Şimdi Ara

TextBox'ta girilen girdinin e-mailime gelmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • C# ta bir ödev hazırlıyorum (kayıt formu) textbox lara girilen girdilerin e-mailime gelmesini istiyorum nasıl yapılabilir bilen varmı arkadaşlar?

• Öncelikle SMTP tanımlaman lazım . host port gibi özellikleri internetten bulabilirsin gmail veya hotmaile göre de . Bu aşağıdaki kod mail göndermene yardımcı olur. Subject e konu body e de içeriği yazarsın.

MailMessage mail = new MailMessage("gonderen@mailadresi.com", "alan@mailadresi.com"); 
    SmtpClient client = new SmtpClient();
    client.Port = 25;
    client.DeliveryMethod = SmtpDeliveryMethod.Network;
    client.UseDefaultCredentials = false;
    client.Host = "smtp.google.com";
    mail.Subject = "this is a test email.";
    mail.Body = "this is my test email body";
    client.Send(mail);
  • enpua E kullanıcısına yanıt
    Dostum dün böyle birşey yapmaya kalktım. VMware ile Server 2003 kurdum, SMTP tanımlamaya çalıştım olmadı, bir hata verdi. Ağ Temelleri dersi aldık geçen dönem ama bilirsin Türkiye'deki üniversitlerin halini, kaldı ki Sunucu İşletim Sistemleri işliyoruz dönem bitecek, Arayüz ve Active Directory işledik sadece.

Benim sorum ise bildiğimiz Win8'de bu protokolü tanımlama şansımız var mı? Yada Server 2003 için gerekli olan şey nedir?
  • SMTP dediğimiz olay öyle server'lık iş değil aslında. Biz zaten ordaki kodlardan mail adresimizi, smtp servis sağlayıcımızı ve portumuzu giriyoruz. Sen hangi mail adresi kullanacaksın onu yazar mısın gmail, yahoo , hotmail vb. ona göre bakalım
    @Cigarette Smoking Man

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enpua -- 5 Mayıs 2014; 13:42:17 >
  • enpua E kullanıcısına yanıt
    Mail adresime cgbspender@gmail.com diyelim, gerçek mail adresimi vermek istemiyorum. Okulda asp.net görmememize rağmen, üstelik projeyi tek başıma yaparken (normalde grup ile yapılıyor) ve en önemlisi bir yerden öğrenirken bir yerden yapmaya çalışırken(daha ilk projem ve projeler arasında en kapsamlılarından), finaller yaklaşırken hoca beni her hafta sıkıştırıyor:

-Yok şurası niye böyle olmuş.
    -Şurada şu yok mu? Hmmm, neyse.

Şimdilik susuyoruz, bu tarz söylemler bende kırbaç etkisi yaratır, bende mail ile ilgili birşeyler ekleyeyim dedim elimde kaldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cigarette Smoking Man -- 5 Mayıs 2014; 15:00:21 >
  • dostum şöyle bir şey var ben şu anda oracle database i kullanan fakat rapor arayüzü kötü olan bir yazılım için 3rd party bir yazılım ile raporlar oluşturuyorum (Crystal Report) bunları da schedule edip yukarıdaki gibi send ediyorum herkese şakır şakır gidiyor mailler. Bunun için ben bir şirket hesabından mail oluşturdum onun bilgileri ile gönderiyorum . bak sen aşağıdaki linkten bir şeyler çıkarabilirsin türkçe hem de

Link
  • bende istedigin formun html kodları var sorunsuz çalısıyor biri bişeyler yazdıgında senın maıılıne gelıyor ama benım sitem asp ve bir türlü kodları asp ye çeviremedım hala ugraşıyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben de asp.nette benzer bir uygulama yapıyorum ve takıldım. Sadece textbox değil bende birkaç textbox ve dropdownlist var. Onlardan alınan bilgileri mailime göndertmem lazım bi türlü yapamadım :(
  • String.format ile string bir mesaj oluturabilirsin. Atiyorum 2 tane textbox var
    String mailBody = string.format("benim adim {0}, soyadim:{1}",Textbox1.text, textbox2.text);

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • örneğin bnm e mailim the_dorq@outlook.com ben buna göndermek istiyorum dediğini nasıl kullancam
  • OleDbConnection baglanti = new OleDbConnection("Provider=Microsoft.Jet.OleDb.4.0; Data Source=" + Server.MapPath("~/App_Data/uyelik.mdb"));
    OleDbCommand verial = new OleDbCommand("Select * From uyeler where Eposta='" + TextBox2.Text + "' ", baglanti); //from uyeler tablosuna gider ve istenilen değeri bulur
    baglanti.Open(); //baglantıyı yukledım ve açmasını istiyorum
    OleDbDataReader drOku = verial.ExecuteReader(); //veri tababındanı tablolarımı teker teker okuyorum .. tamamını...
    if (drOku.Read()) //bu deger bize true ise yani yukarıdaki şart saglandıysa alttakı işlemleri yap.
    {
    try
    {
    SmtpClient kaynak = new SmtpClient("smtp.live.com");
    kaynak.Port = 587;
    MailAddress gonderen = new MailAddress("beyto-74@hotmail.com", "aaa");
    MailAddress giden = new MailAddress(drOku["Eposta"].ToString(), "Site Üyesi");
    MailMessage mesaj = new MailMessage(gonderen, giden);
    mesaj.Subject = "Şifreniz";
    mesaj.Body = "Şifremi unuttum talebinde bulundunuz.Şifreniz: " + drOku["sifre"].ToString();
    kaynak.Send(mesaj);
    }
    catch
    {
    lblHata.Text = "güle güle gitti";
    }
    bende bu şekilde yazdım ama olmadı hata nerede olabilir? veritabanım acess

• koca forumda çözecek bi baba yiğit yokmu yea
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.