Şimdi Ara

The Batman (4 Mart 2022) | Matt Reeves | Robert Pattinson - Zoë Kravitz (116. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.364
Cevap
47
Favori
115.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 114115116117118
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • En başından beri dedektiflik üzerine vurgulanacağını söyleyip duruyorlardı. Fakat aksiyon dozu biraz daha arttırılabilirdi. Zaten az olan dövüş sahnelerini sevmedim. İşin içinde dedektiflik girince biraz daha senaryo ağır basar dedim fakat oda olmadı. Bence müziklerde iyi değildi. Robert Pattinson'ın batman'i sürekli ergen ergen takıldı. Her şeye rağmen batman fanı olarakta iyi oldu. Gotham'ı çok iyi yansıtmışlar, senaryo biraz daha karmaşık olsaydı daha iyi olurdu. Umarım Robert Pattinson'dan 3-5 batman filmi daha görürüzde senelerce yeni batman kim olacak diye sansasyonel haberler yayınlanmaz. Umarım kısa zamanda yenisini çekerler.


    Nolan batman'leri kırmızı çizgimizdir. Kıyaslarsak işin içinden çıkılmaz.

  • Filmin Sinematografisini aşırı beğendim. Sadece müzikal açıdan biraz eksiklikleri vardı, çoğu sahnede istenilen gerilimi/duyguyu yansıtamamıştı müzikleri. Kurgusal mekan tasarımları açısından elbet bir Tim burton değil zaten gerçek mekanları kullanmışlar fakat bunları güzel göstermişler(kamera kadrajı, aydınlatma, kostüm tasarım ilişkisi bakımından). Her yönetmen batman karakterini farklı ele alır doğrudur bu da güzel yorumlamış fakat asla bir Burton/Nolan kalitesinde değil. Puanım 7.5/10

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • polisiye olmuş

  • Film baya iyi olmuş. Gotham müthiş yansıtılmış. Karanlik ve modern bir şehir havasını harika yansitmislar. Pattinson ise Batman kostumunden çıktığında bile Batman kimliğini taşıyor havasina sahip sanki kimliğini ayırt edemiyor.

    Bu film dedektiflik unsurları üzerine yoğunlaşmış olsada sonraki filmlerde aksiyonun iyice artacağını düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devam filmi resmen onaylandı. Matt Reeves yazıp yönetecek.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • daha geçen hafta seyrettikten sonra yazmıştım devamı için açık kapı bıraktılar diye. resmi duyuruda gelmiş. hayırlı olsun.

  • Çakma dedektiflik filmi, çakma dram filmi, çakma aksiyon filmi, olmayan süper kahraman filmi... film her açıdan saçmalamış.

    Zodiac, se7en, kemik koleksiyoncusu tipi veya davinci şifresi gibi böyle mesajlı, şifreli, sorulu garip bir suç olayı koymaya çalışmışlar ama bomboştu. Saydığım filmlerde bir mantığı vardı soruların veya mesajların. Geçmişteki olaylara, kitaplara veya mitolojiye-edebiyata vs göndermeler vardı bunlardan referans alıyorlardı. Bu filmdeki şifre çözme soru cevaplama işi tırt. Zaten ne filmi ilerletiyor ne katile yaklaştırıyor. Birileri batman'a zarf veriyor. içine bakıyor. cevap şu diyor. eeee ne oluyor yani?


    doğru düzgün aksiyon sahnesi zaten yok.

    Sadece karanlık gotham city atmosferi var. ama görüntü olarak var. içerikte gotham city mi yoksa madrid mi belli olmayan bir kulüp var. İspanyol dizilerindeki kulüpler gibi...


    catwomanın Türk dizisi tarzındaki melodramı var.

    catwomanın babası kızın çalıştığı kulüpteki kötü adam çıkıyor, annesini öldürmüş catwoman da bu sebeple intikam alacakmış vs. saçma sapan ispanyol dizilerindeki olayın aynısı.

    Güzel görüntüler birkaç sahne dışında yoktu.

    catwoman ile olan dram veya aşk sahneleri falan çöp.

    alfred şifreleri pcden çözüyor, 3. sınıf aksiyon-suç filmleri gibi. pcye attım şu çıktı sonuç bu çıktı falan diyor. bilmeceyi biliyor sözde ama ne filmi ilerletiyor ne merak uyandırıyor.

    suç işleyen adam klasik mazisi kötü, çocukluk travmalı psikopat gözlüklü yıkık biri oluyor ve suçların sebebi de bu. filmin sonunda da bunu öğreniyoruz aşırı klişe final.

    batman elit, centilmen zengin ve yakışıklı bir iş adamı gibi değil de, yıkık depresif pesimist bir emo gibi filmde. bu kısım da kötü.

    aksiyon sahnesi birkaç tane var onlarda fena sayılmaz ama kalanı ile hiç uğraşılmadığı belli.


    Youtube'a sahneler atılıyor ya, x sahnesi y sahnesi diye part part. bu filmde hangi sahneyi atabilirler merak ediyorum. iyi bir sahne yoktu çünkü...





  • bu konuya ilk mesajımı '' 20 Haziran 2014 16:07:55 '' tarihinde yazmışım. konunun ilk sayfasına bakarken kendi yazdığımı görünce biraz hüzünlendim. 8 sene geçmiş.

  • Ben sevmedim. Dedektiflik kisimlari beni icine cekemedi her seyi birden batman buluyor, tum bulmacalarin crvabini birden buluyor filan biz seyirci oyle oturup izliyoruz filan sarmadi. Bu tur dedektiflik filmlerinde seyircide kendi bir seyler yakalamali ki hikayeye dahil olsun bence.
    Ayrica 3 saatlik filmde Bruce Wayne karakterini goremedik bile. Bruce wayne in insan icinde oldugu tek sahne su katilin arabayla bomba yerlestirdigi elemanin daldigi sahneydi heralde orada 1 dk filan surdu sonra birden bruce wayne batman olarak karanliklardan cikti.
    Son olarak muzikler de kotuydu ozellikle aksiyon sahnelerinde ki havayi veremediler. Bi su batmanin arabayla kovalama sahnesini izleyin bide batman chasing sahnesindeki sahneyi muzik farkini anlarsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Filmi yeni bitirdim ve bence gayet güzel olmuş. 7.5/10

  • Ne zaman düzecek bu bilgi var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapilmis en kotu batman filmi benim icin. Izin isteyerek bir yerlere giren batman olur mu lan

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Batman kullanıcısına yanıt

    Aaaa hocam lütfen ne dediğinizi bilin şimdi pattinson fanboyları gelir "kendini çok geliştirdi" der Nolan düşmanları gelir "gerçek batman böyle olur" der.

    The Batman (4 Mart 2022) | Matt Reeves | Robert Pattinson - Zoë Kravitz 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Batman kullanıcısına yanıt

    Hocam ben başta Çizgiroman âlemine uzak ve ilgisiz sonra da Batman'lere ekstra ilgisiz biri olarak bu filmi "eh işte"lik buldum. Bence film gereğinden fazla uzundu. 3 saatlik bir uzatmaya gerek yoktu. Bu filmden 1 saat kırpsan daha konsantre olur daha sürükleyici olurdu. Durağan sahneler insanı inanılmaz derecede sıkıyor, ritmi zayıflıyor. He ritmi zayıfladıktan bir süre sonra yine ritmi arttırıyor. Ama yine de filmi kurtarmaya yetmiyor bence.


    Yapımın en çok hoşuma giden şeyi ise atmosferi oldu. Yani çizgiromanlarında nasıl anlatılır bilmem de Batman Arkham serisinden gördüğüm kadarıyla Gotham Şehrini oldukça iyi aktarmış olduklarını görüyorum. O kasvetli hava, bardaktan boşanırcasına yağan yağmurlu bir geceler, elektrik direktlerindeki lambalardan kırılarak etrafa yansıyan turuncu ışık, yer yer sepya görüntüler vs cidden hoşuma gitti. Trafikteki kovalamaca sahneleri, yer altındaki kaderine terk edilmiş metro istasyonları filan... Tıpkı Arkham Knight oyunundaki gibiydi atmosfer. Gotham Şehri Polisleri vs. Eğer uyutan durgun sahneleri olmasa bu film 2-2,5 saat bandında olsa çok daha iyi olabilirdi. Anlamsız uzun olmuş.


    Filmde birkaç ofsayt vardı sanki ama hatırlayamadım şimdi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Filmin en büyük sorunu fazla uzun olması. Yalan yok telefona bakarak izledim çoğu kısmı. Fragman'ı izlediğimizde " şöyle Batman geliyor, böyle psikopat " dediler. Cadılar Bayramı gününde dövdükleri tipler hariç doğru düzgün sahnesi yok. Karanlıkta milleti dövdüğü yer var ( şu otomatik silahlarla göğsüne göğsüne sıktıkları sahne ) orda da gözükmüyor zaten The Batman (4 Mart 2022) | Matt Reeves | Robert Pattinson - Zoë Kravitz 


    Gotham güzel yansıtılmış. Ama diğer karakterler için aynını söyleyemeyeceğim. Zaten Gordon ve Catwoman için siyahi seçtiklerinde kafadan 2 puan kırdım film için. Özellikle o Catwoman nedir öyle. Kırbaç vermeyi düşünmüşler. Insan daha düzgün bir maske verir. Utanmasalar külotlu çorap taktıracaklarmış. Ucuz yollu The Batman (4 Mart 2022) | Matt Reeves | Robert Pattinson - Zoë Kravitz  Daha öncede söylemiştim. Dandik Batmobile olursa Catwoman maskesi de anca böyle olur.


    Akılda kalır sahne olarak Batman'in gece kulübüne covid döneminde polisten mütevazi şekilde isteklerde bulunan amca misali izin istemesi geliyor.





  • Batman kullanıcısına yanıt

    Aynen filmin ofsaytlarından biri de buydu. Maske dediğin şeyin amacı nedir? Kişiyi gizlemek, tanınmasını önlemek. La Kedi Kadın'a vermişler bir kırpılmış bere, yüzünün önemli bir kısmı görünüyor. Onu taksan ne olur takmasan ne olur, zaten eşgâlin kabak gibi ortada. Tam bir mantıksal hata olmuş orası.


    Bir de dikkat ettiyseniz siyah Gordon'dan ve siyahımsı Kedi Kadın olayından sonra diyaloglarda geçiyordu. Kedi Kadının siyah mağduriyeti ve beyaz insan gömmesi içerikli diyalogları benim ilgimi çekti. Film SJW'dan payını alırken beyazlara karşı nerdeyse ırkçılık yapacak boyuta gelmiş. The Batman (4 Mart 2022) | Matt Reeves | Robert Pattinson - Zoë Kravitz Dünya işte, nerdeeen nereye! The Batman (4 Mart 2022) | Matt Reeves | Robert Pattinson - Zoë Kravitz Ben kedi kadını çok yadırgamadım ama Gordon biraz rahatsız etti.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 5 Mayıs 2022; 0:57:31 >




  • Filmi beğendim fakat bahsedildiği gibi fazla uzundu, 2 gece de bitirdim. 4K - DV olarak seyrettim, anca öyle kesiyor çünkü film bayağı karanlıktı. Ama karanlık atmosferini özlemişiz tabii.

  • Batman kullanıcısına yanıt

    Neden olmasın.


    Edit: İnsanların hala belirli karakterlerin siyahi olmasına takması inanılır gibi değil. Sonra neden devam ediyor bu diyorlar, siz kendiniz istiyorsunuz kardeşim. Ne var yahu ten rengi farklıysa?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Return to Monke -- 6 Mayıs 2022; 23:19:26 >
  • Return to Monke kullanıcısına yanıt
    Beyaz veya siyahi olarak yazilan, cizilen, yaratilan karakterlerin sacma bir sey ugruna bozulmasini istemiyoruz. Siyah gordon ne alaka ? Asil sizler laf etmediginiz icin oluyor. Yakinda transgender siyahi poison ivy gorursun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Batman kullanıcısına yanıt

    Görsek ne olacak ki?


    Kaldı ki bir karakterin beyaz veya siyahi olarak çizilmiş olması bir şeyi değiştirmez. Kurgusal karakterlerden söz ediyoruz, ayrıca en nihayetinde siyahlar insan değil mi? Siyahi birinin Gordon veya Superman oynamak istediğinde cevabınız ama o beyazdı mı diyeceksiniz? The Batman (4 Mart 2022) | Matt Reeves | Robert Pattinson - Zoë Kravitz 


    Ten rengine takacağınıza başka şeylere taksanız keşke. Gerçekten çok komik duruyorsunuz. Öyle bir imaj oluşturuyorsunuz ki sanki siyahiler başka gezegenden geliyorlar. The Batman (4 Mart 2022) | Matt Reeves | Robert Pattinson - Zoë Kravitz 


    Edit : Saçma bir şey derken?The Batman (4 Mart 2022) | Matt Reeves | Robert Pattinson - Zoë Kravitz Saçma olan şey siyahilerin de hakkının olduğundan bahsetmek mi? Onların zamanında ezildiğinden, küçük görüldüğünden bahsetmek suç mu? Hep mi kaçış sineması peşindesiniz. O zaman gidin Marvelın capeshitlerini izleyin hiç politika yok. The Batman (4 Mart 2022) | Matt Reeves | Robert Pattinson - Zoë Kravitz İstediğiniz kadar beyaz karakter var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Return to Monke -- 7 Mayıs 2022; 8:50:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 114115116117118
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.