bir 1989 yapımı olan The Abyss zamanının en ilginç dram bilim kurgularından biri. James Cameron un yazıp yönettiği , Ed Harris ve Mary Elizabeth Mastrantonio nun başrolünü üstlendiği filmde, açık denizde Sovyet denizaltısı ararken bilinmeyen bir nesneyi takip edip kazara batan stratejik öneme sahip nükleer bir Amerikan denizaltısını kurtarma görevine katılan bir su altı araştırma platformu çalışanlarının , askeri amaçlardan habersiz bir şekilde olaya dahil olmaları ile başlayıp su altında 6 bin metrede gelişmiş bir yaşam formuyla tanışmalarına değin olaylar anlatılmış.sıkmayan senaryosu , iyi kurgulanmış olaylar cinziri ve güzel görsel etkenleriyle izlemeye değer bir film. Toplamda 171 dakika uzunluğunda olan film 1990 da En iyi görsel efekt , En iyi ses , En iyi sinematografi ve En iyi sanat yönetmenliği dalında oskara aday olmuş bunlardan En iyi görsel efekt oskarını kazanmıştır. Bunların dışında + ödül ve 12 adaylığı daha bulunan film günümüz filmlerinden sıkılanlar için güzel bir seçenek olarak görünüyor. imdb puanı: 7,6/10 oylayan: 89.484 kişi
Küçükken Show TV'de bi kaç defa izlemiştim. Güzel filmdir
Favori bilim-kurgularımdan biri. Blurayi hala çıkmadı bekliyorum.
Ed Harris nedense bana her zaman itici gelmiştir.Bunun başlıca nedeni Truman Show, ve A Beatiful filmlerinde ki rolleri olsa gerek
quote:
Orijinalden alıntı: Pick&Roll
Ed Harris nedense bana her zaman itici gelmiştir.Bunun başlıca nedeni Truman Show, ve A Beatiful filmlerinde ki rolleri olsa gerek
The Rock'daki general rolü iyidi ama
ed harris iyi oyuncudur aslında. karakter adamı olmak için ideal özelliklere sahip.