaydı. Bazı şeyleri de 2 küsür saatlik filme sığdırabilmek için aceleye getirip acele bir şekilde açıklamaya çalıştılar. O da pek olmadı. Anılarda bir curcuna gösterdiler. Karakter niye oraya gitmiş, niye savaşıyor, ne yapıyor hiçbir bilgi, hiçbir akış yok. Bir parkur koşusu, bir de inanç atlayışı referansıyla oyuncularına selam çakmışlardı ama olmamıştı tabi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 12 Mayıs 2022; 1:30:29 >




  • Return to Monke kullanıcısına yanıt

    Saçma şekilde savunuyorsun. Batman'in arabasının farklı olması beğeniye göre değişir. Kimisi beğenir. Kimisi beğenmez. Lore mu öldürüyor yani şimdi bu ? Arabasının olmaması lore öldürür. Yada gidip beyaz, pembe vs yapmak. Senin Batman evrenin'den haberin var mı ? Penguen'i ne sanıyorsun sen ? Gotham dizisi izleyip mi geldin ? Ne bekliyordun Penguen'i ? 1.85, kaslı falan mı ? Daha karakter hakkında bilgin yok. Gelip penguen niye obur diyorsun. Komik.


    Bryce Wayne'in evrenini işleyip Bryce Wayne yapmazsan lore ölür. Saçma saçma yerlerden savunuyorsun hala.


    Yine yanlış yerden anlamışsın. Ben orjinal olarak yazılmış hiç bir zenci ve gay karaktere laf etmedim. True Blood'da Lafayette en sevdiğim karakterlerden biridir. Doctor Who'da Kaptan Jack Harkness şahsen ve serinin hayranları tarafından en çok sevilen karakterler arasındadır. Yine saçma laf etmeye çalışmışsın.


    Feminazi feministlere taktığımız bir lakap. Yaptıkları nazilere daha çok benziyor. Doctor Who kadın oldu. Ghostbusters kadın oldu. Oscar töreninde en son erkek aktör ödülü veriliyor diye ortalığı yıktılar. En son kadın aktrist alıyor artık. Buyur sana 3 - 5 şirketin takmadığı feminaziler. Gina Corona tweet attı diye Mandalorian'dan kovuldu. Aynı tweet'i Black Panther'in kardeşini oynayan siyahi kız attı. Dokunmadılar. Yakın tarihte Johnny Depp - Amber Turd olayı. Daha bir sürü şey vardır. Bunlar en basit aklıma gelenler. Puanları ortada. Yorumları ortada.


    Lore şimdi mi çıkarıldı ? Yeni misin internette anlamıyorum. Kimse %100 bir şey beklemiyor. Sen önce bunu bir anla. Kitaplardan esinlenen yapımların hiç biri %100 lore değildir. Sadece öldürmeyecek şekilde hazırlanmaları tercih ederim.


    Tom Bombadil'i duymamanız konuşulmadığı anlamına gelmiyor. Demek ki konuşulan yerlere uğramamışsınız. Legolas'a da bir sürü laf edildi Hobbit serisinde. Herifi kurt köpeğine çevirmişlerdi. Ork'lara da laf ettik. Peter Jackson her şeyi makyaj ile yaparken işin kolayına kaçıp CGI doldurmuştu hobbit'i. Elf ile cüce aşkı izletti. Puanları da ortada. Siz sadece ten rengi değişince laf ettiğimizi falan sanıyorsunuz sanırım.


    Sıfırdan eser yapmak zor gelir tabi. Hazırda sadık kitlesi var iken niye yapsınlar ki ? Kartal Göz isimli arkadaş da söylemiş. Sen serinin hayranlarına bunu yapacağını ama çarpıklık, bozukluk da ekleyeceğini söylüyorsun. Kafana göre olmayan ırkı ekliyorsun. Hiç mi Witcher izlemediler ? Sakallı kadın cüce nerede ? Hakları aldılar istedikleri gibi tecavüz edebilirler. Faşistler nede olsa. Benim açımdan sorun yok. Bırak parasını vermeyi, korsan dahi izlemeyeceğim. Amazon Superfan videosunu g.t korkusundan kaldırmasaydı görürdünüz altındaki yorumları. Seri ile alakası olmayan bir youtuber arkadaş yüzüklerin niye yapıldığını bile bilmiyordu.


    Son olarak hümanist arkadaşım. Sana daha cevap vermeyeceğim. Zira konuyu başka yerlere çekiyorsun. Sorduğun sorunun cevabı resimde.



    Elon Musktwitter
    “https://t.co/Gw6xaw1u0N”
    https://twitter.com/elonmusk/status/1503287788652871680



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batman -- 12 Mayıs 2022; 4:1:2 >




  • Crackedyoutube
    What if Robert Pattinson's The Batman only had a $20 budget? It'd definitely be shorter! SUBSCRIBE HERE: http://goo.gl/ITTCPW Join us Mondays, Wednesdays, Fridays, and Sundays at 1pm EST for brand new Cracked shows and series! CLICK HERE for more YOUR BRAIN ON CRACKED: https://youtu.be/mjWqtWntljg CLICK HERE for WE REMADE ZACK SNYDER’S JUSTICE LEAGUE FOR ONLY $20: https://youtu.be/Q_JeapnFFy4 CLICK HERE for more HONEST ADS: https://youtu.be/gmQE4qdb9fg CLICK HERE for more CANONBALL: https://youtu.be/tclMdfFcxmQ CLICK HERE for more WAIT A MINUTE… WHAT?: https://youtu.be/xadKIhnwNMs Directed & Shot By - Chandler Perry CAST: Jake Swing as Batman Minnie Majors as Catwoman Chris Korkalo as Alfred Edward Phillips as Jim Gordon Joey Cathey as The Penguin Andrew Harrison as The Riddler Trip Rumble as Lead Goon Sean Cathey as Goon Larry Renas as Goon Wes Swing as Goon Special thanks to Trey Batchelor, Jessa Gaul, Tyler Betz, and Deonte White Watch more of Chandler's incredible work at: https://www.youtube.com/c/ChandlerPerry 00:00 - The Batman For $20 03:17 - Deleted Scenes #TheBatman #RobertPattinson #DC
    https://www.youtube.com/watch?v=2MOFBV_TnO4
  • Alıntı

    metni:
    Yo çarpıtmıyorum. Hayır %0 olmadı çünkü filmde Gordon karakterine yakışır, ona benzer birini buldukları için sırıtmamış. En azından oyunlarından gördüğüm kadarıyla  Ama fanı olsam herhalde niye beyaz bir karakteri yine beyaz bir karakter canlandırmamış ki derdim herhalde. Bence cilt rengi diyerek inadına sen olayı başka yere çekmeye çalışıyorsun. Benim siyah insanlarla bir sorunum yok. Elin conisi değilim ki banane.


    İşte bunu demenin bir mantığı yok. Beyaz bir karakterin siyah olması önemli bir değişiklik değil. Keza benim gözümde eğer büyük bir olayı yoksa, siyahi birinin de beyaz olması sorun değil. Burada önceden de bahsettiğim gibi kurgusal karakterlerden bahsediyoruz, ayrıca karakterler insanları temsil ettiği için bir insan tarafından oynanıyor. Yani oyuncu seçimi yapılırken özellikle beyaz tenli birini anlamanın bir anlamı yok. Bu şekilde de olmuş yani. Ten rengi abarttığınız kadar önemli bir şey değil, gerçekten değil. Yani bunu anlamıyorsanız hala, zamanla alışırsınız zaten.


    Hollywood'da beyaz oyuncu mu yok diye gülücük koymuşsunuz ama, siyah oyuncu da mı yok. Yani onlar da siyahi olmasa, belediye başkanı niye siyahi diye konu açılırdı bu sefer.


    İnsanlara olan güvenim sarsıldı, özellikle bu beyaz ten rengi ya da siyah tengi rengine takılmayı doğru bulmuyorum. Lore kavramının da ten rengi etrafında dönmesinden midem bulandı. Ben sizin dediğinize açıkçası pek de güvenmiyorum, önceki örnekleri veriyorsunuz fakat https://www.reddit.com/r/PS5/comments/un9u2w/star_wars_jedi_fallen_order_devs_wanted_a/ yeni bir içerik dahi çıkmış olsaydı yorumlarınız bu posttaki gibi olacaktı. İnsanların bu tarz konulara karşı ön yargısı var halen.


    Benim diğer içerikler hakkında bilgim yok. Açıkçası Netflix'in yaptığı işleri de pek sevmem, Netflix aboneliğim var ne Witcher izledim ne de Death Note. Hiç de umrumda değil doğrusu iki dizi de.


    Benim burada bahsetmek istediğim şey, lore'daki bir karakterin, eğer çok büyük bir anlamı yoksa yani karakteri ten rengi, ırkı, cinsel eğilimi etrafında dönmüyorsa bu konuda değişiklik yapılması lore'u bozmaz. Bunu değiştirmek elbette yaratıcılık değildir, benim gözümde yeni şey katmak da değildir. Benim için siyahi Gordon da beyaz Gordon da aynı kişidir yani. Başka birisinden bahsediliyormuş gibi hissetmiyorum.


    Zorla siyahi karakter ekleniyor olayını da anlayamıyorum, zorla ne demek oluyor yani? Beyaz birinin siyahi olması zorla mı olmuş oluyor? Yani bir karakteri siyahi gördüğünüz için diziden kopuyorsanız, diziden çok sizde sorun vardır. Tabi oyuncu kötüdür, karakter kötüdür ona lafım yok lakin dediğim gibi kişinin siyahi olması sizi çok rahatsız ediyorsa bence sorun sizdedir.


    Zorla siyahi oyuncu soktular lafı gerçekten çok komik. Eserler gerçek dünyaya hitap oluyorken gerçek dünyayı da karşılarına almaları gerekiyor. Eğer siyahi birinin olmasını kaldıramıyorsa zaten öyle bir eser olmasa da olur bence.





  • Batman kullanıcısına yanıt

    Batman'in arabası ne zaman Dominic Toretto'nun arabası gibi oldu. The Batman filmindeki batmobile bildiğimiz American Muscle aracı. Bu nasıl lore'a uygun?


    Penguen kısa boylu obur biri. Büyük ve obur değil.


    Filmdeki buna pek benzemiyor, giyim kuşam yüz her şeyi farklı. Penguen denmesinin bir sebebi var değil mi?



    Alıntı

    metni:
    Feminazi feministlere taktığımız bir lakap. Yaptıkları nazilere daha çok benziyor. Doctor Who kadın oldu. Ghostbusters kadın oldu. Oscar töreninde en son erkek aktör ödülü veriliyor diye ortalığı yıktılar. En son kadın aktrist alıyor artık. Buyur sana 3 - 5 şirketin takmadığı feminaziler. Gina Corona tweet attı diye Mandalorian'dan kovuldu. Aynı tweet'i Black Panther'in kardeşini oynayan siyahi kız attı. Dokunmadılar. Yakın tarihte Johnny Depp - Amber Turd olayı. Daha bir sürü şey vardır. Bunlar en basit aklıma gelenler. Puanları ortada. Yorumları ortada.


    Dediğiniz gibi puanlar ortadaysa, zaten kötü oldukları içindir. Fakat bu seriler karakterler kadın olduğu için kötü değil ki. Kötü oldukları için kötüler.


    Alıntı

    metni:
    Lore şimdi mi çıkarıldı ? Yeni misin internette anlamıyorum. Kimse %100 bir şey beklemiyor. Sen önce bunu bir anla. Kitaplardan esinlenen yapımların hiç biri %100 lore değildir. Sadece öldürmeyecek şekilde hazırlanmaları tercih ederim.


    Jim Gordon'ın ve Selina Kyle'ın siyahi olması lore'u öldürmedi ki. İnanılır gibi değil ya, kaç defa daha yazmam gerekiyor bunu?


    Alıntı

    metni:
    Tom Bombadil'i duymamanız konuşulmadığı anlamına gelmiyor. Demek ki konuşulan yerlere uğramamışsınız. Legolas'a da bir sürü laf edildi Hobbit serisinde. Herifi kurt köpeğine çevirmişlerdi. Ork'lara da laf ettik. Peter Jackson her şeyi makyaj ile yaparken işin kolayına kaçıp CGI doldurmuştu hobbit'i. Elf ile cüce aşkı izletti. Puanları da ortada. Siz sadece ten rengi değişince laf ettiğimizi falan sanıyorsunuz sanırım.


    Çünkü genelde öyle oluyor. Önceden insanlar bu kadar agresif değillerdi, şimdi karakterlerin ten rengi değişti diye demedikleri kalmıyor "fanların". İnsanlar daha olmayan karakterler için bile

    https://www.reddit.com/r/PS5/comments/un9u2w/star_wars_jedi_fallen_order_devs_wanted_a/


    sinirleniyorlar.


    Ayrıca dediğiniz gibi filmlerin puanı kötü zaten. Çünkü filmler kötü, Batman'in puanları da ortada. Bu da mı kötü ten rengi yüzünden?


    Alıntı

    metni:
    Sıfırdan eser yapmak zor gelir tabi. Hazırda sadık kitlesi var iken niye yapsınlar ki ? Kartal Göz isimli arkadaş da söylemiş. Sen serinin hayranlarına bunu yapacağını ama çarpıklık, bozukluk da ekleyeceğini söylüyorsun. Kafana göre olmayan ırkı ekliyorsun. Hiç mi Witcher izlemediler ? Sakallı kadın cüce nerede ? Hakları aldılar istedikleri gibi tecavüz edebilirler. Faşistler nede olsa. Benim açımdan sorun yok. Bırak parasını vermeyi, korsan dahi izlemeyeceğim. Amazon Superfan videosunu g.t korkusundan kaldırmasaydı görürdünüz altındaki yorumları. Seri ile alakası olmayan bir youtuber arkadaş yüzüklerin niye yapıldığını bile bilmiyordu.


    Ten rengi değiştirmeyi çarpıklık olarak görüyorsunuz hala.


    Bakın bu kadar lafın tek odak noktasının ten rengi, cinsi eğilim olduğunu görmüyor musunuz? Ben 3-4 mesajdır farklı bir şey mi diyorum? Apaçık ırkçılık yapıyorsunuz. Ben hümanist falan değilim. SJW veya feminist hareketleriyle de gerçekten hiçbir bağım yok. Bakın burada forumdayız, burada yazdıklarımı kimse görmeyecek. Burada dakikalarca yazdığım şeyi, sizin düşünme şeklinizin yanlış olduğunu açıklamak için yazıyorum fakat onda bile bana alaycı yorumlarla yaklaşıyorsunuz. Nasıl hitap etmem gerekiyor size, illa ırkçı mı demem gerekiyor? Önceden siyahi karakter seviyordum, en sevdiğim karakter siyahi demek bir kaçış yolu değil ki. Bu bile olaya nasıl baktığınızı gösteriyor. Renk üzerinden bakıyorsunuz. Kişilere karakterlerine göre bakmıyorsunuz. Odak noktanız bambaşka bir şey.


    En sevdiğim siyahi karakter, en sevdiğim gay karakter, en sevdiğim hetero karakter, en sevdiğim beyaz karakter diye bir şey olabilir mi? Bunların hepsi insan değil mi, illa sen siyahsın, sen beyazsın, sen gaysin, sen heterosun diye etiket mi yapıştırmamız gerekiyor.


    Netflix'in yaptıkları da beni alakadar etmez, Netflix orijinal içerik konusunda çok kötü bir platform. Fakat bunun da siyahilerle veya eşcinsellerle bir alakası yok ki. Adamlar karakter yazmasını bilmiyorlar.





  • @Return to Monke


    Sen okuduğunu anlamıyorsun. Hala ısrarla kişiden kişiye değişebilecek " araba " konseptini lore öldürüyor bu diye savunuyorsun. 1966 Batmobile gördün mü sen ? Yada ilk çizilen Batmobile ? Animated seri'deki arabayı yaptılar diye aynı arabayı mı bekliyorsun ? Araba'nın çağımız gereği değişmesi doğal. Asıl arabayı EKLEMEMEK veya rengini BEYAZ, PEMBE YAPMAK öldürür.


    Penguen karakteri ile de aynı şeyi yapıyorsun. Tim Burton tarzı mı bekliyordun Penguen'i ? Penguen oyunlardakine de yakın. Kimsenin şikayeti yok. Sadece yazmak için yazmışsın.


    Doctor Who izledin mi ? 2005'de modern seri olarak başlayanı ? Kadın doktor gelene kadar bu dizinin en kötü bölümü 6-7 puan alıyordu. Saçma sjw ve feminaziler işin içine dahil olunca kitlesinin büyük çoğunluğu bıraktı diziyi. Her bölüm salak salak dünyamızı koruyalım, bakın girl power gibi hiç bir halta yaramayacak etkinlikler yaptılar. Dizide sosyal mesaj vermek yerine, sosyal mesaj için dizi yaptılar. Ghostbuster'ı anlatmaya dahi gerek yok. Sen hala feministler yapmadı film zaten kötü :( diye kendini kandır.


    Öldürür güzel kardeşim. Öyle bir öldürür ki hemde. Bak bakayım Hella Berry'nin Catwoman filmine. Ne güzel puan, ne güzel hasılat  Bak bakayım CW'nin Batwoman dizisine.


    Iyi olmuş black female Star Wars olayının kapatılması. Hiç Lore uygunluğu yok. Madem istiyorlar gidip Star Wars ile alakalı bir eser yaratsınlar. Içine de koysunlar black female. Beğenirsek oynarız/izleriz. Yok öyle hazır işin üstüne çökeyim, sonrada bozayım. Çok istiyorlarsa da ana karakterin tipini oyuncuya yaratmaya izin verirler. Isteyen zenci olur. Isteyen gay zenci. Isteyen gay beyaz.


    Evet arkadaşım ben ten rengi, cinsel tercihin zorla değiştirilmesine çarpıklık diyorum.


    Blade'i beyaz yapmak çarpıklıktır. Black Panther'i şorolo yapmak çarpıklıktır. Lucius Fox'u trans yapıp beyaz yapmak çarpıklıktır. Catwoman'ı non-binary bir zenci yapmak çarpıklıktır. Doctor Who'yu kadın, sonra da siyahi şorolo yapmak çarpıklıktır. Eserin içinde olmayan siyahi elfleri koymak çarpıklıktır. Japon animeden alınmış bir dedektifi, 3. sınıf siyahi rapçi tipine sokmak çarpıklıktır. Spawn ( siyahi ) karakterini beyaz yapmak çarpıklıktır. Peter Parker'ı zenci yapmak çarpıklıktır. Cyborg'u biseksüel beyaz yapmak çarpıklıktır. Sayayım mı daha ? Bir süre sonra Miles Morales diye örümcek-adam çıkar piyasaya. Siyahi genç bir arkadaş. Kimse laf yapmaz. Niye mi ? Çünkü multiverse'de olan bir örümcek-adam. Karakteri beyaz yaparlarsa ben gene çarpıklık diyeceğim :) Şimdi'den peşinen söyleyeyim.


    Ayrıca önceden siyahi karakter seviyordum demedim. Zorla siyahi ve gay yapılmamış karakterlerde var bu dizi/film dünyasında. Sjw uğruna değil öyle yazıldıkları için varlar. Yarın biri çıkıp Jack Harkness'i biz hetero yaptık deseler ben aynı şekilde karşı çıkarım. Sen daha neye laf ettiğimi anlamamışsın. Aa tabi etrafta siyahiden beyaza dönen olmadığı için sürekli bir karakterin siyahi olduğu için laf yemesini daha çok gördüğünüzden ırkçılık yapıyoruz sanıyorsunuz.


    Hümanist değilim diyorsun ama " bunların hepsi insan değil mi :( " diye yazıyorsun. Ben ırkçılık yapmak istesem siyahileri hiç bir işte görmek istemiyorum derim. Içinde siyahi olan hiç bir şeyi izlemiyorum/oynamıyorum/okumuyorum derim. Içinde eşcinsel vs olan hiç bir diziyi/filmi izlemiyorum demeliyim. Ama izliyorum/izledim. Ben açıkça söylüyorum. Ister ırkçılık de, ister başka bir şey. Ben şahsen beyaz/siyah, erkek/kadın gay/hetero olan bir karakteri çağımızın şu illet sjw ve feminazileri yüzünden olmadığı halde öyle yansıtılmasını sevmiyorum NOKTA


    Son mesajımdır bu sana.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batman -- 13 Mayıs 2022; 2:39:45 >




  • Return to Monke kullanıcısına yanıt

    Mesajı bildirim gelmediğinden tesadüfen gördüm.


    Alıntı

    metni:
    Beyaz bir karakterin siyah olması önemli bir değişiklik değil.


    Değişir o. Adaptasyon yapıyorsan karakter önemli ya da önemli sayılabilecek bir karakterse kesin bir şekilde orijinaline sadık kalınmalı. Aksi halde eseri bozarsın, nokta.


    Alıntı

    metni:
    Keza benim gözümde eğer büyük bir olayı yoksa, siyahi birinin de beyaz olması sorun değil.


    Size göre sorun olmaması ya da çizgiromanları umursamayan biri olarak bana göre de sorun olmaması bunun doğru olmadığı gerçeğini değiştirmiyor. Siz fanı değilsinizdir umrunuzda olmamıştır. Ama fanı olanın umrunda olmuştur. Ortada orijinal bir eser ve uyarlaması varsa ve orijinal eser biliniyorsa her ikisini de tüketen kişi ister istemez kıyas yapacaktır ve çoğunlukla orijinalindeki gibi bir beklentide olacaktır. Bunun önüne geçemezsiniz. İyi bir adaptasyon işte bu yüzden önemli.



    Alıntı

    metni:
    Yani oyuncu seçimi yapılırken özellikle beyaz tenli birini anlamanın bir anlamı yok. Bu şekilde de olmuş yani. Ten rengi abarttığınız kadar önemli bir şey değil, gerçekten değil.


    The Last Airbender'daki Zuko rezilliğini ve -daha önce bahsetmemişim- Death Note'taki siyah L karakterini görünce oyuncu seçimi yapan arkadaşlara sağlam bir küfür etmiştim. Gerçi filmler komple kötü olduğundan küfürlerin büyük çoğunluğu başka alanlara kaydı gitti. Aynı şey Witcher dizisindeki başrol oyuncuları için de geçerli. Yani anlamı var güzel kardeşim. Adaptasyonu böyle malca yapıyorlarsa alışamam güzel kardeşim kimse kusura bakmasın. Çünkü ekrana her baktığımda beynim o kıyaslamayı yapacak ve kusasım gelecek.


    Alıntı

    metni:
    Hollywood'da beyaz oyuncu mu yok diye gülücük koymuşsunuz ama, siyah oyuncu da mı yok. Yani onlar da siyahi olmasa, belediye başkanı niye siyahi diye konu açılırdı bu sefer.


    Valla gülücük bolluğu arıyorsanız öncelikle kendi mesajlarınıza bakmanız lazım, aynı cümlede sizin de gülücüğünüz vardı. Sonra yazdığınız mesaj çok komikti ister istemez insanın gülesi geliyor. Ne yapsınlar siyah oyuncuyu beyaza mı boyasınlar demek kadar absürd bir cümleye karşılık gayet mantıklı, çok basit ve olgunca bir cevap yazmıştım oraya: "Boyamana gerek yok beyaz aktör bulmak zor değil." demişim. Beyaz bir karakteri beyaz bir oyuncu canlandırmalı. Problem çözüldü. Bak ne kadar basit. Özellikle siyah bir oyuncu bulup onu beyaza boyamak gibi sürrealist ve uğraştırıcı değil.


    Alıntı

    metni:
    Hollywood'da beyaz oyuncu mu yok diye gülücük koymuşsunuz ama, siyah oyuncu da mı yok. Yani onlar da siyahi olmasa, belediye başkanı niye siyahi diye konu açılırdı bu sefer.


    What? Neyse daha önce benim ve diğer arkadaşın 18913547534837 kere yazdığı -halde anlamadığınız ya da anlamamazlıktan geldiğiniz- gibi orijinal eserde neyse o olmalı dedik. Bütün soruların cevabı bu cümlede. Ben zaten daha önce defalarca yazdığım gibi adaptasyonlar konusunda genel konuşuyorum. Batman lore'u hakkında atıp tutamam ama olması gereken prensibi oraya yazmışım. İnce-detaylı sorunuz varsa o cümleyi kendinize tekrar edin zaten yanıtını o genel cümle veriyor.


    Alıntı

    metni:
    İnsanlara olan güvenim sarsıldı, özellikle bu beyaz ten rengi ya da siyah tengi rengine takılmayı doğru bulmuyorum. Lore kavramının da ten rengi etrafında dönmesinden midem bulandı. Ben sizin dediğinize açıkçası pek de güvenmiyorum, önceki örnekleri veriyorsunuz fakat yeni bir içerik dahi çıkmış olsaydı yorumlarınız bu posttaki gibi olacaktı. İnsanların bu tarz konulara karşı ön yargısı var halen.https://www.reddit.com/r/PS5/comments/un9u2w/star_wars_jedi_fallen_order_devs_wanted_a/


    Anlamadım bunu. SW evrenini hiç sevmem ve ilgi duymam, hakim değilim. Hem yazan İngilizce hem de yabancı olduğum bir evren. Demek istediğin tutarsızlıksa yazdığım şeylerde bir tutarsızlık yok. Halamın sakalı olsa amcam mı olurdu şeklinde kendi kendinize bir paralel evren yaratıp beni ona göre bu evrende yargılıyorsunuz gibi geldi? Komik mi komik; umrumda mı, değil.


    Alıntı

    metni:
    Benim burada bahsetmek istediğim şey, lore'daki bir karakterin, eğer çok büyük bir anlamı yoksa yani karakteri ten rengi, ırkı, cinsel eğilimi etrafında dönmüyorsa bu konuda değişiklik yapılması lore'u bozmaz.


    Lore'dan bağımsız olarak karakter yine önemli sayılabilecek bir karakterse de orijinine dikkat edilmeli ve sadık kalınmalı. İlla lore'u etkilemesine gerek yoktur. Bu bir prensip olmalı.


    Alıntı

    metni:
    Zorla siyahi karakter ekleniyor olayını da anlayamıyorum, zorla ne demek oluyor yani? Beyaz birinin siyahi olması zorla mı olmuş oluyor? Yani bir karakteri siyahi gördüğünüz için diziden kopuyorsanız, diziden çok sizde sorun vardır. Tabi oyuncu kötüdür, karakter kötüdür ona lafım yok lakin dediğim gibi kişinin siyahi olması sizi çok rahatsız ediyorsa bence sorun sizdedir.


    Çok basit bir şeyi anlayamamanız da bizi şaşırtıyor. Bir şeyin orijinini, adaptasyonu yapılacak eseri bildiğiniz hâlde, ortadaki taslağı bildiğiniz hâlde o eserin o taslağın dışına çıkıyorsanız işte bu "zorla" oluyor. Zorla, ısrarla, özellikle, kasıtlı, kasten, bilerek, isteyerek, inatla, inadına, kafasının dikine giderek... Artık adına ne derseniz deyin. Türkçemiz zengin. Orijinal eserdeki karakter ayrıntılarıyla belirtilmiş mi, beyaz bir erkek mi tamam beyaz bir erkek seçeceksin ya. Bu kadar basit bir şey. Bunun aksi ve sürekli tekrarlanması işte "kasıt"tır "zorla"dır. Diziden kopan yok, göze batıyor güzel kardeşim göze. Olması gerektiği gibi olmuyor çünkü.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 13 Mayıs 2022; 20:5:34 >




  • Yeter artık ten rengini tartışmayı ne zaman bırakacağız? Dune filminde Liet Kynes karakterinin hem ten rengi hem cinsiyeti değişti peki kötü mü oldu? Tam tersine gayet güzeldi. Zaman Çarkı dizisinde Rand kitaptakine çok uygun bir oyuncu(?) tarafından canlandırıldı peki o nasıldı? Tamamen rezaletti. Oyunculuk olarak rezaletti. Rezil senaryo yerine güzel bir senaryo olsa idi o oyunculukla diziyi yine dibe çekerdi. Fiziksel olarak en uygun kişiyi seçmek çok da önemli değilmiş anlaşılan. Asıl önemli olan karakteri taşıyabilecek yeterlilikte bir oyuncu seçmek ve kendi içinde uyumlu düzgün bir senaryo gerekiyormuş. Şimdi çıkıp Batman'i siyahi biri oynayacak olsa hemen tepki mi vereceksiniz yoksa seçilen oyuncuya bakıp karakteri taşır mı ve senaryo nasıl diye daha önemli konuları mı düşüneceksiniz? Ten rengini geçelim, The Dark Kniight filmi açıklandığında Heath Ledger Joker olamaz diye ortalık yıkıldı. Film çıktı bu sefer güzellemeler başladı. Ne zaman yeni Joker oyuncusu açıklansa onun kadar olamaz dendi. Tüm bu eleştiriler hep saçma şekilde ortaya çıkıyor ve toplum psikolojisi ile yayılıyor. Bu tarz fiziksel olarak karaktere uymayan seçimler uzun zamandır yapılıyor. Düzgün iş yapamayanlar tabi ki var ama çok güzel iş çıkaranlar da var. Her yeni projede aynı gereksiz tartışmalara geri dönmenin ne anlamı var?





  • 
Sayfa: önceki 115116117118119
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.